Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Κάποιο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζει το πλοίο και είναι πλάγιοδετημενο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας από τα ξημερώματα και με το καταπέλτη στη θάλασσα!!!

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Βλάβη υδραυλικού συστήματος κύριας ράμπας επιβίβασης / αποβίβασης Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου στην Ηγουμενίτσα

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, από  τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ «EUROFERRY EGNAZIA » σημαίας Ιταλίας ότι κατά την διαδικασία χειρισμών κατάπλου  στο λιμάνι Ηγουμενίτσας, προερχόμενο από Brindisi και με τελικό προορισμό την Πάτρα, παρουσιάστηκε βλάβη υδραυλικού συστήματος  ανέλκυσης – καθέλκυσης της κυρίας  ράμπας του καταπέλτη  επιβίβασης -αποβίβασης επιβατών και οχημάτων, με αποτέλεσμα την πτώση του καταπέλτη σε επίπεδο χαμηλότερο του κανονικού πλησίον στάθμης της θάλασσας και την αδυναμία ανόδου αυτού σε κανονική θέση.
Από Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας ελήφθησαν άμεσα μέτρα τάξης – ασφάλειας από ξηρά και θάλασσα.
Ανωτέρω πλοίο  πλαγιοδέτησε ασφαλώς στις ράμπες Νο2 και 5 του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας προκειμένου  αντιμετωπιστεί η βλάβη, ενώ όσοι επιβάτες επιθυμούσαν αποβιβάστηκαν επιτυχώς κατόπιν τοποθέτησης μεγαλύτερης  κλίμακας αποβίβασης.
Έγιναν προσπάθειες ανύψωσης του καταπέλτη με ιδιωτικά γερανοφόρα οχήματα με αρνητικά αποτελέσματα.
Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε ρύπανση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, ενώ στο πλοίο επέβαιναν συνολικά 301 επιβάτες.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους  του «EUROFERRY EGNAZIA» μέχρι προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας  από τον παρακολουθούντα το πλοίο  νηογνώμονα και διενέργειας επιθεώρησης στο πλαίσιο διαδικασιών PARIS MOU και από κλιμάκιο επιθεωρητών της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ από την πλοιοκτήτρια εταιρεία γίνονται προσπάθειες επισκευής της βλάβης του καταπέλτη και όσοι επιβάτες είχαν προορισμό την Πάτρα και επιθυμούν θα προωθηθούν με μέριμνα της εταιρείας.  
Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Πηγή: ΥΕΝ

 

 

post-1850-0-57270700-1444584180_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για βλάβη υδραυλικού συστήματος κύριας ράμπας επιβίβασης / αποβίβασης του Euroferry Egnazia στην Ηγουμενίτσα

Πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, το προσωπικό του Ε/Γ – Ο/Γ «EUROFERRY EGNAZIA» σημαίας Ιταλίας με τη συνδρομή μεγάλων γερανοφόρων οχημάτων τοποθέτησε τον πύρο στο άνω μέρος της αριστερής μπουκάλας υδραυλικού συστήματος ανύψωσης καταπέλτη και πραγματοποιήθηκε επιτυχώς η ανύψωση του καταπέλτη.
Στη συνέχεια ανωτέρω πλοίο μεθόρμισε και πρυμνοδέτησε στη ράμπα Νο4 λιμένα Εξωτερικού Ηγουμενίτσας όπου πραγματοποίησε καθέλκυση του καταπέλτη και αποβίβαση με ασφάλεια όλων των επιβατών και οχημάτων.
Εξήντα τέσσερις (64) επιβάτες , τέσσερα (04) Ι.Χ.Ε. οχήματα, εξήντα τέσσερα (64) Φ/Γ οχήματα και τρία (03) τρέιλερ που είχαν προορισμό το λιμάνι της Πάτρας επιβιβάστηκαν στο  Ε/Γ – Ο/Γ «EUROFERRY OLYMPIA» σημαίας Ιταλίας, το οποίο και απέπλευσε στις 04:27.

 

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Euroferry Egnazia στην Ηγουμενίτσα λόγω μηχανικής βλάβης και άρση απαγόρευσης

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “EUROFERRY EGNAZIA” σημαίας Ιταλίας, ότι κατά την πρόσδεση του πλοίου στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από λιμένα Μπρίντιζι Ιταλίας, παρουσίασε μηχανική βλάβη.

Το εν λόγω πλοίο, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια χωρίς να αναφερθεί τραυματισμός, αποβίβασε 125 επιβάτες, 21 ΙΧΕ και 75 Φ/Γ οχήματα.

Άμεσα από την οικεία Λιμενική Αρχή επέβη επί του πλοίου Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης, ενώ απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Μετά την αποκατάσταση της βλάβης, προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί και διενέργεια επιθεώρησης στο πλαίσιο διαδικασιών PARIS MoU, επετράπη ο απόπλους του πλοίου για το προγραμματισμένο δρομολόγιό του για Μπρίντιζι.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...