Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ας ανοίξουμε ένα θέμα για την εταιρεία του Τάλως δηλαδή την Creta Cargo Lines. Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας είναι ο κ. Ιωάννης Κουκιανάκης, που εκτός από το Τάλως πρέπει να έχει δυο μικρά μοτορσιπ που μεταφέρουν καύσιμα σε διάφορα νησιά του Αιγαίου. Η εταιρεία ξεκίνησε να μας απασχολει στα τέλη του 2013 που είχαμε αναφέρει ότι ενδιαφερόταν να αγοράσει το Ro-Ro Μύκονος και από τις αρχές του 2014 ξεκίνησε με την επισκευή και συντήρηση του πλοίου της. Το πλοίο της τώρα ταξιδεύει κυρίως στη Κρήτη (Χανιά, Ρέθυμνο) και σε διάφορα νησιά των Κυκλάδων (Πάρο, Νάξο, Σύρο, Τήνο, Μύκονο, Σαντορίνη) και Δωδεκανήσων.(Κω, Ρόδο) 

 

Υπάρχει μια σελίδα της εταιρείας στο internet, που βέβαια έχει πολύ λίγα πράγματα για την εταιρεία αλλά και τα δρομολόγια της 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το τελευταίο διάστημα ακούγεται ότι η Creto Cargo Lines είναι σε αναζήτηση δευτέρου πλοίου!! Μακάρι να έχει αποτέλεσμα αυτή η αναζήτηση και θα την μάθετε πρώτοι!! Όπως είχαμε μάθει για την αγορά του Τάλως!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Μετά από αναζήτηση αρκετών πλοιων από Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, μάλλον δείχνει να καταλήγουν σε ένα Ro-Ro που ειναι στη Μαύρη Θάλασσα, εάν κρίνω ότι πήγαν να το επιθεωρησουν χθες αρκετά άτομα από την εταιρεία!!

Link to comment
Share on other sites

Πάντως η αγορά των ρο/ρο έχει πάρει "φωτιά" παγκοσμίως!! Ξέρεις μέγεθος πάνω κάτω Π100?


Στο νού μου έρχεται ένα που ειναι σε κίτρινο χρώμα...και θα ταίριαζε γάντι

Link to comment
Share on other sites

Μετά την επιστροφή τους από την Τουρκία δεν γύρισαν ενθουσιασμένοι μιας και το πλοίο παρόλο που έχει δυο μηχανές έχει ένα ελικοφόρο άξονα οπότε το απέρριψαν το πλοίο.

 

Καλα οταν πηγαν δεν ηξεραν ποσες προπελες εχει :eek:  Επρεπε να πανε εκει για να το απορριψουν γι αυτο το λογο :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Από σήμερα το δρομολόγιο της Δευτέρας θα γίνεται ανά 15ημερο για τους προορισμούς των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων (δηλαδή μια φορά το μήνα ανά προορισμό). Τα αλλά δυο δρομολόγια για Ρέθυμνο και Χανιά (ανά 15 ημέρες πιάνει Κύθηρα) θα γίνονται όπως έχουν 

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...
  • 2 years later...
  • 1 year later...

Πέρυσι τον Απρίλιο είχα γράψει για αγορά Ro-Ro από την Creta Cargo Lines σαν πρωταπριλιάτικο ψέμα. Πρωτοχρονιάτικα είχα γράψει για επικείμενη αγορά Ro-Ro από Ελληνική εταιρεία, οπού μόλις προχθές ολοκληρώθηκε η αγορά του Bekaa Dream από την Creta Cargo Lines. Έτσι η εταιρεία πλέον προσθέτει στο στόλο της τρίτο Ro-Ro, που είναι μεγαλύτερο σε χωρητικότητα στο γκαράζ από τα αλλά δυο (η χωρητικότητα στο γκαράζ του Τάλως και του Νέαρχος μαζί, είναι ίδια περίπου με του Bekaa Dream).

Link to comment
Share on other sites

Πιστεύω ότι θα πάρει τα δρομολόγια του Τάλως, δηλαδή δύο φορές για Χανιά και μια φορά Δωδεκάνησα την εβδομάδα, που συνήθως είναι η μεγαλύτερη κίνηση και το Τάλως φαινόταν μικρό για να την εξυπηρετήσει. Το Τάλως να αναλάβει δρομολόγια στις Κυκλάδες, Ικαρία Σάμο και Χίο Μυτιλήνη Λήμνο. Ενώ το Νεαρχος είναι ένα καλό ερώτημα, εάν θα συνεχίσει να δουλεύει στο Αιγαίο και εάν ναι που?? 

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Από ότι ακούγεται η εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει τη παρουσία της στη Σαντορίνη με το Τάλως με 3 εβδομαδιαία δρομολόγια.Προφανώς εκτός από τα βυτία και τα επικίνδυνα φορτία που ήδη μεταφέρει, στοχεύει στις μεταφορικές του νησιού.

Μένει βέβαια να το δούμε.

Link to comment
Share on other sites

Σε αντικατάσταση του Νέαρχος. Αυτό είναι το πλάνο από τη στιγμή που αγοράστηκε το Ιωσήφ Κ, αλλά με δύο δρομολόγια την εβδομάδα γιατί πρέπει να προσεγγίζει στο Β.Α Αιγαίο μια φορά την εβδομάδα.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Η ΠΕΝΕΝ συνεχιζει την επιθεση προς την Creta Cargo μετα το περιστατικο της πειρατειας στο Στελιος Κ και την αποκαλυψη της οτι το πλοιο εφυγε για ενα τετοιο ταξιδι ανασφαλιστο(!)επανερχεται με νεο δελτιο τυπου της για την αντιμετωπιση που ετυχαν οι ναυτικοι του πλοιου απο την πλοιοκτητρια μετα την επιστροφη τους στην Ελλαδα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...