Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 404
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μεταγωγή μεταναστών με καταμαράν σε περίοδο κορωνοϊού - κείμενο αστυνομικού

Quote

Όλη η χώρα βρίσκεται σε καραντίνα και εμείς με διαταγή της ηγεσίας της Ελληνικής αστυνομίας βρισκόμαστε σε μεταγωγή η οποία ξεκίνησε στις 10:00 από Καστελόριζο με ενδιάμεσες στάσεις σε Ρόδο Σύμη και Κω, για να επιβιβαστούν παράτυποι μετανάστες, με τελικό προορισμό το λιμάνι της Ραφήνας το πρωί του Σαββάτου.

Το πλοίο είναι τύπου καταμαράν κλειστό χωρίς να υπάρχει πρόσβαση σε ανοιχτό κατάστρωμα και έχει χωρητικότητα 394 άτομα. Οι συνοδοί είμαστε 40 άτομα και 374 οι παρατυποι μετανάστες με αποτέλεσμα όπως καταλαβαίνετε και βλέπετε στις φωτογραφίες να είναι αδύνατον να υπάρξουν τα κατάλληλα μέτρα για την μη μετάδοση του ιού.

Και ρωτάμε, που πήγαν όλες οι διατάξεις για τα μέτρα προφύλαξης για τον κοροναιο; για τον συγχρωτισμό μέχρι 10 άτομα; Για την ασφαλή απόσταση 1-2 μέτρων μεταξύ των ανθρώπων; Ποιός θα είναι υπεύθυνος εάν κάποιος αστυνομικός ή μετανάστης έχει τον ιό και τον μεταδώσει η εάν προκύψει ένας η περισσότεροι θάνατοι από την συγκεκριμένη μετάδοση που σύμφωνα με τον νόμο τιμωρείται ως κακούργημα;

Δείτε video και φωτογραφίες του rpn.gr την άφιξη των μεταναστών και τα πούλμαν που μεταφέρουν τους μετανάστες.

Link to comment
Share on other sites

Το ότι δεν εμπίπτουν στην απαγόρευση δεν σημαίνει πως η πολιτεία μπορεί να τους θεωρεί αναλώσιμους και να τους στέλνει ως πρόβατα σε σφαγή.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
On 3/20/2020 at 7:59 AM, enas chiotis said:

Αναρτήθηκε η σύμβαση μεταφοράς, 400.000 ευρώ (με ΦΠΑ) για τέσσερα δρομολόγια, από το υπουργείο Μετανάστευσης 

4. Θα καθοριστεί πλοίο για: Κέα - Καβάλα! (210 άτομα)

Οι μετανάστες από τη Κέα μεταφέρθηκαν στο Λαύριο προχθές με το Άνδρος Τζετ και από το Λαύριο στη Καβάλα με το Aqua Blue το βράδυ της ίδιας ημέρας. 

Link to comment
Share on other sites

Τοπικά ΜΜΕ του νησιού αναφέρουν ότι τρέχει διαγωνισμός για ναύλωση πλοίων με κλίνες, ώστε να χρησιμοποιηθούν από την ύπατη αρμοστεία για παραμονή παρανόμως εισελθόντων στα νησιά, και μάλιστα διαθέσιμα από τις 13/04, με διάρκεια από 15 ημέρες έως 2 μήνες. 

Πέντε βαπόρια βρίσκουμε μέχρι τη Δευτέρα, λιμάνι δε νομίζω να βρουν στα νησιά.

 

 

tender.jpg

Link to comment
Share on other sites

Καλά, έτσι και τους νοικιάσει η Υπ. Αρμοστεία πλοία όπως Μπένυ, Γκάλαξι, Οράϊζον, Έλυρος, κτλ για 2 μήνες ως πλωτά ξενοδοχεία για τους μετανάστες, ούτε του παπά μην το πουν..!

Από το πουθενά θα έχουν έσοδα σε μια περίοδο χειρότερη κι από την χειμερινή. 

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι οτι η Ύπατη Αρμοστεία έχει βγει σε ζήτηση για πλοία οπως αναφέρθηκαν στην εφημερίδα της Χίου . αλλά κι εγω κρατώ μικρό καλάθι γιατί πέραν από αντιδράσεις τοπικών φορέων υπάρχουν και ζητήματα  λιμενικών υποδομών τα οποία θα εγείρουν προβλήματα. Φανταστείτε στη Χίο με Δυνατο γραιγο και με το Blue Galaxy μέσα να πρέπει Να μπει και το Νησος Σαμος. Η ανάλογη περίπτωση στη κω με σοροκαδα που ειναι και της εποχής .

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει δε θα κολλήσουμε εκεί.

Τα πλωτά ξενοδοχεία μπορούν να παραμείνουν δεμένα και στα εναλλακτικά λιμάνια των νησιών αυτών, Μεστά στη Χίο, ανάλογα και στην Κω.

Edited by proud_ionian
quote αντί reply
Link to comment
Share on other sites

ο ΟΗΕ και η Υπατη Αρμοστεία για τους προσφυγες αποφασιζουν να ανοιξουν το πουγκι τους, μετα απο τοσα χρονια προσφυγικης κρισης, την ωρα που το στομαχι των ακτοπλοϊκων εχει κολλησει στην πλατη και θα τους σταματησει ο Δημαρχος Χιου, οι καιρικες συνθηκες και το... pentapostagma?

για να φτασουμε στο να ψαχνει πλοια ο ΟΗΕ, θα εχει υπαρξει πολυ παρασκηνιο και πολλοι ενδιαφερομενοι. το χρημα του ΟΗΕ δεν εμπιπτει σε περιορισμους EU, DG Comp, ESM κλπ. Χωρια που ο ΟΗΕ ειναι παντα πιο... μπρουκλης απο τις τιμες αγορας.

 

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι μονο ο δημαρχος Χιου τελικα :P

Ο ΔΟΜ και η Υπατη Αρμοστεια ανακοινωσαν σημερα μεταφορα 2000 ευαλωτων μεταναστων σε ξενοδοχεια και διαμερισματα σε νησια και ενδοχωρα με προοπτικη οι θεσεις να φτασουν τις 5000 το επομενο διμηνο παλι σε ιδιους χωρους.Για πλοια δεν εγινε καποια αναφορα.

Link to comment
Share on other sites

Άλλο ο ΔΟΜ, άλλο η Ύπατη Αρμοστεία, άλλο οι διάφοροι φορείς. Για τον Δήμαρχο Χίου να μην το σχολιάσω καλύτερα, δεν είναι εποχές για non politically correct σχόλια.

Link to comment
Share on other sites

Προφανως και αστειευομουν.Αλλα δεν ηταν δυνατον να σχεδιαζοταν κατι τετοιο και οι αμεσα ενδιαφερομενοι δημαρχοι να μην ειχαν καν ενημερωθει.

O ΔΟΜ και η ΥΑ ψαχνουν κλινες και δεν εστιαζουν στα μεσα.Αν τις βρουν στα ξενοδοχεια και τα ενοικιαζομενα δωματια των περιοχων αυτων πολυ απλα θα σταματησουν εκει την ερευνα αγορας.

Το ''Ο ΟΗΕ σωζει την ελληνικη ακτοπλοια'' πιο πολυ για τιτλος ειδησης στο Κουλουρι θα μου εκανε παρα για πραγματικοτητα ;) 

Link to comment
Share on other sites

Δε θέλω να μιλήσω για τα άλλα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, αλλά για τη Χίο τίποτα δε μου κάνει εντύπωση. Πολλά τα επιμέρους στρατόπεδα μεταξύ των φορέων του νησιού, έντονες οι αντιπάθειες, ακόμα πιο έντονες οι εν κρυπτώ κινήσεις του εκλεγόμενου στη Χίο υπουργού. Κάποιες από αυτές σε "συνεννόηση" με κάποιους στο νησί, γενικότερα μια κατάσταση περίπλοκη και αρρωστημένη. Μέσα σε ένα τέτοιο σκηνικό το να εμφανιστεί από το πουθενά η Ύπατη Αρμοστεία με τη δικιά της ατζέντα το θεωρώ λογικό. Εξάλλου είναι η μόνη που οι κινήσεις της γίνονται δημόσια, οι άλλοι στα μουγκά. Ντόπιοι και αλλοδαποί.

Τώρα αν ωφεληθεί η ακτοπλοΐα από σπόντα είναι μάλλον παράπλευρη ενέργεια και όχι αυτοσκοπός. Γιατί όχι μια επανάληψη, έστω και σε άλλη κλίμακα, αυτών που συνέβησαν το το 2015-2016.  Σώθηκαν εταιρείες και στελέχη την εποχή εκείνη.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τα πλοία αυτή την εποχή πηγαινοέρχονται γεμάτα και δεν υπάρχει διαθεσιμότητα για επιβάτες, το Σάββατο 25/04 θα γίνει ναυλωμένο δρομολόγιο για μεταφορά 1500 από Μυτιλήνη για ενδοχώρα. Follow the money.

Link to comment
Share on other sites

Μετα τα απανωτα κρουσματα covid σε δομες της ενδοχωρας η παραπανω μεταφορα των 1500 που ηταν προγραμματισμενη για το Σαββατο παιρνει αναβολη συμφωνα με τον αρμοδιο υπουργο.

Edited by MILTIADIS
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 months later...

Με την φωτιά που ξέσπασε στην Μορια Λεσβου και καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικα ο καταυλισμος, λέτε να δουμε κανένα καραβι ν λειτουργει σαν πλωτό ξενοδοχειο;

Link to comment
Share on other sites

Λογικα οπως δεν ειδαμε και τις προηγουμενες φορες δεν θα δουμε ουτε και τωρα.Ο Κουμουτσακος μιλησε για σκηνες σε πρωτη φαση κ εν συνεχεια μεταφορα σε ξενοδοχεια(και προωθηση με τροπο ή κ χωρις στην ηπειρωτικη Ελλαδα ως συνηθως).

Το πλοια που εχουν χρησιμοποιηθει στην Ιταλια,οπου τα φαινομενα Μοριας δεν ειναι ανεπτυγμενα,ναυλωθηκαν με τη λογικη της καταγραφης/ταυτοποιησης και εν συνεχεια απομονωσης για προληψη ενδεχομενης διαδωσης του κορωνοιου απο πιθανο κρουσμα που μπορει να υπαρξει στους νεοαφιχθεντες και οχι απλα να τους βαλουμε καπου για να κοιμουνται.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...