Jump to content
Shipfriends

Πρόσκρουση του ΕΓ/ΟΓ Πρέβελης στο λιμάνι της Ανάφης την 16.07.2015


Recommended Posts

Πρόσκρουση  Ε/Γ-Ο/Γ “ΠΡΕΒΕΛΗΣ” στην Ανάφη

 

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'' Ν.Ρεθ. 06, ότι κατά την διάρκεια χειρισμών κατάπλου στο λιμένα Ανάφης με 157 επιβάτες, προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Ρόδο για Χάλκη – Διαφάνι - Πηγάδι - Κάσο – Ανάφη -Σαντορίνη – Πειραιά, προσέκρουσε στο πρυμναίο τμήμα του.

 

   Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Θήρας και κατόπιν ασφαλούς αποβίβασης όλων των επιβατών, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε μικρής έκτασης ρήγμα  καθώς  και περιορισμένης έκτασης εισροή υδάτων, στο πρυμναίο αριστερό τμήμα του πλοίου.
   Από τη Λιμενική Αρχή Θήρας, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΠΡΕΒΕΛΗΣ'',  έως αποκατάστασης της ζημιάς και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο Νηογνώμονα, ενώ οι 217 επιβάτες προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με το Ε/-Ο/Γ ''BLUE HORIZON'' N.Πειραιά 10579.
 

 

Edited by proud_ionian
tag/split
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν το σχολιάζουμε? Καλοκαίρι έγινε, όχι χειμώνα με θυελλώδεις ανέμους, μας φαίνεται τοοόσο φυσιολογικό? Παλιότερα, βέβαια, κάποιοι και μεταξύ αυτών και το γνωστό ναυτιλιακό περιοδικό, "σταύρωναν" τον τότε πλοίαρχο του ΠΡΕΒΕΛΗΣ Μανώλη Καυγαλάκη για μια πρόσκρουση στον Αθηνιό. Τέτοια σιωπή τωρα???

Edited by proud_ionian
split
Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν το σχολιάζουμε? Καλοκαίρι έγινε, όχι χειμώνα με θυελλώδεις ανέμους, μας φαίνεται τοοόσο φυσιολογικό? ... Τέτοια σιωπή τωρα???

 

Και πως ξέρουμε τι έγινε ακριβώς; Ήμασταν παρόντες στη βαρδιόλα; Είναι κανείς από εμάς μέλος του ΑΣΝΑ;

Δεν είναι ευχάριστο, ούτε το απλούστερο πράγμα στον κόσμο, αλλά τι να σχολιάσουμε;

Link to comment
Share on other sites

Σε ενα καλοκαίρι που ξεκίνησε σχετικά καλα αλλα λόγω των c.c. Και της γενικότερης ανησυχίας δεν αντικατοπριζει τελικα τις προδοκιες ειναι το τελευταίο με το οποίο θα ασχολείται ο κόσμος ... (Και τα ΜΜΕ)

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο δρομολόγιο, δύσκολο πλοίο, όλα συνηγορούν για να έχει πιο συχνά "επαφές" απότι άλλα πιο τυχερά πλοία. Αρκεί να είναι αναίμακτες και με τις λιγότερες ζημιές.

Link to comment
Share on other sites

Το πλοίον πάντως βρίσκεται στο Πέραμα,χτές το είδα γυρνώντας απ'την Σαλαμίνα.

 

Υποθέτω ότι έχουν αρχίσει οι εργασίες επισκευής τής ζημιάς.

 

Από εκεί και πέρα,στην Ανάφη έγινε το ατύχημα,δέν είναι δά και το λιμάνι τσή Νέας Υόρκης,όσο καλός καπετάνιος και να'ναι αυτός που κρατάει τα χειριστήρια,σε τέτοιο "λιμάνι" εύκολο είναι να τού ξεφύγη το πλοίο (ειδικά το ΠΡΕΒΕΛΗΣ,που αν δέν απατώμαι,θεωρειται και δυσκίνητο).Τί να πούμε τότε γιά τον κύριο που γκρέμισε το κόκκινο στον Πειραιά.

 

Πάλι καλά που δέν είχαμε θύματα και που η ζημιά ήταν μικρή.Θα μείνη εκτός δρομολογίων το βαπόρι γιά καμμιά βδομάδα και θα επανέλθη δριμύτερον.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...