Jump to content
Shipfriends

Σύγκριση Ταχυπλόων


Petros P

Recommended Posts

Δεν ξέρω αν το κάνουν για τις ώρες εργασίας πληρωμάτων... ούτως ή άλλως αυτές αποδεικνύονται στην πραγματική τους διάσταση από το ημερολόγιο του πλοίου.

Σίγουρα όμως εμπορικά όταν ένας επιβάτης μπαίνει σε ιστοσελίδες δρομολογίων όπως συμβαίνει κατά κόρον ΄στις ημέρες μας και βλέπει ένα δρομολόγιο π.χ να εκτελείται από ένα βαπόρι σε 3 ώρες (πλασματικά) και από ένα άλλο σε 3:20 (ρεαλιστικά) με παρόμοια τιμή εισιτηρίου , τότε θα προτιμήσει αυτό με την λιγότερη ώρα ταξιδιού. Δυστυχώς ο απλός επιβάτης και ο τουρίστας δεν γνωρίζει ποιό ωράριο είναι πλασματικό και ποιό ρεαλιστικό.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 233
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

1 hour ago, nomikos said:

Έμφορτα και με γεμάτο γκαράζ ναι είναι πολλά αυτά που ζορίζονται να πιάσουν τους 30 κόμβους.

Θα αναφέρω μερικά,ξεκινώντας με το νέο απόκτημα το Superrunner Jet 2,όλη η σειρά Runner(Speedrunner Jet,Superrunner Jet κτλ),όλα τα μικρά της In cat (Naxos Jet,Caldera Vista κτλ,σίγουρα και το Mega Jet ) το Paros Jet,Andros Jet.

Σίγουρα αυτά είναι ο μισός στόλος της Sea Jet.Και τονίζω ξανά το να είναι έμφορτα. Αν υπολογίσεις και το καιρό δηλαδή να είναι πάνω από ένα 5αρακι,τότε η ταχύτητα μειώνεται και άλλο.

Τα μόνα γρήγορα είναι WC Jet,CJ1,CJ2,Power Jet και Tera Jet.Τα μικρά που δεν έχουν γκαράζ είναι ταχύτατα και δε τα αναφέρω.

Τα Runners, πλην του SuperRunner Jet 2 και του SpeedRunner Jet 2, πλέουν πλέον έμφορτα με 31.5-34.0. Το SpeedRunner Jet 2 πάντως χρειάζεται αρκετή δουλειά.

Σχετικά με τα Mega Jet, Andros Jet και Paros Jet, μη ξεχνάμε ότι έχουν να δρομολογηθούν 3+ χρόνια και δεν αποτελούν τον ενεργό στόλο της SeaJets αυτήν τη χρονική στιγμή.

Link to comment
Share on other sites

On 5/31/2017 at 5:07 PM, HIGHSPEED 6 said:

Εντάξει παιδιά δεν τα πιάνει το Tera jet τωρα μην λεμε οτι θελουμε ! Το 7 κάθε χρονο πιάνει μεχρι και 42 και το 4 χτύπαγε αρκετές φορές υπηρεσιακή 38-40 ! Το Tera jet ο ίδιος ο πλοίαρχος του σε συνέντευξη που υπάρχει στο διαδύκτιο το δίνει για μέγιστη 41,5 στο Φούλ ! Άλλωστε το Highspeed 7 ειναι το πιο γρήγορο στην ευρωπη! 

Επιβεβαιώνω ότι όταν η Tera Jet (πρώην Σκορπιός) ήταν στην Ιταλία, δεν έκανε ποτέ ταχύτητες μεγαλύτερες από 42 κόμβους.
Από τα τετράδυμα, ο Κριός ήταν ο ταχύτερος με ταχύτητες γύρω στους 43 κόμβους, ο Σκορπιός (Tera jet) και ο Αιγόκερως μέγιστος 42 κόμβοι, ο Ταύρος ήταν ο πιο αργός από όλους τους 4.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
2 hours ago, HIGHSPEED 6 said:

Δεν παίζει να μείνει Ελλάδα και να πάει το Hellenic highspeed έξω ; 

Θεωρητικα το hellenic highspeed δεν ειναι καλύτερο;

Link to comment
Share on other sites

Το Hellenic Highspeed έχει χωρητικότητα 727 επιβάτες και 156 ΙΧ, ενώ στο Αιγαίο ταξίδευε με γύρω στους 30 κόμβους.

Το Highspeed 3 έχει χωρητικότητα 647 επιβάτες και 70 ΙΧ, ενώ πριν 13 χρόνια στο Αιγαίο το θυμάμαι να ταξίδευε γύρω από 29-32 κόμβους

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
16 minutes ago, SuperRunner said:

Νομίζω το Superrunner jet είναι καταλληλότερο για Θεσσαλονίκη-Σποράδες και για Λήμνο-Μυτιλήνη από το Champion jet 1. Καίει και λιγότερο και δε νομίζω επίσης να αφήσει τη γραμμή της Ραφήνας και φέτος.

Τα Champion με τα Runner ίδιες μηχανές δεν έχουν;

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
2 hours ago, cyclades_shipping said:

Αν δούμε το Santorini Ηράκλειο και το Power θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πάει βάση χαρακτηριστικών.

Το power παίρνει 150 αμάξια αλλα θα μπορούσε να μπει αν και όπως εχει αναφέρει και κάποιο άλλο μέλος ειναι πολυ κοστοβόρο. Τα τουρκικά νομίζω 37 έχουν σαν ταχύτητα αλλα αυτα θα μπουν του χρόνου βάσει της ανακοίνωσης της εταιρείας. 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...