Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 Μηχανική βλάβη Ε/Γ -Ο/Γ πλοίου στον Πόρο Κεφαλληνίας

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Πόρου Κεφαλληνίας, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι κατά τη προετοιμασία των κυρίων μηχανών του πλοίου για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Πόρο Κεφαλληνίας για λιμένα Κυλλήνης  παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Κατόπιν επιθεώρησης από επιθεωρητή Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων διαπιστώθηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή και συγκεκριμένα ύπαρξη κρακ στην κεφαλή εμβόλου στο κύλινδρο Α4.
Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Πόρου του Λιμεναρχείου Κεφαλληνίας  απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' , μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης.

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 10 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ζάκυνθος 1 στην Κυλλήνη

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι μετά τον κατάπλου του πλοίου προερχόμενο από Ζάκυνθο, διαπιστώθηκε μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή.

Από το Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του Ε/Γ-Ο/Γ μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα του προγραμματισμένου δρομολογίου Κυλλήνη – Ζάκυνθος, προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ-Ο/Γ “ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ” Ν.Π. 10638.

Πηγή: ΥΕΝ

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Βλάβη στο χειριστήριο της δεξιάς μηχανής μπορεί να σημαίνει ότι η κίνηση στο χειριστήριο δεν μπορεί να μεταδώσει τη κίνηση στη προπέλα του πλοίου!! Για αυτό το πλοίο είχε μπει με τη πρύμη προς το Πέραμα για να κάνουν εργασίες στο μηχανισμό της προπέλας!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Και η ανακοινωση του λιμενικού

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Ζάκυνθο

Quote
Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ζακύνθου, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι κατά τη διαδικασία κατάπλου του εν λόγω πλοίου στον οικείο λιμένα, διαπιστώθηκε βλάβη στο υδραυλικό σύστημα του καταπέλτη. 
Το ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'', το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Κυλλήνη, αποκατέστησε τη βλάβη με ίδια μέσα και αποβίβασε με ασφάλεια τους εξήντα ένα (61) επιβάτες. 
Ακολούθησε επιθεώρηση και δοκιμαστική λειτουργία  του μηχανισμού του καταπέλτη από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, με ικανοποιητικά αποτελέσματα με αποτέλεσμα να επιτραπεί η συνέχιση των προγραμματισμένων δρομολογίων του πλοίου . 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Κυλλήνη 04.01.2017

 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι κατά τη διάρκεια χειρισμών πρόσδεσής του στο λιμένα Κυλλήνης, προερχόμενο από το λιμένα Ζακύνθου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στον καταπέλτη οχημάτων, με αποτέλεσμα αυτός να μην ανοίγει.

Το ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' κατέπλευσε στο λιμένα Κυλλήνης όπου, αφού αποκαταστάθηκε η ανωτέρω δυσλειτουργία από τα μέλη του πληρώματος, αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι τριάντα τρεις (33) επιβάτες και τα δεκατέσσερα (14) Ι.Χ. οχήματα.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του πλοίου, ενώ στη συνέχεια, κατόπιν προσκόμισης βεβαίωσης διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, του επετράπη και απέπλευσε στις 10:37 προς λιμένα Ζακύνθου.

 

Edited by proud_ionian
04.01.17
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Ζάκυνθος Ι στην Κυλλήνη 

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, μεσημβρινές ώρες χθες, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι μετά τον κατάπλου του πλοίου στο λιμένα Κυλλήνης, προερχόμενο από το λιμένα Ζακύνθου, παρουσιάστηκε δυσλειτουργία στο σύστημα ελέγχου στροφών της δεξιάς κύριας μηχανής.

Άμεσα διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από στελέχη του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων Κατακόλου όπου διαπιστώθηκε η εξάρμωση του ηλεκτρονικού ρυθμιστή στροφών της δεξιάς κύριας μηχανής.

Από το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Κυλλήνης του Λιμεναρχείου Κατάκολου απαγορεύτηκε  ο απόπλους του πλοίου μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης σχετικού βεβαιωτικού από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί, και το προγραμματισμένο δρομολόγιο του  ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' για Ζάκυνθο παρέμεινε ανεκτέλεστο.

Οι επιβάτες και τα οχήματα προωθήθηκαν στον προορισμό τους με το Ε/Γ – Ο/Γ «ΜΑΡΕ ΝΤΙ ΛΕΒΑΝΤΕ» Ν.Π. 11117.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Μηχανική βλάβη στο Ε/Γ-Ο/Γ Ζάκυνθος Ι στην Κυλλήνη

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” Ν.Π. 9684, για διαπίστωση μηχανικής βλάβης, ενώ έπλεε στη θαλάσσια περιοχή πλησίον λιμένα Κυλλήνης.
Ανωτέρω Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο προερχόμενο από λιμένα Ζακύνθου, κατέπλευσε ασφαλώς στον οικείο λιμένα, όπου αποβιβάστηκαν ενενήντα εννέα (99) επιβάτες, σαράντα τρία (43) οχήματα και δύο (02) Φ/Γ οχήματα. Στη συνέχεια, διενεργήθηκε έκτακτη επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων όπου διαπιστώθηκε διαρροή ύδατος ψύξεως στο δίκτυο της δεξιάς κύριας μηχανής.
Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του  “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα του επόμενου προγραμματισμένου δρομολογίου του εν λόγω πλοίου, προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.

 

Link to comment
Share on other sites

Μηχανική βλάβη Ε/Γ-Ο/Γ στην Κυλλήνη

Quote

 

 Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” Ν.Π. 9684, για διαπίστωση μηχανικής βλάβης στη δεξιά κύρια μηχανή, κατά τη διαδικασία προετοιμασίας απόπλου από τον οικείο λιμένα.

  Μετά από επιθεώρηση από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, απαγορεύτηκε ο απόπλους του “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης του και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ οι επιβάτες και τα οχήματα του προγραμματισμένου δρομολογίου του προς Ζάκυνθο, προωθήθηκαν με έτερο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο.

hcg.gr

 

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για τη μηχανική βλάβη του Ε/Γ-Ο/Γ Ζάκυνθος Ι στην Κυλλήνη

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Κυλλήνης, πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι'' Ν.Π. 9684, ότι κατά τη διαδικασία απόπλου προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου από Κυλλήνη για Πόρο Κεφαλληνίας, παρουσιάστηκε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι διαπίστωσης βλάβης από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης πλοίων Κατάκολου, αποκατάστασης βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα, ενώ επιβάτες προωθήθηκαν με το επόμενο προγραμματισμένο δρομολόγιο.

 

Edited by proud_ionian
λινκ
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Σύμφωνα με το kefalonia press χθες κατά τη διάρκεια του δρομολογίου Κυλλήνη Ζάκυνθος των 21.30 μμ από το φέρυ ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1 της Kefalonian Lines , προκλήθηκαν έντονοι και διαρκείς τριγμοί που σχεδόν τρομοκράτησαν τους επιβάτες.

Κατά την άφιξη του πλοίου στο Λιμάνι της Κυλλήνης έγινε  έκτακτη επιθεώρηση από την αρμόδια Λιμενική αρχή –πιθανόν και μετά από καταγγελίες ανήσυχων επιβατών- με συνέπεια να απαγορευτεί ο απόπλους και να διαταχθεί άμεσος δεξαμενισμός για την αποκατάσταση της βλάβης. Για αυτό το λόγο το ΖΑΚΥΝΘΟΣ 1 δεν θα εκτελέσει τις επόμενες ημέρες τα δρομολόγιά του.  Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρίας για το συμβάν είναι η ακόλουθη:

Screenshot_1-11.png

Link to comment
Share on other sites

Καλα ενας δυτης να πεσει να δει τι γινεται δε βρεθηκε? Ενδιαφερον θα ειχε να μαθαιναμε πως εκανε την επιθεωρηση το ΛΣ

Edited by Neptune
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την απαγόρευση απόπλου του Ε/Γ-Ο/Γ Ζάκυνθος Ι στη Ζάκυνθο

Quote

Έκτακτη επιθεώρηση διενεργήθηκε, βραδινές ώρες χθες, από το Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων του Λιμεναρχείου Ζακύνθου, στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι” Ν.Π. 9684, μετά τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκαν πολύ σοβαροί κραδασμοί στο κύριο κατάστρωμα του πλοίου, με αποτέλεσμα να του απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή, κινήθηκε παράλληλα η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, ενώ τα δρομολόγια της πορθμειακής γραμμής Κυλλήνης-Ζακύνθου, εξυπηρετούνται από λοιπά δρομολογημένα πλοία.

Μάλλον έβαλαν μπροστά τη μηχανή και ένιωθαν το vibration!!!

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Τελικά τι είδους βλάβη ταλαιπωρεί το Ζάκυνθος 1 με αποτέλεσμα να αναμένεται η επάνοδος του στα δρομολόγια μετά και τον δεύτερο δεξαμενισμό; 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...