Jump to content
Shipfriends

Διάφορες ασυνήθιστες ναυτικές ειδήσεις


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

Recommended Posts

Λαθρομετανάστης τραυματίστηκε στην προσπάθεια του να σκαρφαλώσει σε πλοίο από την άγκυρα.

08.07.09

Χθες βραδινές ώρες, ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας,από τον Πλοίαρχο του Επιβατηγού-Οχηματαγωγού πλοίου "POLARIS" σημαίας Κύπρου, το οποίο απέπλεε από το λιμένα Ηγουμενίτσας με προορισμό το λιμένα Μπάρι Ιταλίας , ότι ένας 17χρονος αλλοδαπός, στην προσπάθειά του να επιβιβαστεί λάθρα στο πλοίο από το όκιο της αριστερής άγκυρας(!), τραυματίστηκε. Ο τραυματίας, παραλήφθηκε από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διεκομίσθη αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και εν συνεχεία στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, όπου παραμένει για νοσηλεία, φρουρούμενος.Προανάκριση για το συμβάν, διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.

Πηγή : e-igoumenitsa.gr

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζω από το σημερινό (19-7ου) δελτίο τύπου του ΥΕΝ.

Συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ένας 19χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και ο 28χρονος αλλοδαπός συνοδηγός του, διότι εντός του οχήματός τους, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα συνολικά χίλια τριακόσια ογδόντα δύο (1382) πακέτα τσιγάρων, μάρκας «WINSTON», τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν λάθρα στο εξωτερικό.

Επίσης, συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, πριν την επιβίβασή τους σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, ένας 23χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος, καθώς και οι δύο (02) αλλοδαποί συνεπιβάτες του, διότι εντός του οχήματός τους, βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα, ενενήντα (90) πακέτα τσιγάρων μάρκας «REGAL», διακόσια ενενήντα (290) πακέτα τσιγάρων μάρκας «MARBLE» και τετρακόσια εβδομήντα τρία (473) πακέτα τσιγάρων μάρκας «VICTORY», τα οποία επρόκειτο να μεταφερθούν λάθρα στο εξωτερικό

Και εντάξει, τα WINSTON το καταλαβαίνω, γνωστή μάρκα. Αυτά τα ...REGAL, MARBLE, και VICTORY τι τσιγάρα είναι που αξίζει τον κόπο να μπει στον κίνδυνο κάποιος να τον πιάσουν για λαθρεμπόριο ? :confused:

Χαλάσανε μέχρι κι οι λαθρέμποροι...:P Που τα χρόνια τα παλιά με τα MARLBORO τ' αμερικάνικα, τα ROTHMANS και τα PALL MALL τα άφιλτρα.....:P:D

Link to comment
Share on other sites

Μαλλον δευτεράντζα λαθρεμποροι ηταν οι συγκεκριμενοι. Εκτος κι αν ηταν τιποτα καινουριοι στην πιατσα και ειπαν να πιασουν το lower end of the market και μετα να επεκταθουν σε πιο luxury προιοντα:P. Με την ευκαιρια, για τετοιου ειδους ιστοριες και ευτραπελα με εντονο το ναυτικο στοιχειο να συστησω ανεπιφυλακτα τα βιβλια του ασυγκριτου Νίκου Τσιφόρου "Τα Παιδια της Πιάτσας" και "Παλιόπαιδα τ' Ατίθασα". Ο συγγραφεας εζησε περιπου 10 χρονια μεσα στην Τρούμπα των δεκαετιων 50-60 για να συλλεξει υλικο και το αφηγειται με τροπο εξαιρετικο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δεν μας έφταναν τα σκυλόψαρα...τώρα θάχουμε τον νου μας και για τους ξιφίες.B) Άκουσα για το συμβάν από προχθές, αλλά ήμουνα επιφυλακτικός. Ήταν τόσο απίστευτο το περιστατικό που στην αρχή δεν το πίστευε κανένας και υποψιάζονταν ατύχημα με ψαροντούφεκο. Πάντως, η κοπέλλα ήταν τυχερή μέσα στην απίστευτη ατυχία της...παραλίγο την γλύτωσε.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Απο τα τελευταια νεα της εφημεριδας ΑΛΗΘΕΙΑ

To ταχύπλοο "Τοξότης" που μετέφερε στις 12.00 το μεσημέρι από τα Ψαρά για τη Χίο, τους υποψήφιους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, έχασε τον προσανατολισμό του και εντοπίστηκε νοτίως της Λέσβου. Με την κινητοποίηση ελικοπτέρου και τη σχετική καδοδήγηση στον πλοίαρχο του σκάφους, το επεισόδιο έληξε. Το σκάφος είχε μηχανική στήριξη, δεν σημειώθηκε καμμιά εισροή υδάτων και γενικά πέραν της ανησυχίας, δεν υπήρξε κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβαινόντων.

Πως γινεται ρε παιδια να χασει τον προσανατολισμο του:P?Ειχε μηπως ομιχλη σημερα το μεσημερι και δεν εβλεπαν οτι απομακρυνονται απο την Χιο...:rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Mωρέ άμα υπάρχει χρόνος και χρήμα (ώστε να μπορείς για έναν ολόκληρο σχεδόν χρόνο να μην εργάζεσαι), και διαθέτεις και ένα 10μετρο ιστιοπλοικό, κάθε παλαβομάρα είναι εφικτή. :P:D

Ύστερα από μία αποτυχημένη πρώτη προσπάθεια, η 16χρονη Αυστραλή Jessica Watson ξεκίνησε και πάλι το ταξίδι της από το Σύδνεϋ, φιλοδοξώντας να γίνει το νεαρότερο άτομο που θα κάνει τον γύρο του κόσμου με ιστιοπλοϊκό χωρίς βοήθεια.

Η πρώτη απόπειρα της Watson είχε άδοξο τέλος αφού από δικό της λάθος συγκρούστηκε με ένα φορτηγό πλοίο (:D:D:D) και έμεινε στη στεριά επί τρεις εβδομάδες.

Η 16χρονη θα ταξιδέψει με ένα ιστιοπλοϊκό δέκα μέτρων και θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ του επίσης Αυστραλού Jesse Martin, ο οποίος πραγματοποίησε τον περίπλου της γης σε 327 μέρες, 12 ώρες και 52 λεπτά, σε ηλικία 18 ετών, το 1999.

Πηγή : zougla.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Αν και η παρακάτω δεν είναι και τόσο αστεία είδηση (μιας και το θέμα εμπεριέχεται στο subforum "ShipFun"), ωστόσο είναι σίγουρα ασυνήθιστη και για αυτό την μεταφέρω εδώ.

«Τρικυμία» έχει ξεσπάσει στο Λιμεναρχείο Κατακόλου, μετά την ανακοίνωση του αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος, ότι στη μηχανή του ακινητοποιημένου από βλάβη ναυαγοσωστικού σκάφους Ν/Γ 516 βρέθηκε ζάχαρη, γεγονός που παραπέμπει σε υπόθεση δολιοφθοράς.

Στην περιοχή βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος που διενεργούν ανακρίσεις για τον εντοπισμό ποινικών - πειθαρχικών ευθυνών. Στο μεταξύ σε διαθεσιμότητα τέθηκε το 13μελές πλήρωμα του σκάφους με εντολή του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα από τις 29 του μήνα, το ναυαγοσωστικό σκάφος Ν/Γ 516 παρουσίασε βλάβη στη μηχανή, με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί. Μεταφέρθηκε με τις δεύτερες μηχανές ως το λιμάνι της Κυλλήνης, αφού βρισκόταν σε αποστολή σε κοντινή απόσταση, όπου και τις επόμενες ημέρες έγινε έλεγχος από πραγματογνώμονες.

Αυτοί ερευνώντας την κύρια μηχανή του σκάφους διαπίστωσαν εκεί, ικανή ποσότητα ξένης ύλης. Ελήφθη δείγμα της ύλης αυτής και στάλθηκε για έλεγχο στα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους στις 25 Νοεμβρίου. Η απάντηση που έφτασε από εκεί στις 8 Δεκεμβρίου, δεν άρεσε καθόλου στο Αρχηγείο και σήμανε συναγερμό στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Χημείο με έγγραφό του ανέφερε πως το δείγμα της ουσίας εμπεριείχε ζάχαρη. «Μετά τη διαπίστωση αυτή με απόφαση του αρχηγού Λ.Σ., αντιναυάρχου Λ.Σ. Μπούσιου Αθανάσιου τέθηκε στη διάθεση της υπηρεσίας το πλήρωμα του εν λόγω σκάφους. Ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και συνεχίζεται η διαδικασία ανακριτικής διερεύνησης για τον εντοπισμό ποινικών - πειθαρχικών ευθυνών.

Μετά την ακινητοποίηση του σκάφους ο τομέας ευθύνης του καλύπτεται από επιχειρησιακά μέσα όμορων Λιμενικών Αρχών» καταλήγει η ανακοίνωση. Η ζάχαρη ως υδρογονάνθρακας, όταν αναμειχθεί με λιπαντικό μπορεί να προκαλέσει την καταστροφή του κινητήρα για δύο λόγους.

Αρχικά η ζάχαρη λιώνει μέσα στο λιπαντικό δημιουργώντας ένα κολλώδες μείγμα, που έχει ως αποτέλεσμα να αυξάνονται οι τριβές και να κολλάει ο κινητήρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται στον κινητήρα, η ζάχαρη, ο υδρογονάνθρακας μετατρέπεται σε άνθρακα, δημιουργώντας κάρβουνο, που μπορεί να «μπλοκάρει» την λειτουργία της αντλίας λαδιού, με αποτέλεσμα και πάλι να κολλήσει η μηχανή.

Τα στελέχη των Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού Σώματος ήρθαν πριν από λίγες ημέρες στο Κατάκολο, για το σκοπό αυτό και πραγματοποίησαν ανακρίσεις, έλαβαν καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση και αναμένονται σε λίγες ημέρες περαιτέρω ανακοινώσεις. Καμία τοποθέτηση δεν έχει γίνει από την πλευρά του Λιμεναρχείου Κατακόλου, όπου τα στελέχη του τηρούν σιγή ιχθύος.

Πηγή : protinews.gr

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Όπως έγραψε προχθές η Ροδιακή, 2 μίλια ανοικτά της Ρόδου, ένας ψαράς «ψάρεψε» … ένα ζωντανό Ροδίτικο ελαφάκι!!!!! :D

Το είδε να κολυμπάει καταταλαιπωρημένο και το ανέβασε στην βάρκα. Φυσικά, όταν ειδοποίησε το Λιμεναρχείο …και την Δασική Υπηρεσία:P …αυτοί νόμιζαν ότι τους κάνει πλάκα! Το ελαφάκι…που για άγνωστο λόγο βρέθηκε στην θάλασσα και μάλλον παρασύρθηκε στα ανοικτά…μάλλον θα γίνει καλά...αλλά πιστεύω ότι θα γίνει σαν τον Άη Λιά…δεν θα θέλει να ξαναδεί θάλασσα…ούτε με τα κυάλια.:P

Προχθές ξαναπαίχθηκε το ίδιο έργο με άλλους πρωταγωνιστές. Πάλι ψαράς βρήκε στα ανοιχτά της Ρόδου, ελάφι να κολυμπάει, ενήλικο αυτή την φορά...εκτός και εάν πρόκειται για το ίδιο ελαφάκι που μεγάλωσε.:rolleyes:

Πάντως, αφού δεν το πρόλαβε κανένα "ψάρι" πάλι καλά. Τυχερο ήταν.;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Ωραία, το έκλεψαν αλλά να το πάνε που;

Σήμερα, στις 02:40, η Λιμενική Αρχή Κερατσινίου, ενημερώθηκε από ιδιώτη, για περιστατικό κλοπής, από δύο άτομα, του κατασχεμένου αλιευτικού σκάφους «ΑΡΤΕΜΙΣ» Ν.Π. 6712, το οποίο βρισκόταν πλαγιοδετημένο στον προβλήτα της ιχθυόσκαλας Κερατσινίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκε πλωτό περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, το οποίο κατόπιν ερευνών, εντόπισε το Α/Κ στο δίαυλο Ψυττάλειας * Κυνοσούρας και στη συνέχεια το οδήγησε στο λιμάνι Κερατσινίου.

Στο «ΑΡΤΕΜΙΣ» επέβαιναν ένας 58χρονος και ένας 56χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν.

Πηγή YEN.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 11 months later...
  • 2 months later...

Αν υποθέσουμε ότι ο άνθρωπος ξέρει με ποιο πλοίο ταξίδευε και δεδομένου ότι χθες δεν είχε ημερήσιο δρομολόγιο για Χανιά (είχε όμως για Ηράκλειο), ο τύπος ήταν μισή μέρα στο νερό. :blink:

Άνθρωπος στη θάλασσα

Μεσημβρινές ώρες σήμερα (σσ 06/07/2011), περισυνελέγη άνδρας από το Ι/Φ «ΟΚΕΙΑ» Ν.Π. 9255 στη θαλάσσια περιοχή 19 ν.μ. δυτικά της Μήλου.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε πλωτό σκάφος του Λ.Σ. * ΕΛ.ΑΚΤ. το οποίο παρέλαβε και μετέφερε τον άνδρα, κατόπιν παροχής πρώτων βοηθειών, στο λιμάνι «ΑΔΑΜΑΝΤΑ» Μήλου, όπου παρελήφθη από ασθενοφόρο και διεκομίσθη στο τοπικό Κέντρο Υγείας, για περαιτέρω νοσηλεία.

Κατά δήλωσή του, ο 53χρονος διασωθείς, ενώ ταξίδευε με Ε/Γ*Ο/Γ πλοίο, το οποίο εκτελούσε εγκεκριμένο δρομολόγιο από Πειραιά για Σούδα Χανίων, χωρίς κάποιον οικείο του, βρέθηκε στη θάλασσα, ύστερα από πτώση που είχε με δική του υπαιτιότητα.

Πηγή ΥΕΝ.

Link to comment
Share on other sites

Μολις το διαβασα και :angry: ειμαι ΠΟΛΥ τσαντισμενος - στεναχωρημενος , εαν ειναι δυνατον ..... μέσα στο γκαράζ του πλοίου «Μυτιλήνη» δύο άλογα πέθαναν προφανώς από θερμοπληξία, ενώ ταξίδευαν από τον Πειραιά για τη Λέσβο....η συνεχεια και το πληρες αρθρο απο εδω http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=346890&cid=17 και εδω http://www.lesvosnews.gr/?p=17626 .

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Θεωρίες για προληπτικούς το ναυάγιο του Costa Concordia

«Tζακ ποτ» για προληπτικούς η υπόΘεση του ναυαγίου του ιταλικού κρουαζιερόπλοιου.

σύμφωνα με τα στοιχεία που κάνουν το γύρο του διαδικτύου κατά την ονοματοδοσία-καΘέλκυση του πλοίου η φιάλη της σαμπάνιας που «Θυσιάζεται» για το καλοτάξιδο δεν είχε σπάσει με την πρώτη, η ημέρα βύΘισης ήταν παρασκευή και 13 και την ώρα της εκκένωσης στο εστιατόριο έπαιζε το «

» που τραγουδούσε η Celine Dion στην ταινία τιτανικός.

πηγη: THE SEANATION

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Άντρας επιχείρησε να πέσει στη θάλασσα απο το «Blue star 2» λίγο πριν φτασει τη Σύρο

Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο «Blue star 2» λίγο πριν το πλοίο προσεγγίσει το λιμάνι της Σύρου. Ένας ηλικιωμένος άντρας (πάνω από 60) προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή του πηδώντας στη θάλασσα. Σύμφωνα με αυτόπττες μάρτυρες είχε δέσει μια αλυσίδα στη μέση του και ήταν αποφασισμένος να αυτοκτονήσει αφού ήταν εμφανής η άσχημη ψυχολογική του κατάσταση, ενώ είχε καταναλώσει και μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Τελευταία στιγμή μέλη του πληρώματος και άλλοι επιβάτες κατάφεραν με δυσκολία να τον συγκρατήσουν πάνω στο πλοίο ενώ μόλις αυτό έδεσε στη Σύρο μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο του νησιού σε κωματώδη κατάσταση. Εκεί οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τον ηρεμήσουν κάτι που κατάφεραν μετά από αρκετές ώρες.

ΠΗΓΗ: syrosnews.gr

Link to comment
Share on other sites

Από τη μια ήταν σε κωματώδη κατάσταση και από την άλλη προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν;;; :confused: Μήπως εννοεί ότι ήταν σε κατάσταση αμόκ; Ή μήπως ότι ήταν μεθυσμένος και προσπαθούσαν να τον συνεφέρουν;

Edited by Global_Creta
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...