Jump to content
Shipfriends

Διάφορες ασυνήθιστες ναυτικές ειδήσεις


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ Κ.

Recommended Posts

μαυρογιαλουρειος ναυτικη ακαδημια κοζανης.

Quote

Η Ελλάδα έχει μεγάλο παρελθόν με τη ναυτιλία και το εφοπλιστιλίκι, αγαπητοί φίλοι, πράγμα λογικό, μιας και διαθέτει τεράστια ακτογραμμή και πολλές παραθαλάσσιες πόλεις. Αυτό βέβαια δεν σταμάτησε τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κασαπίδη, απ’ το να εισηγηθεί ώστε η Κοζάνη, η οποία απέχει 70 χιλιόμετρα από τη θάλασσα, να μετατραπεί σε Κέντρο Ναυτικών Σπουδών.

luben.tv

 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί όχι;Υπάρχουν και εξομοιωτές γέφυρας (bridge simulators) διά την εκπαίδευσιν τών πλοιάρχων,εξομοιωτές μηχανοστασίων γιά τους μηχανικούς,κλπ.

Ισα-ισα μάλιστα,που θ'αποτελούσε αφορμή προσέλκυσης νέων πρός τα ναυτικά επαγγέλματα.

Παλιότερα είχα δεί ένα ντοκυμανταίρ όπου υποψήφιοι πλοίαρχοι εκπαιδεύονταν σε....μινιατούρες πλοίων γιά το πώς να κάνουν μανούβρες παραβολής κλπ.

Δέν βλέπω τίποτε το μαυρογιαλούρικο στην ιστορία αυτή.Αρκεί ν'αντιμετωπιστή με την δέουσα σοβαρότητα.

Link to comment
Share on other sites

Να ανοίξουμε και ένα κέντρο χειμερινών αθλημάτων στην Ιεράπετρα. Η εκπαίδευση να γίνεται με τη χρήση παιχνιδομηχανών Wii.

Link to comment
Share on other sites

Νοα σοβαρευτούμε λίγο.Αλλο η εκπαιδευση σε εξομοιωτές γεφύρας,που είναι εξ ίσου "ρεαλιστική" με το πραγματικό πλοίο,κι'άλλο η εκπαιδευση σε χειμερινά αθλήματα χωρίς χιόνι.

Link to comment
Share on other sites

Θα συμφωνήσω, να σοβαρευτούμε. Όταν παρέχεις ναυτική εκπαίδευση οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να έχουν πρωτίστως άμεση πρόσβαση σε ναυτικές εγκαταστάσεις και παράλληλα σε εξομοιωτές και όχι το αντίθετο.

Link to comment
Share on other sites

Τί πρόσβαση σε ναυτικές εγκαταστάσεις έχει η ΑΕΝ Αργοστολίου;Γιατί εγώ πέρα από το λιμάνι τής πόλης δέν έχω δεί καμμιά άλλη "ναυτική εγκατάσταση"

Και επίσης,70 χιλιόμετρα απόσταση απ'την θάλασσα δέν είναι και κάτι τόσο τρομερό.Αν μάλιστα υπάρχη π.χ.σιδηροδρομική σύνδεση,ακόμη καλύτερα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 3 months later...

Με το κύμα ζέστης που επικρατεί στη Βρετανία πολλοί ήταν αυτοί που καβάλησαν τα φλαμίνγκο και τους μονόκερους και είπαν να βγούν μια βόλτα στα ανοιχτά. 15 διασώσεις σε μια μέρα μόνο στην περιοχή του Solent. Δεν υπολόγισαν την παλίρροια και τα ρεύματα. 😎

Link to comment
Share on other sites

Κάπως έτσι την είχα πατήσει κι'εγώ μικρός όταν είχα πάει σε κατασκήνωση στήν Βρετάνη (Γαλλία) με ένα κανώ και αντί να βρεθώ στην αρχή τού ποταμού,βρέθηκα στίς εκβολές του.Ο ομαδάρχης μας δέν είχε υπολογίσει την παλίρροια και τα ρεύματα..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Να υποθέσω ότι κατόπιν τούτου θα τεθούν νέα όρια ταχύτητας και διαχωρισμού εντός τής διώρυγος;

Πάντως δέν μού κάνει και τόση εντύπωση.Το βαπόρι δέν είναι αμάξι,να πατήσης φρένο και να "κοκκαλώση".

Link to comment
Share on other sites

Εφυγε για ταξιδι και αφησε αναμενο το δικυκλο εξω απο το πλοιο

Quote

 

Ένα απίστευτα τραγελαφικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το μεσημέρι στο λιμάνι του Ηρακλείου με πρωταγωνιστή έναν άνθρωπο που έφευγε για ταξίδι με το πλοίο της γραμμής για την Ρόδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο «αφηρημένος» Ηρακλειώτης φόρτωσε στο δίκυκλό του τις βαλίτσες και τα πράγματά του και κίνησε για το λιμάνι με σκοπό να επιβιβαστεί μαζί με το όχημά του στο καράβι για να ταξιδέψει στην Ρόδο.

Όταν έφτασε μπροστά από την μπουκαπόρτα του πλοίου κατέβηκε από το μηχανάκι του, πήρε την τσάντα για να την φορτώσει στο ψυγείο του πλοίου και επιβιβάστηκε.

Στην αναμπουμπούλα της αναχώρησης ο επιβάτης ξεχάστηκε και πήγε να κρατήσει μία θέση για το ταξίδι την ώρα που το πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι.

Άνθρωποι που βρίσκονταν στο λιμάνι είδαν το αναμμένο μηχανάκι το οποίο ήταν φορτωμένο με πράγματα και καθώς περνούσε η ώρα και δεν έβλεπαν τον οδηγό ειδοποίησαν το λιμεναρχείο.

Οι άνδρες του λιμενικού σώματος, μην γνωρίζοντας ποιανού ήταν το δίκυκλο και θέλοντας να καλύψουν όλα τα ενδεχόμενα, έστησαν μεγάλη επιχείρηση για τον εντοπισμό του τόσο στον χερσαίο χώρο του λιμανιού όσο και στην θάλασσα.

Όταν οι αρχές βρήκαν τα στοιχεία του οδηγού τον κάλεσαν στο τηλέφωνο. Εκείνος το σήκωσε και εξέφρασε την απορία για ποιον λόγο τον αναζητούν οι αρχές.

Οι άνδρες του λιμενικού ρώτησαν πού είναι το δίκυκλό του κι εκείνος, με απόλυτη βεβαιότητα τους απάντησε πως βρισκόταν μέσα στο πλοίο!

Μόλις οι αρχές του ανέφεραν ότι βρήκαν το δίκυκλό του στο λιμάνι, με αναμμένη τη μηχανή και φορτωμένο με πράγματα ο άνδρας τα… έχασε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο οδηγός θα αποβιβαστεί στην Σητεία όπου κάνει στάση το πλοίο και θα επιστρέψει Ηράκλειο απ’ όπου θα πάρει το δίκυκλό του από το λιμάνι και στη συνέχεια θα περιμένει το επόμενο δρομολόγιο του πλοίου για να φύγει ξανά για Ρόδο.

Το σίγουρο είναι πως στο επόμενο ταξίδι του ο αφηρημένος οδηγός θα ελέγξει πολλές φορές αν έχει πάρα όλα τα πράγματά του στο ταξίδι!

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εξιχνίαση υπόθεσης κλοπής αυτοκινήτου στα Νέα Στύρα Εύβοιας μέσα στο Μιχαλάκης ΙΙΙ

Quote

Εξιχνιάστηκε μεσημβρινές ώρες χθες η κλοπή Ι.Χ.Ε αυτοκινήτου, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Νέων Στύρων, στον οικείο λιμένα.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια εκτέλεσης υπηρεσίας τους στον επιβατηγό λιμένα των Νέων Στύρων, τα ανωτέρω στελέχη ενημερώθηκαν από μία γυναίκα και έναν άνδρα ότι κατά την επιβίβασή τους στο Ε/Γ-Ο/Γ ''ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ ΙΙΙ'' Ν.Π. 12407, το οποίο θα απέπλεε για την Αγία Μαρίνα Αττικής, εντόπισαν σταθμευμένο μέσα στο γκαράζ του, όχημα που προσομοίαζε με όχημα ιδιοκτησίας του άνδρα, το οποίο είχε κλαπεί προ μηνός, από την οικία του, και το οποίο είχε δηλώσει ως κλαπέν ο ίδιος στην Αστυνομική Αρχή Ηλιούπολης Αττικής.  

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., διαπιστώθηκε ότι το όχημα έφερε νόμιμες πινακίδες οι οποίες αντιστοιχούσαν σε έτερο όχημα, σε συνάρτηση με τον αριθμό πλαισίου και ως εκ τούτου, άμεσα από τη Λιμενική Αρχή εντοπίστηκαν οι φερόμενοι ως δράστες οι οποίοι είχαν επιβιβαστεί στο πλοίο.

Διενεργείται προανάκριση από το Α' Λιμενικό Τμήμα των Νέων Στύρων του Λιμεναρχείου Καρύστου, ενώ το Ι.Χ.Ε όχημα πρόκειται να αποδοθεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Μια άγνωστη ναυτική ιστορία. Η περιπέτεια του “Κεφαλονιά” όταν έπεσε σε τυφώνα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Στην αρχη νομισα οτι μιλαμε για το 1995, οταν ερχοταν στη Ελλαδα, αλλα τελικα ειναι αλλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 4 months later...

Εκμεταλλευόμενη το lockdown μια τίγρις βρήκε καταφύγιο εδώ και 3 εβδομάδες σε πλοίο που διαλυόταν στην Alang. Έβγαινε μόνο τις νύχτες και κυνηγούσε αδέσποτους σκύλους για φαγητό, απίστευτο.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
  • 5 months later...

Έκλεψαν ολόκληρο σκάφος από το γκαράζ του Blue Galaxy στα Χανιά

Quote

Μία μυστήρια και απροσδόκητη κλοπή έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης σε πλοίο της γραμμής που έκανε το δρομολόγιο Πειραιάς-Σούδα.

Συγκεκριμένα, ο λόγος για το πλοίο Blue Galaxy που έφτασε σήμερα στα Χανιά, στο οποίο μεταφερόταν ως ασυνόδευτο το σκάφος των παρακάτω φωτογραφιών, το οποίο μόνο… μικρό δεν μπορείς να το χαρακτηρίσεις, γεγονός που κάνει ακόμα πιο σκανδαλώδες το γεγονός..

Όπως ενημέρωσε ο ιδιοκτήτης, σε επικοινωνία του με το zarpanews.gr, τα κλειδιά του οχήματος είχαν παραδοθεί στη ρεσεψιόν, όπως προβλέπεται για όλα τα ασυνόδευτα οχήματα, με τον κλέφτη, ωστόσο, να είναι τόσο θρασύς, που απλά “κούμπωσε” το τρέιλερ στον κοτσαδόρο του και βγήκε από το πλοίο χωρίς να καταλάβει κανείς τίποτα.

Το Λιμενικό ενημερώθηκε για το γεγονός.

Λίγο αργότερα, μερικές ώρες μετά τη δημοσίευση του zarpanews.gr, το σκάφος επεστράφη στο νόμιμο ιδιοκτήτη του από αυτόν που το πήρε… καταλάθος όπως είπε, αφού περίμενε κι εκείνος ένα σκάφος από την Αθήνα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 10 months later...
  • 9 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...