Jump to content
Shipfriends

Eurocargo Patrasso (IMO 9131527)


Recommended Posts

Έφτασε στον Αλίαγα νωρίτερα σήμερα το πρωί, τίτλοι τέλους οριστικά και αμετάκλητα. Όσον αφορά την κατανάλωση αυτού και του αδελφού του, οι δικές μου σημειώσεις έχουν 18 κόμβους υπηρεσιακή με κατανάλωση 103 τόνους το 24ωρο. Μιλάμε για πάνω από 4 τόνους την ώρα, πολύ υψηλά νούμερα.

Link to comment
Share on other sites

Όμορφη πλώρη. Κρίμα που κατέληξε στην παραλία. Άραγε μια αντικατάσταση των μηχανών με αλλου τυπου δεν συνέφερε οικονομικα από τη διάλυση ενός πλοιου του ‘98; Και δεν μιλαω για την Grimaldi που έχει πληθώρα νεότευκτων αλλά για κάποια άλλη εταιρία. 

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω ότι το πλοίο οδηγήθηκε για κόψιμο λόγω της κατανάλωσης του στα καύσιμα!! Για εμένα φαίνεται ότι περισσεύει από το στόλο της Grimaldi Lines και επιπλέον να υπήρχε αρκετό κόστος για τη προσαρμογή στους νέους κανονισμούς που θα έρθουν σε ισχύ.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Επίσης μιας και αναφέρθηκε κάτι για ίδιο τύπο μηχανών με τα δικά μας Blue Star 1/2, αναρωτιέμαι αν εβγαζε τα ίδια μίλια δρόμο. Ξέρουμε τη μέγιστη ταχύτητα πλοών του;

Link to comment
Share on other sites

On 5/27/2016 at 1:10 AM, Nick the Greek said:

Είναι αξιοσημείωτο γι' αυτό το πλοίο πως προτού περάσει στα χέρια του Grimaldi, από το 2011 εώς το 2015 έμεινε παροπλισμένο στην Almeria της Ισπανίας. Αυτό δεν είναι από μόνο του περίεργο, πρίν τον παροπλισμό έσκασε άλλωστε και η φούσκα της Ισπανίας. Το αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια στιγμή η πλοιοκτήτριά του εταιρεία, Acciona Trasmediterranea(ο Μανώλης Μαυρομμάτης προφέρει το πρώτο συνθετικό "Ακθιόνα") ναύλωνε άλλα φορτηγά οχηματαγωγά για τις ανάγκες της, επιλέγοντας το Super-fast Canarias και το Super-fast Andalucia να παραμένουν δεμένα στην όμορφη Almeria. Φαντάζομαι πως το κόστος του οπερέσιο ήταν απαγορευτικό. Την ίδια στιγμή όμως, τουλάχιστον όταν τα επισκέφθηκα εγώ, ήταν και τα 2, αν το πιστεύετε, αναμμένα! Η αγορά από τον Grimaldi δεν είχε γίνει, οπότε πρόκειτα για εντυπωσιακό γεγονός.

 

Για το αρχείο το δικό σας και της gallery του site, το Super-fast Canarias δεμένο στην Almeria, καλοκαίρι του 2014.

Πριν κάποια χρόνια ο νικ είχε δώσει ένα στίγμα 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...