Jump to content
Shipfriends

Προσάραξη Δ/Ξ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” στη Ρόδο


Recommended Posts

Προσάραξη Δ/Ξ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Π. 10902 στη Ρόδο

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες της Κυριακής το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, από τον Πλοίαρχο του Δ/Ξ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Π. 10902 ότι το πλοίο είχε αποπλεύσει από ν. Σύμη με δέκα (10) επιβαίνοντες, με προορισμό τη ν. Ανάφη φορτωμένο με 1000 κυβικά diesel και προσάραξε σε αβαθή στην θαλάσσια περιοχή “ΚΑΛΑΒΡΑΔΩΝ” ν. Ρόδου.

 

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, στην περιοχή, έσπευσαν οδικώς με περιπολικό όχημα στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και τα Ρ/Κ “ΗΡΑΚΛΗΣ 3” Ν.Ρ. 196, “ΗΡΑΚΛΗΣ” Ν.Π. 248 και “ΗΡΑΚΛΗΣ ΣΤΑΡ” Ν.Π. 42 τα οποία με την υποβοήθηση της προωστήριας εγκατάστασης του πλοίου, αυτό αποκολλήθηκε και απέπλευσε με ιδία μέσα και συνοδεία των Ρ/Κ σκαφών, για λιμένα Ρόδου όπου κατέπλευσε ασφαλώς.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός, ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Κατόπιν επιθεώρησης του “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” από επιθεωρητή του Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και με την συνδρομή δύτη, διαπιστώθηκαν υλικές ζημιές στο πλοίο.

Από τη Λιμενική Αρχή Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του Δ/Ξ “ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ” Ν.Π. 10902 μέχρι αποκατάστασης των ζημιών και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...