Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

 Δεν ξέρω το λιμεναρχείο Ραφήνας τη λέει όμως εαν είναι αλήθεια μιλάμε για τραγικό γεγονός εν έτει 2019!!!!Επίσης τα 58ευρώ Ραφήνα Τήνο με ταχύπλοο που δεν πάει πάνω από 26 μίλια αυτές τις μέρες δεν μπορώ να το αφήσω ασχολιαστο!!!

Edited by proud_ionian
μεταφορα
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Σύλληψη της Πλοιάρχου του Ε/Γ-Δ/Ρ Joy Star στους Παξούς

Quote

Στη σύλληψη μίας 28χρονης Πλοιάρχου προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Παξών.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης στον παλαιό λιμένα Γάιου Παξών, διαπιστώθηκε ότι η ανωτέρω ως Πλοίαρχος του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΤΖΟΙ ΣΤΑΡ'' Ν.Π.12525, μετέφερε διακόσιους εξήντα (260) επιβάτες αντί του μέγιστου επιτρεπομένου αριθμού των διακοσίων είκοσι επτά (227),σύμφωνα με το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του εν λόγω πλοίου.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

 

Link to comment
Share on other sites

Κανένα θέμα. Την Παρασκευή το Μύκονος Παλάς πέρασε διπλή επιθεώρηση ενώ πραγματοποιήθηκαν και γυμνάσια. Αυτός ήταν και ο λόγος που η επιβίβαση ξεκίνησε στις 15:00 και όχι στις 14:00, κάτι το οποίο ώθησε μερικούς επιβάτες να στείλουν φωτογραφίες της....."ταλαιπωρίας" τους σε ΜΜΕ της Κρήτης.

Το πλοίο πέρασε τις επιθεωρήσεις χωρίς καμία παρατήρηση, επιβεβαιωνοντας την τήρηση των κανονισμών ασφαλείας και αναχώρησε στις 16:10 για το δρομολόγιο του.

Την ευθύνη για την καθυστέρηση την έχει σε κάθε περίπτωση το κλιμάκιο των επιθεωρητών και σε καμία περίπτωση η εταιρεία ή το πλήρωμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Συλλήψεις Πλοιάρχων του Νήσος Χάλκη και του Φαίδων στη Χάλκη για υπεράριθμους επιβάτες.

Quote

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Τ/Ρ-Δ/Ρ ''ΝΗΣΟΣ ΧΑΛΚΗ'' Ν.Ρ. 213 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χάλκης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω πλοίο κατά τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από λιμένα Κάμειρος Σκάλας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 235 επιβαίνοντες αντί του μέγιστα επιτρεπομένου αριθμού των 234, όπως ορίζεται στο Πιστοποιητικό Ασφάλειας του πλοίου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

Quote

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Δ/Ρ ''ΦΑΙΔΩΝ'' Ν.Ρ. 278 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χάλκης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω πλοίο κατά τον κατάπλου του στον οικείο λιμένα, προερχόμενο από λιμένα Κάμειρος Σκάλας Ρόδου, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 161 επιβαίνοντες αντί του μέγιστα επιτρεπομένου αριθμού των 153, όπως ορίζεται στο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου.

Από το Λιμενικό Σταθμό Χάλκης που διενεργεί την προανάκριση κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

Σύλληψη Πλοιάρχου για υπεράριθμους επιβαίνοντες στο Ε/Γ-Τ/Ρ 'Ευτυχία στη Σκάλα Κατερίνης

Quote

Στη σύλληψη του Πλοιάρχου του Ε/Γ-Τ/Ρ ''ΕΥΤΥΧΙΑ'' Ν.Θ. 1797 προέβησαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σκάλας Κατερίνης.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια καταμέτρησης που πραγματοποιήθηκε στο ανωτέρω πλοίο, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 103 επιβαίνοντες αντί του μέγιστα επιτρεπομένου αριθμού των 98, όπως ορίζεται στο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου.

Από το Γ΄ Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, κινήθηκε η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων.

 

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Nick the Greek said:

Καταμέτρηση απόψε στο Νήσος Ρόδος, αναρωτιέμαι ποιοί βλαστημάνε πιο πολύ, οι επιβάτες ή οι λιμενικοί? :D

Το ωραίο στο δημοσίευμα είναι και για υπεράριθμα οχήματα!!

Link to comment
Share on other sites

Γνωστό θέαμα όταν το πλοίο έκανε την άγονη του ΒΑ Αιγαίου, ειδικά στις επιστροφές του Αυγούστου. Ούτε δείγμα για καρέκλα στο εσωτερικό του πλοίου ενώ μετέφεραν καρέκλες από τα καταστρώματα. Οταν τελείωναν και αυτές τότε είχαμε κατάληψη στις σκάλες και στις πόρτες εξόδου.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

καταγγελια για υπεραριθμους επιβατες στο mare

στο αποψινο δρομολογιο απο πορο για κυλληνη.

590 ειναι το covid πρωτοκολλο, 519 βρεθηκαν.

με τον φθινοπωρινο καιρο που εχει, αν ηταν ολοι μεσα, δεν θελει και πολυ να δημιουργηθει η αισθηση του "υπεραριθμου"

ΥΓ: το kefaloniapress το παρουσιαζει σαν αποπειρα... κατασυκοφαντησης της εταιριαςB)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Κυρώσεις κατά Πλοιάρχου για υπεράριθμους επιβάτες και μη τήρηση μέτρων κατά της διασποράς Covid 19 και σύλληψη του

Quote

Μετά από καταμέτρηση επιβατών που διενήργησαν τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χώρας-Σφακίων, σε Ε/Γ-Τ/Ρ πλοίο, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Καραβε Γαύδου με προορισμό το λιμένα Χώρας Σφακίων, διαπίστωσαν ότι:

είχαν επιβιβαστεί σε αυτό ενενήντα οκτώ (98) επιβάτες, ενώ το πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου ορίζει ως μέγιστο αριθμό επιβατών τους εβδομήντα πέντε (75) σε κανονικές συνθήκες. Παράλληλα μετά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου που τηρείται για την ειδική συνθήκη προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του ιού Covid-19 (διασφάλιση μεταφοράς επιβατών κατά ανώτατο όριο 80% του αρχικού αριθμού) έπρεπε να μεταφέρει εξήντα (60).

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί προανάκριση, κινήθηκε διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων για υπεράριθμους επιβάτες, για μη τήρηση των μέτρων σχετικά με τον ιό Covid-19, καθώς και πειθαρχικών κυρώσεων κατά του Πλοιάρχου του πλοίου, ενώ ο ανωτέρω πλοίαρχος συνελήφθη.

Πιθανολογώ ότι πρόκειται για το Κριστα, γιατί δεν νομίζω ότι υπάρχει άλλο Ε/Γ πλοίο που πάει στη Γαύδο

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το σωστό θέμα, αλλά 87 υπεράριθμους είχε το πλοίο! Να φανταστώ τα ίδια έγιναν και αλλού χθες..;

Θεσσαλονίκη: Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Super Runner Jet – Συνελήφθη ο πλοίαρχος για υπεράριθμους

Συνελήφθη ο 42χρονος πλοίαρχος, ο οποίος απολογήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος

https://www.in.gr/2021/06/22/greece/thessaloniki-talaiporia-gia-tous-epivates-tou-super-runner-jet-synelifthi-o-ploiarxos-gia-yperarithmous/

 

Edited by hsw
Link to comment
Share on other sites

https://e-thessalia.gr/synelifthi-o-ploiarchos-toy-dromologioy-skiathos-thessaloniki-gia-yperarithmoys-epivates/

 

Στη σύλληψη του 42χρονου πλοίαρχου του ταχύπλοου οχηματαγωγού πλοίου Speed Runner Jet που εκτελούσε το δρομολόγιο Σκιάθος – Θεσσαλονίκη προχώρησε το Λιμενικό το βράδυ της Δευτέρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thesstoday.gr, επιβάτης που επέστρεφε από τη Σκιάθο στη Θεσσαλονίκη προχώρησε σε καταγγελία για αυξημένο αριθμό ατόμων εντός του οχηματαγωγού πλοίου, με το Λιμενικό να προχωρά κατά την αποβίβαση στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης σε καταμέτρηση κεφαλιών προκειμένου να διαπιστωθεί αν ισχύουν οι καταγγελίες για τη μη τήρηση του υγειονομικού covid πρωτοκόλλου.

Έπειτα την καταμέτρηση των επιβατών, διαπιστώθηκε ότι στο πλοίο αντί για 647 επιβιβάστηκαν 734 άτομα, με συνέπεια τη σύλληψη του 42χρονου πλοίαρχου.
Ο πλοίαρχος μετά τη σύλληψη αφέθηκε ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ ήδη το περιστατικό βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, όπου αναμένεται να προχωρήσουν οι προβλεπόμενες διαδικασίες για τις διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του 42χρονου.

Edited by wysiwid
Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι ότι δεν υπήρχε θέμα με υπεράριθμους όπως έχουμε συνηθίσει που μπορεί να προκύψει θέμα με επάρκεια σωστικών κλπ σε μια περίπτωση εγκατάλειψης πλοίου,αλλά απλώς δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο του COVID δηλαδή το 80% της πληρότητας.

Edited by Champion Jet_2
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, nomikos said:

Για όλα φταίει ο πλοίαρχος.Περίπου 100 επιβάτες παραπάνω,δεν είναι και λίγοι.Σοβαρή παράβαση πάντως..

 

για πιο λογο φταει ο πλοίαρχος?? δηλαδη δεν υπαρχουν συστηματα καταγραφής για το τι κόβεται, πρωτα απο ολα να γινει διευκρίνηση οτι μιλάμε για Υγειονομικό πρωτόκολλο και οχι το κανονικό ( οποτε δεν υπηρχε θεμα ασφαλειας ) ...  υπήρξε τρομερός συνωστισμός στο λιμάνι για να γίνει η καταμέτρηση " σαν τα πρόβατα" οπως ανεφερε αλλος ταξιδιώτης επιχειρηματίας που εχει σπιτι στη Σκοπελο .. ο οποιος αφήνει ερωτηματικά για το αν ηταν πραγματικός επιβάτης που εκανε την καταγγελία η αν παιζονται αλλα παιχνίδια σε μια προσπάθεια δυσφήμησης της νεας γραμμής

 

Edited by proud_ionian
τεχ βοηθεια
Link to comment
Share on other sites

Το σύστημα κρατήσεων κάνει ότι πει η εταιρεία. Αν η εταιρεία στο σύστημα έχει ανοιχτές το 100% των θέσεων, τόσες θα κόβει. 

Η παράβαση του Πλοιάρχου, του πλοιοκτήτη και του πρακτορα αφορά τα μέτρα κατα του covid και εκδίδεται διοικητικό πρόστιμο 1000 ευρώ, βάσει της ΚΥΑ.

Οτιδήποτε άλλο, εισαγγελείς, συλλήψεις και δικογραφίες ειναι πραγματικά απαράδεκτα. 

Link to comment
Share on other sites

Έλα μωρέ καραγκιοζηλίκια...στο αεροπλάνο που είναι ακριβώς ίδιες συνθήκες και αποστάσεις και καταστάσεις κτλ κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλο και δεν κολλάνε τίποτα ενώ στις αεροπορικές των καραβιών κάθονται ο ένας στα 2 μέτρα από τον άλλον για να μην κολλήσουν τίποτα.

Έλεος... 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...