Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Μετά από καταγγελία για υπεράριθμους επιβάτες στο Ε/Γ-Ο/Γ ‘’BLUE STAR ΙΘΑΚΗ’’, αμέσως με τον κατάπλου του πλοίου το προσωπικό του Α΄ Λιμενικού Τμήματος Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, πραγματοποίησε καταμέτρηση των επιβατών και διαπίστωσε ότι στο εν λόγω πλοίο επέβαιναν 1281 επιβάτες, αριθμός μικρότερος του επιτρεπόμενου αριθμού 1313 επιβατών σύμφωνα με το πρωτόκολλο του πλοίου.

www.egov.yen.gr

Οι υπόλοιποι είχαν κρυφτεί στις τσιμινιέρες, γκαράζ και δε ξέρω που αλλού??

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Μετά από καταγγελία για υπεράριθμους επιβάτες στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΙΟΝΙΑΝ SKY» Ν.Π. 11306, αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου στους λιμένες Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας, το προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Κέρκυρας και Ηγουμενίτσας αντίστοιχα, πραγματοποίησε καταμέτρηση των επιβατών και διαπίστωσε ότι στο εν λόγω πλοίο επέβαιναν συνολικά 1.406 επιβάτες, αριθμός μεγαλύτερος του επιτρεπόμενου αριθμού 992 .επιβατών σύμφωνα με το πρωτόκολλο του πλοίου.

www.egov.yen.gr

εδώ τους βρήκανε!! Στο μονοπώλιο δε βρίσκουν τίποτα (με λένε Ιθάκη και δεν έχω υπεράριθμους!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

χτες βραδυ κατα την αφιξη του kefalonia στην πατρα (επιστροφη 3μερου θυμιζω) εγινε καταμετρηση επιβατων. συμφωνα με ανακοινωση απο τα μεγαφωνα του πλοιου, υπηρχε καταγγελια για υπεραριθμους.

δεν ξερω τι εβγαλε η καταμετρηση. λογικα τπτ το μεμπτον. το βαπορι ταξιδευει με θερινο πρωτοκολλο, ενω ο καιρος ταξιδευει με χειμερινο (εβρεχε και φυσαγε χτες). καταλαβαινεται τι γινοταν, ολοι οι επιβατες μεσα. απο οτι μου ειπαν και στο βραδυνο της παρασκευης (απο πατρα) και στο απογευματινο επιστροφης χτες, γινοταν το αδιαχωρητο. μεταλικες καρεκλες παντου.

Link to comment
Share on other sites

Το ίδιο έγινε και προχθές (28-05-07) με το Ποσειδών Ελλάς προερχόμενο από Σπέτσες Ύδρα Πόρο Μέθανα και Αίγινα. Μετά από καταγγελία επιβατών ότι το πλοίο είχε υπεράριθμους. Η καταμέτρηση τελικά έδειξε ότι πλοίο είχε γύρω στους 900 επιβάτες, όποτε δεν είχε υπεράριθμους. Όποτε άδικα ταλαιπωρήθηκε ο κόσμος. Έτσι αντί για 18:10 που ήταν να φύγει για Αίγινα Αγκίστρι, τελικά αναχώρησε στις 18:45

Δείτε μια φωτογραφία του πλοίου όταν έφτανε στο Πειραιά με τους υποτιθέμενους υπεράριθμους.

post-54-128326964997_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Με καθυστέρηση απέπλευσε χθες από το λιμάνι Σαμοθράκης για Αλεξανδρούπολη, το Ε/Γ-Ο/Γ «ΣΑΟΣ ΙΙ» Ν.Π. 10599.

Πηγη: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Αιτία ήταν η επιβίβαση υπεράριθμων, οι οποίοι, όπως προέκυψε από την καταμέτρηση και τον έλεγχο των εισιτηρίων, που πραγματοποίησε το πλήρωμα του πλοίου πριν τον απόπλου, είχαν παρουσιάσει εισιτήρια με ημερομηνίες μεταγενέστερες της χθεσινής, ενώ στη συνέχεια αρνήθηκαν να αποβιβαστούν, παραμένοντας στο πλοίο.

Κατόπιν ενεργειών του τοπικού Λιμεναρχείου και ύστερα από τη διενέργεια καταμέτρησης, το «ΣΑΟΣ ΙΙ» απέπλευσε στις 22.50 αντί της προγραμματισμένης 19.00 για Αλεξανδρούπολη, μεταφέροντας τους 323 επιβάτες, οι οποίοι είχαν εισιτήριο με ημερομηνία 04-07-2010, ενώ μετά τον κατάπλου στην Αλεξανδρούπολη, σήμερα στις 01.05 αντί της προγραμματισμένης 21.00 χθες, στελέχη Λ.Σ. πραγματοποίησαν νέα καταμέτρηση επιβατών, επιβεβαιώνοντας την αρχική.

Για το περιστατικό, η Λιμενική Αρχή Σαμοθράκης κίνησε τη διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων κατά των υπαίτιων ναυτικών, τόσο για τον πλημμελή έλεγχο των εισιτηρίων κατά την επιβίβαση, όσο και για τον καθυστερημένο απόπλου, ενώ επίσης ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος

Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

Μπράβο στους Λιμενικούς που δε βρήκαν ούτε ένα άτομο διαφορά στη καταμέτρηση των επιβατών από τον αριθμό που έδωσε το πλοίο!!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καταμέτρηση επιβατών στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» στο Πειραιά στις 23/08/2010

Πηγή: ΥΟΑΝ & ΥΠΠ

Στις 23/08/2010, μετά τον κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ «ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ» Ν.Π.11520, στο λιμάνι του Πειραιά, προερχόμενο από Ρόδο-Κω-Πάρο, πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του Α’ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά καταμέτρηση επιβατών, μετά από μετά από καταγγελία επιβάτη για υπεράριθμους.

Από την καταμέτρηση προέκυψε ότι το πλοίο μετέφερε 1485 επιβάτες, ενώ το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου προέβλεπε για τους θερινούς μήνες 1510 επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καταμέτρηση επιβατών στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΛΑΤΩ»

Πηγή: ΥΕΝ

Μετά από καταγγελία για υπεράριθμους επιβάτες στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΛΑΤΩ» Ν.ΧΑΝΙΩΝ 17, αμέσως μετά τον κατάπλου του πλοίου, το προσωπικό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων, πραγματοποίησε καταμέτρηση των επιβατών και διαπίστωσε ότι στο εν λόγω πλοίο επέβαιναν 1725 επιβάτες, αριθμός μικρότερος του επιτρεπόμενου αριθμού 1790 επιβατών σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου.
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΔΕΡΑ» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης

Πηγή: ΥΕΝ

Σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε, χθες στις 16.45, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αγίου Νικολάου στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΑΔΕΡΑ» Ν.Ηρακλείου 114, το οποίο εκτελούσε περιηγητικό πλου από ν.Σπιναλόγκα για Πλάκα, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 59 επιβάτες, ενώ το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου προβλέπει 49 επιβάτες.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Νικολάου.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ-Τ/Ρ ΜΕΝΙΑ ΜΑΡΙΑ Ι στην Ιερισσό

Πηγη: ΥΕΝ

Σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε, χθες στις 13:30, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ιερισσού στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΕΝΙΑ ΜΑΡΙΑ Ι» Ν. Θεσσαλονίκης 973, το οποίο εκτελούσε περιηγητικό πλου από όρμο Παναγίας για Δυτικές ακτές Αγίου Όρους - λιμένα Ουρανούπολης, διαπιστώθηκεότι επέβαιναν σε αυτό 451 επιβάτες, ενώ το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του πλοίου προβλέπει 343 επιβάτες.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αγίου Ιερισσού.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ- Δ/Ρ «ΕΡΜΗΣ» στην Πάρο

Πηγή: ΥΕΝ

Σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε σήμερα στις 10.10 από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Πάρου στο Ε/Γ- Δ/Ρ «ΕΡΜΗΣ» Ν.Λ. 465 το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Αντίπαρο, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 78 επιβάτες, ενώ το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του πλοίου προβλέπει 74 επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Πάρου.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ ΒΙΚΗ Φ ΙΙ στην Πάργα για υπεραρίθμους

Πηγή: ΥΕΝ

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες, στο λιμάνι της Πάργας από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής, κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφους «ΒΙΚΗ Φ ΙΙ» Ν.Π. 10629, ο κυβερνήτης του, διότι μετά από καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι μετέφερε σαράντα τρεις (43) υπεράριθμους.

Συγκεκριμένα, ενώ το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του σκάφους προέβλεπε τη μεταφορά διακοσίων σαράντα τεσσάρων (244) επιβατών, κατά την καταμέτρηση βρέθηκαν διακόσιοι ογδόντα επτά (287).

Κατόπιν προφορικής εντολής του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας ο κυβερνήτης αφέθηκε ελεύθερος, ενώ από το Λιμενικό Σταθμό Πάργας διενεργείται προανάκριση.

Link to comment
Share on other sites

...Σύλληψη κυβερνήτη Ε/Γ-Τ/Ρ ΒΙΚΗ Φ ΙΙ στην Πάργα για υπεραρίθμους....Πηγή: ΥΕΝ...

Όρεξη να γράφουμε νυχτιάτικα, υπάρχει πολλή:

"Διενεργείται προανάκριση". Για ποιό λόγο, εφόσον έγινε καταμέτρηση; Ή πράγματι μετέφερε υπεράριθμους ή δεν μετέφερε. Η προανάκριση τι θα δείξει ή τι περιμένει κανείς να δείξει; Να εξαϋλωθούν οι υεπράριθμοι;

Κι΄ ο "Πλοίαρχος συνελήφθη" και αμέσως μετά αφέθηκε ελεύθερος; Αθώος ο Κατηγορούμενος λοιπόν (που ίσως και να είναι) και μη μου τους κύκλους τάραττε.

Edited by georgios express
Link to comment
Share on other sites

Η προανακριση ειναι μια διαδικασία η οποία ετσι κι αλλιως πρεπει να γινει η οποία θα περιλαμβάνει τις καταθέσεις του πλοιάρχου κι όλων των εμπλεκόμενων,θα περιγράφει τις συνθ'ήκες του αδικήματος για να στηριχθεί και να σχηματιστεί η δικογραφία.

Το ότι αφέθηκε ελεύθερος μετά την κατάθεσή του δεν αθωώθηκε κιόλας. Δεν σημαίνει ότι κάποιος όταν συλλαμβάνεται για ένα αδικημα που έχει ευθύνη πάει και στην ψυρρού σώνει και καλά.Εξαρτάται πάντα από την φύση του αδικήματος.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

"Διενεργείται προανάκριση". Για ποιό λόγο, εφόσον έγινε καταμέτρηση; Ή πράγματι μετέφερε υπεράριθμους ή δεν μετέφερε.

Σε πρώτη ανάγνωση θα συμφωνήσω κι εγώ, καθώς μου μοιάζει για αυτόφωρο αδίκημα. Αλλά για να το λέει ο εισαγγελέας, κάτι παραπάνω θα ξέρει.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ-Τ/Ρ ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΑΡΙΑ στην Κω

Πηγή: ΥΕΝ

Σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε, χθες το μεσημέρι, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Νισύρου κατά τον κατάπλου του Ε/Γ-Τ/Ρ «ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΑΡΙΑ» Ν. Καλύμνου 155, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 122 επιβάτες, ενώ το Πιστοποιητικό Ασφαλείας του πλοίου προβλέπει 107 επιβάτες.

Προανάκριση, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Νισύρου

Link to comment
Share on other sites

Υπεράριθμοι επιβάτες στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΣΟΦΙΑ ΜΑΪ ΛΑΒ» στην Κάρπαθο

Πηγή: ΥΕΝ

Απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Καρπάθου, κατόπιν τηλεφωνικής καταγγελίας διενήργησε καταμέτρηση στο Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφος αναψυχής «ΣΟΦΙΑ ΜΑΪ ΛΑΒ» Ν.Κ. 04.

Από την καταμέτρηση διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εβδομήντα (70) επιβάτες αντί για σαράντα εννέα (49) που είχε δηλώσει ο καπετάνιος του σκάφους κατά τον απόπλου του, αριθμού που είναι και ο μέγιστος αριθμός επιβαινόντων βάση των πιστοποιητικών ασφαλείας.

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Καρπάθου.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ- Τ/Ρ ΛΑΚΚΑ ΠΑΞΩΝ στην Ηγουμενίτσα

Πηγή: ΥΕΝ

Σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε βραδινές ώρες χθες από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας στο Ε/Γ- Τ/Ρ « ΛΑΚΚΑ ΠΑΞΩΝ» Ν. Λευκάδας 228, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό δεκαεπτά επιβάτες, ενώ το Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης του πλοίου προβλέπει οκτώ επιβάτες.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Υπεράριθμοι επιβάτες στο Ε/Γ «ERTURK I» στη Χίο

 

Κατόπιν καταμέτρησης επιβατών που διενεργήθηκε πρωινές ώρες του Σαββατου 30/3/13, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Χίου στο Ε/Γ «ERTURK I» σημαίας Τουρκίας, το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από Τσεσμέ Τουρκίας, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 335 επιβάτες αντί του προβλεπομένου 275 επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

Πηγή: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 weeks later...

Υπεραριθμοι επιβάτες σε τουριστικα πλοία στην Πάργα

 

Κατόπιν καταμέτρησης επιβατών που διενεργήθηκε βραδινές ώρες χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Πάργας στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΜΠΕΤΥ» Ν.Κ. 1574, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 30 επιβάτες αντί του προβλεπομένου 23 επιβάτες.

Σε ανάλογους έλεγχους που διενεργήθηκαν, διαπιστώθηκε ότι, στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΛΥΧΝΟΣ ΕΞΠΡΕΣ» Ν.Π. 135 επέβαιναν 40 επιβάτες αντί του προβλεπομένου 30 επιβάτες και στο Ε/Γ-Τ/Ρ «ΠΑΡΓΑ ΠΡΙΝΣΕΣ» Ν.Π. 198, επέβαιναν 28 επιβάτες αντί του προβλεπομένου 25 επιβάτες.

Προανάκριση, για τα τρία (03) περιστατικά διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάργας.

 

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ-Δ/Ρ πλοίο στον Άγιο Κήρυκο

 

Κατόπιν καταμέτρησης επιβατών που διενεργήθηκε απογευματινές ώρες χθες, από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Αγίου Κηρύκου στο Ε/Γ-Δ/Ρ «ΠΑΝΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ» Ν.Π. 11796, το οποίο κατέπλευσε στο λιμένα, εκτελώντας προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμένα Καρλόβασι Σάμου, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν σε αυτό 46 επιβάτες αντί του προβλεπομένου 38 επιβάτες.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Αγίου Κηρύκου.

hcg.gr

 

 

Τόσο μικρό πρωτόκολλο έχει το Θεοτόκος;

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Υπεράριθμοι επιβάτες σε Ε/Γ –  Τ/Χ πλοίο στο Ηράκλειο

 

Ο Πλοίαρχος και ο νόμιμος εκπρόσωπος πλοιοκτήτριας εταιρείας Ε/Γ-Τ/Χ σκάφους συνελήφθησαν, βραδυνές ώρες χθες, από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηρακλείου, στον οικείο λιμένα.

Ειδικότερα, σε καταμέτρηση επιβατών που διενεργήθηκε από κλιμάκιο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο ανωτέρω Ε/Γ- Τ/Χ σκάφος, μετά τον κατάπλου του στον λιμένα Ηρακλείου προερχόμενο από τη νήσο Θήρα, διαπιστώθηκε ότι επέβαιναν τριακόσιοι εξήντα τέσσερις (364) επιβάτες, ενώ το Πιστοποιητικό Ασφαλείας προέβλεπε διακόσιους ενενήντα (290) επιβάτες. Σε περαιτέρω έλεγχο διαπιστώθηκε ότι η κατατεθείσα λίστα επιβατών στην οικεία Λιμενική Αρχή ανέγραφε διακόσια πενήντα επτά (257) άτομα.
Προανάκριση, καθώς και διοικητικός έλεγχος, διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Ηρακλείου. 

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...