Jump to content
Shipfriends

Megastar (IMO 9773064)


Recommended Posts

On 11/12/2014 at 6:09 PM, .voyager said:

Σε υπογραφή παραγγελίας πλοίου καύσης LNG από τα Meyer Turku θα προσωρήσει σύντομα η Tallink, για το shuttle δρομολόγιο Tallinn-Helsinki!  

 

To συμβόλαιο υπεγράφη και τα ναυπηγεία θα παραδώσουν το πλοίο το 2017!!!

1425214_912842228748761_634975897104484059_o.jpg

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Εορτάστηκε σήμερα η έναρξη της ναυπήγησης του βαπόραρου.

 

 

The new ferry will be approximately 212 metres in length with a gross tonnage of 49 000. The ship will operate on the route between Helsinki and Tallinn and she is designed for carrying 2800 passengers. The service speed is 27 knots. The ship will be delivered from Meyer Turku in the beginning of 2017. The project gives approximately 2000 person-years of employment for the shipyard and the supplier network. The new environmentally friendly ship uses LNG as fuel and she will comply with the new and stricter emission regulations for the ECA areas including the Baltic Sea. The highly innovative hull form minimizes the hydrodynamic flow resistance, which together with other innovative solutions will bring significant improvement in energy efficiency. Efficient and fast cargo turnaround in ports has been taken into account in the design of the new generation fast ferry.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...
  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Πρώτο δοκιμαστικό σήμερα για το πλοίο, όπου μπορούμε να το δούμε -τουλάχιστον εξωτερικά- σχεδόν έτοιμο! :wub:

15626070_10210438674674996_1718864572428

© Jukka Huotari

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Από κάποιες φωτογραφίες που ανέβασε ένας Φιλανδός shipfriend (Marko Stampehl) στο Facebook, που ταξίδεψε στο πρώτο εμπορικό ταξίδι, φαίνεται ότι το πλοίο είναι πολύ ωραίο εσωτερικά!! Στο πρώτο εμπορικό ταξίδι του το Megastar είχε 2263 επιβάτες!!

Megastar.jpg

Megastar (2).jpg

Megastar (3).jpg

Megastar (4).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 4 weeks later...

Το πλοίο, όπως έχουμε δει και παραπάνω, είναι εξαιρετικό και για την ώρα εκτελεί το δρομολόγιο σε λιγότερο από 2 ώρες (στις 2 είσαι στη φυσούνα) με ταχύτητα 26-27 knots. Πέρα από το εντυπωσιακό accommodation, εντύπωση μου έκανε και η απουσία vibration στο ανάποδα του Helsinki, στο νέο terminal Τ2 του οποίου αποβιβαστήκαμε μάλιστα την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Έμφαση έχει δοθεί φυσικά στο shopping, με το Traveller Superstore να εκτείνεται σε 2 decks και την έξοδό του να βρίσκεται στο άνω γκαράζ, ώστε οι ταξιδιώτες που το έχουν επιλέξει να τοποθετούν εύκολα τα ψώνια τους στα αυτοκίνητά τους που βρίσκονται παρκαρισμένα σε ειδικό χώρο του γκαράζ αυτού, με το που βγαίνουν από το κατάστημα. Πολλοί εσωτερικοί χώροι, άλλοι φωτεινοί, άλλοι πιο σκοτεινοί, εστιατόρια (και κυρίλα και Burger King), καφέ και bars, σούπερ διακόσμηση, πολύ ωραία χρώματα! Γενικά το παπόρο τζιτζί και πραγματικά θα ήθελα να το ξαναδώ σύντομα :wub: Οσονούπω θα ανέβουν φωτογραφίες από το εσωτερικό του, αν και έχουμε σαφή εικόνα του από άλλους συνασθενείς. Εδώ το σχετικό gallery με ότι έχει ανέβει για την ώρα από μένα.

6a93d53a86fc754396111d45f0dff6aa  c3c9a64016f60c1fffb64057664950c9  df61eded058ab591f435b5a5a8a596a8  f2c25de6353b649c568e4280ab1c1e5e

 

Edited by proud_ionian
μ vs π
Link to comment
Share on other sites

Nick, αν εννοείς τιμές στα εισιτήρια, αυτά κυμαίνονται στο one way με τα shuttle (Star & Megastar) από €36 ως €42, ανάλογα τη μέρα και τη ζήτηση (ισχύουν οι υψηλές τιμές κυρίως το ΠΣΚ και αφορούν στην Star Class). Tο Silja Europa έχει εισιτήρια one way και με €28 που κάνει το ταξίδι σε 3,5 ώρες. Τα daytrips όμως κλασσικά είναι πιο συμφέροντα, γύρω €36-€38 σύνολο. Από εκεί και πέρα οι τιμές αυξάνονται αν κανείς επιλέξει τους premium χώρους με τις παροχές τους. Συγκεκριμένα ο χώρος της Star Comfort Class κοστίζει επιπλέον €20 και η Business Lounge €65. Η εσωτερική καμπίνα κοστίζει €30 και η εξωτερική €35, βρίσκονται όλες στο 10o deck, αυτό της γέφυρας. Ο delight buffet κοστίζει €10,50 και διατίθεται στον όμωνυμο χώρο. Για το a la carte δεν γνωρίζω τιμές, ενώ ανατρέχοντας σε φωτογραφίες βλέπω τιμές του τύπου €3-€4 για κάτι γλυκά και €9 για αραβικές και σάντουιτς στο Fast Lane take away κατάστημα. Δυστυχώς, δεν είδα και πόσο κάνει το double cheeseburger στα Burger King :wub:

Γενικά στα day ferries και στα cruise ferries της Βαλτικής, αν παρατηρήσουμε τις νέες ναυπηγήσεις και τις ανακαινίσεις, βλέπουμε -χρόνο με τον χρόνο- μια τάση να μεγαλώνουν τα καταστήματα και να προωθούνται ακόμα περισσότερο οι πωλήσεις, που πλέον δεν περιορίζονται μόνο στο αλκοόλ. Παντού αφίσες και οθόνες με προϊόντα και ο κόσμος να κατακλύζει τα καταστήματα. Το είδα τέλη Ιανουαρίου με τους Λετονούς κυρίως επιβάτες του Isabelle στο Stockholm-Riga-Stockholm, αλλά και τις προηγούμενες μέρες στα Silja Symphony, Silja Europa, Megastar και Viking Grace. Δεν ξέρω, ίσως παλιότερα δεν μου είχε κάνει τόση εντύπωση. Δεν υπάρχει λόγος να αναφέρω τιμές από προϊόντα σε αυτά, ειδικά σε αρώματα κτλ. δεν ξέρω τι διαφορά έχουν με έξω. Τώρα κάτι κούπες, τράπουλες, στυλό, lanyards κτλ. με διακριτικά των εταιρειών δεν τα κρίνω και φτηνά :D Διαθέτουν ωστόσο μεγάλη ποικιλία προϊόντων, ειδικά τα Silja SymphonySilja Serenade και Silja Europa είναι φουλ στα καταστήματα (το τεράστιο Tax Free, καταστήματα ρούχων, καταστήματα καλλυντικών, δώρων, παιδικών, αναμνηστικών...).

Edited by .voyager
Link to comment
Share on other sites

OK, ευχαριστώ, εννοούσα τις τιμές μέσα στα εστιατόρια/μπάρ κλπ, τις τιμές του περάσματος τις έχω κοιτάξει κι εγώ.

 

Ενδιαφέροντα σχόλια κάνεις στην δεύτερη παράγραφο του μηνύματός σου. Αυτό που σκεφτόμουν και νωρίτερα, είναι πως αν μπορώ να κάνω μια αρνητική κριτική γι αυτά που είδαμε παραπάνω, οι χώροι θυμίζουν αεροδρόμιο σε στύλ, διακόσμηση και διάταξη. Σα να πετάς για Σιγκαπούρη μέσω Abu Dhabi, για όσους έχουν περάσει από το συγκεκριμένο αεροδρόμιο. Είναι πολυτελές μεν, αλλά απρόσωπο. Δεν ξέρω τι ορισμό δίνει κανείς στη λέξη απρόσωπο, θα έλεγα αποστειρωμένο στα δικά μου μάτια.

Link to comment
Share on other sites

Eιδα κι εγω το βιντεο...αυτο που ειδα ειναι μια νεα φιλοσοφια, ενα βημα παραπανω στην ταξδιωτικη εμπειρια, αν μπορουμε να το πουμε ετσι....

Οπως πολυ σωστα ανεφερε ο Nick The Greek οντως θυμισει αεροδρομιο σε πολλα σημεια...

Ταξιδευοντας ψωνιζοντας....Απο την αμερικανικη φιλοσοφια που ξεκινησε απο την Carnival και τωρα προστεθηκε και η νεα (σκανδιναβικη) φιλοσοφια....

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...