Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts


Η εταιρεια του ετοιμαζει σελιδα στο internet για το πλοιο ενοψει της δρομολογησης του στο Σαρωνικο

 

Σταδιακα λειτουργει το site της εταιρειας για τη γραμμη του σαρωνικου. ηδη εχουν περαστει τα δρομολογια

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Την Τριτη του Πασχα το Ιονις στο συστημα φαινοταν οτι ειχε δρομολογιο στις 08:00 απο την Αιγινα και δεν πραγματοποιηθηκε (επιβατες ειχαν κομμενα εισιτηρια για αυτο το δρομολογιο), αντι για τις 08:00 το δρομολογιο εγινε στις 14:15 (οπως εχουν στη σελιδα τους)!! Με αποτελεσμα να το λιμεναρχειο να σχηματισει δικογραφια στο πλοιαρχο του Ιονις για τη μη εκτελεση εγκεκριμενο δρομολογιου!! Κατι αναλογο ειχε συμβει τη πρωτη ημερα που ξεκινησε δρομολογια στο Σαρωνικο που ειχε δρομολογιο εγκεκριμενο μεχρι το Πορο και ειχε μεινει στην Αιγινα. Φαινεται οι συχνες αιτησεις για αλλαγες/τροποιησεις στα δρομολογια του δεν ειχαν παρει την εγκριση του Υπουργειου, πριν πραγματοποιηθουν τα δρομολογια με αποτελεσμα να υπαρχει αυτο το θεμα!!

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι, κάτι αντίστοιχο θα γίνει και αύριο, καθώς ενώ είχαν ανακοινώσει δρομολόγιο στις 06:45 Πειραιάς - Αίγινα θα γίνει στις 07:30 για Αίγινα & Πόρο.

 

Γενικά υπάρχουν πολλές τροποποιήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Από το Facebook της εταιρίας,

 

"Καλήμερα.... Είναι τέτοιος ο πόλεμος που μας κάνουν όπου κάποιοι έβγαλαν φήμες ανυπόστατες ότι πάμε σε άγονη γραμμή κάπου στις Κυκλάδες.... Θέλουν να μην έρχεται κανείς μαζί μας να μας διώξουν από τη γραμμή .......τόσο πολύ σέβονται τους επιβάτες και τον κόσμο που δίνει τα χρήματα του σε κάποιους από αυτούς......"

Link to comment
Share on other sites

Όπως και πριν κάποιες ημέρες είχαν διαψεύσει τις φήμες περί πώλησης του πλοίου!!

Πέρα από τις διαψεύσεις και να γράφει συνέχεια στο Facebook ότι δέχονται πόλεμο από τους ανταγωνιστές τους στη γραμμή του Σαρωνικού (πάντα ο νέος στη γραμμή θα δεχτεί πίεση από τους ανταγωνιστές του)θα πρέπει να οργανωθεί καλύτερα στο θέμα των εκδοτηριων της στο λιμάνι!! Ένας απλός επιβάτης που θα κατέβει στο λιμάνι πραγματικά δεν μπορεί να βγάλει άκρη πιο δρομολόγιο έχει το πλοίο!! Στο εκδοτηριο των ΙΧ έλεγε ότι έχει αναχώρηση στις 6:45 και αλλού στις 7:30!! Στο εκδοτηριο των επιβατών έχουν ηλεκτρονικό πίνακα που λέει το δρομολόγιο και τις τιμές! Για παράδειγμα θα μπορούσα να είχαν μια πινακίδα με τα εβδομαδιαία δρομολόγια έτσι ώστε ο κόσμος να τα μάθει!! Άλλο περίεργο που βλέπω είναι το τζιπ αυτοκίνητο του πράκτορα μπροστά από το εκδοτηριο των επιβατών που κρύβει ουσιαστικά το εκδοτηριο!

Link to comment
Share on other sites

Περα απο τη γνωστη φημολογια για τον 11880, υπαρχει λενε και νεος ενδιαφερομενος απο το εξωτερικο, που εχει κανει καλυτερη προταση για το Ionian Star. (που μπορει να ειναι τιποτα παιχνιδια για να ανεβασει τη προσφορα του ο 11880)

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στο Facebook λόγω των οικονομικών γεγονότων με τις τράπεζες και τις δυσκολίες που υπάρχουν με τις συναλλαγές με τα διυληστηρια θα υπάρξουν ακυρώσεις δρομολογίων του Ιονις στο Σαρωνικό

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

περσυ στο ιονιο ειχαμε το... saga αν ο 11880 θα αγορασει ή θα ναυλωσει το επτανησος (το θελω δεν μου το δινουν, στο δινουμε εσυ δεν το παιρνεις κλπ).

 

φετος η φημολογια που εχει ξεκινησει απο πριν το πασχα ειναι διττη. θα μπει ο 11880 στην κοινοπραξια ή θα... γινει ο ιδιος κοινοπραξια εξαγοραζοντας τον εναν ανταγωνιστη (σταρ);

 

 

 

μπορει να υπαρχει... συνωστισμος πλοιων στην κυλληνη, αλλα μετα το τελος της σαιζον, πιθανοτατα θα υπαρξουν ανακαταταξεις επι τη βασει των επιδοσεων του φετεινου καλοκαιριου.

 

το 2016 σιγουρα θα ειναι τελειως διαφορετικο απο το 2015

 

 

τις τελευταιες μερες, εχει αναζωπυρωθει η φημολογια για οριστικοποιηση της πωλησης του ionian star στη levante ferries.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πλέον υπάρχει οριστική συμφωνία για τη πώληση του Ionian Star στη Levante Ferries. Το τίμημα που ακούστηκε για την πώληση του πλοίου είναι γύρω στα 8,8 εκ Ευρώ. Εάν λυθεί το θέμα με τις κλειστές τράπεζες την άλλη εβδομάδα ίσως να γίνει η παράδοση του πλοίου στη νέα εταιρεία του.

Link to comment
Share on other sites

Ένας απλός επιβάτης που θα κατέβει στο λιμάνι πραγματικά δεν μπορεί να βγάλει άκρη πιο δρομολόγιο έχει το πλοίο!! Στο εκδοτηριο των ΙΧ έλεγε ότι έχει αναχώρηση στις 6:45 και αλλού στις 7:30!! Στο εκδοτηριο των επιβατών έχουν ηλεκτρονικό πίνακα που λέει το δρομολόγιο και τις τιμές! Για παράδειγμα θα μπορούσα να είχαν μια πινακίδα με τα εβδομαδιαία δρομολόγια έτσι ώστε ο κόσμος να τα μάθει!! Άλλο περίεργο που βλέπω είναι το τζιπ αυτοκίνητο του πράκτορα μπροστά από το εκδοτηριο των επιβατών που κρύβει ουσιαστικά το εκδοτηριο!

 

Στο εκδοτήριο των επιβατών του Ιονις έχει μπει μια νέα ταμπέλα αρκετά μεγάλη που λέει το δρομολόγιο της Αίγινας στις 06:40 (αλλά δεν λέει το απογευματινό) και το δρομολόγιο προς Αίγινα Μέθανα Πόρο στις 09:30 συν καποιες τιμες

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

στο fb της εταιρειας (Ionis Ferries) εχει αναρτηθει ανοικτη επιστολη προς το επιβατηγο κοινο, οτι η εταιρεια συνεχιζει και το πλοιο θα παραμεινει στη γραμμη του σαρωνικου και την επομενη δρομολογιακη περιοδο.

 

αφορμη, τι αλλο, οι συνεχιζομενες φημες για το μελλον του ionis

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα το Ιονις έκανε το πρωινό δρομολόγιο στις 6:40 αντί για τις 8:15 που είχε ανακοινώσει για αυτή την εβδομάδα. Ενώ για την άλλη εβδομάδα εμφανίζει στο site τους στις 8:15 αλλά στο σύστημα είναι περασμένο στις 6:40!! Παρά πολλές αλλαγές στα ωράρια τους που δυστυχώς χάνεις τους πελάτες σου που δεν μπορούν κάθε λίγο και λιγάκι να αλλάζουν τα ωράρια τους!! Κάτι ακόμα είναι το πλοίο δεν τηρεί τα ωράρια του (το 55 λεπτά είναι ουτοπικό σαν χρόνος, γιατί συνήθως κάνει 1:15 όπως τα πιο πολλά πλοία της γραμμής), οπότε οι ώρες αναχωρήσεις να μην τηρούνται συχνά πυκνά (ειδικά το διάστημα που είχε τα τρία δρομολόγια για Αίγινα). Πάντως το πλοίο δεν νομίζω να πάει καλά στο Σαρωνικό και σίγουρα η χρονιά θα κλείσει με αρνητικό πρόσημο!!

 

Οι ιθύνοντες της εταιρείας θα πρέπει να κάνουν κάτι για να έχει το πλοίο σταθερά δρομολόγια και να τα τηρεί γιατί θα χάσει εντελώς το παιχνίδι!!

Link to comment
Share on other sites

Το βαπόρι πάει σχετικά καλά...άλλα όχι ικανοποιητικά..Έχει το κοινό του...Τώρα που έχουν και τα λεφτά απο τη πώληση του Star, πιστεύω οταν βγει επισκευη θα επανέλθει δριμυτερο,πάντως πολλές φορές είναι το πιο γρήγορα απο τα άλλα

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα μπορέσουν να καλύψουν τις οικονομικές ζημιές της πρώτης χρονιάς με τα χρήματα από τη πώληση του Ιονιαν Σταρ, αλλά δεν ξέρω εάν θα βάλουν μερίδιο από αυτά τα χρήματα οι πέντε μεγαλομέτοχοι γιατί ακούγονται ότι κάποιοι θέλουν να πάρουν το μερίδιο τους και να ξεμπλέξουν με την εταιρεία.

Θα σας αναφέρω χαρακτηριστικά συνηθισμένες κινήσεις απογευματινές αναχωρήσεις τις Παρασκευές του Σεπτεμβρίου μεταξύ Φοίβου και Ιονις. (Στις 18:00 για Αίγινα Μέθανα Πόρο ο Φοίβος και στις 18:30 το Ιονις). Συνήθως το Φοίβος γεμίζει το γκαράζ με οχήματα για Αίγινα (για Μέθανα Πόρο τα οχήματα είναι μετρημένα στο ένα χέρι) με κοντά στους 300 επιβάτες ενώ το Ιονις έχει γύρω στους 100 επιβάτες και 20 ΙΧ. Για τις καθημερινές οι κινήσεις του είναι μόνιμα σε διψήφιο νούμερο οι επιβάτες και τα ΙΧ σε μονοψήφια. Παρόλο που λείπει τώρα ο Άγιος Νεκτάριος Αίγινας δεν έχει πάρει το κόσμο του που θα περίμεναν.

Link to comment
Share on other sites

Για εμένα το μεγαλύτερο πρόβλημα της εταιρείας είναι ο ίδιος της ο εαυτός. Δηλαδή, έχει αναθέσει το εμπορικό κομμάτι σε ανθρώπους που δεν το έχουν. Τόσο καιρό και δεν έχουν κάνει ούτε μία διαφημιστική καταχώρηση στις τοπικές εφημερίδες, ούτε ένα banner στα τοπικά sites. Ακόμα και ο πίνακας δρομολογίων για τους πολλούς είναι δυσνόητος και ακαταλαβίστικος. Με λίγα λόγια πιστεύω έχουν χάσει το παιχνίδι της επικοινωνίας με τον επιβάτη και δεν προωθούν σωστά τα προτερήματα του πλοίου τους αν και τελευταία οι ταχύτητες των 17,2 knots που μας είχε συνηθίσει στην αρχή έχουν γίνει σαν των άλλων πλοίων. Με λίγα λόγια δεν φταίει τόσο πολύ ο πόλεμος της Κοινοπραξίας, αλλά σε πολλά θέματα πρέπει να βελτιώσουν την εικόνα τους. Το πλοίο έχει δυνατότητες και το πλήρωμα είναι άριστο.

Link to comment
Share on other sites

σε πολλα πραγματα εχουν λειτουργουν οπως την εποχη που ηταν η ionian ferries μονοπωλειο στη ζακυνθο.

 

απουσια επικοινωνιακης προβολης, συχνες αλλαγες ωραριων, στελεχωση εκ των ενοντων κλπ

Link to comment
Share on other sites

Η σημερινή αλλαγή στο πρωινό δρομολόγιο του Ιονις ήταν ότι είχαν κλείσει ένα σχολείο από την Αίγινα εδώ και ημέρες και μετά άλλαξαν το δρομολόγιο οπότε αναγκάστηκαν να κάνουν αυτό που είχαν πρώτα!! Κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο στη πιάτσα του Σαρωνικού ότι στο επόμενο τόνο η αναχώρηση του Ιονις θα είναι τάδε ώρα!! Σήμερα πήγα στο εκδοτηριο τους να δω τι ώρα έχει δρομολόγια τελικά το πλοίο!! Τελικά δεν κατάλαβα τι ώρα έχει δρομολόγια, εκτός από το δρομολόγιο στις 15:45 καθημερινά και στις 18:30 Παρασκευή & Κυριακή!! Το πρωινό δρομολόγιο δεν το έγραφαν κάπου! Σε ένα μικρό χαρτάκι είχε τα δρομολόγια από τις 21/9 έως 31/10 που είναι δρομολόγια την ημέρα!! 6:40, 9:30 και 15:45, που δεν ισχύουν πλέον!! Όσο θα λείπει ο Άγιος Νεκτάριος Αίγινας υποτίθεται τις καθημερινές θα κάνει στις 8:15 και στις 15:45!! Ενώ πουθενά δεν γράφουν τις ώρες από τα νησιά! Μια αλλαγή στον ηλεκτρονικό πίνακα είναι ότι αναφέρει σαν χρόνο ταξιδιου 1 ώρα αντί για 55 λεπτά που έγραφαν τόσο καιρό!!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...