Jump to content
Shipfriends

Δελτίο επιβατικής κίνησης πλοίων από και προς Πειραιά


Recommended Posts

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εχθές το βράδυ αναχώρηση Knossos Palace με πρωτόκολλο στο garage αφήνοντας εκτός πλοίου 2 φορτηγά (το ένα είχε έρθει από Θεσαλλονίκη).

Link to comment
Share on other sites

Σημερα στις 1900 ο Θεοφιλος για Χιο και Μυτιληνη, εννοειται πως ηταν ασφυκτικα γεματος. Χωρις να ειμαι ειδικος της γραμμης, εχω την εντυπωση πως και ενα μεγαλυτερο πλοιο θα γεμιζε ανετα.

Ιεραπετρα Λ στις 1900 για Μηλο, Σαντορινη κλπ, κλπ. Ασφυκτικα γεματο, την τελευταια στιγμη μαλιστα χωρεσε ενα ΙΧ και μια κλουβα κυριολεκτικα απο την κλειδαροτρυπα. Τη στιγμη δε που σηκωνοταν ο καταπελτης, μπουκαρει μια γυναικα με ενα δεμα για την αποθηκη. Αμεσως εγινε ενας πανικος αλλα παρ' ολ' αυτα οχι μονο της πηραν το δεμα αλλα την περιμεναν να βγει και εξω καθυστερωντας την αναχωρηση, ακομα κι αν δεν ηταν υποχρεωμενοι για μενα. Το αποτελεσμα? Η τυπισσα βγαινοντας εξω τους εστειλε και στον εξαποδω :mad::) Μπραβο μανταμ, πολυ ωραια ανατροφη σας εχουν δωσει. Αν ηταν το παιδι της η ο αδελφος της μεσα στο πλοιο θα τους διαολοστελνε? Οποιος την εχει να την χαιρεται... ;):confused:

Εξπρες Αθηνα στις 1910 αφιξη με καμια 100αρια επιβατες(αν ηταν και τοσοι), καμια 25αρια ΙΧ και 6 φορτηγα εκ των οποιων ενα τεραστιο ανυψωτικο με 8(!!) αξονες.

Link to comment
Share on other sites

Δελτίο επιβατικής κίνησης στις 19/05/05

Έχουμε και λέμε το Blue Star Naxos για Σύρο –Πάρο –Νάξο- Ιό –Θήρα, στις 17:00 που πέρασα απέξω είχε σχεδόν γεμάτη τη δεξιά μπάντα του γκαράζ αλλά όχι την αριστερή και με αυτά που περίμεναν να φορτωθούν δε νομίζω να γέμιζε όλο το γκαράζ!!!

Άφιξη στις 17:00 του ΑΙΟΛΟΣ ΕΞΠΡΕΣ ΙΙ με περίπου 80 επιβάτες, 12 ΙΧ, 8 Φ/Γ και 10 Δ/Κ.

Μου φαίνεται ότι θα πρέπει να μετονομαστεί από HighSpeedCraft σε HighSpeedCraft Ro-Ro!!!!

Άφιξη στις 17:05 του ΑΙΑΣ με περίπου 80 επιβάτες, 11 ΙΧ, 1 Φ/Γ και 4 Δ/Κ.

Άφιξη στις 17:05 του ΝΕΦΕΛΗ με περίπου 200 επιβάτες, 35 ΙΧ, 2 Φ/Γ και 15 Δ/Κ.

Link to comment
Share on other sites

Σημερινο δελτιο κινησης.

Speedrunner 1 ωρα 1600 για Σεριφο, Σιφνο, Μηλο με 140 επιβατες, 15 ΙΧ και 5 δικυκλα. Σιγουρα οι αριθμοι ειναι μικροι αλλα μην ξεχναμε οτι ειναι μολις το δευτερο του δρομολογιο. Το πλοιο μεχρι τις 1540 εκανε πετρελευση και η επιβιβαση των αυτοκινητων εγινε τα τελευταια 20 λεπτα. Το γκαραζ δειχνει νετο με μια σειρα κολωνακια στις ακρες αλλα ο καταπελτης ειναι αρκετα στενος και υπερβολικα ανηφορικος στο σημειο που δενει. Το πληρωμα δειχνει ακομα να μαθαινει το πλοιο και παιδευτηκαν αρκετα για να μαζεψουν τα πτυσσομενα καγκελα. Σε καποια στιγμη εβγαλε αρκετο μαυρο καπνο ετοιμαζοντας τις μηχανες του και τελικα αναχωρησε με 25 λεπτα καθυστερηση στις 1625 για λογο αδιευκρινιστο. Στο χτεσινο πρωτο δρομολογιο απ' οτι εμαθα ηταν ακριβες στις ωρες του και εφτασε μεχρι 33.6 ταχυτητα. Με σημαια Μεγαλης Βρεταννιας.

Highspeed 2 στις 1630 για Συρο, Μυκονο, Τηνο με αρκετα γεματο γκαραζ και το αυτοκινητο του μητροπολιτη Συρου, Τηνου και Μυκονου Δωροθεου πρωτη μουρη στο Καβουρι παρκαρισμενο διπλα στον καταπελτη για να βγει πρωτος και να μην μπλεξει με την πλεμπα.

Βιτσεντζος Κορναρος στις 1900 για Μηλο, Σαντορινη, κλπ. κλπ. Γεματο γκαραζ που χωραγε ακομα 3 φορτηγα αλλα και χωρο στο πανω γκαραζ για μερικα ακομα ΙΧ.

Link to comment
Share on other sites

Το ΕΞΠΡΕΣ ΑΘΗΝΑ σε επιστροφή χτές από Δυτικές Κυκλάδες λίγα πράγματα γύρω στους 250 επιβάτες καμιά 15αριά ΙΧ και 5-6 φορτηγά.

Ομοίως και το ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ με λίγο παραπάνω κίνηση.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή τη κίνηση της Παρασκευής την έγραψε ο Nick που είχαμε βγει για παντοφλιαδα!!! Να συμπληρώσω το Αθηνά στις 16:00 με λίγα πράγματα!! Από φορτηγά μέχρι τη μέση και ίσως πιο πίσω να ήταν, από κόσμο δεν είχε και πολλά!! Να είχε 150-200 άτομα (μάλλον πολλά λέω)!!!

Link to comment
Share on other sites

Kαι το speedrunner 1 πολύ λίγα πράγματα χτες στο ανέβα.

Ντίνο εκείνη την ώρα αναπολούσαμε το ΟΛΥΜΠΙΑ :eek: και το πως είχαμε περάσει όπότε ήμουν αποροφημένος και δεν άκουσα καλά. :(

Link to comment
Share on other sites

Το απόγευμα ο ΠΗΓΑΣΟΣ έφυγε με φουλ γκαράζ και καμιά 600αριά επιβάτες το ΝΑΞΟΣ κι αυτό με φουλ γκαράζ ενώ το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ με μισό περίπου γκαράζ γεμάτο και λίγους επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

Να συμπληρωσω οτι το Ανθη Μαρινα εφυγε στις 1845, με 45 λεπτα καθυστερηση δηλαδη. Μαλλον θα γινοταν της επιδιδομενης γυναικος το κιγκλιδωμα στον καταπελτη με τους φορτηγατζηδες. Ταξιαρχης στις 2100 για Μυτιληνη, εφτασε στις 1815 και αρχισε να φορτωνει αμεσα. Πολλα, μα παρα πολλα φορτηγα. Γυρω στις 2000 ειχε γεμισει το καταμπαρο του(αληθεια, ξερει κανεις τι χωραει εκει? ιδα τουλαχιστον 6 μονα φορτηγα να κατεβαινουν) ενω και το κατω γκαραζ ειχε σχεδον γεμισει. Το πανω γκαραζ ειχε αρκετο χωρο ακομα αλλα υποθετω πως μεχρι να φυγει το πλοιο θα ηταν σχεδον γεματο.

Απτερα στις 2025(αντι για 2000) για Ρεθυμνο. Αισχρα γεματο το γκαραζ και ως συνηθως την τελευταια στιγμη γινοταν ενας πανικος με μερικα φορτηγα που επρεπε να χωρεσουν οπως και ενα συρομενο χορταραδικο που καταφεραν και το εβαλαν απο την κλειδαροτρυπα. Το ρο-ρο Εξπρες Σαντορινη στις 2040 περιπου ειχε ηδη μισογεμισει και περιμεναν ακομα εξω αρκετα φορτηγα και μερικα ΙΧ. Εφυγε παντως στην ωρα του. Κλου της βραδιας χτες, η αναχωρηση του Μιλενιουμ στις 2300.

Link to comment
Share on other sites

Απο σημερινα εχουμε το Θεοφιλος στις 1900 με γεματο γκαραζ και τουλαχιστον 5-6 νταλικες να μενουν εξω αφημενες στο πλαι του πλοιου. Εξω απο το Κρητη Ι επεσε ξυλο μεταξυ Παναθηναικων που πηγαιναν στο Ηρακλειο και Ολυμπιακων. Αναμενομενο, γιατι οταν περασα εγω απο εκει οι Παναθηναικοι εκαναν πορεια προς το πλοιο ασυνοδευτοι και γενικα δεν υπηρχε ουτε τροχονομος, οχι αστυνομικος. Ε, τους περιμεναν και οι αλλοι και επεσαν μαπες. Γυρνωντας απο το Θεοφιλος το σκηνικο ειχε τελειωσει και κατοπιν εορτης η ενδοξη ελληνικη αστυνομια εκανε την εμφανιση της για να σκουπισει τα αιματα. Ηθελα να' ξερα, πρεπει να εισαι πυρηνικος επιστημονας ωστε να σκεφτεις να περιφρουρησεις μια οργανωμενη πορεια Παναθηναικων μεσα απο τον Πειραια?? Αλλα ξεχασα, πρωταρχικη αποστολη της Αστυνομιας στην Ελλαδα ειναι η προστασια υψηλων προσωπων, ολα τα αλλα ας γινουν σταχτη και μπουρμπερη :mad::mad::mad:

Εξπρες Αθηνα στις 1900 αφιξη με καμια 100αρα επιβατες(βαρεια-βαρεια), 14 ΙΧ και τον ιδιο αριθμο φορτηγων(καθλου ασχημα στα φορτηγα). Ο Αγιος Γεωργιος ειχε ερθει μιση ωρα νωριτερα απο τα ιδια ακριβως νησια. Θελει πραγματικα μεγαλη διανοητικη προσπαθεια για να φτιαξεις(οι εταιρειες) και να εγκρινεις(το ΥΕΝ) τετοια δρομολογια που υποτιθεται πως εξυπηρετουν τα καημενα τα νησακια. Τους αναγνωριζω τουλαχιστον την προσπαθεια ωστε να επιβεβαιωνουν καθημερινα το ποσο αναλγητοι ειναι... :mad::mad:

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνα με το χρηστη gpan το Ροδανθη απεπλευσε στις 1700 για Πατμο, Λερο, Καλυμνο, Κω, Ροδο με γκαραζ που χωρουσε ακομα 3 ποδηλατα, ενω αφησε απεξω με το τιμονι στο χερι και 4 νταλικες. Ο αναλγητος χρηστης gpan δεν εδεησε ομως να μας πει δυο λογακια για το ενδυματολογικο στιλ του καπτα-Μακη τωρα που μπαινει και καλοκαιρι. Επειδη ομως ο Θεος αγαπαει το gpan αλλα αγαπαει και εμας τους fans της GA Ferries, ο καπτα-Μακης εθεαθη εξω απο το Μαρινα με μπλε σκουρο παντελονι, παπουτσια και μακο μπλουζακι σε αποχρωση κρεμ. Αφου λοιπον σχολιασω οτι επρεπε να ειναι κρεμ και η ζωνη, θα πω οτι ηταν πραγματι απαστραπτων και δικαιολογησε για πολλοστη φορα τον τιτλο του πιο σικατου πλοιοκτητη στον Πειραια. Μεχρι και το πουρο(που μοιαζει με στο σχημα με ΠΑΟ των 0,80 για οσους εχουν παει στρατο στο Πεζικο), ασορτι ηταν! Το Μαρινα κατα τα αλλα ηταν γεματο σε γκαραζ(χωρουσε ακομα 1-2 φορτηγα δηλαδη) το οποιο μεταφραζεται νομιζω γυρω στα 40-50 κομματια. Δυσκολευτηκε αρκετα στην αναχωρηση(2000) βεβαια γιατι πρεπει να εμπλεξαν οι καδενες του με του Εξπρες Αθηνα που ειχε ερθει διπλα του και αναγκαστηκε να κανει πολλες μανουβρες μεχρι να ξεμπερδεψει με αποτελεσμα να καθυστερησει τουλαχιστον 20 λεπτα. Ακομα ειχαμε αφιξη του Αγιος Γεωργιος στις 2000 με καμια 250αρα επιβατες, πανω απο 15 φορτηγα και 20-30 ΙΧ. Τελος ο Θεοφιλος στις 1900 σχεδον γεματος(χωραγε ακομα 2 φορτηγα αλλα εφυγε βιαστικα και δεν το προσπαθησε) και αφησε εξω αρκετες νταλικες αυριο για τον Ταξιαρχη και το Μυτιληνη.

Link to comment
Share on other sites

Αναχώρηση του Πηνελόπη Α από Ραφήνα για Άνδρο –Τήνο-Μύκονο, το Σάββατο 28/05 στις 07:45 (δεκαλεπτη καθυστέρηση, λόγω κινήσεως)!! Επιβάτες 1240, Φ/Γ 14, Λεωφ 4, ΙΧ 90 ΔΚ 14. Αναχώρηση του FC3 την ίδια μέρα με 319 επιβάτες!! Τη Κυριακή το ΑΝΘΗ ΜΑΡΙΝΑ επιστροφή από Μύκονο Τήνο Σύρο με γύρω στους 700 επιβάτες, 45-50 ΙΧ, 7-8 ΦΓ και καμία 30 ΔΚ!!

Link to comment
Share on other sites

Μυρτιδιωτισσα ωρα 1700 για Κυθηρα, Αντικυθηρα, Κισσαμο με γεματο πανω γκαραζ και μισογεματο το κυριως γκαραζ, χωραγε αρκετα φορτηγα ακομα. Λετε λογω του περιστατικου προ 3 εβδομαδων που αναφεραμε να αποφασισαν οι Τσιριγωτες φορτηγατζηδες να πηγαινουν απο Καλαματα?

Link to comment
Share on other sites

Χθες αναχώρηση του Blue Star Naxos στις 17:30 για Πάρο –Νάξο –Ηράκλεια –Σχοινουσα –Κουφονησι - Καταπολα, με γεμάτο γκαράζ, άντε να χώραγε οριακά 1-2 ΙΧ μπροστά!! Αναχώρηση του Blue Star 2 στις 19:30 για Σύρο – Πάτμο- Λέρο –Κω –Ρόδο, με ασφυκτικά γεμάτο γκαράζ άντε να χώραγε το ποδήλατο του Nick the Greek!! Καθώς και ότι μείνανε απέξω καμία 10 Φ/Γ που περίμεναν μπας και υπάρξει καμία θεσούλα και για αυτούς!! Αναχώρηση του Άπτερα στις 20:05 με γκαράζ που χώραγε άνετα 8-10 Φ/Γ!! Στις 19:50 περνώντας απέξω από το Πρεβελης για Χανιά το γκαράζ ήταν μισογεμάτο, προς έκπληξη μου, και δεν είχε και φορτηγά απέξω για να περιμένουν να φορτωθούν!! Στις 19:45 περνώντας απέξω από το Κνωσός Παλλάς για Ηράκλειο το γκαράζ ήταν σχεδόν άδειο τα ¾ του κάτω γκαράζ!! Σε αντίθεση με το ΚΡΗΤΗ ΙΙ που σχεδόν από τις 19:00 είχε σχεδόν γεμάτο γκαράζ, αλλά στις 20:00 είχε χώρο μόνο για να ανέβεις στη ράμπα πάνω!!

Άφιξη του Blue Star Ithaki στις 20:05 από Μύκονο –Τήνο –Σύρο με περίπου 900 επιβάτες, γεμάτο το γκαράζ με φορτηγά, άντε να χώραγαν δυο μπροστά μόνο και στο γκαράζ πάνω είχε περίπου 15 ΙΧ και αλλά τόσα Δ/Κ!!

Link to comment
Share on other sites

Αφιξη ΠΗΝΕΛΟΠΗ χτες στην Ραφήνα με σχεδόν γεμάτο γκαράζ άντε να χώραγε 1 φορτηγό τσίμα τσίμα και είχε καμιά 800αριά επιβάτες.

Παρεπιπτώντος χτες το ΠΗΝΕΛΟΠΗ είχε δέσει στο έξω λιμάνι παράλληλα με τις κανονικές θέσεις πρόσδεσης που δένει συνήθως για τις ανάγκες ενός γυρίσματος που θα συμμετείχε η Ματσούκα. :D

Είχε φουντάρει και τις δύο προς τα αριστερά να κοιτάνε την έξοδο του λιμανιού για να τον κρατάει μην βάλει κανένα αέρα και τον κάνει πλαγιοδέτηση και είχε δώσε 2 λεντίες έξω.

Πολύ ωραίο ρεμέτζο! :)

Link to comment
Share on other sites

Αφιξη Ροδανθη στις 1105 σημερα το πρωι απο Ροδο, Κω, Καλυμνο, Λερο και Πατμο. Περιπου 400 επιβατες και ενα γκαραζ ελεεινα γεματο που ουτε το ΙΧ του Νησος Καλυμνος δε χωραγε :D:) . Υπηρχε μαλιστα και ασυνοδευτη νταλικα που ειχε μπει με τετοιο τροπο μπροστα στον καταπελτη ωστε ο τρακτορας την κοτσαρισε με το πλαι(!!) και την εβγαλε με μανουβρα! Φανταστειτε ποσο "ζουληγμενη" ηταν αυτη η νταλικα που ειχε φραξει και τον καταπελτη αλλα και την εξοδο των επιβατων. Απο το πανω γκαραζ τουλαχιστον 30 ΙΧ.

Link to comment
Share on other sites

Έξω από το ΡΟΔΑΝΘΗ σήμερα στις 16:00 (αναχώρηση στις 17:00) με γκαράζ γεμάτο κατά τα 3/4 ένα αρκετά μεγάλος αριθμός φορτηγών να περιμένει να φορτωθεί κι ένα λεωφορείο που έμπενε εκείνη την ώρα.

Επίσης αναχώρηση SPEEDRUNNER στις 16:00 με λιγοστούς επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

Τη Παρασκευή 3/06/05 στο Ανθή Μαρίνα μόνο ξύλο δεν έπεσε μεταξύ των φορτηγατζήδων ;);) Έφυγε στις 18:40 λόγω καθυστέρησης στη φόρτωση!! Το γκαράζ ήταν ασφυκτικά γεμάτο χώραγε 1 ΙΧ, σε μια ακρούλα!!! Μείνανε έξω 4 φορτηγά. Το ωραίο ήταν όταν πήγαν να μπουν ταυτοχρόνως δυο φορτηγά, για να μην μείνουν έξω!! Και όταν είχαν ακουμπήσει στο καταπέλτη αλλά και σχεδόν μεταξύ τους, σταμάτησαν και δε κουνιόντουσαν!! B)B) Ακούστηκε ένας από το πρακτορείο του καπτα Μάκη, να λέει ότι θα το πάρει τηλέφωνο για να φύγει το βαπόρι χωρίς να πάρει κανένα άλλο φορτηγό, αν δε μετακινιόντουσαν!! :mad::mad: Το Μυτιλήνη αναχώρησε στις 19:00:00!! Μιλάμε για τη γνωστή ακρίβεια στις ώρες αναχώρησης των πλοίων της ΝΕΛ!! Με πολύ κόσμο στα καταστρώματα αλλά και γεμάτο γκαράζ, χώραγε 2-3 ΙΧ. Το ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ αναχώρησε στην ώρα αλλά μέχρι να στρίψει γύρω από τον άξονα, πέρασε κανένα 15 λεπτό!! Χώραγε ένα φορτηγό ακόμα!! Το ωραίο ήταν όταν πήγε να βγει ένας τρακτορας αλλά είχε σηκωθεί ελαφρά ο καταπέλτης γιατί τα πέδιλα δεν ακουμπούσαν στο ντόκο!! Και τον πρόλαβαν πριν το παίξει ο οδηγός ΝΤΙΟΥΚΣ!!

Link to comment
Share on other sites

Η ακρίβεια αναχώρησης των πλοίων της ΝΕΛ αφορά το εξής ένα πλοιο: ΜΥΤΙΛΗΝΗ και μόνο αυτό. Ο πάπας να είναι απέξω, το πλοίο θα φύγει την ώρα που γράφει ο πίνακας.Ο ΘΕΟΦΙΛΟΣ προσπαθεί αλλά λόγω ταχύτητας και νοοτροπίας αργόπλοου κάνει τα δρομολόγια χαλαράαααααααα.

Link to comment
Share on other sites

Ξέχασα να γράψω χθες ότι το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας στο πρωινό δρομολόγιο του είχε πολύ κόσμο!! Γιατί ήταν 4 λεωφορεία (50 θέσεων) και 1 μικρό (25αρι), που ταξίδευαν και αυτά μαζί με τους επιβάτες!!

Link to comment
Share on other sites

Χθες το HighSpeed 2, άφιξη στις 16:10 από Πάρο-Νάξο, με γύρω στους 100 επιβάτες, 7 ΔΚ και 14 ΙΧ και 1 νεκροφόρα (μακριά από εμάς)!!! Αναχώρηση του HighSpeed 3 με κόσμο που θα γέλαγαν οι προβλήτες!!! Διότι περνώντας απέξω έλεγα ταξίδευε ή όχι!! Μόλις είδα κάποια λογίστρια βεβαιώθηκα ότι ταξιδεύει!! Το Πήγασος δεν είχε γεμάτο το γκαράζ, πρέπει να χώραγε καμία 20αρια ΙΧ στο κάτω και για το πάνω δε ξέρω!!

Link to comment
Share on other sites

Εχτές είχε 2 αναχωρήσεις για Ικαρία Σάμο μία τον ΠΗΓΑΣΟ στις 5 το απόγευμα που τα είπε ο ΠΑΝΑΓΙΑ 100 και μία το ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ μία ώρα νωρίτερα όπου έφυγε με γεμάτο γκαράζ άντε να χώραγε έν αφορτηγάκι ακόμα και καμιά 400αριά επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...