Jump to content
Shipfriends

Δελτίο επιβατικής κίνησης πλοίων από και προς Πειραιά


Recommended Posts

Σημερα το Ανθη Μαρινα στις 1800 για Κω-Ροδο εφυγε φορτωμενο μεχρι εκει που δεν παιρνει. Χαρακτηριστικα αναφερω οτι ειχαν βαλει 2 φορτηγα πανω στη ραμπα(!!) του 2ου ντεκ χωρις μετα να την υψωσουν και να την ασφαλισουν, τα φορτηγα θα ταξιδεψουν κατηφορικα πανω στη ραμπα. Να υποθεσω πως πανω στη ραμπα δεν υπαρχει δυνατοτητα δεσιματος των φορτηγων, ενω και πριν τον καταπελτη καταφερε και χωρεσε ενα ΙΧ στο πλαι. Η φορτωση εγινε υπο τους ηχους του στερεοφωνικου μιας καινουριας κλουβας Isuzu ενος αγλαους αθιγγανου με προτιμηση σε επιτυχιες σαν το δημοφιλες "τσικι-τσικι-τσικι-ταμ, χαιντι μαλε" που εδιεξε να διασκεδαζει ακομα και τον καπτα-Μακη. :D

Μια και ο λογος για καπτα-Μακη, συγχωρεστε μου την μακρυγορια αλλα επειδη εκτος απο καραβολατρης ειμαι και στυλιστικος μελετητης του συμπαθους κλαδου των εφοπλιστων, να πουμε οτι φοραγε γκρι παντελονι με μπλε σακακι(faux pas), ασπρο πουκαμισο και μια ωραιοτατη γαλαζια γραβατα. Το συνολακι συνοδευοταν με τα κλασσικα accessoirs οπως χρυσα μανικετοκουμπα και πουρο Montecristo. Συμφωνα με τις τελευταιες τασεις της μοδας, το ντεπιεδακι αυτο σε διαφορες παραλλαγες θα φορεθει πολυ τη φετινη σεζον τοσο στα Δωδεκανησα, οσο και στις διαφορες επιδοτουμενες αγονες. :D:D

Πισω στα της κινησεως, αλλο αξιο αναφορας ειναι οτι στις 1815 το Κρητη Ι ειχε σχεδον πατησει(για 1-2 ποντους) τη μπαλα του και απο μια ματια στο κατω γκαραζ του ειχε ακομα τουλαχιστον 3/5 αυτου προς φορτωση. Προτεινεται αν και αφ΄οσον γινει εκβαθυνση στον Πειραια να φτασει το βυθισμα σε επιπεδα πλοιου παναμαξ γιατι ετσι οπως παμε θα γυριστει και η ταινια "Το Βαθυ Λιμανι". :D

Συγχωρεσατε μοι, ω Ποντιφικα(by the way, συλληπητηρια και για το συναδελφο σας του Βατικανου) που ξεφυγα λιγο απο καθαρα θεματα κινησεως με τα σχολια μου αλλα δεν κολλουσαν αλλου, ελπιζω να βρηκατε τουλαχιστον ενδιαφερον το κειμενο :D:D .

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μπλου Σταρ Ναξος σημερα 1730 για Παρο-Ναξο-Καλυμνο. Παρα πολλους επιβατες και γεματο ασφυκτικα γκαραζ. Απ' οτι μπορεσα να καταλαβω τα 3/4 του γκαραζ ηταν για Παρο και Ναξο, ειδικα για Παρο ειχε παρα πολλα φορτηγα. Δεν νομιζω να ειχε πολυ πραμα για Καλυμνο.

Χαισπιντ 3 αφιξη 1740 απο Μηλο, Σιφνο, Σεριφο, Κυθνο με καμια 100η επιβατες(βαρια-βαρια) και 28 ΙΧ.

Βιτσεντζος Κορναρος 1900 για Μηλο-Σαντορινη-Ηρακλειο-Σητεια-Κασο-Καρπαθο-Διαφανι-Χαλκη-Ροδο με αρκετο κοσμο και σχεδον γεματο γκαραζ(χωραγε 3-4 φορτηγα ακομα).

Link to comment
Share on other sites

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/4: HIGHSPEED 4 στις 15:45 απίστευτα πολλοί επιβάτες αλλά γκαράζ γεμάτο κατά το ήμισι (τουλάχιστον στις 15:20), ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑ στις 16:00 γεμάτο γκαράζ αλλά λίγοι επιβάτες, ΘΕΟΦΙΛΟΣ στις 17:00 με πάρα πολλούς επιβάτες και γκαράζ ικανοποιητικά γεμάτο.

Link to comment
Share on other sites

Μυρτιδιωτισσα για Κυθηρα, Αντικυθηρα, Κισσαμο με γκαραζ ασφυκτικα γεματο(!!!!!) και αρκετο κοσμο να φαινεται στα καταστρωματα! Βεβαια αγνωστο σε μενα για ποιο λογο εφυγε με μιαμιση ωρα καθυστερηση(1830).

Θεοφιλος γεματος και αφησε εξω 2 νταλικες νομιζω γιατι δεν τους εκατσε η φορτωση επειδη υπηρχαν πολλες κλουβες και overheight IX που δεν χωραγαν κατω απο τις ραμπες. Αλλα και παλι καλα τα καταφεραν. Για τα Κρητικα δεν κανω καν συζητηση.

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το ΔΑΙΔΑΛΟΣ απο Ηρακλειο για Σαντορινη-Ναξο-Συρο-Θεσσαλονικη με το κατω γκαραζ σχεδον γεματο απο φορτηγα και μερικα ΙΧ.Απο κοσμο δεν μπορω να ξερω ακριβως αλλα ειχε καμια 50αρια ατομα στην πρυμνη.Εφυγε με 40 λεπτα καθυστερηση

Στο ΛΑΤΩ για Πειραια φαινονταν μονο φορτηγα στο γκαραζ περιπου μεχρι την μεση του πλοιου.Ουτε ενα ΙΧ δεν μπορεσα να διακρινω.Απο κοσμο καμια 10αρια ξεροσταλιαζαν στην πρυμνη οποτε μαλλον δεν ειχε και παρα πολυ.

Το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ ειχε αρκετο περισσοτερο κοσμο και ΙΧ αν και ηθελε ακομα μιση ωρα για να φυγει.

Μου εκανε εντυπωση οτι ολα εφυγαν με καθυστερηση.Μεχρι τις 9.15 ουτε το ΛΑΤΩ ειχε φυγει(Ωρα αναχωρησης 8.30) αλλα αυτε και το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΛΑΣ(Ωρα αναχωρησης 9.00).

Link to comment
Share on other sites

Σημερα το Μαρινα για Συρο, Παρο, Ναξο, Ικαρια, Σαμο με γεματο γκαραζ, περιπου 45 φορτηγα αν ειναι σωστα τα νουμερα μου. Εφυγε ομως με καθυστερηση περαν της μιας ωρας λογω επιθεωρησεως.

Το Μπλου Σταρ Ναξος στις 1730 με γεματο γκαραζ, και επισης το Ιεραπετρα Λ με 300 περιπου επιβατες, 50 φορτηγα και 65 ΙΧ.

Link to comment
Share on other sites

Έχουν αρχίσει οι έκτακτες επιθεωρήσεις λόγω Πάσχα πριν λίγες εβδομάδες είχαν κάνει επιθεώρηση και στο ΡΟΔΑΝΘΗ

Το ΦΑΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΣ φουλ γκαράζ και ο κόσμος πρέπει να έφτανε στα όρια του πρωτόκολου.

Link to comment
Share on other sites

Ε ρε πραμα που' χω σημερα! Ξεκιναμε με Ταξιαρχη στις 1900 για Μυτιληνη με το κατω του γκαραζ 4/5 γεματο και κατι παρομοιο το πανω γκαραζ απ' οτι μπορεσα να δω. Ειχε μαλιστα και μερικα ΙΧ που προφανως δεν βρηκαν εισιτηριο στο Μυτιληνη, εκτος κι αν οι κατοχοι τους ειναι tifosi του Ταξιαρχη και ταξιδευουν μονοκουκι με αυτον. Λιγο παραπερα το ομοσταυλο Μυτιληνη επισης στις 1900 για Χιο, Μυτιληνη, Λημνο, Θεσσαλονικη, ηταν γεματο απο καθε αποψη τοσο στο γκαραζ αλλα υποψιαζομαι και στους επιβατες μια και μονο οι φανταροι-κωλοψαρα ηταν καμια 300αρια. Και ειμαστε μονο στον Απριλιο... Εξπρες Πηγασος με μια ωρα καθυστερηση και γεματο γκαραζ, ανω κατι αναλογο(χωρις την καθυστερηση) συνεβαινε και στο Μπλου Σταρ Ναξος για Παρο, Ναξο, Αστυπαλαια, Καλυμνο. Πηγαινοντας νωριτερα προς τον Ηετιωνα, ειχα παρατηρησει οτι εξω απο τα εκδοτηρια των Κρητικων ειχε πολλα ΜΑΤ κατι το οποιο με παραξενεψε αλλα γυρνωντας καταλαβα τη χρησιμοτητα τους γιατι συνοδευαν τους φιλους μας τους βαζελους που πηγαιναν στην Κρητη με το Λατω. Ο υπογραφων με το γνωστο αντιανεμικο και κοκκινο t-shirt απο μεσα εδωσε δυστυχως αμεσως στοχο σε μια προφυλακη τριων αγλαων νεαροτατων Παναθηναικων οι οποιοι θεωρησαν σκοπιμο να ξεκαθαρισουν με ποιου το μερος ημουν αλλα ευτυχως γρηγορα καταλαβαν οτι ειδικα εν Πειραιει τετοια δεν περνανε και το επεισοδιο εληξε εν τη γενεσει του. Τελικα εχουν δικιο οσοι λενε οτι οι λαγοι οταν ειναι σε ομαδες ξεθαρρευουν :D:D Το Λατω ειχε αρχισει να γεμιζει απο πολυ νωρις ενω και το Λισσος που ειχε ερθει στις 1730 απο το πρωινο δρομολογιο, φορτωνε εντατικα αλλα εχω την εντυπωση πως τελικα δεν πρεπει να γεμισε μια και το πρωινο δρομολογιο πρεπει να ειχε παρει κι αυτο κομματι της κινησης.

Τα καλα ομως της ημερας ειχαν γινει νωριτερα στο Ανθη-Μαρινα που σημερα ηταν pure entertainment. Γυρω στις 1730 το γκαραζ ηταν σχεδον γεματο με ελαχιστο χωρο να απομενει και τους τριγυρω φορτηγατζηδες να γινονται απειλητικοι και να περικυκλωνουν το πλοιο με τα φορτηγα τους. Αφου μετα κοπων και βασανων καταφερε και μπηκε μεσα το διωροφο πουλμαν μιας 5νθημερης εκδρομης, ακολουθουμενο απο μια ρυμουλκουμενη βαρκα η οποια ανεβηκε πανω στην αμετακινητη ραμπα(για να μεινει εκει σε ολο το ταξιδι στην κατηφορα!!), εγινε το τελικο ντου. Ενας φορτηγατζης τελικα καταφερε και εβαλε μεσα εναν τρακτορα την ιδια στιγμη που ενας αλλαλαζων φορτηγατζης με αδειο τρακτορα τοποθετουσε το οχημα του μισο πανω στον καταπελτη και μισο εξω δηλωνοντας οτι ειχε ερθει απ' τη Βορεια Ευβοια, ειχε κλεισει εισιτηριο 2 ημερες πριν και δεν υπηρχε περιπτωση να μεινει απεξω. Ο καημενος ο Αντωνης Πανουτσος χωρις τιραντες(ο λοστρομος του Ανθη-Μαρινα δηλαδη), τραβουσε τα λιγοστα του μαλλια γιατι προσπαθουσε να συμμαζεψει τα ασυμμαζευτα και να χωρεσει στο γκαραζ του Ανθη-Μαρινα την Αρτα και τα Γιαννενα! Εκεινη την στιγμη(1740) καλει και ο λιμενικος την αμεση επεμβαση του Λιμενικου για να παει αυτοφωρο τον οδηγο που εκανε παρακωλληση συγκοινωνιων, τελικα ομως επεμβαινει ο καπτα-Μακης ο οποιος δινει κατι οδηγιες με συνεπεια να γινει ενα ταχυδακτυλουργικο και να χωρεσει μεσα η νταλικα απο τη Βορεια Ευβοια!

Να σημειωσω εδω οτι ο λιμενικος δεν ειχε vhf μαζι του και η επικοινωνια με το Κεντρικο εγινε μεσω του κινητου του τηλεφωνου :( Δηλαδη αν ο λιμενικος δεν εχει κινητο, η του τελειωσει η καρτα η μεινει απο μπαταρια πως επικοινωνει με το Κεντρικο για μια επειγουσα περιπτωση :confused: Υποθετω ειτε με σηματα καπνου ειτε κανοντας το Φειδιππιδη και πηγαινοντας τρεχοντας απο τα Λιπασματα μεχρι τον Αγιο Νικολα :mad: Πισω στο Ανθη-Μαρινα, το γεγονος οτι μπηκε το φορτηγο της Ευβοιας εκανε εναν αλλο φορτηγατζη που εβλεπε οτι εμενε εξω το δικο του φορτηγο να φαει μια ανεπαναληπτη φρικη με συνεπεια να βαλει οπισθεν με τον τρακτορα, και σφυριζοντας να εφορμησει στον καταπελτη πηγαινοντας στην κυριολεξια με στιλ "οποιον παρει ο Χαρος". Ευτυχως δεν πηρε κανεναν τελικα ο τυπος με το δρεπανι, αλλα αν καποιος δεν τον ειχε αντιληφθει στην τρελη πορεια αυτη θα μπορουσαμε να ειχαμε θυματα.

Νεος μυλος πανω και γυρω απο τον καταπελτη, φωνες, κακο, καυγας, χαλασμος γενικα με τον φορτηγατζη να δηλωνει το γνωστο "και δεν υποχωρουμε αν δε δικαιωθουμε" ως αλλος Πατακης. Τελικα και ενω ο λιμενικος εχει ξαναπαρει τηλεφωνο στο Κεντρικο ωρυομενος γιατι δεν εχει εμφανιστει κανεις, φτανει στις 1805 ενα τζιπακι για να ανταποκριθει στην πρωτη κληση του λιμενικου που ειχε γινει στις 1740. Αγιος Νικολας - Ντοκ 3 δηλαδη, 25 λεπτα χωρις φαναρια :D . Για να μη σας κουραζω αλλο ο οδηγος εφυγε με το τζιπ του Λιμενικου πιθανον για το αυροφωρο, ενω ενας αλλος τραβηξε το φορτηγο και το Ανθη-Μαρινα αναχωρησε στις 1810 τελικα αφηνοντας εξω τουλαχιστον καμια 10αρια νταλικες.

Και φτασαμε στη στιγμη που ολοι περιμενατε, τη στυλιστικη κριτικη του καπτα-Μακη :D. Σημερα πρεπει να πω πως το συνολακι ειχε σαν κοινη βαση με το προηγουμενο το γκριζο παντελονι αλλα ομως το πουκαμισο και η γραβατα ηταν γαλαζιες και ασορτι. Θα προτεινω ομως λιγο πιο στρογγυλα γυαλια ηλιου η πιο τετραγωνισμενο πουρο για να υπαρχει συμμετρια οσον αφορα τα αξεσουαρ. :D:D

Link to comment
Share on other sites

Αναχώρηση χθες του Blue Star Paros 17:30 για Πάρο –Νάξο –Αστυπάλαια –Κάλυμνο με γεμάτο γκαράζ και άφησε 3-4 φορτηγά έξω!! Σήμερα το πρωί έξω από το Λισσος και Λατω γινόταν ο χαμός!!! Ίσα 600-700 παιδιά!!

Link to comment
Share on other sites

Για την χτεσινη κινηση του Μυτιληνη τα ειπαμε αλλου, οπως γεματο ηταν και το Ιεραπετρα Λ μια και τωρα που πλησιαζει το Πασχα και με τα τοσα λιγα πλοια που εχουν μεινει, ειναι μοιραιο να ειναι ολα γεματα. Σημειωνω ομως τις ακολουθες καθυστερησεις απο χτες

- Εξπρες Πηγασος, αναχωρηση 2140 αντι 2100

- Μυτιληνη αναχωρηση 2200 αντι 2100

- Ιεραπετρα Λ αναχωρηση 2055 αντι 1900

- Απτερα αναχωρηση 2045 αντι 2000

- Ρομιλντα αφιξη Πειραια 2245 με αναχωρηση 2355, δεν μπορω να φανταστω οτι εφυγε νωριτερα απο τη 0100

- Βραδινο Παλατι αφιξη 2325 με αναχωρηση 2355 επισης κι εδω δεν μπορω να φανταστω οτι προλαβε να φορτωσει και να φυγει νωριτερα απο τις 0200

Link to comment
Share on other sites

Να ειστε καλα ¨συναδελφοι¨ με τα report που γράφετε, ειδικά ο Nick, και νιώθω σα να βρίσκομαι στο λιμάνι ή να χαζευω τα καράβια στην επισκευαστική, κι άς βρίσκομαι 300 χιλιόμετρα μακριά.

Link to comment
Share on other sites

Σήμερα τα πλοία του Αργοσαρωνικου έσφυζαν από κόσμο! Το Άγιος Νεκτάριος Αίγινας 8:00 για Αίγινα, Ποσειδών Ελλάς 8:00 για Αίγινα και Νεφέλη 08:00 για Αίγινα – Μέθανα –Πόρο. Τα καταστρώματα τους ήταν γεμάτα από παιδία, καθώς και καμία 100αρια ακόμα περίμεναν να επιβιβαστούν απέξω από κάθε πλοίο, που μάλλον πήγαιναν ημερήσια στην Αίγινα!!!! Αλλά από γκαράζ πολύ λίγα πράγματα!!

Link to comment
Share on other sites

Ιεραπετρα Λ στις 1900 για το γνωστο δρομολογιο που μοιαζει με την πρωτη περιοδεια του Αποστολου Παυλου, ασφυκτικα γεματο και αφησε εξω και 4 νταλικες που πανε αυριο για Κορναρο υποθετω.

Ο συνωνυμος του αερολιμενα εφυγε γεματος μεν, με μια ωρα καθυστερηση δε στις 2130 για Χανια ενω για τα αλλα Κρητικα δεν το συζηταω καθολου. Ασφυκτικα γεματα με το Πρεβελης να αφηνει εξω και ενα κενο λεωφορειο και να αναχωρει και αυτο στις 2030 αντι για τις 2000. Να σημειωσω την ακουραστη φιγουρα του Μπαμπη του Σαλβαρακη απο καταπελτη σε καταπελτη. Οσο η ΑΝΕΚ εχει κοσμο σαν κι αυτον, υπαρχει ελπις για την πατρις. Αυριο το πρωι Λισσος και Κρητη Ι εχουν εκτακτα δρομολογια αρα το απογευμα θα εχουμε αφιξη Βενιζελου και Λατω.

Μπλου Σταρ Ιθακη στις 2115 αντι για 2030 σε εκτακτο δρομολογιο μονο για Παρο. Αφησε εξω 3 φορτηγα και μια μεγαλη νταλικα ενω απο επιβατες και ΙΧ ηταν σχεδον αδειο. Οταν κανει εκτακτο μονο για Παρο και αφηνει και αυτο εξω οχηματα παει να πει οτι η χωρητικοτητα της γραμμης ειναι οριακη. Παντως δε νομιζω πως την πολυπαλευουνε στη φορτωση στο Ιθακη. Ενα απο τα πιο ευκολα και ευρυχωρα γκαραζ της ακτοπλοιας, με πολυ λιγους ασυνοδευτους τρακτορες και τους πηρε καμια ωρα να φορτωσουν. Εν τω μεταξυ και με την καθυστερηση που ειχε βλεπω να φτανει οριακα το πρωι για να προλαβει το πρωινο δρομολογιο και μετα απο ξενυχτι μαλιστα. Πως θα γινει με αυτο το βιολι τη Μεγαλη Εβδομαδα και ολο το καλοκαιρι? Αυτοι που ενεκριναν αυτα τα δρομολογια, θα μπορουσαν να ειναι μεγαλοι πρωταγωνιστες του θεατρου σκιων.

Τελος παντων, απο αυριο που στην ουσια αρχιζει η εξοδος του Πασχα θα αρχισουν να βαρανε τα νταουλια...

Link to comment
Share on other sites

Δελτίο επιβατικής κίνησης από τη χθεσινό απογευματινή βόλτα στο λιμάνι!! Έχουμε και λέμε το Blue Star Paros στις 17:10 που πέρασα από έξω περίμεναν να φορτωθούν γύρω στα 14 Φ/Γ, με ήδη μισογεμάτο το γκαράζ, από κόσμο δεν είδα και πολλά πράγματα!! Αναχώρηση του Άρτεμις για Αίγινα στις 17:15 με τίγκα το γκαράζ, και σαν να είχε πατήσει λίγο τη μπάλα!!! Άφιξη την ίδια ώρα του Σαρωνικού από Σουβαλα με άκρως ηρεμία!! Καμία 30αρια επιβάτες 2 Φ/Γ και 2 Ι/Χ. Από πίσω του έφτασε και το Νεφέλη με τίγκα το γκαράζ, μόνο οι ράμπες δεν ήταν γεμάτες!! Και καμία 300αρια επιβάτες!!

Link to comment
Share on other sites

Αν και δεν κατεβηκα στους καταπελτες, μπορω να καταδωσω σα σωστος διαδοχος του Αρτεμη Ματσα και του Δημου Σταρενιου τα ακολουθα αξιοσημειωτα, ελπιζοντας να απαλυνω τη νοσταλγια οσων φιλων ειναι μακρια :):D

Highspeed 3 το μεσημερι ηταν στα φαναρια για να μπει μεσα στις 1550, παρ' ολ' αυτα προλαβε να αναχωρησει με μολις 5λεπτη καθυστερηση στις 1635. Δυνητικα εμενα μου δημιουργειται η εντυπωση οτι για να προλαβει μεσα σε 45 λεπτα απο τα φαναρια στην εισοδο να δωσει "μολα ολα", δεν πρεπει να εσφυζε και απο κινηση αλλα μαλλον "εγω, εσυ κι η λαμπα" τηρουμενων των αναλογιων πρεπει να ηταν. Δεν ξερω αν μπορει κανεις αλλος να επιβεβαιωσει την εντυπωση μου αυτη.

Ανθη-Μαρινα στις 1800 για Συρο-Μυκονο-Πατμο-Λερο-Κω-Ροδο σημαινει χαμος στο ισωμα και πολλες νταλικες εκτος, που πανε αυριο για το Μαρινα. Απολογουμαι ταπεινα απο τους πιστους του καπτα-Μακη και αλλους fashion victims γιατι δεν μπορεσα να διακρινω το σημερινο στυλ ντυσιματος, αλλα υποσχομαι να επανερθω με Πασχαλινη couture :D Εφυγε παντως στην ωρα του, πισω απο το Costa Magica.

Ο Βιτσεντζος Κορναρος την εβγαλε ολη τη μερα στο Νεο Μωλο προφανως για επισκευες στο τρακο της Αλεξανδρουπολης με συνεπεια να μπει μεσα στο λιμανι του Πειραια μολις στις 1820 με αναχωρηση 1900. Τελικα εδωσε μολα ολα στις 2105 και παλι καλα. Λατω με καθυστερημενη αφιξη απο το πρωινο δρομολογιο στις 1830, ωσπου να δεσει κιολας... Δυστυχως δεν κατεστη δυνατο να μαθω ακριβη ωρα αναχωρησης.

Επισης το Μπλου Σταρ Ιθακη, εφτασε στον Πειραια μολις γυρω στις 2215 απο το πρωινο δρομολογιο. Αναρωτιεμαι αν καθυστερησε καπου στο δρομο η προκειται για συσσωρευμενη καθυστερηση απο το χτεσινοβραδινο εκτακτο και το πρωινο δρομολογιο. Γνωριζει κανεις κατι παραπανω? Αν ειναι το δευτερο, αποδεικνυεται ποσο απαραδεκτα ειναι τα δρομολογια αυτα και το πλοιο θα χανει πολλες εντυοωσεις σε περιπτωση που οι καθυστερησεις συνεχιστουν και μεσα στο καλοκαιρι.

Link to comment
Share on other sites

ΑΠΤΕΡΑ σήμερα με πάρα πολύ κόσμο!

Επισης, ΜΥΤΙΛΗΝΗ φυσικά έχωντας 2 νομούς να εξυπηρετήσει δεν είχε εισητηριο γαι ούτε ένα άτομο στο καταστρωμα..

Link to comment
Share on other sites

Π100 για το Ιθακη της Παρασκευης οφειλω να πω οτι δεν το ειδα, αυτο που εγραψα το εμαθα απ' αλλου οποτε μπορει να εχεις και δικιο. Οσο για τα Κρητικα της Παρασκευης που δεν ειχαν γεματα γκαραζ, νομιζω αυτο συνεβη γιατι ειχαν πρωινα εκτακτα δρομολογια τοσο την Παρασκευη το πρωι, οσο και το Σαββατο.

Link to comment
Share on other sites

Εχθές το βράδυ, Festos Palace με ασφυκτικά γεμάτο garage 100 φορτηγά και πολλά ΙΧ και φυσικά επιβάτες. Αφησε εκτός 4 επικαθείμενα. Εφυγε με 15λεπτη καθυστέρηση. Επίσης το Σαντορίνη με πάρα πολλά φορτηγά και λιγότερους επιβάτες.

Link to comment
Share on other sites

Προφανως δεν χρειαζομαι εγω για να σας πω οτι ολα τα πλοια ειναι ασφυκτικα γεματα, μερικα σχολιακια μπορω να κανω ομως. Ανθη-Μαρινα ωρα 1600 και οχι 1800 για Μυκονο-Πατμο-Λερο-Κω-Ροδο. Πραγματικα χαμος απο φορτηγα και αλαλουμ στον καταπελτη λογω πολλων κοκκορων που λαλουσαν κατα τη φορτωση, καθαρη διασκεδαση να παρακολουθεις αν δεν εισαι πληρωμα η οδηγος φορτηγου. Ο καπτα-Μακης σε ηγετικο ρολο σημερα τοσο στη φορτωση οσο και στην αναχωρηση, της οποιας εδωσε το συνθημα στις 1610 και ενω χωρουσε 1-2 φορτηγα ακομα το πλοιο, προκειμενου να μην καθυστερησει αλλο(μπραβο ευαισθησιες). Αφησε εξω τουλαχιστον 15 νταλικες, ισως και περισσοτερες. Δεν βαζανε ενα εκτακτο το ρο-ρο Μιλενα που ηταν και διπλα? ;) Οσο δε για τους φαν, οφειλω να δωσω τα ευσημα στον καπτα-Μακη για τη γραβατα και το ασσορτι μαντηλι(μαζι με λουλουδια) στο πετο, πολυ πετυχημενος συνδυασμος αν και ενεκα της Μεγαλης Εβδομαδας πρεπει να παει σε κατι πιο μωβ απο αυριο...

Ρομιλντα στις 1500 ασφυκτικα γεματη, και η καυμενη αναγκαστηκε να περιμενει να μπει το Χαισπιντ 2 πριν φυγει. Κι εγω που νομιζα πως προτεραιοτητα στο τραφφικ εχουν τα αναχωρουντα...

Ταξιαρχης στις εφυγε στις 1825 αντι για 1800 για Μυτιληνη λογω φορτωσης. Παρα πολλα ΙΧ και αρκετα φορτηγα, αλλα απο τις λιγες φορες που με τετοια κινηση ειδα τοσο τακτοποιημενη φορτωση εντος αλλα ειδικα εκτος πλοιου. Μπραβο στον υπαρχο και για να μην παρεξηγουμαι δε τον ξερω τον ανθρωπο.

Χαισπιντ 2 αναχωρηση 1655 αντι 1630 ενω το Χαισπιντ 3 αναχωρηση 1715 αντι 1630. Το Χαισπιντ 3 ηρθε και αργα, προφανως υπηρχε και κινηση. Παρατηρησα και τα 2 με εμπλωρο τριμ, ειναι γιατι δεν ηταν γεματα απο γκαραζ και επεσε το βαρος πλωρα η ειναι ετσι το φυσικο τους? Γνωριζει κανεις? Και κατι τελευταιο, οσοι κατεβετε με ΙΧ λιμανι λιγο προσοχη γιατι ειναι γεματο τροχονομο-λιμενικους και ξερετε ποσο γεματοι κατανοηση ειναι... B)

Link to comment
Share on other sites

Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ χτες για Μυτιληνη γεματος μεχρι τερμα απο αυτοκινητα οπως ειπε και ο Nick αλλα και απο επιβατες .To πανω γκαραζ ειχε μονο ΙΧ και 2 φορτηγα.Απο Μυτιληνη ειχε αμεση αναχωρηση και περιμεναν περιπου 20 ΙΧ.Δεν πρεπει να εφυγε πριν τις 8 το πρωι και μιας και το ταξιδι Μυτιληνη-Πειραιας ειναι περιπου 12 ωρες με τον ΤΑΞΙΑΡΧΗ προβλεπω τουλαχιστον 2ωρη καθυστερηση σημερα

Link to comment
Share on other sites

Αρκετες καθυστερησεις σημερα, αναμενομενο αλλωστε.

Μαρινα αναχωρηση 1715 αντι 1600, 50 λεπτα καθυστερηση λογω φορτωσης(αν και ηταν απο το πρωι εδω) και τα υπολοιπα λογω κινησης λιμενος. Ροδανθη αφιξη 1520 με αναχωρηση 1700, το νωριτερο στις 1830 η αναχωρηση του. Αγιος Γεωργιος αφιξη 1720, θα εχει τουλαχιστον 1 ωρα καθυστερηση. Τα ιδια και το Εξπρες Αφροδιτη που μπαινει μολις τωρα με αναχωρηση 1900. Εξπρες Πηγασος αφιξη 1630, θα εχει μια μικρη καθυστερηση περιπου στο μισαωρο και αυτο. Στα 200αρια γινεται ενας ψιλο-χαμος λογω της καθυστερησης του Μαρινα και του γεγονοτος οτι αυτην τη στιγμη φορτοεκφορτωνουν ταυτοχρονα 3 πλοια. Τα Χαισπιντ, το Μυρτιδιωτισσα και ο Αιολος Εξπρες ΙΙ στην ωρα τους. Τα Κρητικα ερχονται και αυτα, Κνωσσος Παλας μολις μπηκε ενω νωριτερα κατα τις 1700 ειχε ερθει και ο Βενιζελος. Το Λατω μπαινει τωρα και αυτο, προβλεπεται οτι το Λατω θα εχει μια καποια καθυστερηση. Εννοειται οτι τα βραδινα(Ταξιαρχης, Ανθη-Μαρινα και Ρομιλντα) θα εχουν και αυτα καθυστερηση, αγνωστο ποσο. Αν δει κανεις που θα μεινει στο κλεινον αστυ, ας μας πει κι εμας.

Link to comment
Share on other sites

Αναχωρηση Ροδανθη 1830(αντι 1700), και Εξπρες Πηγασος 1840(αντι 1800) τελικα. Ο Ταξιαρχης εφτασε να μπει στο λιμανι γυρω στις 1940, αρα με τιποτα δεν προλαβαινει την αναχωρηση στις 2100

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...