Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Τα μικρά πλοιάρια της ΑΝΕΚ SEA LINES (Κάλυμνος Ντολφιν και Κάλυμνος Σταρ) και το Ηλίας Τ σε κοινοπραξία εκτελούν δρομολόγια μεταξύ της Καλύμνου και της Κω (Μαστιχαρι κυρίως και κάποιες φορές στο λιμάνι της Κω. Για τους επόμενους τρεις μήνες (Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο) δεν εκτελούνται δρομολόγια προς το λιμάνι της Κω, σύμφωνα με την ανακοινωση της ΑΝΕΚ SEA LINES

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 4 months later...

Μία μείωση της τάξεως του 12% του επιβατικού κοινού στη γραμμή Μαστιχάρι-Κάλυμνος σημειώθηκε κατά την φετινή περίοδο από 1 Μαίου-20 Ιουνίου 2016 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή. Από τα στατιστικά στοιχεία των 2 Εταιρειών ΑΝΕΚ και ΑΝΕΜ που εξυπηρετούν την εν λόγω γραμμή και συγκέντρωσε το kalymnos-news.gr φαίνεται ότι κατά την περίοδο αυτή ήλθαν στην Κάλυμνο από το Μαστιχάρι 18.360 επιβάτες περίπου. Το περσινό αντίστοιχο χρονικό διάστημα 1 Μαίου—20 Ιουνίου 2015 είχαν έλθει από Μαστιχάρι στην Κάλυμνο 20.810 επιβάτες περίπου.

 

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Τα δρομολόγια στη γραμμή από την ΑΝΕΚ στις 25/12/16 θα είναι από Κάλυμνο στις 12:15 και από Μαστιχάρι στις 14:00. Ενώ την Πρωτοχρονιά θα και 1/1/17 από Κάλυμνο στις 12:15 & 18:00 και από Μαστιχάρι στις 14:00 & 21:00.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Τα δρομολόγια του Ολύμπιος Ζευς στη γραμμή Κάλυμνο Μαστιχάρι από την 01/11/17 έως 31/03/18 

Quote

ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΡΙΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΑΒΒΑΤΟ

Αναχώρηση από Κάλυμνο 07.00-13.15-16.30

Αναχώρηση από Μαστιχάρι 09.00-14.15-17.30

ΤΕΤΑΡΤΗ & ΚΥΡΙΑΚΗ

Αναχώρηση από Κάλυμνο 07.00-16.30

Αναχώρηση από Μαστιχάρι 09.00-17.30

 

Link to comment
Share on other sites

Τα δρομολόγια των ταχυπλόων σκαφών ΑΝΕΚ στη γραμμή Κάλυμνος– Μαστιχάρι από τις 12/12/17 έως 26/03/18

Quote

Από Κάλυμνο: 07:45-10:45-15:00-18:30

Από Μαστιχάρι: 10:00-13:00*-16:00-21:30,

*(εκτός Τετάρτη & Κυριακή στις 14:00)

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Ενόψει της εορτής του Αγίου Σάββα στην Κάλυμνο και για την καλύτερη εξυπηρέτηση των προσκυνητών θα υπάρξει έκτακτο δρομολόγιο απ' την ΑΝΕΚ την Κυριακή 25/3 ως εξής:

Από Μαστιχάρι: 17:30   ||    Από Κάλυμνο: 23:00

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Τα δρομολόγια στη γραμμή Κάλυμνος– Μαστιχάρι για την περίοδο 11 Ιουνίου έως 9 Σεπτεμβρίου 2018. Κατά την εν λόγω περίοδο θα υπάρχει προσέγγιση στη Ψέριμο, τρεις φορές την εβδομάδα κάθε Σάββατο, Κυριακή και Τετάρτη.

δρομολόγια-ανεκ-ιουνιου.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινούν από αύριο Τετάρτη 13 Ιουνίου και μέχρι στις 9 Σεπτεμβρίου 2018, τα δρομολόγια από Κάλυμνο για Ψέριμο πριν το Μαστιχάρι από τα ταχύπλοα της ΑΝΕΚ. Θα εκτελούνται τρεις φορές την εβδομάδα κάθε Τετάρτη–Σάββατο–Κυριακή από Κάλυμνο στις 10:30 & 18:30

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Νέα γραμμή με σύνδεση της Καλύμνου με το λιμάνι της Κω, ξεκινά τις αμέσως επόμενες ημέρες η ΑΝΕΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του kalymnos-news.gr το δρομολόγιο θα εκτελεί το ταχύπλοο «ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ» και θα συνδέει το λιμάνι της Καλύμνου με το λιμάνι της πόλης της Κω, με ενδιάμεση προσέγγιση στην Ψέριμο.

Θα εκτελούνται 2 δρομολόγια καθημερινά. Το πρωινό δρομολόγιο θα ξεκινά από Κάλυμνο στις 8.00 το πρωί και θα αναχωρεί από λιμάνι της Κω στις 10.00 το πρωί, προκειμένου να εξυπηρετεί και τους επιβάτες με προορισμό την Κάλυμνο, που έχουν αφιχθεί στην Κω με τα πλοία από Πειραιά

Το δεύτερο δρομολόγιο θα είναι απογευματινό και η αναχώρηση θα είναι από Κάλυμνο στις 6.00 το απόγευμα και από λιμάνι της Κω στις 8.00 το βράδυ, προκειμένου να εξυπηρετούνται και οι επιβάτες που έρχονται από Ρόδο με τα πλοία της γραμμής που δεν προσεγγίζουν την Κάλυμνο. Αναφορικά με τις ώρες, ίσως να υπάρξουν κάποιες μικροαλλαγές στο απογευματινό δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Από σήμερα ξεκινούν τα δρομολόγια που θα εκτελεί το Κάλυμνος Ντοφλιν και εναλλακτικά το Κάλυμνος Σταρ. Θα εκτελούνται 2 δρομολόγια (πρωί –απόγευμα) ημερησίως, κάθε Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη και Σάββατο. Οι ώρες αναχώρησης από Κάλυμνο θα είναι στις 07.30 και στις 17.00. Οι ώρες αναχώρησης από Κω θα είναι στις 08.30 και στις 20.30, ενώ σε όλα τα δρομολόγια θα προσεγγίζουν την Ψέριμο. Η διάρκεια του ταξιδιού θα είναι 55 λεπτά.

Το κόστος εισιτηρίου Κάλυμνος– Κω και αντίστροφα: 15€ και με επιστροφή 25€. Στη γραμμή Κάλυμνος-Ψέριμος και αντίστροφα:5,50€ και Ψέριμος-Κως και αντίστροφα:9.50€. Η επιβίβαση– αποβίβαση στο λιμάνι της Κω θα γίνεται στην προβλήτα επί της ΑΒΕΡΩΦ (γραφεία της ΔΕΗ)

δρομολόγια-καλυ-κως-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ταλαιπωρία για 30 τουρίστες με προορισμό την Κάλυμνο, αφού λόγω καθυστέρησης άφιξης της πτήσης στο αεροδρόμιο Κω κατά 2 ώρες και την αναχώρηση του ταχύπλοου σκάφους χωρίς να τους περιμένει, τους ανάγκασε να ξεμείνουν στο Μαστιχάρι .

Quote

Από το KALYDNA ISLAND HOTEL αναρτήθηκε στο fb η παρακάτω δημοσίευση σχετικά με το περιστατικό την οποία παραθέτουμε αυτούσια

Εχθές το βράδυ βιώσαμε μια απαράδεκτη κατάσταση η οποία αποδεικνύει την έλλειψη ενδιαφέροντος και σοβαρότητας όλων των υπευθύνων του Δήμου μας για τον τουρισμό της Καλύμνου!
Εχθές το βράδυ περιμέναμε από τη Σουηδία 30 πελάτες οι οποίοι θα έφθαναν στην Κω στις 22.30 και θα μεταφέρονταν στην Κάλυμνο με το τελευταίο δρομολόγιο με το Ηλίας Τ. στις 23.30.Δυστυχώς η πτήση τους είχε 2 ώρες καθυστέρηση με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στις 00.20. Από το απόγευμα που μάθαμε για την καθυστέρηση της πτήσης μιλήσαμε επανειλημμένα με τον καπετάνιο του Ηλίας Τ. ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι θα περιμένει. Το αποτέλεσμα ήταν να σηκωθεί να φύγει στις 23.55, ενημερώνοντας μας για την αναχώρησή του αφού αναχώρησε!!
Συνέπεια αυτού ήταν 30 ηλικιωμένοι άνθρωποι απελπισμένοι στο Μαστιχάρι στη 1.20 τα ξημερώματα να μην ξέρουν τι να κάνουν!!
Οι άνθρωποι αυτοί έρχονται 26 χρόνια στην Κάλυμνο περίπου 8 φορές το χρόνο την οποία αγαπούν και τιμούν αλλά πραγματικά νιώθουν αγανακτισμένοι γιατί αυτό δεν τους συμβαίνει για πρώτη φορά!
Δεν είναι δυνατόν το τελευταίο δρομολόγιο από Μαστιχάρι για Κάλυμνο να μην έχει την υποχρέωση να περιμένει τις βραδινές πτήσεις έστω και αν έχουν καθυστέρηση!
Το λιγότερο που μπορώ να πω είναι ότι αυτό είναι ντροπή και αίσχος για ένα προορισμό που θέλει να λέγεται τουριστικός και παγκόσμιος προορισμός αναρρίχησης!!

Το kalymnos-news.gr για την πληρότητα του ρεπορτάζ του, επικοινώνησε τόσο με το καπετάνιο του «ΗΛΙΑΣ Τ» και με τον εκπρόσωπο της εταιρείας, όσο και με την εκπρόσωπο του KALYDNA ISLAND HOTEL

Τι λέει ο Καπετάνιος

Ο Καπετάνιος του «ΗΛΙΑΣ Τ» μας είπε  ότι ενημερώθηκε από τρίτο πρόσωπο και όχι από την εκπρόσωπο του Ξενοδοχείου  για την καθυστέρηση της πτήσης και του είπε ότι θα αναμένει, εφόσον του γνωρίσουν την ακριβή ώρα άφιξης και εφόσον δεν υπήρχαν αντιδράσεις από τους επιβάτες που ήδη είχαν επιβιβαστεί . Αυτό όμως δεν έγινε ,δεν ενημερώθηκε για την ακριβή ώρα άφιξης της πτήσης με αποτέλεσμα λίγο πριν τις 12.00 το βράδυ και για την αποφυγή της ταλαιπωρίας  αλλά και των διαμαρτυριών των 70 επιβατών που βρισκόντουσαν εντός του σκάφους, αναχώρησε για την εκτέλεση του δρομολογίου προς Κάλυμνο, ενημερώνοντας το άτομο το οποίο είχε επικοινωνήσει μαζί του. Στη συνέχεια και μετά την αναχώρηση του, επικοινώνησε μαζί του η εκπρόσωπος του Ξενοδοχείου η οποία τον ενημέρωσε για την άφιξη της πτήσης στις 12.20

Ο εκπρόσωπος της «ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ»

Ο εκπρόσωπος της «ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ» μας επιβεβαίωσε αυτά που ανέφερε ο καπετάνιος, ενώ προσέθεσε, ότι η Εταιρεία σε παρόμοιες περιπτώσεις και στα πλαίσια εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, εφόσον γνωρίζει την ακριβή ώρα άφιξης των επιβατών καθυστερεί την αναχώρηση του σκάφους όσο απαιτείται, εφόσον δεν υπάρχει και αντίδραση από τους άλλους επιβάτες. Στην χθεσινή περίπτωση δεν υπήρξε  ακριβή ενημέρωση, εξαντλήθηκαν τα όρια αναμονής  και προς αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας και διαμαρτυριών των 70 επιβατών που βρισκόντουσαν στο σκάφος, αυτό αναχώρησε στις 12.00 το βράδυ.

Κλείνοντας είπε, ότι το Ξενοδοχείο για την εξυπηρέτηση των πελατών του και γνωρίζοντας την καθυστέρηση που υπήρχε στην άφιξη της πτήσης όφειλε να ναυλώσει σκάφος για να τους μεταφέρει.

Η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου

Η εκπρόσωπος του ξενοδοχείου αναφέρθηκε στην μεγάλη ταλαιπωρία των πελατών, επανέλαβε τα όσα αναγράφονται στην ανάρτηση και παραθέσαμε παραπάνω, ενώ για την μη πρόβλεψη ναύλωσης σκάφους, είπε ότι αυτό δεν έγινε, διότι υπήρχε η διαβεβαίωση του καπετάνιου ότι θα τους ανέμενε. Όταν έφυγε το σκάφος χωρίς να τους αναμένει, ήταν πλέον αργά για να γίνει ναύλωση άλλου σκάφους.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από τη προηγούμενη εβδομάδα είχαν μειωθεί τα δρομολόγια στη γραμμή Κάλυμνο Μαστιχαρι από τη ΑΝΕ Καλύμνου και τη Λαφασι Ν.Ε. σε δύο κυκλικά δροµολόγια κάθε Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. Ενώ από σήμερα μειώνονται σε ένα ημερησίως κάθε Δευτέρα Τετάρτη, Παρασκευή και Κυριακή. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

«Λαϊκή Συσπείρωση Καλύμνου»: Συνέχιση των δρομολογίων Κάλυμνος Μαστιχάρι με την ΑΝΕΜ και ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων

Quote

Την σύγκληση του Δ.Σ., την επιδότηση της ΑΝΕΜ για να διασφαλιστεί το δρομολόγιο Κάλυμνος Μαστιχάρι, την διασφάλιση των θέσεων εργασίας του προσωπικού της εταιρείας, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Καλύμνου, με σημερινό δελτίο τύπου, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην διακοπή του δρομολογίου, λόγω των οικονομικών προβλημάτων της εταιρείας, ενώ υπογραμμίζει την ανυπαρξία επιδότησης της εταιρείας, σε αντίθεση με τον πακτωλό εκατομμυρίων που δόθηκαν στις μεγάλες Ακτοπλοϊκές εταιρείες.

Δελτίο Τύπου για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Κάλυμνος Μαστιχάρι από την ΑΝΕΜ.

Η ανακοίνωση της ΑΝΕΜ και το αίτημα της για παύση των δρομολογίων της μέχρι τις 30 Ιούνη, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει στο νησί μας, αφού μεταξύ άλλων από τη συγκεκριμένη ακτοπλοϊκή γραμμή εξυπηρετούνται όχι μόνο εργαζόμενοι που καθημερινά πηγαινοέρχονται μεταξύ Καλύμνου και Κω, αλλά ταυτόχρονα και η μεταφορά αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης για τους κατοίκους του νησιού μας, που πλέον μπορεί να γίνει ζήτημα επιβίωσης. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η μονοπώληση της γραμμής Κάλυμνος- Πειραιάς, από την εταιρία Attica Group, κάνει επιλεκτική μεταφορά φορτηγών με αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης ενώ τα υπόλοιπα εξυπηρετούνται από τη γραμμή Μαστιχάρι-Κάλυμνος.

Επιβεβαιώνονται λοιπόν, ακόμα χειρότερα σε συνθήκες πανδημίας, οι αρνητικές συνέπειες για τους νησιώτες από την μονοπώληση των ακτοπλοϊκών γραμμών, όπως επίσης επιβεβαιώνεται και η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ύπαρξη ενιαίου κρατικού φορέα και στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Είναι όμως ακόμα μεγαλύτερη η πρόκληση από την πλευρά της κυβέρνησης, όταν πριν από ένα περίπου μήνα, επιδότησε με 15 επιπλέον εκατομμύρια ευρώ(!!!) τα ακτοπλοϊκά μεγαθήρια και αφήνει έξω από κάθε σχεδιασμό, όπως κάνει και με αρκετούς μικρούς επαγγελματίες και εργαζόμενους, την οικονομική τους στήριξη. Με αυτόν τον τρόπο το δρομολόγιο Καλύμνου-Μαστιχαρίου που μετά τα περιοριστικά μέτρα της πανδημίας αυξάνεται το κόστος του, εξαιρείται -αδικαιολόγητα- από τα κυβερνητικά μέτρα με αποτέλεσμα την αρνητική αυτή εξέλιξη.

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι:

-Η εφαρμογή όλων των απαραίτητων μέτρων που ισχύουν για όλες τις πληττόμενες μικρές επιχειρήσεις εξαιτίας του κορονοϊού. Για το δρομολόγιο Καλύμνου-Μαστιχαρίου (Κω) να ισχύσει ότι ισχύει και για τα άλλα συνεχιζόμενα δρομολόγια.

-Η διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

-Η συνέχιση των δρομολογίων και η σύνδεση μεταξύ των δυο νησιών για τη μεταφορά αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης.

-Η έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης.

 

Link to comment
Share on other sites

Με ανακοίνωση της η ΑΝΕ Μαστιχαρίου ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι κατανοώντας τις ανάγκες και τις δυσκολίες εν μέσω πανδημίας, των κατοίκων & επαγγελματιών των ακριτικών νησιών Καλύμνου και Κω, τα δρομολόγια του πλοίου F/B ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΖΕΥΣ, θα πραγματοποιηθούν και αύριο Πέμπτη 7/5/2020 καθώς και το Σάββατο 09/05/2020, αναλαμβάνοντας η ίδια η εταιρεία την οικονομική επιβάρυνση.

Link to comment
Share on other sites

Ενίσχυση ακτοπλοϊκής σύνδεσης Καλύμνου-Μαστιχάρι

Quote

Με απόφαση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, εντάσσεται άλλη μια γραμμή η οποία θα συνδέει την Κάλυμνο με το Μαστιχάρι της Κω, στην ειδική χρηματοδότηση της ακτοπλοΐας για την χρονική περίοδο μεταξύ 1ης και 31ης Μαΐου 2020.

Στην εν λόγω ακτοπλοϊκή γραμμή προβλέπεται η εκτέλεση οκτώ δρομολογίων την εβδομάδα και συγκεκριμένα δύο δρομολόγια την ημέρα για τέσσερις μέρες.

 

Link to comment
Share on other sites

Η αναστολή δρομολογίων στη γραμμή Κάλυμνο Μαστιχαρι από την ΑΝΕ Καλύμνου και τη Λαφασι Ν.Ε., παρατείνεται έως και τις 31/5/2020. Καλώς εχόντων θα επιστρέψουν στα δρομολόγια την 1η Ιουνίου. 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τα δρομολόγια της ΑΝΕ Καλύμνου και της Λαφασι Ν.Ε στη γραμμή Κάλυμνο Μαστιχάρι θα είναι τρία την ημέρα απο την 01/06/20

Quote

Από Κάλυμνο: 7:45-15:00-19:00

Από Μαστιχάρι: 12:00-16:00-21:00

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Διακόπτεται η συνεργασία ΑΝΕΚ και ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ στη γραμμή Κάλυμνος -Μαστιχάρι και επιστροφή, από την 1η Ιανουαρίου 2024. Να σημειώσουμε ότι μέχρι τώρα τα δρομολόγια στην εν λόγω γραμμή εκτελούσαν από κοινού, το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ” από πλευράς ΑΝΕΚ και το “ΗΛΙΑΣ Τ” από τη ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr, το “ΗΛΙΑΣ Τ” θα εκτελεί τα δρομολόγια μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023. Από την 1η Ιανουαρίου 2024 τα δρομολόγια θα εκτελούνται μόνο από το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ”.

Η “ΛΑΦΑΣΙ ΝΕ” προτίθεται από 1 Μαρτίου 2024 και μετά τις εργασίες της ετήσιας συντήρησης του “ΗΛΙΑΣ Τ” να το δρομολογήσει και πάλι στη γραμμή Κάλυμνος-Μαστιχάρι και επιστροφή, με ικανό αριθμό δρομολογίων επί καθημερινής βάσεως για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. Τα δρομολόγια αυτά θα είναι ανεξάρτητα από αυτά που θα εκτελεί η ΑΝΕΚ με το “ΚΑΛΥΜΝΟΣ ΝΤΟΛΦΙΝ”

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...