Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Νάναι καλά η ΡΟΔΙΑΚΗ που μας θυμίζει τι έγραφε πριν από 50 χρόνια για να βλέπουμε πως αλλάζουν τα πράγματα. Και από τις εισαγωγές αγαθών...περάσαμε στις εισαγωγές τουριστών. Όμως, δεν μπόρεσα να καταλάβω πού οφειλόταν η τόσο μεγάλη εισαγωγική κίνηση του λιμανιού της Ρόδου...:P

post-31-12832697293_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Όθεν και η παράδοση της Ρόδου (και δευτερευόντως και της Κω) σε ομπρέλλες, οινοπνευματώδη και Lacoste :D. Επιβάτες που επέστρεφαν αεροπορικώς (αλλά και ακτοπλοϊκώς αν θυμάμαι καλά) μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1970, υπεβάλλοντο σε ένα είδους τελωνειακό έλεγχο κατά την αναχώρηση και αν είχαν αγοράσει "αφορολόγητα" πλήρωναν ένα είδος δασμού για να τα πάρουν μαζί τους στην εκτός Δωδεκανήσων Ελλάδα. Σε αντιστάθμισμα της κατάργησης του προνομίου αυτού που ίσχυσε από την ενσωμάτωση, ισχύει έκτοτε μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ στα Δωδεκάνησα, όπως και στους Νομούς Έβρου, Λέσβου, Χίου και Σάμου (να ξέρετε ότι ο βενζινάς στην Καλλονή κερδίζει ακόμα περισσότερα πουλώντας σας το λίτρο της βενζίνης όσο και στην Αθήνα, ενώ τα φάρμακά σας πρέπει να τα πληρώνετε φθηνότερα στο Πυθαγόρειο απ΄ότι στην Πάτρα B)).

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φαινομενικά άσχετο, αλλά σχετικό στην ουσία. Με τις πρόσφατες κακοκαιρίες το Καστέλλο της Ρόδου έπαθε αρκετές ζημιές, οι οποίες αποδείχθηκαν σοβαρότερες απ' ό,τι είχαν εκτιμηθεί αρχικά. Αποτέλεσμα είναι να κλείσει από σήμερα το Καστέλλο για να αρχίσουν οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών, οι οποίες μπορεί να διαρκέσουν και 1 χρόνο!

Εάν στα παραπάνω προστεθεί ότι ο αρχαιολογικός χώρος της Λίνδου δεν θα λειτουργεί υπερωριακά (όπως αρχικά είχε προγραμματισθεί) ... καταλαβαίνετε απολύτως τα αισθήματα "ανείπωτης χαράς και ικανοποίησης":rolleyes: που εκφράζουν οι ξενοδόχοι και οι τουριστικοί πράκτορες της Ρόδου.

Πραγματικά υπάρχει πρόβλημα όταν κλείνεις συμβόλαια, όταν προγραμματίζεις ξεναγήσεις και εκδρομές. Και όταν περιμένεις εκατοντάδες κρουαζιερόπλοια με σφικτό πρόγραμμα παραμονής, είναι ακόμη δυσκολότερα τα πράγματα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δελτίο Ρόδου 19-04-08

Στο λιμάνι της Ακαντιας είχαμε τα κρουαζιερόπλοια Mirage I και The Iris, το μοτορσιπακι Capetan Comninos, το Σύμη (ex Ευτυχία) και το υδροπτερυγο Flying Poseidon.

Στο κεντρικό λιμάνι είχαμε τα κρουαζιερόπλοια Aquamarine και το Zenith. Από επιβατηγά οχηματαγωγά είχαμε το Ροδάνθη και το Ιεράπετρα Λ. Τα τουριστικά ταχύπλοα Marmaris Express και το King Saron.

Στις Κολόνες το Dodekanisos Pride που είχε διανυκτέρευση και τα ρυμούλκα του λιμανιού (Ηρακλής, Ηρακλής 1, Ηρακλής 3 & Ηρακλής Σταρ).

Στο Μαντρακι είχαμε το Dodekanisos Express, τα υδροπτερυγα ΑΙΓΛΗ, ΙΒΙΣΚΟΣ, το πλωτό ιατρείο ΔΕΛΦΙΝΙ ΖΩΗΣ & ΕΛΠΙΔΑΣ.

Από τουριστικά είχαμε το Αλκμήνη, Αρμενιστης, Γλάρος, Γλάρος Ι, Γλάρος ΙΙ, Ίλιον, Κατερίνα, Μαρία, Νικόλαος Χ, Σοφία, Σύμη ΙΙ, Τρίτων, Τρίτων ΙΙ, Love Boat & Pacific.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

«Βούλιαξε» χθες από κρουαζιερόπλοια το λιμάνι της Ρόδου.

Πηγη: ΠΡΟΟΔΟΣ

«Βούλιαξε» χθες από κρουαζιερόπλοια το λιμάνι της Ρόδου. Oι επιβάτες που μετέφεραν όμως τα επτά κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο λιμάνι του νησιού μας, ήταν ελάχιστοι. H κρίση που υπάρχει στο θαλάσσιο τουρισμό, γίνεται καθημερινά όλο και πιο αισθητή.

Συγκεκριμένα, χθες στο λιμάνι του νησιού μας κατέπλευσαν τα κρουαζιερόπλοια Aegean Perla, Aquamarine, Aida Vita, Cristal, Ocean Countess, Zenith και Ankara. Συνολικά μετέφεραν 5.800 επιβάτες. O αριθμός αυτός για ένα καλοκαιρινό μήνα, όπως ο Ιούλιος, είναι πολύ περιορισμένος, αν αναλογιστεί κανείς, ότι πέρυσι το καλοκαίρι, τις μέρες που έρχονταν πολλά κρουαζιερόπλοια στη Ρόδο, οι επιβαίνοντες ξεπερνούσαν τους 10.000.

Τον περασμένο Ιούνιο, σημειώθηκε μείωση της τάξης του 28,5% στις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων, συγκριτικά με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Tα 85 κρουαζιερόπλοια που κατέπλευσαν στο νησί, μετέφεραν συνολικά 71.381 επιβάτες, δηλαδή 20.340 λιγότεροι από ότι πέρυσι. Tον τρέχοντα μήνα πρόκειται να καταπλεύσουν στη Pόδο 107 κρουαζιερόπλοια, δηλαδή έξι περισσότερα από ότι πέρυσι. Bέβαια, μπορεί να μην μεταφέρουν μεγάλο αριθμό τουριστών, όπως έγινε και χθες. Tα πέντε από τα επτά κρουαζιερόπλοια μετέφεραν κάτω από 1.000 άτομα. Mόνο το Zenith και Aida Vita μετέφεραν 3249 επιβάτες. Oι υπόλοιποι 2551, ήταν κατανεμημένοι σε υπόλοιπα πέντε.

Tα πράγματα, όπως φαίνεται, δεν είναι ενθαρρυντικά και για τον Αύγουστο, που είναι παραδοσιακά ο καλύτερος μήνας για τον θαλάσσιο τουρισμό. Oι προγραμματισμένες προσεγγίσεις είναι 101 έναντι 111 που ήταν πέρυσι.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εν πλώ στο BS2, (εντυπώσεις αύριο, μην βιάζεσθε), ώρα 06.26, μισή ώρα έξω από το λιμάνι ένοιωσα ένα έντονο vibration. Σκέφτηκα μην πήραμε σβάρνα (έτσι όπως τρέχει) καμιά τράτα αλλά λίγο μετά εξηγήθηκαν όλα B)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Δελτίο Ρόδου 02-08-08

Φτάνοντας στο λιμάνι της Ρόδου το απογευματάκι. Έτυχα δεμένα στο λιμάνι, τα εξης κρουαζιερόπλοια:

Το Ivory, που ήταν δεμένο μπροστά από το τελωνείο. Το Grand Mistral που ήταν δεμένο στο ακρομολιο. Το Club Med 2 που ήταν δεμένο στους Μύλους. Το Aquamarine που ήταν δεμένο στη προβλήτα Προμηθέας. Το Salamis Glory που ήταν δεμένο στη προβλήτα Δωριεας και το The Iris που ήταν δεμένο στη προβλήτα Διαγόρας.

Τη παντόφλα Ευγενία Π που ήταν δεμένη στη προβλήτα του Κολοσσού διπλά με τη κανονιοφόρο (Τύπου ASHEVILLE) Tolmi-P229 .

Από φορτηγά ήταν το τσιμενταδικο Aiolis που ήταν δεμένο στη προβλήτα Ήλιο και το Evia Island που ήταν δεμένο στη προβλήτα Διαγόρας.

Το Ανθή Μαρίνα έδεσε στη προβλήτα Πύργο Αγγέλων.

Μετά από λίγο έφτασε το Σύμη στο λιμάνι της Ρόδου και έδεσε στη προβλήτα Γαμα. Μετά ήρθε το Dodekanisos Pride όπου έδεσε στη προβλήτα Κολώνα και το King Saron που έδεσε στη προβλήτα του Τελωνείου, αφού μεθόρμισε το δελφίνι Ιβίσκος στο Μαντρακι.

Δελτίο Ρόδου 06-08-08

Πρωινή βόλτα στο λιμάνι της Ρόδου, όπου τα είχε αρκετή κίνηση από κρουαζιερόπλοια στο λιμάνι. Το Ocean Countess ήταν δεμένο στους Μύλους και το Cristal που ήταν δεμένο στη προβλήτα Προμηθέας. Το Sky Wonder που ήταν δεμένο στο ακρομολιο και το Ankara, που ήταν δεμένο μπροστά από το τελωνείο.

Από επιβατηγά είχαμε το Ιεράπετρα Λ στη προβλήτα Δωριεας, το Βιτσεντζος Κορνάρος, που ήταν δεμένο στη προβλήτα Πύργο Αγγέλων και το Sea Star που ήταν δεμένο στο Μαντρακι.

Ενώ εκείνη την ώρα έφτανε το Πρωτεύς στο λιμάνι της Ρόδου

Το απόγευμα το Ανθή Μαρίνα και το Διαγόρας έφυγαν και τα δυο στις 17:00, με πρώτο του Ανθή Μαρίνα ακολουθουμενο από το Διαγόρας. Με αποτέλεσμα να έχουμε τη προσπέραση του Άνθη Μαρίνα από το Διαγόρας έξω από το λιμάνι της Ρόδου

Μετά αναχώρησε το Aquamarine από το λιμάνι της Ρόδου. Στη συνεχεια αναχωρησε από το λιμάνι της Ρόδου και το Ocean Countess

Ενω εκείνη την ώρα πέρναγε ανοικτα του λιμανιού της Ρόδου το φορτηγόMaysoorah

Το δελφίνι Ιβίσκος, που εφτασε κατα τις 17:45, εδεσε στη προβλήτα του Τελωνείου, για να αποβιβάσει τους επιβάτες και μετά μεθόρμισε στο Μαντρακι, για τη διανυκτέρευση του. Γιατί παίρνει τη θέση του, το King Saron.

Ενώ η θαλαμηγός Ariette Primo είχε σοβαρό πρόβλημα με την αγκυρα του, διότι της είχε κάνει κοτσίδα. Με αποτέλεσμα να δυσκολέψει τη μανούβρα του Σύμη, που στις 18:00 έφτανε στο λιμάνι. Σημείωση ότι το Ariette Primo αφού κατάφερε να ξεμπερδέψει τις άγκυρες του, έδεσε στη προβλήτα Κολοσσού, μέχρι την επομένη μέρα.

Δελτίο Ρόδου 07-08-08

Το πρωί είχαμε το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Galaxy, που ήταν δεμένο στο Μύλους, και πραγματοποιούσε γυμνάσιο εγκατάλειψης. Το Grand Mistral που ήταν δεμένο στη προβλήτα Διαγόρας. Το Costa Europa, που έφτανε κατά τις 10:00, για να δέσει στο ακρομολιο, με τη βοήθεια δυο ρυμουλκών. Του Heracles και του Heracles 1. Σημειώστε ότι όλα τα ρυμουλκά της Ρόδου δένουν στη προβλήτα της Κολώνας.

Από τα πλοία της γραμμής είχαμε το Ro-Ro Παναγία Κρημνιωτισσα που ήταν δεμένο στη προβλήτα Δωριεας. Το Βιτσεντζος Κορνάρος που ήταν δεμένο στη προβλήτα Πύργο Αγγέλων και το Blue Star 2 που ήταν δεμένο στη προβλήτα Πύργο Αγγέλων. Το Αίγλη που ήταν δεμένο στο Μαντρακι και το Σύμη ΙΙ που έφευγε από το Μαντρακι

Το δελφίνι Flying Poseidon εφτασε και έδεσε στη προβλήτα του Τελωνείου και το Marmaris Express που ήταν ήδη δεμένο στη προβλήτα Γαμα.

Ενώ σε λιγο φανηκε το μικρό τουρκικό πλοίο Yesil Marmaris στο λιμάνι της Ρόδου και έδεσε στη προβλήτα του Τελωνείου. (Αυτό το πλοίο δεν το έχω ξανά δει στη Ρόδο.)

Το απόγευμα είχαμε το Δωδεκάνησος Εξπρές στη προβλήτα Κολώνα και δυο φορτηγά. Το Anastasia III, που ήταν δεμένο στη προβλήτα Αιγαίο και το Κώστας Δημάκης, που ήταν δεμένο στη προβλήτα Ήλιος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Δελτίο Ρόδου 02-08-08.... Το Costa Europa, που έφτανε κατά τις 10:00, για να δέσει στο ακρομολιο, με τη βοήθεια δυο ρυμουλκών. ....

Πάντα με την βοήθεια δύο ρυμουλκών, το Costa Europa μπαίνει στο λιμάνι της Ρόδου

Link to comment
Share on other sites

Πάνω από 100 κρουαζιερόπλοια υπολογίζεται ότι θα καταπλεύσουν στο λιμάνι της Ρόδου τον Οκτώβριο. Όλες οι ημέρες της εβδομάδας θα είναι γεμάτες, ενώ ρεκόρ αφίξεων θα σημειωθεί την Τετάρτη 8 του μήνα και στις 22 Οκτωβρίου, καθώς στο λιμάνι μας θα βρίσκονται 8 και 9 κρουαζιερόπλοια παράλληλα.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Για να μην ανοίγουμε νέο θέμα να αναφέρω εδώ ότι το Seven Seas Voyager χτύπησε με τη πρύμνη του το ντόκο στη Ρόδο κατά τους χειρισμούς πρόσδεσης. Η καιρικές συνθήκες φαίνεται να ήταν καλές.

Lloyds MIU

Link to comment
Share on other sites

Συνωστισμός κρουαζιερόπλοιων σημειώθηκε χθες στο λιμάνι της Pόδου.

Πηγη: ΠΡΟΟΔΟΣ

Αφίχθησαν εννέα κρουαζιερόπλοια, τα οποία μετέφεραν μεγάλο αριθμό επιβατών. Οπό ότι όλα δείχνουν τα πράγματα για το θαλάσσιο τουρισμό τη χειμερινή περίοδο θα εξελιχθούν θετικά.

Mόνο τρεις εταιρείες έχουν προγραμματίσει 35 αφίξεις από Δεκέμβριο μέχρι και Φεβρουάριο.

Ζωντάνεψε χθες η παλιά πόλη! Οι τουρίστες των κρουαζιερόπλοιων που κατέπλευσαν στο λιμάνι της Ρόδου, ξεχύθηκαν χθες στα σοκάκια της Μεσαιωνικής Πόλης, απόλαυσαν την βόλτα τους και την ηλιόλουστη μέρα, ενώ έκαναν τις αγορές τους στα διάφορα καταστήματα.

Συγκεκριμένα τα κρουαζιερόπλοια μετέφεραν χθες συνολικά 9.982 τουρίστες.

Στο «Zenith», επέβαιναν 1385 άτομα, στο «Aquamarine» 917, στο «Cristal» 888, στο «Aida 2»1438, στο «Perla» 582, στο «Legend of the seas» 1448 και στο «The Emerald Princess» 965, στο «Astoria» 432 και στο «Mirage» 1627.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 months later...

Στοιχεία για τη κίνηση Κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου απο την εφημεριδα ΠΡΟΟΔΟΣ

Το κρουαζιερόπλοιο «COSTA CONSORDIA» μετέφερε στη Ρόδο 3.392 τουρίστες, ενώ το «THOMSON SPIRIT» της εταιρίας «Louis Cruise Lines» 1.400 Κύπριους τουρίστες το οποίο πρόκειται να αποπλεύσει σήμερα από το νησί μας.
Σημαντική αύξηση παρουσίασε τον Φεβρουάριο ο θαλάσσιος τουρισμός της Ρόδου, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2008. Τον περασμένο μήνα κατέπλευσαν στη Ρόδο έξι κρουαζιερόπλοια, τα οποία μετέφεραν 16.100 τουρίστες, ενώ τον Φεβρουάριο του 2007 πέντε κρουαζιερόπλοια στα οποία επέβαιναν 14.883 επιβάτες.

Λιγότερα κρουαζιερόπλοια όμως πρόκειται να καταπλεύσουν τον Μάρτιο στη Ρόδο, εν σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα. Θα είναι όμως μεγαλύτερα και αναφέρεται ότι θα φέρουν στη Ρόδο περισσότερους τουρίστες. Τον Μάρτιο του 2008 στο λιμάνι της Ρόδου θα προσεγγίσουν 19 κρουαζιερόπλοια, μεταφέροντας 26.488 τουρίστες. Τον φετινό Μάρτιο έχει προγραμματιστεί ο κατάπλους 14 κρουαζιεροπλοίων.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Στοιχεία για τη κίνηση Κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου απο την εφημεριδα ΠΡΟΟΔΟΣ

Τρία κρουαζιερόπλοια κατέπλευσαν χθες το πρωί στον εμπορικό λιμένα της Ρόδου μεταφέροντας συνολικά 3.700 επιβάτες.

Συγκεκριμένα χθες προσέγγισαν τα πλοία «Armonia» και «Royal Iris»με σημαία Παναμά, καθώς επίσης και το «Mirage I» με σημαία Μπαχάμες.

Το πρώτο πλοίο κατέπλευσε στις 8 το πρωί από το Μπάρι, μεταφέροντας 2.171 επιβάτες και 726 άτομα πλήρωμα και επρόκειτο να αναχωρήσει στις 4:30 το απόγευμα για τον Πειραιά.

Το δεύτερο κρουαζιερόπλοιο προσέγγισε στις 3:00 το μεσημέρι, προερχόμενο από Χάιφα μεταφέροντας 670 επισκέπτες και 250 άτομα πλήρωμα, ενώ επρόκειτο να αποπλεύσει στις 10:00 το βράδυ για το Ηράκλειο της Κρήτης.

Το «Mirage I» κατέπλευσε στις 9:00 το πρωί και θα παρέμενε στη Ρόδο επίσης μέχρι τις 10:00 το βράδυ, με 678 επιβάτες και 261 άτομα πλήρωμα.

Σήμερα αναμένεται να καταπλεύσει το Costa Fortuna, αύριο το Aqua Marine, ενώ την προσεχή Δευτέρα θα γίνουν τρεις προσεγγίσεις από τα «Ocean Village II», «Royal Iris», «Mirage I» και «Costa Concordia».

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Δελτίο Ρόδου 18-19/04/09

Πλησιάζοντας στο λιμάνι της Ρόδου το Μεγάλο Σάββατο συναντηθήκαμε με το Σύμη ΙΙ, και μετά με το Πρωτευς που είχαν και τα δυο προορισμό τη Σύμη. Ενώ εκείνη την ώρα αναχωρούσε το Empress από τη Ρόδο με προορισμό τη Μύκονο.

Φτάνοντας στο λιμάνι της Ρόδου το απογευματάκι ήταν δεμένο το Aquamarine στη προβλήτα του Ακρομολιου. Το Aquamarine έκατσε να κάνει Ανάσταση στη Ρόδο και μετά την Ανάσταση (γύρω στις 00:50) αναχώρησε για τη Πάτμο. Τη Κυριακή του Πάσχα τη θέση του πήρε στην ίδια προβλήτα το Silver Wind.

Κατά τη διάρκεια του σουβλίσματος του οβελία έκανα μια τη καραβολατρικη βόλτα, για να μου ανοίξει λίγο η όρεξη.:D

Το πρωί της Κυριακής του Πάσχα έφτανε στο λιμάνι της Ρόδου το Blue Star 1 και αφού έκανε μια μανούβρα μπροστά από το Μαρίνα, το Blue Star 1 έδεσε στη προβλήτα Δωριέας. Πλώρα του στη προβλήτα Κολοσσός ήταν δεμένη μια φρεγάτα του Αμερικανικού Ναυτικού με το όνομα USS Leyte Gulf-55. Πρυμα του ήταν δεμένο στη προβλήτα Αιγαίο το Πρεβελης (ήταν το μοναδικό σημαιοστολισμένο επιβατηγό). Στη προβλήτα Ήλιος ήταν δεμένο το φορτηγό Uni K, όλα τα παραπάνω πλοία ήταν δεμένα στην Ακαντια.

Στη προβλήτα του Προμηθέας ήταν δεμένη κανονιοφόρος Ορμή-P230 (σημαιοστολισμένη). Πρυμα του ήταν δεμένο το φορτηγό Capetan Comninos στην αρχή της προβλήτας Μύλοι. Δίπλα του ήταν δεμένο το Ροδάνθη και λίγα μετρά πιο κάτω το Μαρίνα.

Στη προβλήτα Κολώνα ήταν δεμένο το Σύμη που ήταν στα τελειώματα των εργασιών της ετήσιας συντήρησης, αλλά και τα ρυμουλκά του λιμανιού της Ρόδου, δηλαδή το Ηρακλής, Ηρακλής Ι, Ηρακλής 3 και το Ηρακλης Σταρ.

Στο Μαντρακι είχαμε τα εξής τουριστικά σκάφη: το Αλκμήνη, το Γλαρός Ι, το Δούκισσα, το Κατερίνα ΙΙΙ, το Νικόλαος Χ, το Τρίτων, το Τρίτων ΙΙ, το Χρυσοβαλάντου ΙΙΙ, το Free Spirit, το Love Boat, το Orca (αυτό το σκάφος είναι καινούργιο και έχει γυάλινο πάτο). Τέλος ήταν και τα υδροπτέρυγο Αίγλη, το υδροπτέρυγο Δελφίνι Ζωής & Ελπίδας αλλά και το καταμαράν Κing Saron.

Link to comment
Share on other sites

Τον Απρίλιο του 2009 υπήρξε αύξηση στη κίνηση των επιβατών στο λιμάνι της Ρόδου, της τάξης του 51,76% σε σύγκριση με την περσινή περίοδο

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Απρίλιο του 2008 είχαν διακινηθεί από το λιμάνι της Ρόδου 41.411 επιβάτες ενώ τον φετινό Απρίλιο, διακινήθηκαν συνολικά 62.848 επιβάτες. Η κίνηση, δηλαδή, σημείωσε αύξηση της τάξης του 51,76%. Από την άλλη πλευρά, οι 4 πρώτοι μήνες του 2009 σημείωσαν επίσης ανοδική πορεία σε ό,τι αφορά την κίνηση επιβατών με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα πέρσι. Πιο συγκεκριμένα, το πρώτο 4μηνο του 2008 διακινήθηκαν συνολικά 96.460 επιβάτες ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα για το τρέχον έτος ο αριθμός ανήλθε στα 114.707 άτομα, με σημειωθείσα αύξηση της τάξης του 18,9%.

Πηγη: Mediashipping

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ανεβαίνει η κινηση στη Ροδο

Ο Απρίλιος έκλεισε με αύξηση της τάξεως του 52% στις αφίξεις επιβατών των κρουαζιεροπλοίων και ο Μάιος μέχρι σήμερα εξελίσσεται θετικά.
Τον Ιούνιο αναμένεται να καταπλεύσουν στη Ρόδο 95 κρουαζιερόπλοια, 14 περισσότερα σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα, που ήταν 81.
Η Τετάρτη 24 Ιουνίου είναι ημέρα αιχμής για την κίνηση κρουαζιεροπλοίων στο λιμάνι της Ρόδου, καθώς αναμένεται να καταπλεύσουν οκτώ
Link to comment
Share on other sites

ΗΡΘΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 12.000 ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Χάρμα ιδέστε χθες στο λιμάνι της Ρόδου, που λίγο κόντεψε να βουλιάξει από τους εκατοντάδες επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων. Τα οκτώ κρουαζιερόπλοια που έδεσαν χθες στο λιμάνι του νησιού μας μετέφεραν περίπου 12.000 άτομα. Τα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, το Μαντράκι και η Λίνδος κατακλύστηκαν από τους τουρίστες της μίας μέρας. Η κίνηση θύμιζε μία από τις πολύ καλές μέρες του Αυγούστου. Λόγω του «συνωστισμού» που δημιουργήθηκε, κάποια πλοία χρειάστηκαν περισσότερη από μία ώρα για να δέσουν.

Πηγη: ΠΡΟΟΔΟΣ

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Aς δούμε και τις σημερινές προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου... :)

2 Ιουνίου σήμερα και το λιμάνι επισκέφθηκαν τα κρουαζιερόπλοια Golden Iris, Crystal Symphony, Wind Spirit, Wind Star και Silver wind...

post-3031-128326981321_thumb.jpg

post-3031-128326981323_thumb.jpg

post-3031-128326981325_thumb.jpg

post-3031-128326981327_thumb.jpg

post-3031-128326981328_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη κινητικότητα παρατηρήθηκε χθες στο λιμάνι της Ρόδου, από πλευράς τουριστικής κίνησης, μετά τις τέσσερις προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων που πραγματοποιήθηκαν το πρωί, μεταφέροντας συνολικά 7.500 τουρίστες και συγκεκριμένα 5.167 επιβάτες και 2.333 μέλη πλήρωματος.
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...