Jump to content
Shipfriends

Ημιβύθιση του πλοίου μεταφοράς οχημάτων Hoegh Osaka ανοικτά του Southampton 04.01.2015


Recommended Posts

Πρεπει να βγηξε εκτος διαυλου στο Solent. Εδω εχει και μια αθλια φωτο.

 

Τo BBC εχει καλυτερο φωτορεπορταζ

 

_80044397_calshotcargoship.jpg

 

 

"Hoegh Autoliners are currently assessing damage and stability issues on board its vessel, which suffered a heavy list earlier yesterday evening after leaving Southampton Port," the company said in a statement.

Link to comment
Share on other sites

Πολύ περίεργο το στενό του Solent μιας και κρύβει αρκετούς κινδύνους από τις πολλές ξέρες που υπάρχουν. Σε πρόσφατη βόλτα με σκάφος διαπίστωσα ότι τα βάθη μπορούν να μεταβληθούν πολύ γρήγορα και σε λίγα σημεία μόνο μπορούν να φτάσουν τα 20 μέτρα, συνήθως είναι στα 10-15 μέτρα. Αν λάβουμε υπόψη και το έντονο φαινόμενο της παλίρροιας, με μεταβολές γύρω στα 3-4 μέτρα, δεν είναι δύσκολο να γίνει το κακό. Ακόμη ένα γνωστό πλοίο έπεσε θύμα της ξέρας Bramble Bank το 2008:

 

On Tuesday 11 November 2008, on approaching Southampton Docks for her last visit prior to retirement, the Cunard liner Queen Elizabeth 2 ran aground on the Bramble Bank at approximately 0530 hrs. She required 4 tugs to pull her clear on the rising tide and arrived in Southampton approximately 90 minutes late.

 

Το μόνο θετικό, ο βυθός είναι ως επι το πλείστον αμμώδης (λάσπη). Σύμφωνα με το BBC, έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ώστε να ξεκολληθεί το πλοίο.

Edited by thanosp
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την εταιρεία, αλλά και τις τοπικές αρχές, το πλοίο παρουσίασε κλίση 55 μοιρών και για να μη τουμπάρει ο πιλότος το προσάραξε. Η κλίση αποδίδεται στη μεταφορά καυσίμων και έρματος κατά τη διάρκεια στροφής του πλοίου.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το BBC το πλοίο, ως αποτέλεσμα του συνδυασμού της παλλοίριας και της απάντλησης ποσότητας των υδάτων από αυτό σύμφωνα με την εταιρεία που ανέλαβε την ανέλκυσή του, ξεκόλλησε από το σημείο που είχε προσαράξει, και ρυμουκλείται σε σημείο κοντά στο λιμάνι του Portsmouth.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το πλοίο βρίσκεται πλέον στο λιμάνι του Southampton όπου χθες άνοιξαν για πρώτη φορά τον πίσω καταπέλτη. Χρειάστηκε να απαντλήσουν 3,000 τόνους νερού από μέσα ώστε να επαναφέρουν το πλοίο σε - σχεδόν - όρθια θέση και να το ρυμουλκήσουν πίσω στο Southmpaton. Το πλοίο μετέφερε 1200 αυτοκίνητα (Jaguar και Land Rover), 65 Mini και 105 μηχανήματα JCB. Η συνολική αξία του "εμπορεύματος" υπολογίζεται σε £60 εκατομμύρια. Οι έρευνες συνεχίζονται για να διαπιστωθούν τα αίτια του ατυχήματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 5 years later...

Γερό πράμα τελικά αυτό το Hoegh Osaka, τη γλίτωσε από το τουμπάρισμα, συνεχίζει και πιάνει και στον Πειραιά χτές. Το βλέπουμε εδώ δεμένο στο Κερατσίνι. Προερχόταν από την Αμβέρσα αν δεν κάνω λάθος και απέπλευσε χθές το βράδυ με προορισμό τη Misurata της Λιβύης.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...