Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Στο πρόσφατο ταξίδι μου με το πλοίο παρατήρησα και μια αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση του πλοίου που δεν μας έχει αναφέρει ο Π100. Κάτω από την βαρδιόλα έχει δημιουργηθεί ένας μικρός εξώστης που όπως φαίνεται υποστηρίζει την πρόσβαση στα φώτα ναυσιπλοίας. Πρίν υπήρχε μόνο η σκάλα, όπως φαίνεται και στα ντοκουμέντα.Λογικά η προσθήκη έγινε στην τελευταία ακινησία του πλοίου.

post-24-128326981303_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Χάζευα τις φωτογραφίες που το Χίος ετοιμάζεται να δέσει στο λιμάνι του Πειραιά.Πραγματι εντυπωσιακό το πως μπαίνει μέσα και σε τι αποστάσεις περνάει.

Link to comment
Share on other sites

Δεν κάνει εντυπωσιακές μανούβρες μόνο στη Σύρο αλλά και στο Πειραιά. Μια από τις τελευταίες μανούβρες του cpt Νίκου Χάλαρη κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο Νήσος Χίος.

1, 2, 3, 4

Edited by proud_ionian
το λακωνιζειν εστι φιλοσοφειν
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Ας δούμε και το πλοίο σε ένα πέρασμα που εμείς οι Χιώτες θα θέλαμε να το βλέπουμε συνέχεια. Βραχονησίς Βενέτικο και ακρωτήριο Ουρά (Μάστιχο). Είναι η διαδρομή που ακολουθεί το πλοίο στα express για Πειραιά και όταν έχει καιρό για Κυκλάδες.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Κατακαλοκαιρο που λετε και το Ν.ΧΙΟΣ δεν αναζητει την τυχη του στην Μυκονο αλλα σε Συρο-Χιο-Μυτιληνη.2 μονο προσεγγισεις ανα βδομαδα(Τεταρτη-Σαββατο)ειτε στο πηγαινε,ειτε στο ελα.Φυσικα ενας και μοναδικος ο λογος;)

μαλλον θελουν να γεμιζουν τα highspeed!

Επισης το πλοιο συνεχιζει να πηγαινει πολυ καλα στην Χιο(απ οτι ακουω)κατεβαζοντας παντα αρκετο κοσμο και οχηματα.Ειναι και το μοναδικο λιμανι που 'καθεται' περισσοτερο χρονο λογω φορτοεκφορτωσης.

ΥΓ.Π100 παρε μια μανουβρα με 'χειροφρενο' για να εχεις:D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Επειδη στην ψηφοφορια δεν τα παμε και πολυ καλα ας το δουμε σε μια αναχωρηση με τις παντες απο την Μυτιληνη μηπως τσιμπησουμε καμια ψηφο παραπανω:P.(1,2,3)

Εντυπωσιακη αναχωρηση ειδικα αν την δεις απο κοντα.Απο την ωρα που ξεκολησε δεν πρεπει να πηρε πανω απο λεπτο μεχρι να περασει τα φαναρια.

Και εδω σε μια φωτο δεμενο στη γωνια.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Αύριο Σάββατο και το επόμενο Σάββατο το καμάρι του Αιγαίου θα κάνει και το καθιερωμένο πέρασμα από την Τήνο για προσκυνητές.

Έτσι το δρομολόγιο θα γίνει Μυτιλήνη - Χίο - Μύκονο - Τήνο - Σύρο - Πειραιά και επιστροφή Π - Σ - Τ - Χ - Μ.

Link to comment
Share on other sites

Χτες το απόγευμα είχα κατέβει μια βολτούλα στα πέριξ του μεγάλου μας λιμανιού και πέρασα και μία βόλτα απο τον καταπέλτη του Νήσος Χίος την ώρα που φόρτωνε για το απογευματινό του δρομολόγιο. Ε λοιπόν, έχω να πω οτι το εμπορικό μας ναυτικό ομορφαίνει όλο και περισσότερο:D Οι δύο δοκίμισες του πλοίου ήταν όλα τα λεφτα:D:p Αλλά έχω παράπονο οτι δε μπόρεσα να δω καλύτερα αυτή που στεκότανε μέσα στο γκαράζ:D Αχ έρωτα, έρωτα...........:D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
Την πρωτη εβδομαδα του Νοεμβρη με την επιστροφη του Ν.ΧΙΟΣ, δενει επιτελους το ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Μα θα επιστρεψει το Ν.ΧΙΟΣ στην παλια γραμμη του...:rolleyes:???Εγω κραταω μικρο καλαθι και το Ν.ΧΙΟΣ δεν χωρα:D Ευτυχως εχουμε να το θυμομαστε!

Link to comment
Share on other sites

Μια και με αξίωσε η τύχη ,ο καλός Θεούλης (και η Hellenic φυσικα) και ταξίδεψα μαζί του προς και από Πάρο έχω να ομολογήσω τα εξής. Δεν θα σταθώ στο ότι είναι καραβάρα και τα συναφή γιατί αυτά έχουν ειπωθεί πολλάκις στο παρελθόν. Αλλά θα σταθώ σε 5 πράγματα που βγάζουν μάτι και σου δημιουργούν αρνητική εντύπωση (παρά τη θετική που αποκομίζεις αρχικά όταν μπαίνεις μέσα). Το πλοίο παρά την πολυτέλεια που έχει σου δίνει την εντύπωση της εγκατάλειψης. Σκισμένα καθίσματα (ακόμα και στην Πρώτη θέση το "Ιονία" έπεσε το μάτι μου σε σκισμένους δερμάτινους καναπέδες) φθαρμένες μοκέτες, ενώ έξω μοιάζει το πλοίο λες και δεν έχει βαφτεί από τότε που φτιάχτηκε!

Όλα αυτά πραγματικά με έκαναν να αναρωτηθώ αν μετά την αποχώρηση Στρίτζη εχουν δει στα σοβαρά τα καραβάκια αυτά (Γιατί και το ΜΥΚΟΝΟΣ σε παρόμοια κατάσταση βρίσκεται) ή απλώς μια και τα χουνε και πρέπει να τα ξοφλήσουνε τα χρησιμοποιούν...Αλλά είναι αμαρτία κατ'εμέ αυτό.Τα καραβάκια στέκονται στα πόδια τους αλλά μέχρι πότε? Υποτίθεται δε πως τα έβαλαν και κόντρα στη Blue Star στις Κυκλάδες (κατά μια έννοια) αλλά μόνο το μέγεθος και η ταχύτητα δεν μπορεί να τα κάνει να χτυπήσουν μια εταιρεία που οφείλω να της αναγνωρίσω πως πάντα τα χει στην τρίχα τα βαπόρια της...Και κρίμα για όσους τα γουστάρουμε, τα αγγαλιάσαμε από την πρώτη μέρα και προσπαθούμε να πείσουμε κόσμο να ταξιδέψει (παρά και την μειονεκτική θέση που έχουν στο λιμάνι του Πειραιά και τα χουμε ξαναπεί βέβαια)...

Και επειδή μιλάω για το ΧΙΟΣ συγκεκριμένα ας κάνουν κάτι γιατί αυτή η εικόνα σίγουρα δεν ταιριάζει σε ένα πλοίο που είναι κλάσεις ανώτερο και από τα μικρά μπλουσταροαδεφάκια του και ακόμα και από το δίδυμο του το ΜΥΚΟΝΟΣ...

Όλα αυτά τα λέω γιατί πραγματικά με ενόχλησε η εικόνα αυτή και όχι για να τα θάψω...Γιατί κατά τα άλλα και μια χαρά ταξίδι κάνει το πλοίο και γρήγορο είναι (3.40 Πειραιά Πάρο έκανε αλλοίμονο αν δεν το πεις γρήγορο!) και κατα τα άλλα το πλήρωμα του μια χαρά εξυπηρετικότατο...Αλλά είναι και οι λεπτομέρειες(που λέει και ο Πλούταρχος)...Και όταν αυτές χτυπάνε στο μάτι καλό είναι να τις μαζεύεις...

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω ισχυει οτι και για το ΜΥΚΟΝΟΣ:πιεσμενα ωραρια,απειρος κοσμος να μπαινοβγαινει στο πλοιο και καθολου ελευθερος χρονος για το πληρωμα ωστε να κανει τις διαφορες απαραιτητες 'εσωτερικες' μικροεπισκευες.Για την εταιρια δεν θα σχολιασω τιποτα:D,γνωστες οι βουλες τις και τα δειγματα γραφης της....

Link to comment
Share on other sites

File Nhsos Xios symfwnw oti to plirwma kanei oti mporei...Alla apo ekei kai pera oson afora ta wraria tha sou thymisw oti to Ithaki trellathike sta panw katw olo to kalokairi kai ta "Paronaxia" eniote ftanoun Peiraia stis 2 ti nyxta (to prwino) kai to apogeymatino ki an exei piesmena wraria...Kanw ton parallilismo mono kai mono giati ypotithetai oti "kontrarontai"..Ara kai me ayto mou to sxolio ousistika symfwnw mazi sou me to "ouden sxolio" sou!Dystyxws!

Link to comment
Share on other sites

Επανερχεται την Παρασκευη στη Χιο- Μυτιληνη αν και το openseas δε το εχει περασμενο ακομη. Θα δεσει για ετησια το Φεβρουαριο απ οτι φαινεται.

Και στο σύστημα πλέον. Επίσημα στα γνώριμα λημέρια του από σήμερα. ;)

Link to comment
Share on other sites

Έτυχε να ταξιδέψω κι εγώ με το ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ για Ικαρία τις τελευταίες ημέρες που αντικαθιστούσε το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ για την επισκευή του.

Καταρχήν επειδή είναι κατά μισό περίπου μίλι ταχύτερο από το ΝΗΣΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ αν δεν με απατά η μνήμη μου και δεν κάνω σοβαρό λάθος είναι το ταχύτερο συμβατικό πλοίο που εξυπηρέτησε την Πάρο και την Νάξο.

Μέσα το πλοίο πραγματικά είναι πανέμορφο με ωραίους χρωματισμούς και το μεγάλο ατού είναι τα σαλόνια με τα καθιστικά που πραγματικά άρεσαν πολύ στους Σαμιώτες και τους Ικαριώτες.

Το πλήρωμα μέσα ήταν ευγενέστατο και εξυπηρετούσε τους επιβάτες άμεσα σε ότι κι αν χρειάζονταν όπως παρατήρησα.

Μέσα το πλοίο ήταν πεντακάθαρο και μου έδειξε σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.Το ίδιο κι εξωτερικά παρότι κατά την διάρκεια της μηνιαίας παρουσίας του στην γραμμή έπεσε σε χοντρές θάλασσες.Από ότι ξέρω από πέρυσι που έκανε την ετήσιά του έχει βαφτεί 2 φορές.

Γενικότερα είχε μια θετικότατη παρουσία στην γραμμή και τουλάχιστον οι επιβάτες της Ικαρίας Σάμου με τα πολλά κρεβάτια που διαθέτει και τα πολλά καθιστικά έμειναν κατενθουσιασμένοι με το πλοίο κάτι που αποτυπώθηκε στα κατά τόπους πρακτορεία.

Σίγουρα έχουν πιεσμένα ωράρια και τα δύο ΝΗΣΟΣ αλλά νομίζω τα έμπειρα πληρώματά τους έχουν ανταποκριθεί με το καλύτερο τρόπο.

Link to comment
Share on other sites

Γενικότερα είχε μια θετικότατη παρουσία στην γραμμή και τουλάχιστον οι επιβάτες της Ικαρίας Σάμου με τα πολλά κρεβάτια που διαθέτει και τα πολλά καθιστικά έμειναν κατενθουσιασμένοι με το πλοίο κάτι που αποτυπώθηκε στα κατά τόπους πρακτορεία.

Φάνηκε και το πρόβλημα έλλειψης κρεβατιών του Ν.Μύκονος και κυρίως ότι το Ν.Μύκονος διαθέτει σχεδόν μόνο κλίνες σε εξωτερικές δίκλινες που έχουν ακριβό ναύλο.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ένα έκτακτο αλλά ευχάριστο γεγονός συνέβει χτες στο πλοίο. Καθώς επέστρεφε από Χίο Μυτιλήνη πήρε από την Μύκονο μια επιβάτιδα έγκυο η οποία δεν πρόλαβε να φτάσει στην Σύρο. Γέννησε μέσα στο πλοίο με την βοήθεια του γιατρού και του πληρώματος ένα υγιέστατο μωράκι.

Να ζήσει ;)

Link to comment
Share on other sites

Ηρθε λοιπον η ωρα να (ξανα)παρουμε το αιμα μας πισω μετα τις ταρζανιες του καλοκαιριου οπου εκμεταλευομασταν τις Κυκλαδες για να κατεβαινουμε Πειραια.Τωρα λοιπον επιλεγετε εισητηριακι για Συρο και κατεβαινετε Χιο-Μυτιληνη:D5-6 ευρω στην τσεπη(ισως κ παραπανω)να τα χαραμισετε στα καλαντα:P

Μπα μην το κάνετε γιατί θα τρέχεται λογιστήριο :P

εγώ στα 2 τελευταία μου ταξίδια με Ν. Χίος (από Πειραιά προς Χιο), μετά την Μύκονο κάνανε έλεγχο εισητηρίων.. βέβαια δεν μου έτυχε κανένας από παραδίπλα να έχει "λάθος" εισητήριο αλλά τεσπα

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...