Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Χθες στην επιστροφη μου απο Πειραια για Χανια βγηκαμε απο τα φαναρια στις 16:08 κα φτασαμε Σουδα χωρις τη μανουβρα στις 22:10,δηλαδη 6 ωρες και 2 λεπτα.Το βαπορι ειναι πυραυλος.Μακαρι να ταξιδευει με αυτη την ταχυτητα και τα επομενα χρονια σε οποια γραμμη και αν ειναι.Να και δυο φωτογραφιες απο τα εντυπωσιακα απονερα του.

post-707-128326967486_thumb.jpg

post-707-128326967489_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Εγω να σου πω proud,πως περιμενα το αδελφακι του να δεσει για καποιες μερες ωστε να το 'συμαζεψουν' λιγακι,αφου δουλευει ανελειπως απ το Φεβρουαριο κ χρειαζεται ενα γενικο καθαρισμα πριν παει Ικαροσαμια.Τωρα αν συμβει αυτο που λες(κ μαλιστα για καποιες βδομαδες:confused:)σημαινει πως υπαρχει μια σκοτεινη δυναμη,που εμποδιζει το καραβακι να παει στην γραμμη που προοριζονταν...:confused:.2 μηνες+ απο αναβολη σε αναβολη παμε..

Link to comment
Share on other sites

Ομως πιστεύω οτι οπως και τα ΠΑΛΑΣ που εχουν 4 κύριες μηχανές ή δεν ανοίγουν και τις 4 στο φούλ ή ανοίγουν 2 απο τις 4 για οκονομία καυσίμων!Οπως μου είπε και ένας φίλος μου που ξέρει απ'αυτά, άν δουλευαν σε αυτά τα πλοία και οι 4 μηχανές θα είχε λιγότερο virbation!!

Link to comment
Share on other sites

Παρατηροντας αυτες τις 2 φωτο http://apostolossphotos.fotopic.net/p43426006.html - 20/7 κ http://photosbykostas.fotopic.net/p44891045.html - 31/8 ,φαινεται ποσο εχει 'ξεφλουδισει' το κεραμιδι χρωμα κατω απ την ισαλο γραμμη,συν οτι ο βολβος εχει χασει κ αυτος το χρωμα του.Επειδη το συγκεκριμενο φαινομενο δεν το εχω παρατηρησει ποτε να γινεται στο αδελφο του,εχω την γνωμη πως προκειται για αστοχια του υλικου-της μπογιας...Αραγε,μιας κ απο αυριο το Ν.ΧΙΟΣ παιρνει ρεπο για ξεκουραση κ επισεκευες,μηπως υπαρχει περιπτωση να δεξαμενιστει κιολας?? Η μηπως θα περιμενουν την ετησια του ωστε να εχει 'ξεφλουδισει' ολο κ να το περασουν ενα καλο χερι:confused:.

Link to comment
Share on other sites

Χθές που είμουν στον Πειραιά παρατήρησα το ίδιο με τον φίλο Ν. Χίος. Έχω την ίδια υπόνοια και σκέψη... Eίναι πάντως ένα θέμα που υπάγεται στο after

sales' service και ίσως η εταιρεία αποφάσισε να το διορθώσει πριν αρχίσει δρομολόγια στον μελλοντικό προορισμό του.

Link to comment
Share on other sites

Πρωτη αφηξη κ χαμος!!!! Κορνες σφυριγματα κ λοιπα:P Αυτη ειναι η ναυτομανα Χιος!Ευχαριστω το συνεργειο βιντεοσκοπησης(εστω κ αν περιμενα καλυτερη ποιοτητα...:o),τα εβγαλαν τα λεφτα τους...

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ξέρεί κανείς αν καμία μέρα θα ανοίξουν το καράβι για το κοινό? Γιατί δεν το βλέπω να ταξιδεύω σύντομα. Ανέβηκα μια μέρα, για 5 λεπτά όμως, αν δεν κάτσω 1 ώρα να το ψάξω δεν έχει νόημα ;). Μήπως το έχουν κάνει ήδη? Σόρρυ αν έχει ειπωθεί πουθενά αλλά έψαξα και δεν βρήκα

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω να γινει κατι τετοιο polman.Αυτο ειχε γινει μονο με το Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ επειδη τοτε η εταιρια θα εφερνε πλοιο σε αυτη τη γραμμη,επειδη ηθελαν να κανουν ενα δοκιμαστικο στο εν λογω πλοιο κ τελος επειδη υπηρχε αναγκη γνωρισει-διαφημισει ο ντοπιος κοσμος το πλοιο.

Τωρα ετσι κ αλλιως εχουν το μεριδιο τους στην γραμμη,το ΧΙΟΣ δεν εχει κ τεραστια διαφορα απ τ αδελφο του κ ετσι κ αλλιως σιγα σιγα ολοι θα το γνωρισουν ταξιδευοντας.

Κ μια σημερινη φωτο του πλοιου στην Τηνο απ την webcam.

post-709-128326968933_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδεψα με το Ν. Χίος πριν 2 μέρες και έκανα ένα survey...:confused:

Δεν θα συναντήσει κάποιος πολλές διαφορές από το Μύκονος...

Η μοναδική σημαντική διαφορά είναι χωροταξική και αφορά ως γνωστόν την αναλογία αριθμημένες θέσεις - καμπίνες. Το κακό είναι πως οι θέσεις είναι ακόμα λιγότερες από ότι πίστευα και μάλιστα πολύ στενόχωρες (αριθμημένες οικονομικές). Μου φάνηκαν αρκετά στενότερες από του Μύκονος (ίσως να ήμουν και προκατειλημμένος αρνητικά βέβαια...;) ). Το θετικό, όσον αφορά πάντα το Μύκονος (μονάχα για το καλοκαίρι όμως) είναι πως έχουν προνοήσει για περισσότερες θέσεις στα εξωτερικά καταστρώματα.

Η διακεκριμένη είναι το ίδιο καλή με το αδερφάκι του και από καμπίνες δεν είδα τί παίζει...

Από τα λοιπά αξιοσημείωτα, παρατήρησα έντονο vibration στο πρυμναίο μέρος του πλοίου (που δεν το είχα νιώσει τόσο στο Μύκονος)..Δεν ξέρω αν είχε να κάνει με το συγκεκριμένο ταξίδι ή αν είναι σύνηθες..Θα δείξει στο επόμενο ταξίδι...

Εύχομαι να είναι ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Για να μην παρερμηνευτούν όσα έγραψα παραπάνω, :confused: φυσικά και το πλοίο το βρήκα κουκλί... Η σύγκριση που έκανα ήταν αποκλειστικά και μόνο με το αδελφάκι του, που παρόλο που λένε πως πρόκειται για τη βελτιωμένη του έκδοση, εγώ δεν είδα κάτι τέτοιο.

Αύξησαν τον αριθμό των καμπινών τη στιγμή που το Μύκονος ταξίδευε τις περισσότερες φορές με μισογεμάτες τις καμπίνες του! Δηλαδή ποιός τους λέει πως τώρα θα γεμίζουν οι 70 τόσες καμπίνες....;; Άσε που βάζοντας μια 4κλινη βγαίνουν καμιά 10ριά θέσεις... Η επόμενη λογική κίνηση θα είναι η μείωση των τιμών στις καμπίνες...Καθώς στα επίπεδα που βρίσκονται κοντεύουν να φτάσουν τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων...Αξίζει να λειτουργούν άδειες ή θα βρεθούν πολλοί που θα τις προτιμούν; Θα το δείξει η ιστορία...

Πάντως εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλα τέτοια πλοία, γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική ακτοπλοϊα.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχην δεν συμφωνω πως οι καμπινες του ΜΥΚΟΝΟΣ ηταν παντα μισοαδειες,ισως να γινονταν αυτο στο ημερισιο δρομολογιο αλλα το βραδυ παντα υπηρχε κοσμος που τις εκλεινε.

Οσο για το Ν.ΧΙΟΣ πιστευω πως κατασκευστηκε,σε αναλογια καθισματων/κρεβατιων,με τη βαση πως θα ταξιδευει 12.30-21.00 & 22.00-06.00...Τη μερα δηλαδη 'πουλαμε' καθισματα κ τη νυχτα κρεβατια.

Σιγουρα τα 300 μειον καθισματα θα δημιουργουν προβλημα σε εκεινες τις μερες(χριστουγεννα-πασχα)που ο κοσμος ταξιδευει μαζικα,αλλα ολο τον υπολοιπο καιρο η κινηση ειναι πανω κατω μετρια,καθεσαι οπου θες που λεει ο λογος.

Τελος πιστευω,πως αν κ λεγεται Ν.ΧΙΟΣ,φτιαχτηκε για να κερδισει την Μυτιληνη:confused:.Τον κοσμο στην Χιο τον κατεκτησαν,αυτο που θελουν ειναι να κερδισουν παραπανω επιβατες απ την Λεσβο,γιαυτο κ τα περισσοτερα κρεβατια.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Παντως προς ενημερωση , σημερα φευγει με 80 κενα κρεβατια και 550 θεσεις κενες.

τα περισσοτερα κρεβατια και θεσεις ειναι κλεισμενα απο την Χιο. Αρα θελει μεγαλυτερη προσπαθεια απο την Μυτιληνη.

Link to comment
Share on other sites

Τώρα που το νησος Χίος έχει κρεβάτια το πλεονέκτημα της ΝΕΛ στο βραδυνό δρομολόγιο χάνεται στη Χίο άλλα και τους μυτιληνιούς θα τους βολεύει,το δρομολόγιο 22.00-06.30 είναι κάτι που τεριάζει στη Μυτιλήνη και κάτι που ίσως έπρεπε να έχει εδώ και χρόνια όποτε σίγουρα δε μπορεί κανείς να το προσπεράσει σε σχέση με τις συν 4 ώρες στο θεόφιλος

Η πιθανότητα να δούμε νέο πλοίο απο τη ΝΕΛ φαντάζει όνειρο θερινής νυχτός δυστυχώς οπότε είναι πιθανόν η hellenic να αυξήσει κί'αλλο το μερίδιο της στη γραμμή,εδώ τα πράγματα είναι για αυτή πολύ πιο εύκολα και ξεκάθαρα σε σχέση με τα Χανιά

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά ξέρεί κανείς αν καμία μέρα θα ανοίξουν το καράβι για το κοινό?

Όπως έγραψε σε άλλο θέμα ο Earl τα εγκαίνια του πλοίου θα γίνουν την Κυριακή. Αν δεν κάνω λάθος 12 με 2 το μεσημέρι στη Μυτιλήνη και 6 με 8 το απόγευμα στη Χίο.

NHSOS XIOS (και όποιος άλλος “δικός” μας βρεθεί εκεί) ετοίμασε φωτογραφικές και κάμερες, αφού το απόγευμα της Κυριακής τα δίδυμα θα βρεθούν παρέα στο λιμάνι της Χίου :D

Link to comment
Share on other sites

Ψιλομπερδεμα βασικα με το τι θα γινει την Κυριακη.Γιατι τελικα το ΧΙΟΣ μπορει να περιμενει πρωτα το ΜΥΚΟΝΟΣ να ξεκινησει απο Μυτιληνη κ να συνεχισει για Χιο,κ μετα να ακολουθησει κ αυτο.Οποτε υπολογιζοντας πως το ΜΥΚ θα εχει φυγει απ το Χιωτικο λιμανι μεχρι τις 6,τελικα μπορει να μην συνατηθουν εκει:P.Παντως θα εχει πλακα το πραγμα....Τα αδελφακια θα 'κυνηγαει' το ενα το αλλο:D

Αν κ δεν ειμαι στο νησι(αλλιως θα ειχα παει προχτες να υποδεχτω τους τουριστες του O.QUEEN :D)υπαρχειτο το κλασικο 'συνεργειο' μου,που θα δουλεψει για μεναB)Ελπιζω με καλα αποτελεσματα;)

EDIT 17/10 : Και τυπικα καλεσμα για τα εγκαινια της Κυριακης http://www.dimokratiki.org/?p=2305

Link to comment
Share on other sites

Τελικα οπως τα ειπε ο Orestis θα γινουν:confused: Το Ν.ΧΙΟΣ θα φτασει απο Μυτιληνη 16.30 ενω στις 17.10 θα αφηχθει κ το Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ για να πραγματοποιησει το δρομολογιο προς Πειραια.Τα αδελφακια λοιπον θα ειναι μαζι στο λιμανι της Χιου κ φυσικα τα φλας θα αστραψουν:eek:!

18.30 θα πραγματοποιηθει ο αγιασμος του ΧΙΟΣ κ η τελετη των εγκαινιων ενω θα αναχωρησει μετα τις 20.30.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...