Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Δεν νομιζω πως φαινεται στις φωτογραφιες(της HSW εννοεις),οτι εχουν μπει προπελακια,αξονες,τιμονια κλπ...Εκτος αν Harlek μιλας για αλλες φωτο..

Εγω αυτο που παρατηρησα ηταν τα κενα,εκει που μπαινουν τα stabilizers,κ ισως τις κενες 'τρυπες' για τα προπελακια...Αλλωστε δεν ειναι κ λογικο να εχουν μπει ολα αυτα απ τη στιγμη που θα ηταν 'αχρηστα' χωρις ηλεκτρολογικους η αλλους συνδεσμους...

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Ανεβηκε δεξαμενη για αξονες τιμονια προπελες προπελακια και stabilisers.

Τα προπελακια και τα stabilizers υπηρχαν πριν την καθελκυση του πλοιου.Το εγγυωμαι αφου ημουν παρων.Οι αξονες για τις προπελες υπηρχαν και αυτοι,αλλα οχι οι προπελες.Οι αξονες για τα τιμονια αλλα και τα τελευταια ηταν ηδη πανω.

Αλλωστε δεν ειναι κ λογικο να εχουν μπει ολα αυτα απ τη στιγμη που θα ηταν 'αχρηστα' χωρις ηλεκτρολογικους η αλλους συνδεσμους...

Κανεις λαθος,γιατι τοποθετουνται οχι με το σκεπτικο της αμεσης χρησης τους,αλλα με το σκεπτικο της ευκολης εγκαταστασης τους.Πχ και οι κυριες μηχανες στην καθελκυση δεν χρειαζονται,αλλα αν δεν τις βαλεις μεσα κατα την ανεγερση,μετα καταλαβαινεις;)

Link to comment
Share on other sites

Εγω εκρινα με βαση τις φωτο που εχω απ την καθελκυση,αλλα αφου εσυ ησουν παρον τοτε γραψε λαθος στο προηγουμενο post μου.Απλα υποθεσεις εκανα με τις 'ανυπαρκτες' ναυπηγηκες μου γνωσεις;)

Link to comment
Share on other sites

Το πλοιο απο οτι ειμαι σε θέση να γνωρίζω εχει ανέβει δεξαμενή για αμμοβολή και θα βαφτεί μέχρι και τήν καμινάδα με τά χρώματα τής ΗSW μέσα στό δεκαπενθήμερο.

Link to comment
Share on other sites

Πραγματικα εχει ανεβει δεξαμενη και ηδη εχει βαφτει με μινιο η αριστερη πλευρα.Αριστερα του ειναι το ΕΥΡΩΠΗ και δεξια του ενα γκαζαδικο της Ελετσον.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Το πλοιο εδω και μια εβδομαδα πραγματοποιει 'εν ορμο' δοκιμες, δηλαδη 'δοκιμαστικα' ,αλλα δεμενο. Εξωτερικα ειναι σχεδον ετοιμο και βαμμενο με τα γνωστα χρωματα.Παντως μου εκανε εντυπωση ο χωρος πισω απο τη γεφυρα.Εχω την αισθηση πως ειναι λιγο διαφορετικο στο σημειο αυτο απο το αδερφο του,εκτος και αν επειδη ειμουν εν κινηση μου φανηκε.

Link to comment
Share on other sites

Αφου λοιπον οπως μας λεει κ ο HIGHSPEED ειναι ετοιμο εξωτερικα,παρακληση προς ολους τους 'φωτογραφους' μας να πεταχτουν στην Ελεψινα για να το δουμε κ εμεις που ειμαστε μακρια....Να διαπιστωσουμε κ τις διαφορες με το αδελφο του βεβαιως βεβαιως:(.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως το νηολόγιο Πειραιώς με χαλάει λίγο, και σίγουρα δεν παραπέμπει στο ομόνυμο Νήσος Χίος.

Αν έγραφε ΧΙΟΣ αντί για ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ θα ήταν σίγουρα πιό όμορφο.:eek:

Link to comment
Share on other sites

Και γιατί να παραπέμπει στο δύσμοιρο Νησος Χιος number one.Αν και όπως φαίνεται σε εσάς τους Χιώτες θα το θυμίζει και θα το αγαπήσετε σαν δικό σας.ΑΝ βέβαια δρομολογηθεί εκεί

Link to comment
Share on other sites

NHSOS CHIOS γιόκ,όπως λέμε ...Μάλτα γιόκ.

Μη μου στεναχωριέσαι και μου πάθεις τίποτα;

Αντί για Χίο,σε σου τάπα ΄ενα μήνα πρίν ότι στα εγκαίνια θα πάς στα Χανιά;

Τί Χίος ,τί Χάος,τί Χανιά.

Και οι τρείς απο Χ αρχίζουνε.

Link to comment
Share on other sites

Καλα να σου πω,ειχα συμβιβαστει με την ιδεα...Αφου εχουν μπλεξει τα μπουτια τους...Παντως εμενα αυτο που με ενδιαφερει ειναι να ερθει το συγκεκριμενο πλοιο στη γραμμη που προοριζοταν,ας ειναι κ τον Σεμπτεμβριο,αρκει να ερθει.Το οτι θα φανε κραξιμο ομως δεν το συζητω..

Εαν οντως παει Χανια θα αρχισουν τα τηλεφωνα στον Στριντζη απ τα Χιωτικα ΜΜΕ κ ειμαι περιεργος να δω τι θα πει..

Link to comment
Share on other sites

Μην ανυσυχεις αν το προβλημα σου ειναι αν θα ερθει Χιο μεινε ησυχος και αν οχι νωριτερα απο Σεπτεμβρη μεχρι το Σεπτεμβρη θα εχει ερθει.Το προβλημα ειναι αυτη τη στιγμη το Αριαδνη.Υπομονη;) μεχρι τοτε με το Μυκονος...

Link to comment
Share on other sites

Η πιο γλυκια υπομονη θα ειναι με το Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ,κ να σημειωσω πως αν δεν ηταν αυτο,οπου οι επιβατες ανταποκριθηκαν 100% στην δρομολογηση του κ το εδραιωσαν στην γραμμη,τωρα δεν θα συζητουσαμε για το που θα δρομολογηθει το Ν.ΧΙΟΣ αλλα αν ποτε θα το βλεπαμε τελιωμενο..

Παντως επειδη τα εχω μπερδεψει λιγακι,το ΧΙΟΣ θα παει Χανια μεχρι να φτιαχτει το ΑΡΙΑΔΝΗ?Κ γιατι δεν αφηνουν το HIGHSPEED να συνεχισει παρα θελουν να μπερδεψουν ολο τον κοσμο..?

Link to comment
Share on other sites

γιατί το ΑΡΙΑΔΝΗ τόχουν για πούλημα ή για μίσθωση, αλλά δεν το λένε.

Η σιγουρια που το λες προφανως διχνει πως εχεις πολυ εγκυρες πηγες.Γιατι η φημη αυτη -απο οπου και οποιος την ξεκινησε και αν ισχυει- υπαρχει σχεδον απο τοτε που το πλοιο ηρθε στην Ελλαδα.Προσωπικα ελπιζω οι πηγες σου να ειναι λαθος για να μη χασουμε αυτο το βαποραρο.Απο εκει και περα η λυση του Χιος στα Χανια μονο προσωρινη φανταζει αφου αν δρολογηθει τελικα εκει η δρομολογηση του θα ειναι προσωρινη και θα αντικασταθει για να ανεβει Χιο-Μυτηληνη.Και αυτο λεει πολλα.;)

Link to comment
Share on other sites

Γιατι τετοιος αρνητισμος,απεναντι στο Ν.ΧΙΟΣ...?Δεν χρειαζεται να μπαινεις σε τετοιο διλημα απ τη στιγμη που υπαρχουν αλλα δυο πλοια στη γραμμη κ μπορεις να επιλεξεις το πιο οικονομικο για σενα...Αυτα ειναι τα καλα του ανταγωνισμου,μιας κ τον καιρο που μονοπωλουσαν αυτα τα 2 πλοια,εχω πληρωσει 30 ευρω καταστρωμα για Πειραια...

Link to comment
Share on other sites

Μας εβαλαν για πρωτη φορα στα χρονικα δύο νεοτευκτα πλοια στην γραμμή καί πρέπει σόνι καί καλά νά κάνουμε θεμα... πού θά πάει πρώτα τό πλοίο κλπ ακαταλαβίστηκα αυτού τού στύλ..... ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΧΕΙ ΤΡΑΒΗΞΕΙ Η ΧΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΠΟΛΙΟ ΤΗΣ NEL !!!

EΛΕΟΣ............... συγχαρητήρια στήν ΗΕLLENIC SEA WAYS πού παρά τόν πόλεμο πού δέχεται από τόν μεγαλομέτοχο της NEL LINES καί μικρομέτοχο τής ΗSW κ.Απόστολο Βεντούρη....... Ας τό σκεφτούμε λιγάκι τό θέμα.Τί κάνει νιάου νιάου στά κεραμύδια ?

Καλό Σ.Κ

Link to comment
Share on other sites

Και ναι φίλοι μου, για πρώτη φορά ακούστηκε το Νησος Χίος στο VHF!!! Επικοινώνησε με το Βενιζέλος που πάει κοντα του στην Ελευσίνα!!! Καλή αρχή!

Link to comment
Share on other sites

Μόλις πέρασε μπροστά από την είσοδο του Πειραιά, με κατεύθυνση προς την Αίγινα! ;)

Πρώτο "ταξίδι" λοιπόν... από επιβάτες καλά, αλλά από φορτηγά, λίγα πράγματα!!! :D

Link to comment
Share on other sites

Ωπ τι εγινε ρε παιδια;),αρχισε τα δοκιμαστικα!!!Φανταζομαι οι περισσοτεροι απο τους shipfriends που βρισκονται κοντα στον Πειραια,να εχουν ηδη παρει φωτ.μηχανη κ να τρεχουν να το αποθανατησουν!!!Αναμενουμε λοιπον...Αντε κ καλα του ταξιδια!:D

Link to comment
Share on other sites

Βλέποντας το Site του Απόστολου, παρατηρώ ότι το πλοίο μάλλον δεν είναι στην αντίστοιχη κατάσταση που ήταν το Μύκονος στο πρώτο του trial. Μάλλον έχει αρκετή δουλειά το πλοίο ακόμα, αφού φαίνονται σκαλωσιές, εξωατερικά καλώδια στα ανώτερα decks και την πλώρη και λαμαρινοδουλειές που ακόμα πραγματοποιούνται. Πάντως μάλλον θα προλάβει τμήμα της σεζόν. Καλά ταξίδια και καλές θάλασσες να έχει το όμορφο αυτό Ελληνικό σκαρί που θα κοσμεί τα νερά των θαλασσών μας.

Link to comment
Share on other sites

Ειδα κι εγω το πλοιο κατα την επιστροφη του στην Ελευσινα γυρω στις 2010 χθες το βραδι. Ειναι απλως εντυπωση μου, η μου φαινεται οτι το Νησος Μυκονος εχει λιγακι πιο μακρια και σπαθατη πλωρη?

Link to comment
Share on other sites

Το Νήσος Χίος βγήκε για δοκιμαστικό κατά τις 17:00, έφτασε σχεδόν μέχρι το Τούρλο. Επέστρεψε στη κιτρίνη περίπου στις 19:45, γιατί έπρεπε να περάσει το δίαυλο μέχρι τις 20:00. Αφού πήρε πλοηγό πέρασε για μέσα στις 20:05. Πολλές ευχές δέχτηκε από το Blue Star Naxos και τα ομοσταυλα του από το Σαρωνικό.

Τώρα στο κρίσιμο θέμα της ταχύτητας έπιασε 22 κόμβους. Πιστεύω ότι πήγε αρκετά καλά, γιατί απλώς ήθελε να δοκιμάσει τις μηχανές.

Οι άνθρωποι που δουλεύουνε στο πλοίο υποστηρίζουν ότι μέχρι τα μέσα Ιουλίου, το πλοίο μπορεί να είναι έτοιμο:D :D

Όπως θα είδατε σε φωτογραφία του Απόστολου, οι άγκυρες είναι κρεμασμένες επειδή δε δουλεύανε οι εργάτες.;)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...