Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Ταξιδεψα μαζι του την περασμενη Τριτη απο Χιο για Πειραια.Οι αριθμημενες ειχαν πουληθει ολες,ειχε μονο deck κι απο οτι καταλαβα οταν μπηκα μεσα,πρεπει να ταξιδευαμε με φουλ επιβατες.Επισης το γκαραζ φισκα απο ΙΧ(κατεβασμενα και τα παταρια)συν 5 φορτηγα πριν τον καταπελτη.Δεν εχω να σχολιασω κατι για το ταξιδι...συντομο και αψογο.Καθαρο το πλοιο(μεσα εξω),καλο το service στα μπαρ και σε 6ωρουλες στα φαναρια του Πειραια να βλεπουμε το ΜΥΤΙΛΗΝΗ να κανει αναποδα για να δεσει...(κ ειχαμε φυγει 3ωρες αργοτερα απο αυτο ;) )

Κατι που θελω να σημειωσω,ειναι το free wifi του πλοιου,δηλαδη εχεις δωρεαν ιντερνετ σε ολο το ταξιδι χωρις να ξοδεψεις σεντ.Πας και ζητας τα username k pass απο την reception,κ μετα σερφαρεις ελευθερα!Παρα πολυ εξυπνη κινηση απο την HSW,ειδικα για την νεολαια που προτιμα το πλοιο.

Καποια γενικοτερα σχολια για ολο το καλοκαιρι:

Το πλοιο βρηκε την χαμενη του αιγλη ξανα.Ειμαι σχεδον σιγουρος οτι δουλεψε καλυτερα απο ολα τα αλλα πλοια της γραμμης(στην Χιο)κ αυτο φαινονταν απο τι κατεβαζε το απογευμα και τι το περιμενε στον ντοκο το βραδυ.Πιστευω οτι τα πηγε καλα και στην Μυτιληνη γιατι ειχε παντα καλο γκαραζ και αρκετους επιβατες να κρεμονται απο τα ρελια στην αναχωρηση για πανω.Επισης κατι πολυ σημαντικο ηταν οι χρονοι φορτοεκφορτωσης,που πραγματικα εσπαγαν ρεκορ,περιπου 20-25 λεπτα για να βγαλει κ να βαλει κοσμο και ΙΧ(και ηταν πολλοι κ πολλα τα οχηματα).

Ο κοσμος το ξαναεμαθε απο πλευρας ωραριων 'με ποιο φευγεις - με το ΧΙΟΣ το βραδυ,με ποιο φτανεις - με το ΧΙΟΣ τ απογευμα',δεν χρειαζονταν να πεις την ωρα,ηξεραν ολοι το 00.30 και το 18.30! Σταθερο παντα στα ωραρια του κ χωρις καθυστερησεις.

Τελος κατι το οποιο αξιζει να πω,ειναι οι καταπληκτικες μανουβρες στο λιμανι της Χιου :) Ακομα και οι πιο ασχετοι με τα πλοια εμεναν με ανοιχτο το στομα με τον τροπο π γυρνουσε το εργαλειο! Οτι κ να σας γραφω ειναι λιγο,οποιος το ειδε μπορει να το επιβεβαιωσει κ αξιζουν πολλα μπραβο στον καπετανιο του για το σοου που μας προσφερε καθε μερα(μαζι με τις σφυριξιες!).

Ριξτε μια ματια στο παρακατω βιντεο κ θα καταλαβετε

Παρεπιπτοντως,οποιος εχει βρεθει το βραδυ στην γνωστη καφετερια(ΜΠΟΥΡΤΖΙ) που 'εξεχει' μεσα στο port θα εχει καταλαβει πως αποτελει ξεχωριστο καραβολατρικο σημειο....Ειδικα οταν φτανει το βραδυ το ΧΙΟΣ ειναι σαν να περναει μοντελο απο πασαρελα με τα φλας των φωτ.μηχανων να μην σταματανε!Ασε που βλεπεις την πρυμη του να γυρναει με ταχυτητα,στα 5 μετρα απ το τραπεζακι που καθεσαι

Απο Δευτερα αλλαζει δρομολογια εν μερη,κοβει την Τριτη και τις Κυριακες γινεται(επιτελους ;) )βραδυνο το δρομολογιο του μεχρι 31/10.Μακαρι να πανε ολα καλα και να στεριωσει το πλοιο στην γραμμη του χωρις αλλους πειραματισμους και extreme ιδεες...

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Πάντως για μένα κακώς έκοψε την Συρομυκονία το καλοκαίρι.Εφόσον έχει μια αξιόλογη ταχύτητα έπρεπε να το κρατούσαν .Εξαιτίας αυτού στερήθηκα να πάω για μια ανάσα στην λατρεμένη Σύρο.Χάθηκε ο κόσμος να την κόβαν τώρα το Σεπτέμβριο??Έλεος δηλ όσο περνάν τα χρόνια όλο λιγότερα τα πλοία και αυτά σε πιό λίγους προορισμούς.Παλιά ήταν και ο Αγούδημος και είχε το Μιλένα και το Δημητρούλα ακόμα και το Μαρίνα από Πειραιά-Σύρο-Τήνο-Μύκονο-Χίο-Μυτιλήνη και ήταν όλα μια χαρά .Είχαμε επιλογές να πάμε στις Κυκλάδες που είναι και φθηνοί οι προορισμοί και να ξεσκάσουμε τώρα πλέον είμαστε φυλακισμένοι εδώ πάνω αφού πρέπει να τα στάξουμε να πάμε Πειραιά και μετά από εκεί με άλλο πλοίο στις Κυκλάδες.

Edited by opelmanos
Link to comment
Share on other sites

Επιστροφη απο Μυτιληνη με το βαπορι και πραγματικα εχω να πω οτι δεν εχει αλλαξει τιποτα απο την τελευταια φορα που ταξιδεψα μαζι του πριν δυο χρονια

Κοσμο ειχε αρκετο αλλα χωρις να εχει χτυπησει πρωτοκολο.Με το ματι απο τη Μυτιληνη πρεπει να πηρε καμια 500αρια επιβατες και γυρω στα 40 ΙΧ.Απο Χιο γγεμισε το υπολοιπο γκαραζ(δεν υπηρχε χωρος ουτε για ποδηλατο) και παρα πολυ κοσμο.Ολοι οι χωροι του πλοιου ηταν πεντακαθαροι παρολο το πιεστικο προγραμμα που ειχε.Σιγουρα σε καποια σημεια υπηρχαν ψιλοφθορουλες αλλα πραγματικα θεωρω οτι ειναι πταισματα σε σχεση με τη γενικη εικονα που σου αφηνε το βαπορι.

Στο σαλονι το Καμπος εξακολουθει να ειναι ο επικουρος ο οποιος απο το ξεκινημα του βαποριου το 2007 ειναι εκει και δινει με το δικο του ξεχωριστο τροπο οδηγιες, για τα φωτα που χαμηλωνουν το βραδυ,για το γιατι πρεπει τα πραγματα μας να μην κλεινουν διαδρομους κλπ κλπ κλπ.

Στο πληρωμα στο οποιο αξιζει να πω ενα μεγαλο μπραβο,οχι μονο για την ευγενια τους αλλα και γιατι παντα προσπαθουσαν να εξυπηρετισουν οσους ειχαν αναγκη.Στη Μυτιληνη που βρισκομασταν σε μια τεραστια ουρα για να επιβιβαστουμε υπηρχε ανθρωπος που εβλεπε αν καποια γυναικα ειχε μαζι παιδια και την εβαζε μπροστα μπροστα να υπαρχει λιγοτερη ταλαιπωρια ενω ανεβαζανε και βαλιτσες σε ανθρωπους που δεν μπορουσαν να τις ανεβασουν

Το μονο αρνητικο ειναι οτι αν εχεις deck και οχι αεροπορικο καθισμα,το βραδινο ταξιδι ειναι αρκετα δυσκολο αφου μερες που εχει κοσμο αναγκαζεσαι να την βγαλεις αποκλειστικα στο καταστρωμα και αυτο λογω του οτι δεν υπαρχει περιπτωση να βρεις ποτε καρεκλα στους ελαχιστους εσωτερικους χωρους που εχει το βαπορι για οσους εχουν εισιτηριο στο καταστρωμα.Πραγματικα αξιζει καποιος να βγαλει αεροπορικο καθισμα αν βρει βεβαια.

Η ταχυτητα του ηταν σταθερα πανω αποι 26 μιλια και φτασαμε Πειραια 6.30 εχοντας φυγει απο τη Χιο γυρω στις 12.45.

Με λιγα λογια του βαπορι ειναι μακραν οτι καλυτερο εχει αυτη τη στιγμη η γραμμη και θα ειναι πληγμα αν αποφασισουν καποια στιγμη να το παρουν

Link to comment
Share on other sites

Να μην κάνετε μια βόλτα και στη Μυτιλήνη για ούζα?? :P;)

Μπαααα :rolleyes: ,θα παμε κατευθειαν σε 3 ωριτσες ;) Τα επομενα 2 Σαββατα η καθιερωμενη εκδρομη απο το ΝΗΣΟΣ στην Τηνο.18-25/9 δηλαδη,αφιξη 12.30 το μεσημερι και επιστροφη στις 21.00.

Link to comment
Share on other sites

Παρόλο που οι NHSOS XIOS και polmyt τα έχουν πει όλα παραπάνω, ας πω και εγώ δυό λόγια για το παπόρο. Πραγματικά φέτος το καλοκαίρι ήταν αξιοθαύμαστο, στην ταχύτητα και στα ωράρια του, νομίζω ότι δεν ξεπέρασε τα 15 λεπτά καθυστέρηση ακόμα και τις δύσκολες μέρες. Και ένα ταξιδάκι που έκανα από Μυτιλήνη για Πειραιά αρκούσε για να επιβεβαιώσει την διαφορά κλάσης από τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής.

Σε όλους τους τομείς το θεωρώ πολύ καλό και καλόγουστο. Τόσο σε εσωτερικούς χώρους, όσο και σε εξωτερικούς. Βέβαια μπαλκονάκια με θέα πλώρη δεν υπάρχουν, νέας τεχνολογίας γαρ, αλλά από ανοικτούς χώρους έχει αρκετούς. Εξυπηρέτηση και καθαριότητα πολύ καλή και πλήρωμα ευγενικό και συμπαθές. Συνολικά, άξιζε τα λεφτά του και με το παραπάνω. Η 2κλινη εξ καμπίνα ήταν αρκετά ευρύχωρη και καλόγουστη, κλιματισμός σωστός και λήψη tv καλή. Το μόνο ψεγάδι που βρήκα ήταν η χαμηλή και άβολη θέση των φωτιστικών διαβάσματος και η απουσία stop στις πόρτες της καμπίνας και του μπάνιου που είχε σαν αποτέλεσμα να χτυπάνε τα πόμολα στα χωρίσματα και να έχουν δημιουργηθεί ευδιάκριτα βαθουλώματα. Πραγματικά είναι κρίμα «απ’ τον Θεό» αυτές οι φθορές που θα μπορούσαν να αποφευχθούν με ελάχιστο κόστος. Μου άρεσε που υπάρχει «πόρτα» στο Ionia bar και μπορείς να πιείς ένα καφέ στο σαλόνι του…μέχρι την Χίο όμως που εισβάλλουν τα λεφούσια των αδελφών Χίων. Μιάς και όπως είπα γενικά είμαι ευχαριστημένος από το πλοίο και το πλήρωμα, ας πω και τι δεν μου άρεσε. Δεν μου άρεσε ο μάλλον υπερβολικός θόρυβος που υπάρχει στο τελευταίο κατάστρωμα, λόγω των κραδασμών της υπερκατασκευής του ανεμοθώρακα. Και επίσης μου φάνηκαν δυσανάλογα μεγάλες οι μικροφθορές, σε σχέση με την ηλικία του πλοίου. Αυτό είναι προσωπική μου εκτίμηση, έχοντας υπ’ όψη την εικόνα που παρουσιάζουν τα Μπλουσταράκια που έχουν τριπλάσια ηλικία.

Η πιό όμορφη στιγμή του ταξιδιού (και ελπίζω να συμφωνούν και οι Χιώτες) είναι η βραδινή άφιξη στη Χίο. Το πλοίο πέρασε ήρεμα σε μικρή απόσταση από το κατάμεστο Μπούρτζι και με τα φλας να αστράφτουν, καλησπέρισε με ένα σφύριγμα και αμέσως μετά ξεκίνησε μια σβέλτη αριστερή στροφή για να δέσει σε ελάχιστο χρόνο. Έφτασε στην ώρα του και έφυγε στην ώρα του ρίχνοντας τον προβολέα της γέφυρας πάνω στους θαμώνες του Μπούρτζι και καληνύχτισε με ένα κοφτό σφύριγμα. Ωραία πράγματα!

Πραγματικά το πλοίο αποτελεί σημαντική αναβάθμιση για την γραμμή και θα είναι πλήγμα για τα νησιά τυχόν αποχώρησή του. Πιστεύω ότι εάν συνεχίσει όπως φέτος το καλοκαίρι και με μια έξυπνη εμπορική πολιτική, δεν μπορεί να απειληθεί σοβαρά από τα υπόλοιπα πλοία της γραμμής. Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα που του βρίσκω –και δυστυχώς είναι αναπόφευκτο- είναι η βραδινή άφιξη στη Μυτιλήνη. Και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που πήγα Μυτιλήνη με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ. Η πρωινή άφιξη στην Μυτιλήνη συμφέρει από όλες τις πλευρές και για λόγους που τους έχουμε ξαναπεί παλαιότερα…πέρα από παρωπίδες και ανόητους τοπικισμούς. Όμως (όπως διαπίστωσα) η διαφορά κλάσης είναι πλέον τόσο μεγάλη που υπερκαλύπτει το μειονέκτημα της νυκτερινής άφιξης. Άσε την διαφορά ωρών, 9 με 13. Πάντως, όπως και νάχει, εκείνο το «άφιξη 02.10» δύσκολα χωνεύεται. Και γι’ αυτό τον λόγο, παρόλο που αυτή την στιγμή το θεωρώ μακράν το καλύτερο πλοίο της γραμμής, εάν «αύριο» έμπαινε στη γραμμή ένα καλό αλλά αντικειμενικά υποδεέστερο πλοίο, πχ της κλάσης του Διαγόρα, με δρομολόγια 19.00-.07.00…θα το προτιμούσα αναμφίβολα, τουλάχιστον προς Μυτιλήνη. Μέχρι τότε…Νήσος Χίος…δαγκωτό!

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητε ΝΗΡΕΑ για την ομορφη στιγμη με το περασμα απο το Μπουρτζι συμφωνουμε απολυτα(υπαρχει και το βιντεακι παραπανω=θεαμα) :)

Και για το πισω ντεκ που 'θορυβει' το εχω σημειωσει κι αλλες φορες αλλα ισως να μην υπαρχει λυση :( (κ δυστυχως ειναι ενοχλητικος ο θορυβος).

Κατι που εχω ξαναπει κ στο παρελθον,αφορα το πλεξιγκλας που βρισκεται πισω απο την τσιμινιερα.Ειναι το μοναδικο σημειο που τριζει εντονα λογω του vibration και πιστευω πως αν εβαζαν καποια λαστιχα(οπως στις πορτες των αυτοκινητων) ωστε να ακουμπαει στα σιδερα στηριξης,ο θορυβος θα μειωνονταν αισθητα.

Για την ωρα αφιξης στην Μυτιληνη δεν διαφωνω αλλα απ την μια ειναι μονο 2 φορες την βδομαδα(αφιξη στις 2 το πρωι)κ απ την αλλη υπαρχει κ η εναλλακτικη των πλοιων που φτανουν το πρωι στις 7.Θελω να πω οτι με την παρουσια του πλοιου στην γραμμη,απεκτησαν και οι Χιωτες και οι Μυτιληνιοι(αλλα και οι τουριστες)ΕΠΙΛΟΓΕΣ στα δρομολογια ενω επι μονοπωλειου της ΝΕΛ δεν υπηρχε κατι τετοιο ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η οποία συνεχίστηκε στη Μυτιλήνη όπου έφτασε 21:40 κάνοντας το Χίο - Μυτιλήνη σε 2 ώρες και 30 λεπτά.

Ο καιρός έξω δεν νομίζω να δικαιολογεί την μείωση των 2-3 κόμβων. Λογικά πρόκειται για κάτι προσωρινό και μην ξεχνάμε πως σύντομα θα βγει για ετήσια όπου θα βελτιωθούν τα όποια μικροπροβλήματα.

Edited by polman
Link to comment
Share on other sites

Τα ιδια παλι σημερα B) Μ αρεσει π πηγα κ εκλεισα εισητηριο σημερα το βραδυ ελπιζοντας οτι θα ειχε διορθωθει το προβλημα :rolleyes: Γιατι ομως το αφηνουν κ φευγει αφου δεν θα μπορεσει να κανει το δρομολογιο στις ωρες που πρεπει? Εγω το επελεξα για να φτασω στον Πειραια 6.35 οχι μια ωρα μετα <_<:ph34r:

Link to comment
Share on other sites

Εγω το επελεξα για να φτασω στον Πειραια 6.35 οχι μια ωρα μετα <_<

Και πραγματι φτασαμε 6.35 στον Πειραια,αφου ριξαμε μια προσπεραση στο EUROPEAN λιγο πριν το λιμανι.Δεν ξερω αν ηταν βλαβη η προχθεσινη η απλα το πηγαιναν κομμενο για γλιτωσουν λεφτα απο τα πετρελαια...(μετα το ποστ μου,εντελως τυχαια τα 22 εγιναν 25+).Αν ειναι το δευτερο τοτε μιλαμε οτι η ιδια του η εταιρια δεν σεβεται το πλοιο B) Να μου πεις 'ασε μας ρε ΝΗΣΟΣ,εδω μεχρι προσφατα ειχαν το ΛΙΣΣΟΣ και το ανταγωνιζονταν και ακομα υπαρχει ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ να του 'κοβει' φορτηγα,τι περιμενεις...' :rolleyes:

Το πλοιο την συγκεκριμενη μερα,5/1,αντε να ειχε το πολυ 200επιβατες,50 ΙΧ κ 4 φορτηγα.Πιστευω οτι αυτα τα νουμερα την δεδομενη μερα ειναι λογικα,οταν μαλιστα εχει περασει EUROPEAN πριν απο σενα.

Το ταξιδι μου ηταν αψογο,δεν βρηκα καμια παρατυπια ειτε στο service ειτε στους εσωτερικους χωρους.Τωρα το οτι μπηκα καποια στιγμη στην τουαλετα κ καποιος ειχε αδειασει τα σωθικα του παντου,νομιζω οτι την μεγαλυτερη ευθυνη την ειχε ο ιδιος που δεν πηγε στην ρεσεψιον να πει οτι τα εκανα μπ...λο,αν μπορειτε καθαριστε. B)

ΑΝΕΚΑΡΑ στηριξε το πλοιο αμα θες να μεινει,διαφορετικα στειλτο στους Αλγερινους να παιρνεις φραγκα.

ΥΓ.Πρεπει να αλλαξε καπετανιο το πλοιο?

Edited by NHSOS XIOS
Link to comment
Share on other sites

Και πραγματι φτασαμε 6.35 στον Πειραια,αφου ριξαμε μια προσπεραση στο EUROPEAN λιγο πριν το λιμανι.Δεν ξερω αν ηταν βλαβη η προχθεσινη η απλα το πηγαιναν κομμενο για γλιτωσουν λεφτα απο τα πετρελαια...(μετα το ποστ μου,εντελως τυχαια τα 22 εγιναν 25+).

αν ισχυουν τα νουμερα που μου ειπε καπετανιος το καλοκαιρι συγκεκριμενα για το χιος θα παθουμε πλακα ολοι μαζι!!!ολα μαζι πετρελαια ασφαλειες πληρωμα κτλ βγαζουν ενα κονδυλι καπου στα 50.000 το δρομολογιο :o

Link to comment
Share on other sites

τοσα ανα κυκλικο δρομολογιο. αυτο ειχα ακουσει και εγω για το μυκονος. αρα η λυση για να βγαινει ειναι να το στηριζει η εταιρεια του και να μην το ροκανιζει με παραλληλες δρομολογησεις

Link to comment
Share on other sites

Τα οποία αυτά 50 χιλ λογικά θα έχουν αυξηθεί τώρα λόγω πετρελαίου. Και για να καταλάβουμε καλύτερα το τι σημαινει αυτό το κόστος...μήπως γνωρίζει κάποιος και ποιά είναι η μέση ημερήσια πληρότητα (σε επιβάτες και οχήματα) που χρειάζεται το πλοίο για να καλύπτει το κόστος του? Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο να υπολογισθεί, καθώς άλλος επιβάτης πληρώνει μόνο εισιτήριο ντεκ και άλλος καμπίνα, μπαρ και εστιατόριο κοκ. Απλώς μια τάξη μεγέθους για να πάρουμε μια ιδέα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Σύμφωνα με το marinetraffic σήμερα αναχώρηση από Πειραιά 12.40 άφιξη Χίο 18.51, δηλαδή Πειραιά-Χίο σε 6.10 με ΒΒΑ 7- μια χαρά

Το πλοίο είναι ακριβεστατο στις ωρες του

Κάθε απόγευμα το βλέπω που αναχωρεί κανονικά προς Μυτιλήνη(19.00-19.05)

Link to comment
Share on other sites

Διπλό ταξιδάκι με το πλοίο τις προάλλες.

Θετικά:

Σχετικά συνεπές στα δρομολόγια. Αναχώρησης στις 12:30, άφιξη18:45. Στο γυρισμό αναχώρηση 23:55 και άφιξη 06:10. Βέβαια όταν φεύγαμε από Χίο είπανε άφιξη 05:45 (!!) και όταν φτάσαμε είπανε ότι θα καθυστερήσαμε λόγω traffic. Αν και το είπαν για δικαιολογία μάλλον γιατί ποτέ δεν έκοψε το πλοίο και τα κρητικά ήταν ήδη μέσα

Το πλοίο ήταν πεντακάθαρο. Και όχι μόνο εσωτερικά, αλλά και τα deck τα οποία δεν είχαν ίχνος σκουριάς και έλαμπαν. Νόμιζες ότι μόλις είχε βγει από ακινησία.

Το πλήρωμα ευγενέστατο και βοηθούσαν ακόμα και αξιωματικοί να βγάλει ο κόσμος τις βαλίτσες έξω.

Κόσμο είχε αρκετό, όχι τρελά πράγματα βέβαια τέτοια εποχή κιόλας. Και όσο και αν σας φαίνεται περίεργο για Μυτιλήνη ήταν οι περισσότεροι.

Αρνητικά:

Μάλλον έχουν ξεχάσει κάπου εκεί στην Hellenic ότι τοπλοίο παίρνει και φορτηγά. Δεν είναι highspeed.. Προς Χίο – Μυτιλήνη είχε 5 φορτηγά και στο γυρισμό χτες 2 φορτηγά από Μυτιλήνη και από Χίο πείρε ….κανένα. Ο κόσμος το στηρίζει το πλοίο κατά την προσωπική μου γνώμη αλλά αν δεν κάνει κάτι η Hellenic για τα φορτηγά δεν το βλέπω και πολύ καλά..

Ήρθε Χίο 23:45, έδεσε ταχύτατα, έβαλε τα 5 αυτοκίνητα μέσα αλλά ήθελαν να φύγουμε 23:55 απαραιτήτως. Συνέπεια ήταν να βάλουν όλο τον κόσμο μέσα στο γκαράζ, και να περιμένουμε κανά 10 λεπτό μέχρι να μπούμε όλοι μέσα.Μπήκα και από τους τελευταίους αν και ο κλασσικός Έλληνας έσπρωχνε να προλάβε ινα περάσει πρώτος. Το πλοίο στο μεταξύ είχε φύγει. Δεν ξέρω καταρχήν κατά πόσο επιτρέπεται να έχει φύγει το πλοίο και να έχεις τόσο κόσμο στο γκαράζ αλλά και από την άλλη προς τι τόση βιασύνη;

Είχα εισιτήριο για διακεκριμένη θέση. Όταν πήγα στην θέσημου και πήγα στο μπαρ μπροστά να πάρω κάτι, μου λένε κλείνουμε.. Όταν ρώτησα γιατί τόσο γρήγορα αφού μόλις μπήκαμε στο πλοίο η απάντηση ήταν ότι είναι μόνο μέχρι τις 12 ανοιχτά. Σαν το δημόσιο ένα πράγμα. H Hellenic διαφημίζει το ξεχωριστό μπαρ μόνο για διακεκριμένη και αυτό ήταν κλειστό… Δεν το παίζω πριμαντόνα, ώστε κιαλλιώς έξω το έβγαλα το ταξίδι, αλλά από την στιγμή που πληρώνεις κάτι παραπάνω θες να το έχεις, μην σε κοροϊδεύουν..

Συνολικά είναι απλά ένα τέλειο πλοίο με πολύ καλό πλήρωμα, ιδανικό για την γραμμή αλλά με λάθος διοίκηση μετά τον Στριντζή. Τα ξέρουμε μην τα ξαναλέμε. Αν πάντως το είχε η ΝΕΛ με την γνωστή αγάπη των Μυτιληνιών σε οτιδήποτε με τριήρη και τα πολλά φορτηγά που μεταφέρει, θα ήταν ένα επικερδές πλοίο για όλη την διάρκεια του χρόνου.

Edited by polman
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...