Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

On 9/10/2018 at 2:06 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Αύριο μετά την εκφόρτωση του Νήσος Χίος θα μεθορμίσει στο Πέραμα για κάποιες εργασίες μέχρι τη Πέμπτη και θα σβηστεί το banner operated by Blue Star Ferries.

Ας δούμε το Νήσος Χίος χθες στην επιστροφή του από το δοκιμαστικό στο λιμάνι του Πειραιά για να δέσει στην Ακτή Τζελέπη. Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες κατά τη παραμονή του στο Πειραιά φρεσκαρίστηκε το μπλε στις μπάντες του πλοίου, σβήστηκε το banner της Blue Star Ferries, ενώ πρέπει να έγιναν κάποιες εργασίες στο ducktail αριστερά γιατί ήταν μινιαρισμενο.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Panagia Ekatontapiliani said:

... Όπως μπορούμε να δούμε στις φωτογραφίες κατά τη παραμονή του στο Πειραιά φρεσκαρίστηκε το μπλε στις μπάντες του πλοίου, ...

Μήπως θα ήταν καλή ιδέα να βαφτούν και τα καταστρώματα που είναι σαν patchwork;

Link to comment
Share on other sites

Ένα βίντεο από τη τελευταία μανούβρα του Νήσος Χίος στη Χίο με το cpt Γιάννη Σιγαλα στα χειριστήρια, όπου έδεσε με δεξιά στροφή και το καταπέλτη να περνάει πάνω από τη προβλήτα. 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...

Στο τελευταίο ταξίδι μου με το πλοίο είδα σε αρκετά σημεία στο ξενοδοχειακό αλλά και στο γκαράζ κυρίως, αρκετές επιγραφές στα γαλλικά  και στα ισπανικά, κληρονομιά από την ναύλωσή του στα ξένα. (Στο Μαρόκο τα γαλλικά είναι μια από τις επίσημες γλώσσες ελέω αποικιοκρατίας).

Link to comment
Share on other sites

Τρείς μήνες και βλέπουμε γράφει στο ferrybalear. Δεκατρείς μήνες έκατσε στα λημέρια μας και γύρισε όλο το Αιγαίο. Από Λαύριο - Λήμνο, Π-Χ-Μ, Παροναξία, άγονη Δωδεκανήσων και άγονη Β.Α. Αιγαίου. Να δούμε αν το καινούριο καθεστώς θα το πιστέψει το βαποράκι για να του δώσει μια μόνιμη γραμμή, ή θα συνεχίσει να το βλέπει σαν την κότα με τα χρυσά αυγά, που φέρει χρήματα μόνο με ναυλώσεις.

 

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς και είναι η κότα με τα χρυσά αυγά το πλοίο. Μπορεί να υστερεί σε σχέση με τα Δήλος/Πατμος σε εσωτερικό και στο ποσό «ολοκληρωμένο» είναι, αλλά σίγουρα και πιο οικονομικό είναι και πιο γρήγορο. Έχω μάλιστα την αισθηση πως η Άττικα το προόριζε ως αντικαταστάτη του Δήλος (ως πιο οικονομικό) το οποίο θα έδενε όπως είχε αναφέρει ο Π100 και μάλλον η ναύλωση προέκυψε στην πορεία. Ας μην ξεχνάμε πως την εταιρία τη συμφέρει τα πλοία να ταξιδεύουν. 

Μακαρι όντως να βρει μόνιμο ρόλο στην ελληνική ακτοπλοοια! 

Link to comment
Share on other sites

https://infoferrymaroc.blogspot.com/2018/10/balearia-possitione-le-nissos-chios-sur.html?fbclid=IwAR1fDyByLlOt21LB2rj4Jjs3cQoTuVIr5ASdEBD2snwW6WlGSdIZeycYOMw

Διαβάζοντας αυτό το άρθρο αυτό (με την μετάφραση της google) εκτος απο 3μηνη ναύλωση στην Balearia κάτι γράφει για ενδιαφέρον αγορας του..

Κανένας ισπανόφωνος υπάρχει να μας πεί???

Edited by christos kefalonia
Link to comment
Share on other sites

Θα φύγει με τα σινιάλα της HSW, όποτε το πιθανότερο είναι να αλλάξει σινιάλα στην Ισπανία, όταν θα ναυλωθεί στην Balearia. Το Νήσος Χίος έφυγε σήμερα το πρωί από το Πέραμα και ήρθε στα Λεμονάδικα για να βάλει τα σωστικά του μέσα, που είχε βγάλει τη Παρασκευή.

Ενώ σήμερα αναμένεται να αναχωρήσει για την Ισπανία.

Link to comment
Share on other sites

Τελικά το Νήσος Χίος έφυγε τη Δευτέρα το απόγευμα από τη Tanger Med και πήγε στο Algeciras και ξεκίνησε τη Τρίτη το βράδυ από το Algeciras τα δρομολόγια του. Στο ταξίδι της Δευτέρας έφτασε μέχρι τους 29 κόμβους, λόγω των ρευμάτων της περιοχής!!! 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...