Jump to content
Shipfriends

Seadream I (IMO 8203438)


Recommended Posts

ShipSpotting.com
2125078.jpg
© Jens Taxwedel
 

 

Ενα απο τα μικρα κρουαζιεροπλοια/σκαφη που επισκεπτονται πολυ συχνα τα λιμανια και τα νησια μας αλλα για το οποιο δεν υπηρχε θεμα!..

Κατασκευαστηκε το 1984 στα Wartsila Shipyard στο Ελσινκι της Φινλανδια για λογαριασμο της Seagoddess Cruises ως Sea Goddess I.

Το 1986 η εταιρεια πέρασε στον έλεγχο της Cunard.Το 1999 πουληθηκε στη Seabourn και μετανομαστηκε Seabourn Goddess I .Μετα απο 2 χρονια αγοραστηκε μαζι με το αδερφο του (Seadream II) απο τη νεοιδρυθεισα Seadream Yachting και μετανομαστηκε στο σημερινο του ονομα.

 

Εδω σε μια πρωινη αφιξη του στο gavropoort πριν 2 χρονια

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 10 months later...

Φωτιά εκδηλώθηκε στο μηχανοστάσιο του Sea Dream I την 1/9/16 κι ενώ αυτό έπλεε ανοιχτά της Νάπολης. Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη πληρώματος δεν αντιμετώπισαν κάποιο πρόβλημα με την υγεία τους και το πλοίο ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι της Νάπολης. Το πλοίο παραμένει δεμένο στο λιμάνι της Νάπολης για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 6 months later...
  • 1 year later...

Έφτασε χτές στο Rotterdam το Seadream I, φαντάζομαι για να αποβιβάσει πληρώματα, το AIS του δείχνει πως θα αποπλεύσει για τη Νορβηγία. Πρός το παρόν είναι δεμένο στο Waalhaven. Εμείς να το δούμε σε καλύτερες ημέρες, είναι 21 Ιουνίου του 2017 και το πλοίο έχει προσεγγίσει το Portoferraio στα πλαίσια μιας εκ των κρουαζιερών του. Λίγες μέρες αργότερα, το πλοίο συνεχίζει τις προσεγγίσεις του σε Ιταλικά λιμάνια και έχει πάει στο Capri όπου βρίσκεται αρόδου και οι πλούσιοι επιβάτες του απολαμβάνουν διάφορα θαλάσσια σπόρ διαμέσου των υποδομών που έχει το πλοίο. Και μια πανοραμική άποψη νησιού και πλοίου, παλιοκατάσταση:D.

 

Όταν το πλοίο ήταν στο management της Cunard, είχα την τύχη να το επισκεφθώ 1-2 φορές. Παίρνει αν θυμάμαι καλά 95 επιβάτες και έχει 120 άτομα πλήρωμα, καταλαβαίνετε για τι service on board μιλάμε. Θυμάμαι χαρακτηριστικά πως ακόμη κι ο χώρος υποδοχής, ήταν στρωμένος με περσικό χαλί. Όταν ξεκινούσε κρουαζιέρες από τον Πειραιά δε, η επιβίβαση γινόταν υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής και cocktail party στην πισίνα του πλοίου. Αυτά είναι..

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...