Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

η κινηση στη γραμμη (οπως και σε αυτη πατρα-σαμη) δε θυμιζει αυγουστο.

με εξαιρεση αυτες τις 2-3 μερες λογω 3 μερου σε ολα τα δρομολογια προς το νησι υπηρχαν αρκετα κενα στο γκαραζ μεχρι πριν 2 μερες. καλα απο επιβατες ας μη μιλαμε

ειδα χτες στον πορο αφιξη καλβου στις 16.00 και επτανησος στις 17.00 και δεν ηταν ιδιαιτερα ενθαρρυντικη η κινηση.

οσο για την κινηση απο τα νησια μαυρη πικρα. χτες το επτανησος στο δρομολογιο των 18.00 απο πορο ειχε καμια 200ρια ατομα 50 ιχ max και λιγοστα φορτηγα ενω αναλογη ηταν και η κινηση του καλβου στις 17.00

αυτα μαλλον ειναι συνεπεια της φετεινης μετριας χρονιας στην κεφαλονια.

ΥΓ χτες το βραδυ στις 19.30 η ουρα των ΙΧ για το δρομολογιο των 20.15 για αργοστολι ληξουρι του επτανησος δεν ηταν πανω απο μισο γκαραζ

Edited by proud_ionian
tags
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 582
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 months later...

To ZAKYΝΘΟΣ Ι είναι εδώ και καιρό στην γραμμή Κυλλήνης-Κεφαλονιάς μετά απο την θερινή τού εξορία στην βόρειο Ελλάδα..

Η ταχυτητά τού απελπιστική,

αφού κάνει την γραμμή σε 1 ώρα και 45 λεπτά..

Link to comment
Share on other sites

καλημερα! καταρχην συγχαρητηρια για το site και το φορουμ!μου αρεσει παρα πολυ και μαλλον εχω πιασει λιμανι εδω περα!

Ο Πορος αναδεικνυεται σε "κοσμοπολιτικο" λιμανι , αφου , περα απ' τα Ζακυνθινά, εχει πια και την αποκλειστικοτητα του Επτανησος για τους επόμενους 2 μηνες.

Το Επτανησος 24/11 που ταξιδεψα απο Πορο,εκανε 1 ωρα και 15 λεπτα!

Link to comment
Share on other sites

καλη η κινηση της strintzis να κοψει το αργοστολι και να βαλει πρωινο απο κυλληνη και βραδυνο απο πορο τωρα που εχει αραιωσει η κοινοπραξια δρομολογια.

το επτανησος λιγο πριν τις γιορτες θα ανεβει πατρα για να κανει το κεφαλονια την ετησια του και μετα θα παει αυτο οποτε θα απουσιασει κανενα διμηνο και θα επιστρεψει τελος φλεβαρη.

οπως ακουσα προσφατα γυρω στις 13/12 δενει το κεφαλονια. δεν σκοπευουν ομως να απουσιασουν απο τον πορο τοσο πολυ οσο περσυ

Link to comment
Share on other sites

Συγγνωμη, αλλα προσωπικα και τελειως υποκειμενικα διαφωνω.

Δεν νομιζω οτι επρεπε να αφησουν την πρωτευουσα του νησιου χωρις καραβι. Καλος κι ο Πόρος, αλλα ειναι λιγο "κατσαβραχο". Κατανοω βεβαιως οτι ο πλοιοκτητης θα κοιταξει το συμφερον του, την τσεπη του και κυριως την ασφαλεια του καραβιου του,και οχι τους 25 ληξουριωτες και τους 30 αργοστολιωτες που ταξιδευουν το χειμωνα.

Ωστοσο, νομιζω οτι ο κοσμος χρειαζεται χρονο για να μαθει μια γραμμη. Η 10χρονη εμπειρια μου στα ναυτιλιακα θεματα, μου εχει δειξει οτι ο επιβατης ψαχνει σταθεροτητα, να ξερει οτι όποτε "του' ρθει" να ταξιδεψει θα υπαρχει στο λιμανι καραβι κι δεν θα ψαχνεται απο πού θα φυγει και πού θα φτάσει.Γι ' αυτο το λογο και το "Κεφαλονια" αποτελει σταθερη αξια.

τελοσπάντων ολα αυτα ειναι προσωπικες μου αποψεις.

Εμαθα οτι το "Επτανησος" απο Απριλη ξαναπιανει την παλια γραμμη Κυλληνη-Ληξουρι-Αργοστολι. (Και φυσικα Πορο-Κυλληνη)

Link to comment
Share on other sites

το χειμωνα το αργοστολι ΔΕΝ εχει κινηση. για λιγα αμαξια και 100 επιβατες δεν εχει νοημα το δρομολογιο αφου θα μπαινει μεσα. Μην ξεχναμε οτι οι μεταφορεις προτιμουν συντριπτικα τον πορο λογω του κατα πολυ φθηνοτερου ναυλου.

Να σημειωσω εδω οτι η νομαρχια κεφαλληνιας και το ΥΕΝ ειχαν υπογραψει συμβαση αποκλειστικοτητας με την Ζακυνθινη Κοινοπραξια για τη γραμμη του Αργοστολιου με τον ορο να εκτελουνται δρομολογια ολο το χρονο. Ολα αυτα το 2001 οταν η blue star πουλησε το ionian sun και αφησε τη γραμμη.

Σεβομενοι την υπογραφη τους οι παραπανω 2 χρονια μετα δωσαν και στη strintzis ferries δρομολογια για αργοστολι με αποτελεσμα οι μεν ζακυνθινοι να καταγγειλουν τη συμβαση η δε strintzis ferries το χειμωνα να τη κανει απο αργοστολι με ελαφρα πηδηματακια. Ισως εχει παιξει ρολο και το περσυνο συμβαν και την περιπετεια του επτανησος με τις σοροκαδες.

ΥΓ το kefalonia αναμφισβητητα αποτελει σταθερη αξια και λογω σταθερων δρομολογιων και λογω πλοιου ;)

Link to comment
Share on other sites

οπως ακουσα προσφατα γυρω στις 13/12 δενει το κεφαλονια. δεν σκοπευουν ομως να απουσιασουν απο τον πορο τοσο πολυ οσο περσυ

λαθος ως προς το πρωτο σκελος. 2 μηνες θα απουσιασει απο πορο το Επtaniσος. 3/01/06 δενει το κεφαλονια. στη θεση του το επτανησος μεχρι 1/2 που θα φυγει για τη δικια του ετησια και θα επιστρεψει τελος φεβρουαριου.

θα λειψουν το απολυτως απαραιτητο, ισα ισα για τις επισκευες, για να μην υποστει η εταιρια τις περσυνες συνεπειες

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

απαντωντας σε ερωτηση που εγινε αλλου να θυμισω οτι απο 01/01/06 απο κυλληνη για πορο γινονται 3 δρομολογια ημερησιως απο την κοινοπραξια και μονο. Η ΑΝΕΖ παει μονο Ζακυνθο και η strintzis θα επανελθει απο μαρτιο.

γινονται και καποια extra δρομολογια για καυσιμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Για μια μερα πηγα στο νησι και διαβασα το εξης συγκλονιστικο:

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΗΜΕΡΗΣΙΟΣ" , 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006, σελ 14-15

ΝΕΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ:P

" Νεος σαλος εχει δημιουργηθει στον τοπο μας με την διακοπη της ακτοπλοικης γραμμης Κυλληνη - Αργοστολι - Ληξουρι που εκτελουσε το πλοιο "ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ", μια εξελιξη η οποια ειχε ξεκινησει απο την 1η Νοεμβριου 2005 που ειχε κοπει το Ληξουρι απο το δρομολογιο (...εδω αναφερεται ενα πολιτικο σχολιο, το οποιο δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να το παραθεσω)

Ετσι, ενω ολοι οι επαγγελματιες ετοιμαζονται για την θερινη περιοδο εχοντας συμπεριλαβει στα σχεδια τους και τη γραμμη αυτη, ο νομαρχης στην προχθεσινη εκτακτη ενημερωση προς τους επικεφαλεις των παραταξεων, ανεφερε οτι το πλοιο "ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ" διακοπτει τα δρομολογια στη γραμμη Κυλληνη- Αργοστολι- Ληξουρι.

Η εξελιξη αυτη, που ειναι ενα μεγαλο πληγμα για τον τοπο μας, εχει ξεσηκωσει τον κοσμο των νησιων μας και στην Παλλικη απειλουνται νεες κινητοποιησεις, οπως και το 2003 που αναγκαστηκε το ΥΕΝ να επιβαλλει την προεγγιση του πλοιου και στο Ληξουρι...."

(...παρακατω αναφερονται οι δηλωσεις των εκπροσωπων των παραταξεων που, οπως παντα, καταληγουν να κατηγορουν ο ενας τον αλλο!)

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΦΩΝΗ", 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2006, ΣΕΛ10-11

"ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΟ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΓΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙ ΚΑΙ ΛΗΞΟΥΡΙ":P

" Σ' εναν ακτοπλοικο μεσσαιωνα θα βρεθουν φετος το Αργοστολι και το Ληξουρι, που πληθισμιακα αποτελουν τα 2/3 του Νομου μας, μετα την προσφατη αποφαση της ναυτιλιακης εταιρειας Στριντζης να καταργησει τη γραμμα αυτη.

Η ναυτιλιακη εταιρεια υπεβαλε πρωτα αιτημα στο ΥΕΝ στις 30/10/05 να καταργησει το τμημα του Ληξουριου, κατι που εγινε δεκτο απο το υπουργειο.

Στη συνεχεια η εταιρεια με νεο αιτημα της ζηταει να της δοθει αδεια να καταργησει και το δρομολοιο Αργοστολι- Κυλληνης, κλεινοντας ουσιαστικα τη γραμμη, ζητωντας απ' την κυβερνηση να "μετακομισει" το πλοιο "ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ" , στον Πορο και να εκτελει το δρομολογιο Πορος Κυλληνη...(κι εδω , παρακατω αναφερονται οι θεσεις των πολιτικων παραταξεων)

Αυτα γραφουν οι εφημεριδες. τα σχολια δικα σας!

Link to comment
Share on other sites

για το αργοστολι τα εχουμε ξαναπει.

το ΥΕΝ και η νομαρχια, αθετησαν τη συμβαση (μη επιδοτουμενης)αποκλειστικοτητας που ειχαν υπογραψει με τους ζακυνθινους, και εδωσαν και στο επτανησος αδεια να πιανει αργοστολι (το 2003) αυτα. αποτελεσμα να φυογυν οι ζακυνθινοι και τωρα να την κανουν και οι στριντζαιοι.

κοβοντας το αργοστολι το καλοκαιρι θα μπορουν να φτανουν και τα 4 δρομολογια τη μερα για πορο (οποτε χρειαζεται το τεταρτο) και να μπορουν να σταθουν απεναντι στους ζακυνθινους που εχουν 6 δρομολογια.

καλο ειναι να θυμομαστε οτι το αργοστολι το χειμωνα εχει μηδαμινη κινηση και καθολου σχεδον φορτηγα, ενω το καλοκαιρι παιρνει τα "λιμα".

μπορει

...Καλος κι ο Πόρος, αλλα ειναι λιγο "κατσαβραχο"...
αλλα ειναι τα μισα λεφτα και ο κοσμος αυτο το μετραει. ασε που αν ειναι να κανει καποιος 2.30 ωρες για να παει αργοστολι απο κυλληνη, γιατι να μη μεινει πατρα και να παει σαμη. ταλεφτα ειναι λιγο παραπανω, ο χρονος επισης ελαχιστα περισσοτερος και η οδηγηση πολυ λιγοτερη.

σαμη αργοστολι ειναι μιση ωρα και δεν εχει ρανταρ ολο το χρονο να κοβουν κλησεις.

η γραμμη του αργοστολιου ηταν παντα εποχιακη, για να μην πω οτι ηταν ρουσφετι (ειδικα το Ληξουρι). επι Ελληνικης Ακτοπλοιας η γραμμη μπορει να δουλευε ολο το χρονο αλλα τοτε αλλος πληρωνε.

αμα θελουν ντε και καλα βαπορι στην πρωτευουσα ας βαλουν και το χερι στην τσεπη και να κοψουν καμια επιδοτηση.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

την παρασκευη 03/03 ξεκινα το επτανησος με 4 προγραμματισμενες αναχωρησεις απο κυληνη. (εχει και 4 δρομολογιο 22.45 με επιστροφη το σαββατο 05.30).

εδω φαινεται ποσο μεγαλυτερη ευελιξια δινει στα δρομολογια η προσεγγιση μονο στον πορο.

τα δρομολογια της παρασκευης αυτης εξαρτωνται απο το κατα ποσο το κεφαλονια θα ειναι ετοιμο αυριο βραδυ.

η κοινοπραξια εξακολουθει να εχει 3 δρομολογια ημερησιως μεχρι τις 31/3.

Link to comment
Share on other sites

Οι κεφ/νιτικες πηγες μου λενε οτι μονο για αυριο το ΕΠΤΑΝΗΣΟΣ θα κανει δρομολογιο 21.45 για Πορο, προφανως επειδη δεν θα κανει τα 2 πρωινα. (Αυτα βεβαια αν το ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ειναι ετοιμο και κανει το δρομολογιο 12.30.)

Τις υπολοιπες μερες τα δρομολογια ειναι 3 με πρωτο πρωινο απο Κυλληνη 07.00.:o

Link to comment
Share on other sites

εννοειται οτι δε θα κανει καθε μερα 4 δρομολογια. απλα επισημανα οτι χωρις την προσεγγιση στο Αργοστολι μπορει ευκολα να προσθεσει ενα ακομη δρομολογιο σε μερες αιχμης.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

δεν υπαρχει επισημο νεο (ουτε ανεπισημο).

το openseas για μετα την 01/04 εχει μονο την πρωινη (11.30)αναχωρηση του Επτανησος για πορο, ενω μεχρι 31/3 εχει κανονικα 3 αναχωρησεις για πορο.

το πιο πιθανο ειναι να γινονται διεργασιες για το αν θα παει.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνα με οσα εχει ανακοινωσει η ionian ferries μαλλον μενει με ενα βαπορι στον πορο φετος. και για τις μερες του πασχα και για αγιου πνευματος και σκ ιουνιου δινει max 4 δρομολογια (απο ενα πλοιο τα 3). τον καλβο λογικα.

μενει να δουμε δρομολογια high season αλλα λογικα ετσι θα παει. ο καλβος 3 δρομολογια πορο, και το ιονις καμια τσοντα.

λογικο ειναι λοιπον να θελει η strintzis να μεινει πορο μονο το ΤΑΝΙ ωστε να μπορει να κανει και αυτο 4 οταν χρειαζεται.

Link to comment
Share on other sites

Επισημα πια, το Επτανησος μενει στα ιδια δρομολογια ως τις 15 Ιουνιου. Απο κει και μετα θα γινει η πολυαναμενομενη - επιτελους!- αλλαγη. για ειμαι ομως ειλικρινης...:D αν δεν το δω , δεν το πιστευω!!!:eek:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Το Επτανησος απο το Σαββατο 8/4 εχει αναχωρηση 20.15 απο Κυλληνη για Αργοστολι. Αφιξη γυρω στις 22.40.

Μεγαλη Εβδομαδα (και μονο τοτε) θα μπει και Ληξουρι.

Link to comment
Share on other sites

Σε κανένα on line σύστημα έκδοσης εισιτηρίων δεν μπορεί να γίνει κράτηση από Κυλλήνη προς Κεφαλλονιά ή Ζάκυνθο, αφού τα δρομολόγια δεν διατίθενται. Προσπάθησα να βρω κάποιον τρόπο για να κάνω μια κράτηση για γνωστό μου αλλά δεν...

Link to comment
Share on other sites

Μεγαλη Εβδομαδα (και μονο τοτε) θα μπει και Ληξουρι.

ok!ζητώ συγγνωμη και αναιρω!

το Επτανησος δεν θα μπει Μ. Εβδομαδα στο Ληξουρι. η εταιρεια αποφασισε οτι το καραβι θα προσεγγισει στο λιμανι του Ληξουριου τελη Μαη με αρχες Ιουνιου, αν και εφοσον εχει γινει η απαιτουμενη εκβαθυνση. κι αυτο για να κανει τη στροφη μεσα στο λιμανι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...