Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς Δωδεκάνησα


Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η σεζόν στη Ρόδο ξεκινάει στα τέλη Μαρτίου με τα πρώτα charter να φτάνουν στο νησί. Η Ρόδος είναι ένα νησί με πολύ ξένο τουρισμό, αρκετή στρατιωτική παρουσία, φοιτητές και μεγάλο πληθυσμό, οπότε υπάρχει μεγάλη ανάγκη για τη μεταφορά προμηθειών στο νησί. Ακόμα και το χειμώνα που σταματάει το ένα βαπόρι η Blue Star Ferries στη γραμμή, η κίνηση καλύπτεται οριακά με δύο πλοία!! Το χειμώνα μεταφορικές βάζουν φορτηγά στο Πρεβελης για Ρόδο για εξυπηρετήθουν, όπως και στο Τάλως.

Link to comment
Share on other sites

Δεν αντιλέγω ότι Κ τα 2 νησιά έχουν τεράστιο τουριστικό  ρεύμα απλώς μου φάνηκε υπερβολικό ν Μην χωράνε οι νταλίκες σε ένα πλοίο σαν Τ Ρόδος 

Link to comment
Share on other sites

Γιατί σου κάνει εντύπωση, εδώ και το Superfast XII άφηνε έξω φορτηγά!! Και μην ξεχνάτε είχαμε κάποιες ακυρώσεις δρομολογίων τη προηγούμενη εβδομάδα λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, οπότε τα φορτία μαζεύτηκαν!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Διατηρούνται τα δρομολόγια του 2018 και το 2019. Ποια αιτήματα ικανοποίησε η BLUE STAR για την Πάτμο και ποια όχι

Quote

Τα αποτελέσματα του ταξιδιού του δημάρχου Πάτμου από Δευτέρα 29 Οκτωβρίου έως και Τετάρτη 31 Οκτωβρίου έχουν ως εξής:
Οι συναντήσεις με μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον, έγιναν στην ΒLUE STAR και στην ΕΣΑΛ.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 4 η ώρα και εκτός από τον διευθυντή ναυτιλιακής εκμετάλλευσης της ATIICA GROUP κ. Διονύση Θεοδωράτο και τους συνεργάτες του παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος κ. Γρηγόρη Στόικος ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Πάτμου κ. Ιάκωβος Κουτλάκης, το μέλος κ. Κατερίνα Τομαή, ο κ. Νικόλαος Μίχας μέλος του συλλόγου Ενοικιαζομένων δωματίων κ.ά. Η συζήτηση αφορούσε τα δρομολόγια του 2019. Τα αιτήματα του δημάρχου και των επαγγελματιών που κυριάρχησαν, ήταν η ανακοίνωση των δρομολογίων του 2019 πριν το τέλος του χρόνου, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έγκαιρων προγραμματισμών από τους ενδιαφερόμενους. Η καθημερινή σύνδεση του Πειραιά με Πάτμο και επιστροφή, η σύνδεση με την Βόρεια Ελλάδα και τέλος η αλλαγή του ωραρίου αναχώρησης των δρομολογίων από τον Πειραιά, ώστε η άφιξη στην Πάτμο να γίνεται πριν τις 12 η ώρα γιατί αλλιώς, με ότι ισχύει σήμερα, οι επισκέπτες χρεώνονται ένα βράδυ διαμονής. Επίσης η διατήρηση του δρομολογίου σύνδεσης με τα γειτονικά νησιά Σάμο- Ικαρία- Φούρνους κ.λπ.
Ο κ. Θεοδωράτος και οι συνεργάτες του άκουσαν τα αιτήματα με πολύ προσοχή από τον Δήμαρχο κ. Στόικο και τους φορείς. Το αίτημα αλλαγής ωραρίου αναχώρησης από τον Πειραιά απερρίφθη λόγω προσεγγίσεων σε πολλά νησιά που καθιστούν την ώρα ολοκλήρωσης του δρομολογίου απαγορευτική για την επόμενη αναχώρηση του. Όσο αφορά την έγκαιρη ανακοίνωση των δρομολογίων η εταιρεία είναι σε θέση να ικανοποιήσει το αίτημα. Τα δρομολόγια μέχρι και τον Μάρτιο είναι ήδη αναρτημένα στην ιστοσελίδα της εταιρείας και υποσχέθηκε ότι τέλος Νοεμβρίου θα είναι αναρτημένα και τα υπόλοιπα δρομολόγια του 2019. Υπογράμμισε ότι για τα δρομολόγια θα ισχύσει ότι και πέρυσι. Από Πειραιά, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και Σάββατο, όπως το ίδιο θα ισχύσει και για την Βόρειο Ελλάδα.
Ο δήμαρχος κ. Στόικος επέμεινε για ένα ακόμα δρομολόγιο κάθε Παρασκευή αλλά δεν έλαβε καμία υπόσχεση. Παρόλα αυτά είναι αισιόδοξος ότι η διεκδίκηση του δεν θα πάει χαμένη.

 

Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star 2 θα προσεγγίζει τη χειμερινή περίοδο την Κάλυμνο 2 φορές την εβδομάδα (Τέταρτη & Παρασκευή από Πειραιά και Πέμπτη & Κυριακή από Ρόδο), από μία που ήταν το καλοκαίρι. Σύμφωνα με το πίνακα δρομολογίων της Blue Star Ferries από 1 Νοεμβρίου 2018 μέχρι και 14 Μαρτίου 2019. Ενώ από 15 Μαρτίου 2019 θα εκτελεί και πάλι ένα μόνο δρομολόγιο.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
On 2/4/2019 at 2:00 PM, express skiathos said:

Στις 12 Φεβρουαρίου το πρώτο ΣΑΣ για το 2019.

Ελπίζω να υπάρχει το Σάμος - Κως με Dodekanisos sea ways σε αυτό το ΣΑΣ. Σαν πολύ να το καθυστερούν πάλι...

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...

Γιατί δεν αγοράζουν/ ναυλώνουν ένα roro να κάνει τη σκούπα στα Δωδεκάνησα, μόνο έχουν κάθε τόσο έκτακτο με ferry; Τόσο τραυματική ήταν η εμπειρία του med star; 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Διαμαρτυρία του Εμπορικού Συλλόγου Ρόδου στην Attica Group για την καθυστερημένη άφιξη εμπορευμάτων στη Ρόδο

Quote

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου απέστειλε σήμερα την παρακάτω επιστολή προς τον Επιτελικό Εμπορικό Διευθυντή Attica Group κ. Διονύση Θεοδωράτο:

Αξιότιμε κύριε Θεοδωράτε,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρόδου, έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων και έντονων διαμαρτυριών, για την κατάσταση, η οποία επικρατεί με τη τροφοδοσία της αγοράς της Ρόδου.

Συγκεκριμένα, δεχόμαστε καταγγελίες για υπερβολικές καθυστερήσεις στην άφιξη των εμπορευμάτων, λόγω μη επάρκειας θέσεων φορτηγών στα πλοία της γραμμής.

Δεδομένου ότι, βρισκόμαστε στην αρχή της τουριστικής σαιζόν και δεδομένου ότι ήδη διανύουμε την πασχαλινή περίοδο και τα καταστήματα θα πρέπει να τροφοδοτηθούν σωστά, αιτούμεθα – ζητούμε να προστεθούν, όσα δρομολόγια κρίνεται απαραίτητο, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση άμεσα, για να μπορέσει η αγορά να ανταπεξέλθει, στις ανάγκες του εμπορικού κόσμου.

Σας παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΟΝΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΠΑΝΟΣ

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 4 weeks later...

Έκτακτο δρομολόγιο του Blue Star 2

ΣΑΒΒΑΤΟ 06/07/19: F/B BLUE STAR 2 από ΠΕΙΡΑΙΑ 17:00 για ΡΟΔΟ 04:00 (επομένης)

 ΚΥΡΙΑΚΗ 07/07/19: F/B BLUE STAR 2 από ΡΟΔΟ 07:00 για ΠΕΙΡΑΙΑ 18:00

 

ξεπάτωμα ολκής..

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

Από την ερχόμενη εβδομάδα, σταματούν τα εξπρές δρομολόγια των μεγάλων Blue Star στις 9:00 από Πειραιά για Κω-Ρόδο και από Ρόδο στις 10:00 για Κω-Πειραιά.

Παραπάνω αναφέρομαι στα δρομολόγια της Πέμπτης αλλά δε μπορώ να κάνω edit. 

Link to comment
Share on other sites

Στο σύστημα κρατήσεων της Blue Star Ferries φαίνεται περασμένο δρομολόγιο του Πελαγίτη αύριο για 12νησα. 

Δεδομένου οτι το Blue Carrier 1 αύριο θα είναι στον Πειραιά, γιατί θα εκτελέσει δρομολόγιο για λογαριασμό της Bsf το Πελαγιτης; Έχει ήδη πληρωμένο ναύλο μήπως;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...