Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς Δωδεκάνησα


Recommended Posts

  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Στη σημερινή εκδήλωση για την προβολή της Πάτμου στο ξενοδοχείο Τιτάνια, που ανέφερα στο χτεσινό ποστ, παρουσιάστηκαν από τη BlueStar ferries, την HSW και τη Dodekanisos Seaways τα φετινά δρομολόγια για Πάτμο, αλλά και στατιστικά στοιχεία αφίξεων στο νησί, των εν λόγω εταιριών κατά τα προηγούμενα έτη.

 

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites

Το Σάββατο 25/02/17 το Blue Star 1 θα κάνει έκτακτο δρομολόγιο από το Πειραιά στις 12:00 για Κω και επιστροφή τη Κυριακή από τη Κω στις 8:00. Το Blue Star 2 δεν θα φύγει τη Κυριακή από τη Ρόδο λόγω του 3ημερου αλλά τη Δευτέρα το πρωί στις 8:00, έτσι η αναχώρηση της Δευτέρας από το Πειραιά θα γίνει στις 23:55 αντί για τις 19:00

Link to comment
Share on other sites

Το Blue Star 2 κάνει σήμερα ένα τοπικό δρομολόγιο από τη Ρόδο στις 19:00 για Κω (22:00) και επιστροφή από τη Κω στις 22:30 για Ρόδο (01:30) σε ανταπόκριση του δρομολογίου του Blue Star 1 από το Πειραιά για Κω!!

Link to comment
Share on other sites

Κάθε Πέμπτη (09/03/17, 16/03/17, 23/03/17, 30/03/17) το Blue Star 1 θα κάνει ένα έξτρα δρομολόγιο για Κω Ρόδο στις 8:00 από το Πειραιά και επιστροφή στις 22:00 από τη Ρόδο με το πλήρες δρομολόγιο και θα κάνει και το δρομολόγιο της Παρασκευής από το Πειραιά, για να αναχωρήσει το Σάββατο το απόγευμα στις 17:00 από τη Ρόδο για Κω Πειραιά. Το Blue Star 2 θα κάνει έξτρα δρομολόγιο κάθε Σάββατο στις 19:00 από το Πειραιά για Κω Ρόδο και θα εκτελεί το δρομολόγιο της Κυριακής κανονικά. Ουσιαστικά προσθέτει δυο δρομολόγια την εβδομάδα για Κω Ρόδο λόγω της αυξημένης κίνησης στα φορτηγά.

Link to comment
Share on other sites

Είναι σε αναζήτηση πλοίου είναι η αλήθεια!! Αλλά φέτος δεν θα είναι διαθέσιμο το Κρήτη Ι για να ξελασπωσει τη κατάσταση!! Από χθες έχω ακούσει από 2-3 διαφορετικές πηγές ότι θα κινηθούν να ναυλωσουν το Med Star για 3 μήνες το καλοκαίρι!!

Link to comment
Share on other sites

Παντα υπηρχαν εκτακτα δρομολογια την σαρακοστη...καθε μερα αφηνει 7με 10 κομματια τις καθημερινες..

Οσο για την επιθεση στην hsw στην βορεια γραμμη δεν μας ειπε ομως το ποσο κοστολογει την μοναχοβαπορι γραμμη των 12νησων???

Link to comment
Share on other sites

Υπήρχαν έκτακτα δρομολόγια κάθε Σάββατο που είχε παραμονή το Blue Star 2 στη Ρόδο. Αλλά φέτος βλέπουμε ότι δεν αρκεί αυτό το έκτακτο δρομολόγιο και προσθέτουν και δεύτερο έκτακτο δρομολόγιο. 

Μετά την αποχώρηση της GA Ferries από το Δωδεκάνησα, η Blue Star Ferries έμεινε μονοπώλιο στη γραμμή και όποιος έχει μπει με άλλο πλοίο στη γραμμή πχ Νήσος Ρόδος (έφαγε τρομερό πόλεμο τιμών στα ΦΓ), τα Colossus & Ippotis από τη ΝΕΛ (εκεί είχαν πάρει αρκετό μερίδιο από τη κίνηση των ΦΓ της Blue Star Ferries) και τώρα με το Τάλως. πέφτει μεγάλος πόλεμος από την Blue Star Ferries σε όποιο ΦΓ ταξιδέψει με τους αντίπαλους!! Οι γνωστοί τσεκαδόροι της εταιρείας σημειώνουν κάθε ΦΓ που πάει στους αντίπαλους!!

Link to comment
Share on other sites

Τα ξερουμε ολα αυτα κ τα βλεπουμε κ μεις αλλα οταν στο βορειο αιγαιο ολη την βδομαδα κουβαλανε 400 φορτηγα  ολοι μαζι εδω η blue star  κουβαλαει 500 τουλαχιστον μονη της κ κανει κ εκτακτο ενω απο βορεια εχουν διανυκτερευση τα σαββατα.. αλλα για τις τιμες τιποτα απο διαρροες

Link to comment
Share on other sites

Οι τιμές στα ΦΓ είναι γύρω στα 58€/μετρο για τη Ρόδο με τη Blue Star Ferries, που σε σχέση με τα 36€/μετρο για τη Μυτιλήνη είναι τεράστια διαφορά για μένα, παρά τη μεγαλύτερη απόσταση για τη Ρόδο.

Link to comment
Share on other sites

Παντα η Blue Star ηταν ακριβη προς Δωδεκάνησα.

Το 2011 ειχα δωσει στην αριθμημενη με το ΔΙΑΓΟΡΑ, που εκανε ολη την αγονη, 60 ευρω όταν η τιμη του αεροπλάνου ηταν σχεδόν η ιδια

Link to comment
Share on other sites

Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή το δρομολόγιο της Blue Star θα είναι μέσω Σύρου όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή όμως η εταιρεία δεν έχει αποφασίσει ακόμα εάν το δρομολόγιο θα γίνεται μέσω Σαντορίνης όπως τα προηγούμενα χρόνια ή μέσω Σάμου όπως έχει αιτηθεί στις φετινές δρομολογήσεις.

Link to comment
Share on other sites

Αυτά είναι απλά τα εγκεκριμένα δρομολόγια, ούτε στην ιστοσελίδα της έχουν ανέβει ακόμα, ούτε έχουν ανοίξει πλάνα. Μέσα στο Μάρτιο φαντάζομαι πως θα λάβουν τις τελικές αποφάσεις τους.

Link to comment
Share on other sites

38 minutes ago, Panagia Ekatontapiliani said:

Πλέον ανέβηκαν τα ολοκληρωμένα δρομολόγια του Blue Star 2 για Κω Ρόδο μέσω Σάμου!!

και παρα τα οσα διεσπειραν οι κασσανδρες, οι ωρες του ταξιδιου για κω και ροδο δεν μεταβαλλονται, καθοτι η μιλιομετρικη αποσταση, ειναι λιγο πολυ ιδια, ισως και κατα τι λιγοτερη, απο οτι και αν προσεγγιζε σαντορινη

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομίζω να έχει αναφερθεί στο forum ότι είναι μεγαλύτερη η απόσταση μέσω Σάμου (είτε Καρλόβασι είτε μέσω Βαθέως) για Δωδεκάνησα από ότι μέσω Σαντορίνης. Παντως μέσω Σαντορίνης το Blue Star 2 όταν έφευγε από το Πειραιά στις 18:00 είχε άφιξη στη Ρόδο στις 9:00 ενώ τώρα μέσω Καρλόβασι θα φτάνει στις 7:20 και μέσω Βαθέως στις 8:10. (Τώρα εξαρτάται με τι ταχύτητα θα γίνονται τα δρομολόγια).

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Συνάντηση Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου με τον υφυπουργό Ναυτιλίας Νεκτάριο Σαντορινιό

Quote

Το υπερ–επείγον ζήτημα της ακτοπλοϊκής και της αεροπορικής σύνδεσης της Καλύμνου, τέθηκε κατά κύριο λόγο, στη συνάντηση της Ένωσης Καλυμνίων Ρόδου «Ο Εν Καλύμνω Άγιος Σάββας» με τον υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό, ο οποίος ως γνωστόν, είναι και ο πρόεδρος της επιτροπής, για το συντονισμό των συγκοινωνιών.

Αίτημα της προέδρου Μαρίας Βάλλα και του αντιπροέδρου Βασίλη Μπόλκα που παρευρέθηκαν στη συνάντηση, σε συνεννόηση με το δήμαρχο Καλυμνίων κ. Γαλουζή, είναι, η αύξηση των ακτοπλοϊκών προσεγγίσεων, σε τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα (από τρεις που υπάρχουν τώρα) καθώς και η αύξηση των αεροπορικών δρομολογίων, που επίσης έχουν μειωθεί κατά 50% ώστε, το μεγάλο νησί της Δωδεκανήσου, η Κάλυμνος, να απαλλαγεί επί τέλους από τον άδικο χαρακτηρισμό της άγονης γραμμής.

Για το συγκεκριμένο αίτημα, που ο κ Σαντορινιός έκρινε δίκαιο, τόνισε ότι είναι στις προθέσεις του, η Κάλυμνος, με οποιοδήποτε τρόπο να εξυπηρετηθεί, προκειμένου να μπει σε νέα τροχιά ανάπτυξης, γι αυτό και ο ίδιος, θα καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες, για να μην υπάρξει πλέον πρόβλημα από τη νέα ακτοπλοϊκή περίοδο.

Παρόλα αυτά, λύση στο πρόβλημα – όπως είπε - θα δοθεί και με την έναρξη των δρομολογίων με υδροπλάνα, που το υπουργείο και ο ίδιος προσωπικά, προωθούν με ζήλο.

Σε επικοινωνία της προέδρου της Ένωσης, Μαρίας Βάλλα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της BLUE STAR FERRIES κ. Μιχάλη Σακέλλη και τον Εμπορικό Διευθυντή κ. Διονύσιο Θεοδωράτο για την αύξηση δρομολογίων από και προς Πειραιά και σύνδεση με Κυκλάδες, με ένα από τα μεγάλα πλοία, ο πρώτος, εξέφρασε την πρόθεση, να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, αρχής γενομένης από το αίτημα της εταιρείας για σύνδεση της Καλύμνου και με τη Σάμο, από τη νέα ακτοπλοϊκή περίοδο  και ο δεύτερος, διαβεβαίωσε ότι η Κάλυμνος, θα προστεθεί στα δρομολόγια του Ε/Γ–Ο/Γ Blue Star 2 για την αιτούμενη γραμμή Πειραιάς, Σύρος, Κάλυμνος, Κως, Ρόδος και επιστροφή, μόλις λάβει τις σχετικές μετρήσεις, από την εργοληπτική εταιρεία εκβάθυνσης του λιμένος.

Σε συζήτηση με το δήμαρχο Καλύμνου και τον υπεύθυνο της εργολαβικής εταιρείας 3Κ, κ. Κρούσκο, δόθηκε η διαβεβαίωση, ότι οι μετρήσεις θα αποσταλούν, το αργότερο μέσα σε μια εβδομάδα, προκειμένου να τελειώσει οριστικά το πρόβλημα.

Πηγή : ΡΟΔΙΑΚΗ

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...