Jump to content
Shipfriends

Πειραιάς Δωδεκάνησα


Recommended Posts

Θα μπορούσε το πατμος το καλοκαίρι που θα κάνει το απογευματινό της Παροναξίας να κάνει μια επέκταση απο Αστυπάλαια για Καλυμνο. Την ταχύτητα την εχει οποτε και το δρομολογιο της επόμενης μέρας απο Πειραιά δε θα παει πολυ αργα.

Υ.Γ. Παντως η κινηση της εταιρείας να φύγει ο Διαγορας και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα και λιγο πριν την καλοκαιρινή σεζόν, δε μου φαίνεται και τόσο μελετημένη. Απο τη μια αναγκάστηκε να ακυρώσει την καλοκαιρινή αρπαχτή της Ραφηνας (μικρο το κακό) απο την άλλη δημιουργεί όπως φαίνεται προβλημα στην άγονη της Δωδεκανήσου με μονο καλο τη συνέπεια του Παρος. Τόσο πιο καλο και σίγουρο ειναι το παραδάκι στο Μαροκο;;

Edited by Blue Star Delos
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Μάλλον μια ανάσα στη γραμμή των Δωδεκανήσων μετά την αποχώρηση του Διαγόρας θα δώσει το Κρήτη Ι!! Ακούγεται ότι το Κρήτη Ι θα μπει ως έξτρα πλοίο στη γραμμή Κω Ρόδο για να βοηθήσει τα φορτηγά. Ενώ από το Σεπτέμβριο θα δούμε το Blue Star Patmos στη θέση του Blue Star Paros στην άγονη γραμμή των Δωδεκανήσων!!

Link to comment
Share on other sites

Η επαλήθευση των πληροφοριών μου ότι το Κρήτη Ι ετοιμάζεται για Δωδεκάνησα. Το Κρήτη Ι αναμένεται να κάνει δρομολόγια στη γραμμή Πειραιά Κάλυμνο Κω Ρόδο, τις αντίθετες ημέρες με το Blue Star Paros, οπότε θα είναι τις ίδιες ημέρες με το Superfast XII. Λογικά θα ξεκινήσει την Δευτέρα 04/07/16.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Το Blue Star Patmos στο δρομολόγιο από Ρόδο για Πειραιά στις 28/10 θα προσεγγίσει στη Τήνο πριν τον Πειραιά. Ενώ το δρομολόγιο του Σαββάτου από το Πειραιά θα γίνει τη Κυριακή στις 8:00 και θα προσεγγίσει στη Τήνο πριν τα νησιά των Δωδεκάνησων.

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή την ημέρα που έχει και το Πρέβελης το ένα δρομολόγιο του προς τη Καρπαθο!! Ωραία εξυπηρέτηση από την Blue Star αλλά και από το ΥΕΝ που εγκρίνει να γίνονται δύο από τα τρία δρομολόγια προς τη Καρπαθο την ίδια ημέρα!!

Link to comment
Share on other sites

Εχει ενδιαφερον αυτη η αλλαγη γιατι συνδεεται η Καρπαθος επιπλεον με την Πατμο, του Λειψους, τη Λερο, την Καλυμνο και τη Συμη.

Επισης θα το πηγαινουν γκαζωμενο γιατι χωρις την επεκταση της Καρπαθου ειχε αφιξη στη Ροδο στις 09:40 και τωρα θα φτανει 3.5 ωρες νωριτερα, δηλαδη στις 06:10. Θα αναχωρει στις 08:00 και στις 11:30 θα ειναι στα Πηγαδια.

Ο συνολικος χρονος απο Πειραια για Καρπαθο θα ειναι 20 ωρες και 30 λεπτα, εντυπωσιακος δεδομενης της τεραστιας διαδρομης που κανει και των απειρων λιμανιων που προσεγγιζει αλλα παλι ειναι πιο αργο απο το κοντοταξιδο δρομολογιο του Πρεβελης. Επισης οντως το οτι η αναχωρηση των δυο εκ των τριων δρομολογιων για Καρπαθο θα γινεται Τριτη ειναι θεμα εκτος αν αλλαξει το Πρεβελης δρομολογια και παει ξανα Δευτερα... Ισως αν μπορουσε να προσεγγιζει το 12αρι στα Πηγαδια να εβγαινε πιο καλα το προγραμμα.

Link to comment
Share on other sites

To PATMOS τις αλλες δυο ημέρες έχει προέκταση για Καστελόριζο οποτε δεν θα μπορούσαν να βάλουν τότε την προσέγγιση στην Κάρπαθο. Ίσως θα μπορούσε να αλλάξει η προσέγγιση Καστελόριζο (να γίνεται Τετάρτη αντί Παρασκευής) ώστε να προσεγγίζει Κάρπαθο τις Παρασκευές.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στο χθεσινό δρομολόγιο του Blue Star Patmos από τα Δωδεκάνησα προσέγγισε τη Τήνο το ίδιο θα συμβεί και στο αυριανό δρομολόγιο από το Πειραιά.

Έκτακτο δρομολόγιο προς Πανορμίτη την Κυριακή 06/11/16 με το Dodekanisos Express

Link to comment
Share on other sites

On 11/10/2016 at 8:51 PM, Panagia Ekatontapiliani said:

Το Blue Star Patmos στο δρομολόγιο από Ρόδο για Πειραιά στις 28/10 θα προσεγγίσει στη Τήνο πριν τον Πειραιά. Ενώ το δρομολόγιο του Σαββάτου από το Πειραιά θα γίνει τη Κυριακή στις 8:00 και θα προσεγγίσει στη Τήνο πριν τα νησιά των Δωδεκάνησων.

αναβληθηκε η εκδρομη της 28/10 ή ειχε τοση επιτυχια που ξαναεγινε;

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίου του Dodekanisos Pride σήμερα λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα Τετάρτη 09/11/16 ισχύει απαγόρευση απόπλου του ταχύπλοου καταμαράν Dodekanisos Pride, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και το δρομολόγιο των 08.30 από Ρόδο προς Πανορμίτη-Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Λειψούς-Αγαθονήσι-Λειψούς-Λέρο-Κάλυμνο-Κω-Σύμη-Ρόδο δεν θα πραγματοποιηθεί.

Το δρομολόγιο θα μεταφερθεί αύριο Πέμπτη 10/11/16

 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε για άλλη μια φορά η εταιρεία Blue Star Ferries, που ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα των κατοίκων του νησιού για τη προσθήκη τρίτου δρομολόγιο την εβδομάδα από και προς τη Σύμη μετά τις γιορτές, μετά από αίτημα του δήμαρχου Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας Η ανταπόκριση της Blue Star Ferries ήταν άμεση στο αίτημα της Σύμης και έτσι μετά τις γιορτές η Σύμη θα ενταχθεί στο δρομολόγιο της Κυριακής προς Ρόδο και της Δευτέρας προς Πειραιά. Να σημειωθεί ότι η Σύμη εξυπηρετείται με δύο ακόμα δρομολόγια την εβδομάδα από την Blue Star Ferries προς Πειραιά, κάθε Τετάρτη και Παρασκευή. Ειδικότερα κάθε Τετάρτη στις 18:30 και κάθε Παρασκευή στις 20:40. Οι ώρες του τρίτου δρομολογίου θα ανακοινωθούν στο αμέσως επόμενο διάστημα.

Ο δήμαρχος της Σύμης κ. Λευτέρης Πακαλοδούκας, μιλώντας στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ» ευχαρίστησε την Blue Star Ferries για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα των κατοίκων. «Πρόκειται για μεγάλη εξυπηρέτηση των κατοίκων της Σύμης η προσθήκη και τρίτου δρομολογίου από την Blue Star Ferries και μάλιστα χωρίς επιδότηση. Ευχαριστούμε την εταιρεία που ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας, στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε και στην δεδομένη οικονομική συγκυρία. Η βοήθεια αυτή είναι σημαντική για εμάς» τόνισε ο κ. Παπακαλοδούκας, επισημαίνοντας ότι το Blue Star εξυπηρετεί μεγάλο όγκο οχημάτων του νησιού σε κάθε του δρομολόγιο.

Τροποποίηση δρομολογίου του Dodekanisos Pride στις 28/11/16 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι χθες Δευτέρα 28/11/16 ίσχυε απαγόρευση απόπλου του ταχύπλοου καταμαράν Dodekanisos Pride, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και το δρομολόγιο των 08.30 από Ρόδο προς Σύμη-Κω-Κάλυμνο-Λέρο-Λειψούς-Αγαθονήσι-Λειψούς-Λέρο-Κάλυμνο-Κω-Σύμη-Ρόδο δεν πραγματοποιήθηκε.

Το δρομολόγιο μεταφέρεται για αύριο Τετάρτη 30/11/16

Link to comment
Share on other sites

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από το Δήμο Πάτμου προς την εταιρεία Blue Star Feries, η οποία μετά από πολλά χρόνια ( βοήθησε και ο ανταγωνισμός βέβαια ) στην ανακοίνωση των δρομολογίων της για το 2017, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο μας δίνει επιστροφή προς Πειραιά τις Τρίτες !!!

* Το έκανε και μέσα στη περασμένη σεζόν, με τη διαφορά όμως ότι ήταν απόφαση last minute και δεν καρποθήκαμε τα μέγιστα.

Κάτι το οποίο θα συμβεί όμως φέτος, χάρη στον έγκαιρο προγραμματισμό της εταιρείας!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ποιο είναι το πλοίο Πανορμίτης που ζητάει δρομολόγηση στη γραμμή Σύμη Ρόδο από τις 30/04/17 έως 31/12/17?? Να είναι κάποιο από τα υπάρχοντα που θα αλλάξει όνομα ή κάποιος νέο απόκτημα?

Link to comment
Share on other sites

Έκτακτο δρομολόγιο του κόκκινου για Κω Ρόδο απόψε στις 2.00 τη νύχτα λόγω μεγάλης κίνησης σε φορτηγά ενόψει εορτών. Δευτέρα το κόκκινο αντικαθίσταται από το BS2.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Στα δρομολόγια του Blue Star 2 όταν θα πάει σαν τρίτο βαπόρι στα Δωδεκάνησα, βλέπουμε ότι δεν έχει προσεγγίσει στη Σαντορίνη, εάν και φέτος είχε δηλωθεί το Καρλόβασι αντί για τη Σαντορίνη.

Link to comment
Share on other sites

Τροποποίηση δρομολογίων του Dodekanisos Express στις 16/01/17 και 18/01/17 λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών

Quote

Σας ενημερώνουμε ότι, σήμερα Δευτέρα 16/01/17 ισχύει απαγόρευση απόπλου του ταχύπλοου καταμαράν Dodekanisos Express λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και το δρομολόγιο των 08.30 από Ρόδο για Σύμη, Κω, Κάλυμνο, Λέρο, Λειψοί, Αγαθονήσι και επιστροφή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18/01/17

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
On 28/2/2016 at 1:09 PM, Ioannis Kamitsis said:

Έχει ήδη σταλθεί στους αρμόδιους εδώ και καιρό. Αυτό είναι ένα κομμάτι της επιστολής ***

Θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε ένα δίκαιο αίτημα των δημοτών της Πάτμου αλλά και των επισκεπτών αυτής.

Το αίτημα αυτό αφορά την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού μας με τον Πειραιά κατά την περίοδο του Πάσχα.

Η Πάτμος ως γνωστό χαρακτηρίζεται ως τα Ιεροσόλυμα του Αιγαίου λόγω της Ιερότητας του τόπου και της θρησκευτικής της ιστορίας.

Αυτό την κατατάσσει στους τοπ θρησκευτικούς τουριστικούς προορισμούς στη Χώρα μας αλλά και Παγκοσμίως λόγω της Αποκάλυψης του Ιωάννη καθόλη τη χρονιά ποσό μάλλον την περίοδο του Πάσχα.

Είναι αδιανόητο λοιπόν την περίοδο του Πάσχα τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια να παραμένουν όπως έχουν και να μην υπάρχει μία έστω έκτακτη δρομολόγηση καθώς η ζήτηση φθάνει στο ανώτερο σημείο της μετά από αυτή της 15 Αυγούστου.

Να σας εξηγήσουμε τώρα πιο είναι το μεγάλο μας πρόβλημα.

Ενώ τη Μεγάλη Εβδομάδα υπάρχουν ικανοποιητικά δρομολόγια για να έρθουν οι επισκέπτες μας στο νησί, τη Δευτέρα του Πάσχα που είναι και η ημέρα της μεγάλης επιστροφής υπάρχει μόνο ένα πλοίο το οποίο αντιστοιχεί σε 800 εισιτήρια για το νησί μας. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των επισκεπτών που θα έρθουν στο νησί μας από Πειραιά περιορίζεται αυτόματα σε αυτά τα νούμερα διότι το μεγαλύτερο ποσοστό πρέπει να βρίσκεται την Τρίτη του Πάσχα στις εργασίες του, όπως επίσης και αυτοί οι οποίοι δεν εργάζονται την Τρίτη αλλά δυστυχώς δεν μπορούν να χρεωθούν έξτρα διανυκτέρευση.

Αιτούμεθα λοιπόν, μία έκτακτη δρομολόγηση τη περίοδο του Πάσχα από και προς Πειραιά, με ημέρα αναχώρησης από Πειραιά την Μ. Πέμπτη και ημέρα επιστροφής προς Πειραιά τη Δευτέρα του Πάσχα.

Τις ημέρες αυτές υπάρχει δρομολόγιο της Hellenic Seaways από Πειραιά προς Σάμο και αντίστροφα, γραμμή στην οποία εντάσσεται και η Πάτμος την περίοδο Ιουνίου – Σεπτεμβρίου και θα θέλαμε να ενταχθεί έκτακτα με ένα δρομολόγιο το Πάσχα για να καλύψει τις ανάγκες των δημοτών αλλά και των επισκεπτών μας.

Ένα χρόνο μετά...με πολύ χαρά...!!! Hellenic Seaways - Μ. Πέμπτη από Πειραιά , Τρίτη του Πάσχα επιστροφή !!!

Ευχαριστουμέ θερμά, για ακόμα μια φορά!!!

Link to comment
Share on other sites

Αναμφισβήτητα είναι δρομολόγιο που θα βολέψει αρκετούς εκδρομείς, όμως ίσως είναι καλό να προσθέσουν την Πάτμο και στο δρομολόγιο της Μ.Τρίτης από Πειραιά, καθώς οι περισσότεροι επισκέπτες - προσκυνητές θέλουν να είναι ήδη στο νησί το πρωινό της Μ.Πέμπτης για την παρακολούθηση της τελετής του Ιερού Νιπτήρα στο Μοναστήρι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...