Jump to content
Shipfriends

Superferry (IMO 9110016)


Recommended Posts

  • Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 weeks later...

Επίσης, για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος τουριστικά πρακτορεία του Ηρακλείου κανονίζουν εκδρομή με πολλούς κρητικούς προς την Άνδρο.

Edited by proud_ionian
Link to comment
Share on other sites


Καλή αρχή!!! Όπως φαίνεται στο βίντεο, την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ειρηναίος.

 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ταξίδεψα πρόσφατα με το πλοίο και ομολογώ πως εντυπωσιάστηκα.Η είσοδος στο 1ο κατάστρωμα επιβατών γίνεται είτε από πρύμα με σκάλες και κυλιόμενη αλλά και από το μέσον του γκαράζ από το cage με σκάλες και κυλιόμενη!Πρώτη φορά συναντώ κυλιόμενη σε τέτοιο σημείο.Το γκαράζ του πλοίου με στεναχώρησε λίγο βλέποντας όλα αυτά τα πατάρια που νομίζω από το μέσον και μπροστά είναι σταθερά.Στο πρώτο κατάστρωμα επιβατών πρύμα είναι η reception με ένα ωραίο σαλονάκι λίγο πιο μπροστά τραπεζοκαθίσματα από τις 2 μεριές με το μαγαζάκι και πιο πλώρα ακόμα ένα σαλονάκι στο ίδιο μότιβο. Στο 2ο κατάστρωμα επιβατών από πρύμα συναντάμε ένα πολύ ωραίο σαλόνι με καναπέδες που μου θύμισε το κάτω πλωριό του Δήλος.Πιο μπροστά εκατέρωθεν τα αεροπορικά και πλώρα το υπέροχο σαλόνι πρώτης θέσης που καταλαμβάνει 2 καταστρώματα(εδώ το αίθριο και εδώ το 2ο του επίπεδο).Εσωτερικά είναι ότι πιο ποιοτικό έχω δει σε πλοίο και μερικές σκάλες ανώτερο του Δήλος.Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι λείπει ένα πλωριό σαλόνι.Αυτό φαίνεται στο 1ο κατάστρωμα ιδίως στο σαλονάκι πλώρα που είναι σκοτείνο και λίγο κλειστοφοβικό.Πάμε τώρα έξω.Η χαρά του shipfriend.Καταστρώματα σε 3 επίπεδα με πρόσβαση πλώρα για να τρως άφθονο αέρα Αιγαίου.Το πλωριό μπαλκονάκι χωρίζεται σε 2 μέρη ένα εξωτερικο και ένα εσωτερικό που περικλείεται από ανεμοθώρακες. Θυμίζει κάτι από Ρομίλντα.Εδώ και το ga plan για να έχουμε κάποια ιδέα.Πάμε τώρα και σε αυτό που δε μου άρεσε και σίγουρα σε πολλούς επιβάτες.Στο μέσον του 1ου καταστρώματος εσωτερικά έμπαζε καυσαέριο από τις σωληνώσεις της τσιμινιέρας.Ούτε στο Κορνάρο δε συνάντησα κάτι παρόμοιο τόσα χρόνια.Χαλάει την εικόνα και πρέπει να διορθωθεί επειγόντως.Γενικά όμως το βαπόρι είναι ένα στολίδι στο Αιγαίο.

Edited by ΝΟΜΙΚΟΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 4 weeks later...

Το Superferry έκανε την καλή του πράξη, το Σάββατο 15/9/18

Quote

Το Σάββατο 15/9/18 στις 19:50, την ώρα που το Superferry έδενε στο Γαύριο, ειδοποιήθηκε από συγγενή ασθενούς από το Κόρθι ο π. Δήμαρχος Άνδρου Γιάννης Γλυνός να μεσολαβήσει στους αδελφούς Στεφάνου ώστε να καθυστερήσει ο απόπλους του στο Γαύριο ώστε να προλάβει το ΕΚΑΒ να κάνει τη διακομιδή ασθενούς με καρδιολογικό πρόβλημα.

Η εντολή των αδελφών Στεφάνου ήταν άμεση: «το πλοίο να περιμένει όσο θα χρειαζόταν»! Έγιναν οι απαραίτητες συνεννοήσεις μεταξύ Λιμεναρχείου, λιμενάρχη και πλοιάρχου. Και το πλοίο καθυστέρησε περιμένοντας το ΕΚΑΒ με την ασθενή. Το πλοίο απέπλευσε στις 20:45΄.

Λίγα λεπτά αργότερα λάβαμε τηλεφώνημα και στη συνέχεις ευχαριστήρια επιστολή του πρώην δημαρχου Άνδρου Γιάννη Γλυνού προς τους αδελφούς Στεφάνου:

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑΝΝΗ ΓΛΥΝΟΥ 

Θέλω να ευχαριστήσω με όλη την καρδιά μου τους αδελφούς Δημήτρη και Γιώργο Στεφάνου για την άμεση ανταπόκριση τους στο αίτημα μας να γίνει επείγουσα μεταφορά ασθενούς από το Κόρθι που νοσηλευόταν στο Κέντρο Υγείας με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα.

Για μια ακόμα φορά απέδειξαν την κοινωνική ευαισθησία τους απέναντι στον τόπο και στους ανθρώπους του με το να δώσουν εντολή – μετά από συνεννόηση με τον Λιμενάρχη Άνδρου – να καθυστερήσει το πλοίο Superferry τον απόπλου του περιμένοντας το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που έκανε την διακομιδή.

Ευχαριστίες, επίσης, στον καπετάνιο και στο πλήρωμα του πλοίου, στο Λιμεναρχείο Άνδρου και στο ΕΚΑΒ.

Γιάννης Γλυνός

π. Δήμαρχος Άνδρου

 

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Superferry στην Τήνο

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ραφήνας, για τραυματισμό 32χρονου ναυτικού, ειδικότητας μάγειρα Β', στο Ε/Γ-Ο/Γ “ΣΟΥΠΕΡΦΕΡΡΥ” Ν.Α. 620, την 14-09-2018, μετά τον απόπλου του εν λόγω πλοίου από το λιμένα Γαυρίου Άνδρου.

Ο 32χρονος ο οποίος υπέστη έγκαυμα στο δεξί χέρι, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Τήνου, για παροχή πρώτων βοηθειών.

 

Link to comment
Share on other sites

Ταξίδι με το Superferry εχθές (18/9/2018) από Τήνο για Μύκονο. Η άφιξη του πλοίου έξω από το λιμάνι  στην Τήνο ήταν με 20 λεπτά καθυστέρηση όπως συνέβη και με τα άλλα δύο πλοία από Ραφήνα, λόγω καιρού(8 μποφόρ). Όμως ενώ τα άλλα έδεσαν με την πρώτη, με δεξιόστροφη έξω από το λιμάνι, το Superferry χρειάστηκε και δεύτερη προσπάθεια. Ο λόγος ήταν πως  το πλοίο έκοψε ταχύτητα , καθώς την ώρα που προσέγγιζε την είσοδο του λιμανιού, κάποιος έξυπνος με σκάφος αναψυχής θυμήθηκε να μπει μπροστά του, με αποτέλεσμα  να μην γυρίζει στη δεξιόστροφη. Στη δεύτερη προσπάθεια έκανε μια εντυπωσιακή αριστερόστροφη εντός λιμανιού , που το έφερε πολύ κοντά στο ντόκο. Το  μίνι ταξίδι ήταν όμορφο με αρκετό κούνημα αλλά με πολύ καλή συμπεριφορά για τον κυματισμό που είχε. Δεν μου κάνει εντύπωση που το Naxos Jet δεν συνέχισε το ταξίδι του. Άφιξή στη Μύκονο στις  12:55 .

Link to comment
Share on other sites

14 minutes ago, svo said:

Ο λόγος ήταν πως  το πλοίο έκοψε ταχύτητα , καθώς την ώρα που προσέγγιζε την είσοδο του λιμανιού, κάποιος έξυπνος με σκάφος αναψυχής θυμήθηκε να μπει μπροστά του, με αποτέλεσμα  να μην γυρίζει στη δεξιόστροφη. 

Ετσι ακριβώς. Τυχαία ήμουν στο σημείο και ιδού και το αποκλειστικό😄. Μάλιστα η ασπρη γραμμη που φαίνεται είναι του Αιακτερίνη Π που μόλις ειχε αναχωρήσει. Πάντα το είχα απορία πως είναι δυνατόν την ώρα που μπαίνει/βγαίνει πλοίο να υπάρχει ενα τέτοιο μέσα στη μέση και μεγαλύτερη απορία πως δεν έχει γίνει κάποιο ατύχημα ακόμα με αυτά τα σκαφη που πολλές φορές μοιάζουν ακυβέρνητα. Φαντάζομαι δε μιλάνε με λιμεναρχείο κλπ...

Superferry [Tinos_18.09.18] (4).JPG

Edited by Superfast VI
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...