Jump to content
Shipfriends

Superferry (IMO 9110016)


Recommended Posts

Μια και πλέον το πολυσυζητημένο Osado Maru αποδεσμεύτηκε μετά την δρομολόγηση του Tokiwa  από τα δρομολόγια και πήρε το δρόμο της μετασκευής (για αρχή) και κατά πάσα πιθανότητα της άφιξης και δρομολόγησής του στη χώρα μας, πάμε να δούμε και το (μέχρι πρώτινος) ομόσταυλο που έχει ανάψει έντονες φήμες για πιθανή αντικατάσταση. 

 

GT: 4.258t

Summer DWT: 1.258

Ναυπηγείο: Kanda Shipbuilding Kure (Ιαπωνία)

Κατασκευή: 1995

Μήκος x Πλάτος: 120m x 22m

IMO: 9110016

MMSI: 431000008
Διακριτικό: JF2159

 

432020.jpg

 

Φωτό c: Raisuke Numata, Shipspotting.com

 

Από ταχύτητα ταξιδεύει με περίπου 16,4 στα δρομολόγιά του (σαφώς πιστευώ ότι μπορεί πολύ πιο παραπάνω).

 

Όσον αφορά τα περί αντικατάστασης του Osado στη Ραφήνα και το ποιό θα έρθει τελικά, φυσικά ο χρόνος θα δείξει, αλλά τολμώ να πω ότι το συγκεκριμένο φέρνει πολύ στο Superferry II στη σύγχρονη version ;). Και φυσικά επειδή είμαστε καραβολατρικό site να αναφέρουμε για τους νεότερους (μεταξύ των οποίων και γω) ότι Kogane Maru στο παρελθόν λεγόταν και το αξέχαστο Ρόδος.

 

__________________________________________

(1995, ex-Kogane Maru, Golden Ferry)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 635
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Αν μας έρθει, θα μας έρθει στα 20 του όπως και τα περισσότερα από τα παλιά Κυκλαδοποστάλια Αγούδημου-Βεντούρη. Μου φαίνεται όντως πιο ταιριαστό στις Κυκλάδες και το λες και όμορφο.

Link to comment
Share on other sites

Μπα..... Απλά τα φουγάρα αυτων που λες είχαν μετασκευαστεί σε δυσανάλογα μεγάλα μεγέθη (αν δεν κάνω λάθος πριν ήταν σαν του Λατώ), ίσως γι αυτό...

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Εαν και ειναι πολυ νωρις ακομα για να μιλαμε ποτε θα ειναι ετοιμο το πλοιο, οι πρωτες πληροφοριες λενε για Πασχα του 2016!! Και ναυπηγος και αρχιτεχτονικο γραφειο θα ειναι το ιδιο που θα αναλαμβανε το Osado Maru.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά αυτό θα θελεί πολυ λιγότερες εναρμονισεις, εν αντιθέσει με το osado που είχε αρκετές και για αυτό τελικά δεν ήρθε

Link to comment
Share on other sites

αν και μικροτερο απο το osado ειναι νεοτερο ταχυτερο και πιο ομορφο. πιστευω οτι ταιριαζει περισσοτερο στη ραφηνα απο το αλλο και γι αυτο θα μας ερθει τελικα

Link to comment
Share on other sites

Άντε καλορίζικο και με το καλό να μας έρθει. 

Να φανταστώ πως η μετασκευή δεν θα είναι απλή προσαρμογή στα Ευρωπαϊκά δεδομένα, μιας και οι απαιτήσεις για γκαράζ στη γραμμή είναι μεγάλες  σε σχέση με αυτό που φαίνεται εξ όψεως.

Link to comment
Share on other sites

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχα με τον κυριο Στεφανου, επιβεβαιωθηκε η αγορά και μάλιστα απο την χαρά του, μου αποκάλυψε ότι "φέρνουμε το Superferry III"!!!

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσε η εταιρεία το πλοίο θα ξεκινήσει δρομολόγια στο τέλος της τρέχουσας περιόδου!

 

Δηλαδή εννοούν εντός του Οκτωβρίου 2015 ?

 

http://www.goldenstarferries.gr/anakoinoseis.php

Edited by AQUA JEWEL
Link to comment
Share on other sites

επειδη αλλη χωρητικοτητα εχει το πλοιο στα επισημα στοιχεια και αλλα στην ανακοινωση της Golden Star, μηπως γνωριζει κανεις την εκταση των αλλαγων που θα γινουν;

 

να υποθεσω οτι θα παμε κινα για τη μετασκευη;

Link to comment
Share on other sites

Σίγουρα θα γίνει ολική ανακατασκευή του ξενοδοχειακου για να προσαρμοστεί στα Ελληνικά δεδομένα και την επιθυμία των πλοιοκτήτων του. Εξωτερικά θα έχουμε αλλαγές στη πλώρη (μάλλον και στο βολβο). Για τη λαμαρινοδουλεια το πιθανότερο είναι ότι θα γίνει στη Κίνα (με τα τωρινα δεδομένα)

Link to comment
Share on other sites

Δεν νομιζω οτι ειναι πρεπον και σωστο να τιθενται τετοια ερωτηματα. Το βαπορι εχει αγοραστει και θα ερθει. Το γιατι δεν ηρθε το osado , το ξερουν λιγοι,και ξερουν και τους ακριβεις λογους.Δεν σημαινει οτι επειδη υπαρχει ενα προηγουμενο - που ορθοτατα υπηρξε-, θα γινει εθιμο !! Ας ευχηθουμε λοιπον "καλοριζικο", να δουλεψει κοσμος, και τιποτε αλλο

Edited by valencay
Link to comment
Share on other sites

Και για το Κνωσσός Παλάς αν αυτή τη στιγμή πάρει κάποιος τηλέφωνο το Μανωλιό και του "σκάσει" καμια καλή προσφορά, το απόγευμα (που λέει ο λόγος) αντί να φορτώνει για το νησί, θα ναι στο Πέραμα και θα σβήνει σινιάλα. Έτσι είναι οι εταιρείες. Όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται ανά πάσα στιγμή. Ας υπάρχουν οι καλές προθέσεις από τους πλοιοκτήτες να έρχονται καλά πλοία και να ανανεώνονται οι στόλοι (πάντα με σεβασμό προς τον επιβάτη) και ας είναι καλοτάξιδα όποια και να ναι  ;). Οι Στεφάνου τουλάχιστο μέχρι τώρα έχουν δείξει καλά δείγματα. :)  

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...