Jump to content
Shipfriends

Βύθιση του πλοίου Sewol με 450 επιβάτες στη Ν. Κορέα


Recommended Posts

  • 1 month later...

Ας δούμε τη δεξιά πλευρά του Sewol που έχουν ανοιχτεί διάφορα ανοίγματα στη μπάντα του πλοίου. 

Το δικαστήριο της Νότιας Κορέας έχει αποφανθεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταβάλει αποζημίωση για τα θύματα της καταστροφής του πλοίου Sewol.

Είναι η πρώτη φορά που ένα δικαστήριο έχει αναγνωρίσει ότι το κράτος είναι υπεύθυνο για τους θανάτους. Ορισμένοι συγγενείς των θυμάτων είχαν απορρίψει μια προηγούμενη προσφορά αποζημίωσης, επιμένοντας ότι η ευθύνη του κράτους έπρεπε να αποδειχθεί. "Το δικαστήριο αναγνωρίζει την ευθύνη για την αποζημίωση των εναγόντων, δεδομένου ότι η αμέλεια του κράτους και της Cheonghaejin Marine Co. είχε ως αποτέλεσμα το ατύχημα", ανέφερε το δικαστήριο την Πέμπτη, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Το δικαστήριο απένειμε 200 εκατομμύρια won($ 177.000) ως αποζημίωση για κάθε επιβάτη που πέθανε. Οι γονείς των φοιτητών που έχασαν τη ζωή τους στην τραγωδία θα λάβουν άλλα 40 εκατομμύρια won. Τα αδέλφια και οι παππούδες πρέπει να λαμβάνουν μικρότερα ποσά ως αποζημίωση.  

Το 2015, η κυβέρνηση πρότεινε να καταβάλει 380.000 δολάρια (256.000 €, 353.000 €) ως αποζημίωση για καθέναν από τους 250 φοιτητές που πέθαναν. Πολλές από τις οικογένειες απέρριψαν αυτήν την προσφορά, καθώς θα σήμαινε το τέλος των ερευνών για την υπόθεση. Η τραγωδία σοκάρει τη χώρα, με μεγάλο μέρος του θυμού του κοινού να κατευθύνεται προς την κυβέρνηση λόγω των κακών προτύπων ασφάλειας και της διάσωσης. Ο πλοίαρχος του σκάφους φυλακίστηκε για 36 χρόνια λόγω βαριάς αμέλειας.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 1 year later...
  • 10 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...