Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων με το Προμηθεύς - Α374, που ήταν στο λιμάνι του Πειραιά.

Quote

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 20 Ιουλίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά η τελετή αναχώρησης για τον ετήσιο Θερινό Εκπαιδευτικό Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), παρουσία του Διοικητού της ΣΝΔ Υποναύαρχου Γεώργιου Πελεκανάκη ΠΝ. Στην τελετή επίσης παρέστησαν ο Διοικητής Διοίκησης Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

Ο φετινός ΘΕΠ διεξάγεται με το πλοίο γενικής υποστήριξης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ και θα διαρκέσει έως την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017. Το πλοίο προβλέπεται να καταπλεύσει στους λιμένες Αλεξάνδρειας, Βαλέτας, Ντουμπρόβνικ, Τεργέστης, Μπάρ, Νάπολης και Σούδας Κρήτης.

Στο ΘΕΠ συμμετέχουν 125 Ναυτικοί Δόκιμοι, αντιπροσωπεία σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών (2 από ΣΣΕ – 2 από ΣΙ – 3 από ΣΣΑΣ – 1 από ΣΑΝ), 2 Ναυτικοί Δόκιμοι από Αίγυπτο, 2 από ΗΠΑ, 2 από Ισπανία, 2 από Ιταλία και 2 από Ρουμανία καθώς και 1 Αξιωματικός του Ναυτικού του Ηνωμένου Βασιλείου, 1 του Μαυροβούνιου και 2 της Ρουμανίας.

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η εξοικείωση των Ναυτικών Δοκίμων με τη θάλασσα, η πρακτική εκπαίδευση εν πλω, η απόκτηση ναυτικών γνώσεων και εμπειρίας καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού και της Ελληνικής Σημαίας στους λιμένες κατάπλου.

 

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...
  • 4 years later...

Το πλοίο γενικής υποστηρίξεως Προμηθεύς (A374) έχει ναυπηγηθεί στο ναυπηγείο Ελευσίνας, με βάση τα σχέδια του πλοίου υποστηρίξεως ETNA- A5326 του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού το 2002και εντάχθηκε στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό στις 8 Ιουλίου 2003. Το πλοίο έχει μήκος 146,00 μέτρα, πλάτος 21,00 μέτρα, φοράει δυο κύριες μηχανές Sultzer 12 VZA 40 S 0 (22400 BHP), που του δίνουν μέγιστη ταχύτητα 20,50κόμβων.

Link to comment
Share on other sites

  • Nick the Greek changed the title to ΠΓΥ Προμηθεύς (Α-374)

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...