Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

https://www.levanteferries.com/gr/reservations/step1?Dep=SKG&arr=IZM&depDate=10/10/2022&arrDate=11/10/2022&paxNum=1&vehNum=0&ReservationId=1

Σύμφωνα με το σύστημα κρατήσεων τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου φαίνεται να ξεκινούν τα δρομολόγια. Διάρκεια ταξιδιού 14 ώρες 🤪🙄

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 266
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Με τις τιμες που ζητανε αμφιβαλω αν θα πατησει ανθρωπος

95 το καθισμα ,81 το καταστρωμα και 160 η φθηνοτερη καμπινα.Μονο το αυτοκινητο στα 127.5 ευρω μου φαινεται λογικη τιμη

Edited by polmyt
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, polmyt said:

και 160 η φθηνοτερη καμπινα.

Για την ιστορία η φθηνότερη τιμή είναι 120 ευρώ (το κρεβάτι σε εσωτερική τετρακλινη!). Και πάλι φυσικά "δεν είναι Γιάννης, είναι Γιαννάκης"- χώρια που οι 14 ώρες είναι περισσότερες από αυτές που είχαν αρκετά διαφημιστεί

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς, 14 ώρες χωρίς Μυτιλήνη μέσα προσπαθώ να φανταστώ πόσο θα κάνει αν πηγαίνει και στο νησί. Σα να πηγαίνεις Ιταλία ένα πράμα... 

Δεύτερον, πάνε καλά εκεί στο 11880?? Έχουν αναλογιστεί πόσο είναι το μέσο μηνιάτικο ενός Τουρκου? 250-260€. Δλδ για να έρθει ένας από την Σμυρνη στην Θεσσαλονίκη για ένα διήμερο θέλει ένα μηνιάτικο!! Χωρίς τα φαγητά και τα ξενοδοχεία. Καλά, αν πάς Ηγουμενίτσα για να φύγεις Ευρώπη, δεν το συζητώ..καλυτερα να πάς οδικώς παρά να φας ένα κάρο χρήματα για να κάνεις τις ίδιες ώρες..! 

Link to comment
Share on other sites

Αν και μπορεί να είμαι εκτός θέματος, ναι μεν έχει δίκιο ο @Strofalosγια το μέσο μηνιάτικο ενός Τούρκου, ωστόσο η περίπτωση της τουρκικής οικονομίας είναι, θα λέγαμε, πολυδιάστατη.

Το επίπεδο της παραοικονομίας, το γεγονός ότι υπάρχει έντονη επιχειρηματικότητα στη χώρα αυτή (όσο και αν με πονά που το λέω), η ανάπτυξη του ΑΕΠ ακόμα και μέσω κρίσης, το γεγονός ότι η καταναλωτική ζήτηση στην Τουρκία παραμένει σχετικά ισχυρή, το γεγονός ότι έχουν ευνοηθεί οι τουρκικές εξαγωγές και άλλοι παράγοντες, δημιουργούν μια ιδιαίτερη κατάσταση, που δεν αποτυπώνεται απόλυτα σε αυτό που εμφανίζεται ως μέσος μισθός.

Ο Θεοδόσης έχει γνώση της τουρκικής αγοράς, όπως έχει γραφτεί στο Forum, και μπορεί να έχει λάβει υπόψη του και τα παραπάνω. Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι η τουρκική οικονομία δεν έχει σοβαρά ζητήματα, αλλά είναι και δεδομένο, σύμφωνα με αναλυτές, ότι αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση.

Τέλος πάντων, θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα εξελιχθεί το εν λόγω εγχείρημα.   

Link to comment
Share on other sites

Στην παρουσιαση του πλοιου στη Θεσσαλονικη, μαθαμε οτι τα δυο πρωτα δρομολογια, Δευτερα απο Θεσσαλονικη και Τριτη απο Σμυρνη, ειναι αναγνωριστικα και απο την Τεταρτη θα κοβει κανονικα εισητηρια.

Quote

ο κ. Απέργης που εξήγησε μάλιστα πως το ταξίδι της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου είναι "παρθενικό, περισσότερο αναγνωριστικό", ούτως ώστε να διαπιστωθεί ότι όλες οι διεργασίες π.χ διαβατηριακών ελέγχων και τελωνιακών διεκπεραιώσεων, λειτουργούν άψογα. "Την Τετάρτη θα αρχίσει να υπάρχει και η κανονική εμπορική κίνηση", εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που προσέθεσε πως υπάρχει και η προσδοκία για σημαντική επιβατική κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο.

real.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Unbiased coverage  της πρώτης αναχώρησης, από την Dolores Ibárruri του Ιονίου :)

Quote

Σμήνος γλάρων ακολούθησε μέχρι τα ανοικτά το ΣΜΥΡΝΑ πετώντας δίπλα του. Ενας γλάρος ξέκοψε απο τους συντρόφους , προχώρησε μπροστά και δημιούργησε την ίδια εικόνα με το διαφημιστικό τηλεοπτικό spot της Levente Ferries για την γραμμή! Σαστίσαμε όλοι με την σύμπτωση!

 

Edited by proud_ionian
quote
Link to comment
Share on other sites

On 9/14/2022 at 3:53 PM, giorgos_249 said:

Προφανως θα κανει διαφήμιση για τους επιβάτες τώρα (που όμως δεν είδα ιδιαίτερη πέρα από δηλώσεις σε κανάλια και άρθρα σε Ζακυνθινές εφημερίδες, ξεκινά και κανείς δεν το ξέρει. Θα περίμενε κανείς να το βλέπει σε στάσεις λεωφορείων, τηλεόραση, ραδιόφωνο κλπ....).

Να επαναλαβω την απορια του @giorgos_249: Περα απο τα βορειοκορεατικου χαρακτηρα δημοσιευματα, στα γνωστα sites υμνωδους της εταιριας σε κεφαλονια και ζακυνθο, εχει γινει συστηματικη προβολη του εγχειρηματος; Σε εθνικης εμβελειας ΜΜΕ, μονο την μερα των εγκαινιων στον πειραια ειδα αναφορες. Στη βορεια ελλαδα εγινε καποιου ειδους προβολη; Στην Τουρκια; Στενες εμπορικες σχεσεις με την Τουρκια εχουν και η Αλβανια και η Βορεια Μακεδονια. Εχει γινει καμια προσεγγιση με μεταφορικες εταιριες των χωρων αυτων, που να πηγαινουν Τουρκια;

 

Link to comment
Share on other sites

Δύσκολο δρομολογιο για τον υπαρχο διότι σίγουρα θα υπάρχουν θέματα με της αρχές.  Ειδικά στην Σμύρνη γιατί μπορεί να προκύψει κανα θέμα με τίποτα μετανάστες σε καμία φόρτωση.  Απόψη μου 

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ @gtogias

Είχα την απορία μην άλλαξε τπτ τον τελευταίο μήνα.

On 9/18/2022 at 10:17 PM, proud_ionian said:

 

 

Σύντροφοι να θυμηθουμε λιγο τα της επιδοτησης του Θεσσαλονικη Μυτιληνη, γιατι προσωπικα εχω μπερδευτει.

Στις αναφορες που εχουμε κανει εδω μεσα, μιλαμε για προκηρυξη του Θεσσαλονικη Μυτιληνη για δυο δρομολογια την εβδομαδα. Δεν βρηκα πουθενα την κατακυρωση. Κατακυρωθηκε στη Levante ή παγωσε το θεμα;

Η προκηρυξη μιλαγε για δυο δρομολογια την εβδομαδα, απο 08.08 ως 02.10. Εχει νοημα η συζητηση οταν 02.10 εχουμε σε δυο εβδομαδες;

ΥΓ: Η ολη ιστορια ξεκινησε κατοπιν αιτηματος της Levante

 

@express adonis όλοι επιφυλακτικοί είμαστε για την πορεία του εγχειρήματος, αλλά ας μην εμμένουμε σε υποθέσεις που δεν ισχύουν.

Link to comment
Share on other sites

To επιμελητηριο Κεφαλληνιας και Ιθακης στηριζει ενεργα την νεα γραμμη.

Quote

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια και τις ευχές μου για την ιστορικής σημασίας σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη και την προσθήκη του Σμύρνα Ντι Λεβάντε στον υπερσύγχρονο στόλο σας.

Η συνέπεια της Levante Ferries στην υψηλής ποιότητας παροχή υπηρεσιών και η πολυτέλεια που χαρακτηρίζει τα πλοία της, αναβαθμίζει το ελληνικό νηολόγιο και παράλληλα συμβάλει  περά από την οικονομική πρόοδο και στην προβολή του Ιονίου στην Τουρκική αγορά.

Τα ανωτέρω χαρακτηριστικά που διέπουν τη Levante Ferries διέκρινε το Επιμελητήριο Κεφαλληνίας & Ιθάκης τον Μάρτιο του 2022  βραβεύοντας τον Όμιλο σας  στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας.

Σε μια περίοδο ιδιαίτερης έντασης μεταξύ των δύο χωρών οι γέφυρες φιλίας όπως αυτή που  δημιουργήσατε μέσω της επιχειρηματικής σας δράσης, δύνανται και μπορούν να συμβάλλουν στη σταθερότητα και την ανάπτυξη αποτελώντας για εμάς ένα κίνητρο για συνεργασία με παραγωγικούς φορείς και  Επιμελητήρια στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης, με στόχο την προβολή των νησιών και των προϊόντων μας.

Θερμά συγχαρητήρια,

Ο Πρόεδρος

Σταύρος Σπαθής

Απο, που αλλου, το kefaloniapress τα παραπανω.

 

Πραγματικα απορω με αυτες τις φαιδροτητες.

Εχω ολη την καλη διαθεση να δω θετικα το εγχειρημα, αλλα πραγματικα ειναι δυνατον λογικος ανθρωπος να πιστευει οτι θα αναπτυχθει η γραμμη Θεσσαλονικη Σμυρνη, απο την στηριξη του επιμελητηριου κεφαλονιας;

Link to comment
Share on other sites

Επιμελητήριο Κεφαλονιάς λόγω της εταιρείας σε συνεργασία με το επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για τη στήριξη της γραμμής, το λες ότι ακούγεται κάπως.....πιο νορμάλ...??

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...