Jump to content
Shipfriends

Εντοπισμός και κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων και σύλληψη πληρώματος Φ/Γ DIALA


Recommended Posts

Εντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων και σύλληψη πληρώματος Φ/Γ DIALA στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων

Εντοπισμός και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες σήμερα,ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες του προσωπικού του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων. Για την επιτυχή έκβαση της επιχείρησηςσυμμετείχαν και συνεργάστηκαν πλωτές και χερσαίες δυνάμεις, καθώς και εναέριο μέσο Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ.

Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Κέντρου Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., στο πλαίσιο των εντολών του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, για συστηματικούς και εντατικούς ελέγχους με στόχο την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και του περιορισμού της διαφυγής εσόδων από το λαθρεμπόριο.

Ειδικότερα, εντοπίσθηκε από Περιπολικό Ανοιχτής Θαλάσσης Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ., Φ/Γ πλοίο που έφερε όνομα «DIALA», σημαίας SaoTome, με 6μελές αλλοδαπό πλήρωμα και έμφορτο με μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Το πλοίο, κατά δήλωση του Πλοιάρχου, είχε αποπλεύσει από την Αμμόχωστο με προορισμό τη Βεγγάζη.

Κατόπιν συνεννόησης που θα ακολουθήσει με την αρμόδια Εισαγγελική Αρχή, το πλοίο θα οδηγηθεί σε ασφαλές αγκυροβόλιο για τις περαιτέρω προβλεπόμενες από το νόμο ενέργειες.

Η ακριβής ποσότητα των λαθραίων τσιγάρων, σχετικό φωτογραφικό υλικό, καθώς και οποιαδήποτε νεότερη εξέλιξη θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

Έχει ήδη μια φωτό το υπουργείο, που δεν μου θυμίζει καποιο σεσημασμένο, αλλά έτσι κι αλλιώς τέτοια βαπόρια αλλάζουν τα ονόματα συχνότατα, για να μπερδεύονται οι αρμόδιοι. Νομίζω στην επόμενη ανακοίνωση θα μας έχουν και άλλες φωτό, οπότε θα βγάλουμε κι εμείς καποια άκρη.

 

Μένω βέβαια στη μνημειώδη αναφορά του υπουργείου, που είναι σαν να μας λέει ότι αν δεν το έλεγε ο υπουργός, οι λιμενικές αρχές δεν θα έψαχναν για λαθρεμπορικά.

 στο πλαίσιο των εντολών του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη

 

 

_DIALA_07-03-2014_0.jpg

Link to comment
Share on other sites

που είναι σαν να μας λέει ότι αν δεν το έλεγε ο υπουργός, οι λιμενικές αρχές δεν θα έψαχναν για λαθρεμπορικά.

 

υπαρχουν και χειροτερα. φαντασου να ελεγε με εντολη του πρωθυπουργου αντωνη σαμαρα B)

Link to comment
Share on other sites

Το "κατόπιν εντολών μου" είναι πολύ συνηθισμένο εδω και χρόνια, όπως και το "κατόπιν ενεργειών μου". Το επαναλαμβάνουν όλοι για να δείξουν έργο, χωρίς όμως να αντιλαμβάνονται ότι δημιουργείται η αίσθηση ότι σε αυτή την χώρα, οι νόμοι εφαρμόζονται μόνο "κατόπιν εντολών μου" και "κατόπιν ενεργειών μου".

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για τον εντοπισμό και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων και σύλληψη πληρώματος Φ/Γ πλοίου στη θαλάσσια περιοχή Μεθάνων

Σχετικά με τον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων την 07-03-14 στην περιοχή Μεθάνων, σύμφωνα με συνήθεις προσδιορισμούς οι διαφυγόντες δασμοί για την ποσότητα των επτακοσίων χαρτοκιβωτίων που βρίσκονται επί του πλοίου υπερβαίνουν τις εκατόν πενήντα χιλιάδες ευρώ.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο και το φορτίο φυλάσσεται στην περιοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Τυχόν εξελίξεις θα δοθούν με νεότερο δελτίο.

Πηγη: ΥΕΝ

 

Και ενα βιντεο απο την επιχειρηση του Λιμενικου σωματος

https://www.youtube.com/watch?v=KHS4EVb4U68

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης σχετικά με τον εντοπισμό και κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων σε Φ/Γ πλοίο στη θαλάσσια περιοχή των Μεθάνων 

Σε συνέχεια των προηγούμενων δελτίων τύπου γίνονται γνωστά τα ακόλουθα:

Οι αναλογούντες δασμοί των ανευρεθέντων και κατασχεμένων επί του φερόμενου με όνομα “DIALA” Φ/Γ πλοίου, τσιγάρων, ανέρχονται σε δύο εκατομμύρια τετρακόσια σαράντα τρείς χιλιάδες τριακόσια πενήντα ευρώ και δεκαεννιά λεπτά (2.443.350,19 €).

Τα έξι (06) μέλη του πληρώματος του πλοίου, έπειτα από τις απολογίες τους στην αρμόδια Ανακρίτρια Πειραιά, κρίθηκαν προφυλακιστέα.

Επιπλέον, κατόπιν αξιοποίησης σχετικών, με την υπόθεση, πληροφοριών, μικτό κλιμάκιο της Λιμενικής Αρχής Ίσθμιας και της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ εντόπισαν, απογευματινές ώρες της 11-03-2014, εντός εγκαταλειμμένου κτίσματος σε ερημική παραλία, στην περιοχή «ΚΑΛΟΓΕΡΟΛΙΜΑΝΟ» Κορινθίας, ποσότητα διακοσίων πενήντα (250) χαρτοκιβώτιων τσιγάρων περίπου και οκτώ (08) ταινιόδρομων, τα οποία κατασχέθηκαν και συσχετίστηκαν άμεσα με την εν λόγω υπόθεση.

Οι αναλογούντες δασμοί της νέας κατασχεθείσας ποσότητας θα γνωστοποιηθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα έγγραφα, το Φ/Γ πλοίο που έφερε στις παρειές του το όνομα “DIALA”, στην πραγματικότητα πρόκειται για το Φ/Γ “RANA”, σημαίας SAO TOME.

Πηγη: ΥΕΝ

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...
  • 2 years later...
  • 7 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...