Jump to content
Shipfriends

Neptune & Οραμα 2014


Recommended Posts

Διαβαστε πρωτοι εδω αυτα που θα διαβασετε κατα τη διαρκεια του νεου ετους αλλου

 

Ιανουαριος

Χλιαρα τα πραγματα στη ναυτιλια. Ολοι εχουν βαρυστομαχιασει απο τα Χριστουγεννιατικα και Πρωτοχρονιατικα τραπεζια και παιζουν το θεριο με το Γιαννη. Κανενας δεν κανει κινηση πρωτος αλλα περιμενει πρωτα να δει τι θα κανουν οι ανταγωνιστες. Οι Μινωικες κανουν αιτηση για τη δρομολογηση του Ικαρος Παλας στη γραμμη Πειραια-Χανια η οποια εχει την ιδια τυχη με τις αλλες. Το νησος κεφαλονια ξεκινα δυο φορες την εβδομαδα δρομολογια ηγουμενιτσα κερκυρα και στην πρωτη αφιξη του φερνουν την ταμπακιερα του αγιου σπυριδωνα για να το ευλογησει.

 

Φεβρουαριος

Ο Βαγγελης Βεντουρης απογοητευμενος απο τον πολεμο των κατοικων των Δυτικων Κυκλαδων προς το Αγιος Γεωργιος, το αποσυρει απο τη γραμμη, κλεινει τη Ventouris Sea Lines και ιδρυει τη Ventouris Sea Food η οποια εκτος το εστιατοριο που ηδη διαχειριζεται ο ΒΒ, ανοιγει αλυσιδα εστιατοριων με θαλασσινα. Το Πηνελοπη Α μεταφερεται στην ντανα Ελευσινας διπλα στο Επτανησος. Το Σουπερφερρυ ΙΙ αλλαζει κλαση και με την ευκαιρια ξαναπερναει 5ετες special που ειχε ξανακανει και πριν 2 χρονια. Η Αειναυτης αγοραζει το Hellenic Τrader λιγο πριν τη διαλυση και την προσαραξη στο Αlang, για να διπλωσει τον Πελαγιτη

 

Μαρτιος

Το Οσαντο Μαρου παραδιδεται στη Γκολντεν Σταρ. Με ξενο πληρωμα και σημαια  Αγιου Βικεντιου πηγαινει σε ναυπηγειο της Κινας ωστε να ξεκινησει η μετασκευη του. Στο διαγωνισμο της Γκολντεν Σταρ βγηκαν 2 ονοματα με τις ιδιες ακριβως ψηφους και ετσι η εταιρια πιανοντας τον παλμο των πελατων της αποφασιζει να ξανακανει ανοιχτη ψηφοφορια για το κοινο εχοντας αυτη τη φορα σαν επιλογες τα 2 πρωτα που ηταν το Μπατσι Εξπρες και το Σουπερφερρυ Τηνος. Ολοκληρωνεται η ΑΜΚ της ΝΕΛ. συγκεντρωθηκαν 25.000 ευρω απο το συλλογο καραβολατρων νελιτων. Στη Ραφηνα Θεολογος Π και Σουπερφερρυ κανουν εναλλαξ δρομολογια λογω της πολυ πεσμενης κινησης

 

Απριλιος

Το Σοφοκλης Β. και τα Λευκα Ορη παραμενουν στο Περαμα χωρις καμια ουσιαστικη εξελιξη. Αντιθετως στα Κρητη Ι και ΙΙ γινονται μεγαλες εργασιες ανακαινισης, γινεται δεξαμενισμος και αμμοβολη και δρομολογουνται Πατρα-Ανκονα απευθειας με εισιτηριο 50% κατω απο τις τιμες του Γκριμαλντι. Το Επτανησος ανοιγει το ΑΙΣ και οι φημες δραστηριοποιησης του ξαναφουντωνουν. Το Αικατερινη Π πεφτει απο τη δεξαμενη και βγαινει για να προλαβει την πασχαλινη σαιζον. Λογω της βιασυνης τα φρεσκοαγορασμενα stabilisers ξεχνιονται στο Νεο Μωλο. 

 

Μαιος

Σκαει η μεγαλη βομβα. ΑΝΕΚ και ΑΤΤΙΚΑ ενωνουν τις δυναμεις τους επισημα με τις ευλογιες της τραπεζας Πειραιως. Η νεα εταιρια θα λεγεται Σουπερ-ΑΝΕΚ και θα εχει στα σινιαλα της τα χρωματα της τραπεζας Πειραιως. Τα Σουπερφαστ του Μπαρι δρομολογουνται στη Βενετια, η νεα εταιρια αποδεσμευει τα 2 ιταλικα roro, τα Σουπερφαστ 11 & 12 πωλουνται για πλωτα καζινο στη Σιγκαπουρη, στα Χανια θα πανε τα Δηλος και Πατμος, στο Ηρακλειο τα δυο μεγαλα Μπλου Σταρ, και στα Δωδεκανησα το Blue Horizon με το Διαγορα. Το Πρεβελης πρωινο παροναξιας και το Ιθακη αγονη Κασοκαρπαθιας. Ο Θοδωρος Δριτσας και ο Νικος Συρμαλενιος ειναι οι νεοι κατοικοι του ΥΝΑ (υπουργος και υφυπουργος αντιστοιχα στην νεα κυβερνηση).

 

Ιουνιος

Μετα τις αλλαγες στο line up των εταιριων τη γραμμη πειραιας χιος μυτιληνη εξυπηρετει μονο του το Αριαδνη με 6 εβδομαδιαια δρομολογια. Η Ελλαδαρα παει Βραζιλια. Ακολουθει πιστα το παλιο καλο συστημα 4-4-2 και αποχωρει με κατω τα αυτια. Σε μια προσπαθεια να ξεφυγουν οι διεθνεις απο τους εξαγριωμενους Ελληνες στο αεροδρομιο αποφασιζουν να γυρισουν πισω με car carrier του Γκριμαλντι. Τα ταχυπλοα κανουν δειλα δειλα την εμφανιση τους και παλι με μονα δρομολογια καθε ΠΣΚ. Η strintzis ferries ζητα εκτακτη δρομολογηση του Επτανησος 01/07-15/9 στη γραμμη μεσολογγι σαμη πισαετος.

 

Ιουλιος

Ο Μιχαλης Λιαπης συλλαμβανεται στην Αναβυσο να οδηγει το σκαφος του χωρις αδεια, ασφαλεια και διπλωμα. Στις πρωτες του δηλωσεις φερεται να δηλωσε οτι ηταν η πρωτη φορα που το εβγαλε εξω για να μην εξατμιστει η βενζινη.

Την επομενη αναχωρει για πολυτελεις διακοπες στη Μυκονο με το περιφημο τζιπ απο Ραφηνα. Εκτακτη δρομολογηση του Νησος Ροδος στη γραμμη πειραια Δυτικες Κυκλαδες, για να καλυφθει η αυξημενη κινηση της γραμμης (δεν επαρκουν runner και κοραης). Οι εταιριες της γραμμης διαμαρτυρονται και κατηγορουν τη Hellenic οτι ηρθε να κανει αρπαχτη στη γραμμη. Το Fior Di Levante φτανει στη Ζακυνθο. Ειναι τοσο αλλαγμενο απο τη μετασκευη που κανενας δεν το αναγνωριζει.

 

Αυγουστος

Το Πηνελοπη Α βγαινει για δρομολογια καθε Παρασκευη και Κυριακη. Ολοκληρωνεται η μετασκευη του Σαονησος και δρομολογειται θεσσαλονικη σποραδες. Εκτακτη δρομολογηση του Ionian Sky Πειραια-Νεαπολη-Κυθηρα-Αντικυθηρα-Κισαμο κλπ. Το Aegean Heaven αγοραζεται απο το Θριασειο και στο εξης θα χρησιμοποιειται ως πλωτο νοσοκομειο με το ονομα Welcome to Heaven. Η μετασκευη του Οσαντο Μαρου παει πολυ καλα και κοντευει να τελειωσει 3 μηνες νωριτερα. Στη νεα ψηφοφορια το ονομα που κερδιζει ειναι το Σουπερφερρυ Τηνος, και ετσι το πλοιο αλλαζει ονομα και νηολογειται στην Ανδρο.

 

Σεπτεμβριος

Μαυρος μηνας για την ακτοπλοια. Μετα απο ενα δυσκολο καλοκαιρι οι γραμμες των Κυκλαδων μενουν με ενα πλοιο η καθεμια και αυτο κουτσο γιατι οι ταχυτητες εχουν πεσει. Εκτος απο τις Δυτικες που το μοναδικο πλοιο που ειχε μεινει (Κοραης) εφυγε για Κυλληνη-Ζακυνθο. Αλλα δε μας νοιαζει καθως οι δημαρχοι των νησιων, οπως υποσχεθηκαν προεκλογικα τοποθετουν παραγγελια στη Fincantieri για 2 υπερπολυτελη αδερφα 90 μετρων και 15 κομβων για τη γραμμη.

Μεχρι τοτε οι κατοικοι εξυπηρετουνται με το Ακουα Σπιριτ μια φορα τη βδομαδα σε εκτακτο δρομολογιο μεσω Λαυριου.

 

Οκτωβριος

 

Ολοκληρωνεται με επιτυχια η απορροφηση της HSW απο τη ΝΕL. Η ΝΕLLENIC SEAWAYS, θα ειναι εισηγμενη στο χρηματηστηριο, θα εχει τα σινιαλα της ΝΕL με ενα μεγαλο λευκο δελφινι κατω απο την τριηρη. δρομολογειται ο Θεοφιλος στο σαρωνικο στη θεση του Αρτεμις ωστε η νεα εταιρια να αυξησει το ποσοστο της στην κοινοπραξια. Οργιαζουν οι φημες για πωληση των Λευκα ορη και Σοφοκλης Β. στην Kefalonian Lines, για δρομολογια Πατρα-Σαμη-Ιθακη-Ταραντο.

Το Σουπερφερρυ Τηνος φτανει στον Πειραια με κλειστο το ΑΙΣ για να αποφευχθει συνοστισμος. Μη ξεχναμε οτι το κοκκινο παραμενει γκρεμισμενο και κανενα σημαδι δε δειχνει οτι θα ξαναφτιαχτει. Στα εγκαινια ο νεος υπουργος Θ. Δριτσας κοβει την κορδελα διπλα στους πανευτυχεις πλοιοκτητες.

 

Νοεμβριος

Ξεκινουν οι δημοσκοπησεις της χρονιας στο sf και ο μικρος proud με ευγενεια και καλοσυνη προσπαθει να μας πεισει ολους να ψηφισουμε. Ηρθε η 01/11 και το ικαρος παλας επιτελους ξεκινα στη γραμμη πειραιας χανια.

Μετα το πρωτογενες πλεονασμα κανει την εμφανιση της στη χωρα και η αναπτυξη. Ετσι παραδοξως και μεσα στον πιο νεκρο μηνα της ακτοπλοιας η κινηση ειναι αρκετα ενθαρυντικη. 

 

Δεκεμβριος

Ολες οι ακτοπλοικες τριβουν τα χερια τους καθως με τις σωστες κινησεις που εκαναν κατα τη διαρκεια του ετους και την αναπαντεχη συνεχως αυξανομενη κινηση κλεινουν τη χρονια με θετικους ισολογισμους και ολοι μαζι ετοιμαζονται να αγορασουν τον ομιλο Γκριμαλντι. Ομως τελικα η συμφωνια χαλαει στο παραπεντε καθως ο Γκριμαλντι ζητησε μεσα στο τιμημα να περιλαμβανονται και τα Κρητη Ι, Κρητη ΙΙ και Λατω κατι που η ΣουπερΑΝΕΚ δε δεχτηκε για συναισθηματικους λογους.

Μετα απο 7 μηνες συνερχεται το πρωτο ΣΑΣ επι κυβερνησεως ΣΥΡΙΖΑ. Απορριπτονται ολα τα αιτηματα αποδρομολογησης και περικοπης δρομολογιων. Εισαγεται στη βουλη νομοσχεδιο για την επαναφορα του καθεστωτος των αδειων σκοπιμοτητας.

 

Link to comment
Share on other sites

Τέτοιο όραμα,ούτε ο προφήτης Ιεζεκιήλ (αυτός που τον πήγαιναν οι εξωγήινοι βόλτα με το διαστημόπλοιο στα περίχωρα τής Ιερουσαλήμ) δέν είχε δεί ποτέ...

 

Αναμένω εναγωνίως να δρομολογηθή ο μπάρμπας στον Αργοσαρωνικό,μπάς και καταφέρω να πάω μονοήμερη στον Πόρο εντός μονοκλίνου καμπίνας....

 

Τέλος,τον Σεπτέμβριο αποκαλύπτεται ότι στο εστιατόριο τού Osado Maru σερβίρονται γενετικώς τροποποιημένα λαχανικά,οπότε το πλοίο μετονομάζεται σε Monsanto Maru.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...