Jump to content
Shipfriends

Άγιος Νικόλαος προστάτης του Πολεμικού και του Εμπορικού Ναυτικού || Πολλές ευχές καλά ταξίδια


Recommended Posts

Γιορτάζει σήμερα ο

Άγιος Νικόλαος, προστάτης του Εμπορικού και του Πολεμικού μας

Ναυτικού και στην ουσία αποκούμπι όλων όσων ταξιδεύουν στη

θάλασσα, είτε για δουλειά είτε για αναψυχή.

Οι σκέψεις μας και οι ευχές μας τους συνοδεύουν.

Link to comment
Share on other sites

Στους εορτάζοντες τα χρόνια πολλά και στους ναυτικούς και στα πλοία μας καλά ταξίδια να έχουν σε γαλήνίες θάλασσες κι ο Άγιος Νικόλαος να είναι πάντα στην πλώρη τους.

Εορτάζον ακτοπλοικό πλοίο:ΝΙΚΟΛΑΣ Α.

Link to comment
Share on other sites

Xρονια πολλα σε ολους!

Στους ναυτικους εντος και εκτος συνορων...Κοντα ή μακρυα....

Παντα με ουριους ανεμους!

Στο Πολεμικο Ναυτικο μας.

Και βεβαια σε ολους του Νικολαους και τις Νικολετες

Link to comment
Share on other sites

"Είθε ο Αϊ Νικόλας να σας δίνει δύναμη, υπομονή και κουράγιο για να συνεχίζετε το δύσκολο έργο που επιτελείτε και να γαληνεύει τις θάλασσες που ταξιδεύετε.

Χρόνια πολλά και καλά ταξίδια"

Απο το σημερινό μήνυμα του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας προς όλους τους Ναυτικούς μας.

Ευχές σε όλους τους Νίκους - Νικολέτες μα πάνω απ' όλα ευχές σε όλους μας τους Ναυτικούς για Καλές Θάλασσες!!!

Link to comment
Share on other sites

χρονια πολλα και απο μενα σε ολους τους εορταζοντες και ειδικα στους ταξιδευοντες.

Πανω απο ολα ομως χρονια πολλα στον Nikolaus Der Grieche. οτι επιθυμει (εξαιρουμενων των αθλητικων βεβαιως βεβαιως :D ).

ευτυχειτε που ελεγε και ο αλκης στεας ;)

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και από μένα στον αγαπητό Νίκ δή Γκρήκ,ό,τι επιθυμεί (και εις τά αθλητικά βεβαίως βεβαίως... ;) )

Καθώς και σέ όλους τους Νίκους και Νικολέτες,θαλασσινούς τε και στεριανούς

(Πάντως θυμάμαι νά έχω διαβάσει κάπου οτι ο Αγιος Νικόλαος,επίσκοπος Μύρων,ουδεμίαν σχέσιν είχε μέ την θάλασσα-αφού ήταν ιερέας,φυσικά.Μήπως ξέρει κανείς πώς προέκυψε και ορίστηκε να θεωρήται προστάτης τών ναυτικών;Δέν τα πάω καλά μέ τα θεολογικά ζητήματα,γι'αυτό ρωτάω).

Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά στους εορτάζοντες και στις εορτάζουσες, καθώς και σ' όλους τους ναυτικούς απανταχού της γης. Για το ερώτημά σου Hastaroth θα σου απαντήσω αύριο. Βαριέμαι να κοιτάω τα βιβλία μου τώρα.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω για τις ευχες εκ μερους των στεριανων συνονοματων μου(γιατι τους ναυτικους δεν μπορω να τους εκπροσωπησω) και προσυπογραφω τις ευχες σας για τους ναυτικους.

Link to comment
Share on other sites

Πάντως θυμάμαι νά έχω διαβάσει κάπου οτι ο Αγιος Νικόλαος,επίσκοπος Μύρων,ουδεμίαν σχέσιν είχε μέ την θάλασσα-αφού ήταν ιερέας,φυσικά.Μήπως ξέρει κανείς πώς προέκυψε και ορίστηκε να θεωρήται προστάτης τών ναυτικών;

να ομως που ειχε καποια σχεση

Φλεγόμενος από τον πόθο της προσκύνησης των Αγίων Τόπων, ο Άγιος έπλευσε κάποια στιγμή προς τα λιμάνια της Παλαιστίνης. Κατά την πλεύση όμως αυτή έπνευσαν άνεμοι θυελλώδεις, που προκάλεσαν σφοδρότατη θαλασσοταραχή ώστε το πλοίο τους να κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να καταποντισθεί. Στην περίσταση όμως εκείνη, που όλοι τα έχασαν και άρχισαν να κραυγάζουν από το φόβο τους υστερικά, ο Άγιος επιδόθηκε σε μια ολόθερμη προσευχή, παρακαλώντας τον παντοδύναμο Θεό να καταπαύσει τον κλύδωνα. Και το θαύμα έγινε. Η θάλασσα δηλαδή, κατά το βιογράφο του Συμεών το Μεταφραστή, «ημερούτο (αιφνίδια) και εις γαλήνην ακριβή μετεβάλλετο», ενώ ταυτόχρονα γαλήνευαν μαζί τους και οι ταραγμένες καρδιές των επιβατών. «Εντεύθεν, λέγει και πάλι ο Συμεών, Θεώ μεν και τω Αυτώ θεράποντι» την χάριν διωμολόγουν. Εξαιτίας δε της κατάπαυσης αυτής, ο Άγιος έγινε αργότερα προστάτης όλων των ναυτικών και γενικότερα των ναυτιλλομένων, που στις τρικυμίες επικαλούνται τη βοήθειά του λέγοντας: «Άγιε Νικόλα, βοήθει μοι». Αυτή δε ακριβώς η επίκληση έγινε κατά βάση και ο ύμνος του ναυτικού μας, που μεταξύ άλλων αναφέρει και το «Άγιε Νικόλαε βοήθα στις τρικυμίες της θαλάσσης τα παιδιά...» και που πρέπει να τραγουδούμε όλοι μας.

νομιζω οτι ειναι και προστατης του Bari και οτι και εκει λατρευεται ως προσατης των θαλασσινων

Link to comment
Share on other sites

Στην Ιταλία βρίσκονται και τα οστά του Αγίου. Όμως είναι κλιδωμανταλωμένα και κανείς δεν έχει πρόσβαση. Μόνο από μακριά μπορεί κάποιος να τα δει αφού μπροστά υπάρχουν σιδεριές. Αντιθέτως εδώ τα εκθέτουμε σε λαικό προσκύνημα....

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

prince598ME4002.jpg

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ.

ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ, ΣΤΟΥΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΕΣ

ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΝΤΕΣ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Χρόνια πολλά σε όλους του εορτάζοντες/εορτάζουσες.

Επίσης Χρόνια Πολλά και Γαλήνιες θάλασσες σε όλους τους ναυτικούς που οργώνουν τα πελάγη και τους ωκεανούς.

Ο Άγιος Νικόλαος να βρίσκεται πάντα στην πλώρη τους για να τους οδηγεί !

Ε.Μ.Ψ.

Link to comment
Share on other sites

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ σε ολους τους shipfriends που γιορταζουν !

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και σε ολους τους ναυτικους ,ειθε ο Αη Νικολας να σας δινει δυναμη ,αντοχή ,καθαρο μυαλο στις δυσκολες στιγμες και φυσικα υγεια για να ανταπεξελθετε !

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Σήμερα γιορτάζει ο Άγιος Νικόλαος ο προστάτης των θαλασσών μας κι ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους εορτάζοντες ,θαλασσινούς και μη, και στα πλοία να βρίσκεται πάντα στην πλώρη τους και να προστατεύει τους ναυτικούς μας.

Link to comment
Share on other sites

Ο Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Αναστάσης Παπαληγούρας, με την ευκαιρία του χθεσινού εορτασμού του Αγίου Νικολάου, επισκέφτηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού, Έρευνας και Διάσωσης, όπου τον υποδέχτηκε η Ηγεσία του Λιμενικού Σώματος.

Εκεί, ο κ. Υπουργός μέσω ασυρμάτου, συνομίλησε με τους Πλοιάρχους δύο πλοίων, του Δ/Ξ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», το οποίο ταξίδευε από Ιταλία για Αίγυπτο και του Ε/Γ-Ο/Γ «ΛΕΥΚΑ ΟΡΗ», που εκτελούσε το δρομολόγιο από Βενετία για Ηγουμενίτσα – Πάτρα και τους ευχήθηκε δύναμη, υγεία και καλές θάλασσες.

Στη συνέχεια, ο κ. Παπαληγούρας συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής κ. Γεώργιο Βλάχο μετέβη στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά και συνόδευσε την περιφορά της εικόνας του Αγίου, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ.

Να μην ξεχασουμε τις ευχες του κυριου Υπουργου στους ναυτιλομενους οι οποιες οπως μας ειπε το δελτιο τυπου του ΥΕΝ, μετεβιβασθησαν με ασυρματο:eek:. Να ευχαριστησουμε λοιπον τους μαρκονηδες:P των δυο πλοιων που επιμεληθηκαν τη συνδεση με τον Υπουργο μας. Και να πληροφορησουμε το Γραφειο Τυπου του ΥΕΝ οτι εδω και παρα πολλα χρονια, η επικοινωνια με τα πλοια δεν γινεται με ασυρματο και ρακαλάκια που ειχαμε στο Στρατο:D. Εκτος αν εννοουσαν οτι πηρε απο ασυρματο τηλεφωνο! Τους ευχαριστουμε για τις στιγμες χαρας που μας χαριζουν.

Επισης η τελευταια παραγραφος που αναφερεται στο οτι πηγε στην εκκλησια συνοδευομενος κλπ. μου θυμιζει παλια κασετα του Χαρρυ Κλυνν που λεει οτι "ο πρωθυπουργος αφου προσκυνησε στην Παναγια Σουμελα και συνοδευομενος απο τον κυριο Κατσιφαρα, πηγε στην παρακειμενη ντισκο "Το Κρωμετ Κονοσπιτ":D

Link to comment
Share on other sites

Με αυτά τα μαργαριτάρια που πετάνε στις ανακοινώσεις του ΥΕΝ να πούμε και πάλι καλά που ανέφεραν περί ασυρματου που όντως υπήρξε παλαιότερα στα πλοία. Εγώ τους έχω ικανούς να μας έλεγαν ότι μίλησε μεσω μοτορόλας κάτι φορητες συσκευές που μιλάνε οι δασοφύλακες μεταξύ τους:D

Επίσης προς αποφυγήν νέας φλούδας με πιθανότητα να μην προλάβουμε να σκύψουμε και να μας πάρει στο δόξα πατρί να ενημερώσουμε ότι εδώ και μόλις 60 χρόνια τα πλοία δεν καίνε πια κάρβουνό:eek: κι ας μην παρασυρθούν από καμιά πρόσφατη επαναληψη της θρυλικής ταινίας όπου ο αείμνηστος Νίκος κούρκουλος ωρύεται να σταματήσουν και να μην ρίχνουν άλλο κάρβουνο.

Edited by Earl Granville
Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

"...Στο περσινό ναυάγιο έξω απ' την Γιοκοχάμα, θα είχες κάποιον Άγιο και μάνα σε τρισάγιο, γονατιστή σε Τάμα..."

Δεν είναι politically correct, καθόσον μπορεί να συμμετέχουν στην παρέα άνθρωποι μη Ορθόδοξοι, μη Χριστιανοί, ή μη πιστοί γενικότερα, αλλ΄ εν πάσει περιπτώσει, αν βρείτε αυτό το υπέροχο τραγούδι της Β. Μοσχολιού (Μούτσης-Ελευθερίου), ακούστε το.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...