Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο παροπλισμένο κρουαζιερόπλοιο Ocean Countess στα Ναυπηγεία Χαλκίδας


Recommended Posts

Κατι εχει συμβει εκει,σε καποιο ποσταλι,οποιος γνωριζει κατι πραπανω ας μας ενημερωσει. http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/11/blog-post_4486.html Στις φλόγες παραδόθηκε ένα μεγάλο επιβατηγό πλοίο το οποίο ήταν αγκυροβολημένο ανοιχτά των ναυπηγείων της Χαλκίδας.
 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Κρίμα για το καράβι, καθώς λέγανε ότι τον Απρίλιο του 2014 θα ήταν και πάλι εν ενεργεία! Μου μετέφεραν ότι είχε και 4-5 άτομα επάνω, αλλά έχουν βγεί έγκαιρα στη στεριά και δεν υπάρχει κάποιο θέμα-ευτυχώς.

Edited by Cruise Europa
Link to comment
Share on other sites

και η ανακοινωση απο το ΛΣ

 

 

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Χαλκίδας, ότι σε πλοίο εντός των εγκαταστάσεων «ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑΣ» προκλήθηκε πυρκαγιά.

Άμεσα προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής και πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. μετέβησαν στο σημείο όπου διαπίστωσαν ότι στο κρουαζιερόπολοιο «OCEANCOUNTESS» σημαίας Πορτογαλίας, που βρίσκεται παραβεβλημένο στο θαλάσσιο χώρο πλησίον ανωτέρω ναυπηγείου, έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά στο ανώτερο κατάστρωμα (deck5).

Προς συνδρομή κατέπλευσε Ρ/Κ «ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΧΑΛΚΙΔΟΣ», το οποίο απομάκρυνε τα παραβεβλημένα πλοία και  το Ρ/Κ «ΜΠΟΥΚΟΥ Λ» Ν.Χ. 24 το οποίο  ξεκίνησε την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ τέσσερα (04) οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας παραμένουν σε επιφυλακή.

Κατά την εκδήλωση της πυρκαγιάς στο πλοίο βρίσκονταν τρία (03) άτομα μέλη του πληρώματος ως προσωπικό ασφαλείας, οι οποίοι άμεσα απομακρύνθηκαν.

Από το περιστατικό μέχρι στιγμής δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προληπτικά τοποθετήθηκε πλωτό φράγμα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι προσκόμισης σχετικών βεβαιωτικών από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα. 

Εξελίξεις θα αναφερθούν με νεότερο δελτίο τύπου.

 

μαλλον τα παιδια στο ΛΣ αγνοουσαν πως το πλοιο ειναι παροπλισμενο... 

Edited by Petros P
Link to comment
Share on other sites

Από την ανακοίνωση του λιμενικού, δεν προκύπτει ότι έσβησε η φωτιά στο Ocean Countess. Οπότε μήπως πάνε ενισχύσεις για την πυρόσβεση και ενδεχομένως την μετακίνηση του πλοίου?

Edited by ΝΗΡΕΑΣ
Link to comment
Share on other sites

Aπό ότι βλέπω στο βίντεο παραπάνω, το πλοίο βρίσκεται στη θέση που έτσι κι αλλιώς ήταν. Δεν το έχουν μεταφέρει αλλού. Απλά έχουν βγάλει από δίπλα του τα ψυγεία, το MASTER JET και το MEGA JET καθώς και το OCEAN MAJESTY που βρισκόταν ακριβώς δεξιά του.

Link to comment
Share on other sites

Έχει πάρει ναι,φίλος μου που φοιτά στα παρακείμενα ΤΕΙ ,μου ειπε πως υπάρχει κλίση (μοίρες ακριβώς δε θα μπορούσε να πεί :P ) αλλα οχι επικινδυνη...δυστυχως το πλοιο αφου έχει αρπαξει στα decks πανω απο το μπλε...το βλέπω για απεναντι

Link to comment
Share on other sites

Γιατι μυστηριο;Προφανως μετακινηθηκαν για να μην επεκταθει η φωτια και σε αυτα και για να μπορουν τα ρυμουλκα που ριχνουν νερο να κανουν καλυτερη δουλεια

Link to comment
Share on other sites

Συνέχεια ενημέρωσης για εκδήλωση πυρκαγιάς σε κρουαζιερόπλοιο στη Χαλκίδα

06/12/2013 - 23:39

Συνέχεια ενημέρωσης:

Πρωινές ώρες σήμερα διενήργησε αυτοψία κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκίδας στοκρουαζιερόπολοιο «OCEANCOUNTESS» σημαίας Πορτογαλίας, στο οποίο είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στις 30/11/2013 και σύμφωνα με εκτίμηση τους η φωτιά κατασβέστει.

Μεσημβρινές ώρες σήμερα κατατέθηκε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χαλκίδας προς έγκριση, σχέδιο ενεργειών και διαδικασιών για την απάντληση των καυσίμων και των λιπαντικών από τις δεξαμενές του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν υπήρξε τραυματισμός και δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ το προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τα μέσα απορρύπανσης, παραμένουν σε επιφυλακή.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως σωστά ειπώθηκε και παραπάνω, δεν φαίνεται να υπάρχει μέλλον για το πλοίο.

 

[...]Στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας μιλώντας στην «Εφ.Συν.» τόνισαν πως δεν γνωρίζουν ακόμα την αιτία που ξέσπασε η φωτιά, ενώ όπως υποστήριξαν το πλοίο δεν επισκευάζεται, καθώς έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

 

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...