Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Βλάβη Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στη Μυτιλήνη

 

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του Φ/Γ-Ο/Γ «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» Ν. Χίου 448 ότι παρουσίασε βλάβη στο κάλυμμα ανελκυστήρα οχημάτων.

Αποτέλεσμα της βλάβης ήταν η μη πραγματοποίηση εκφόρτωσης οχτώ (08) Ι.Χ.Ε. οχημάτων, ενός (01) Φ/Γ οχήματος και έξι (06) επικαθήμενων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του «ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ» μέχρι προσκομίσεως βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα ενώ κατόπιν ελέγχου από Επιθεωρητή Ε.Ν. και προσκομίσεως σχετικού βεβαιωτικού αξιοπλοΐας μετά από βλάβη-ζημιά,του επετράπη ο απόπλους, την 18.10, για ένα ταξίδι με προορισμό τη Χίο και τον Πειραιά.

hcg.gr

 

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Θραύση κάβων Φ/Γ-Ο/Γ πλοίου στην Θεσσαλονίκη

Θραύση κάβων προκλήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στο Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.Χίου 448, κατά την διαδικασία κατάπλου του  στο λιμένα Θεσσαλονίκης, προερχόμενο από τον λιμένα Λήμνου. 

Συγκεκριμένα, μετά την πρόσδεσή του έγινε ακούσια κίνηση του πλοίου  και προκλήθηκε η θραύση των κάβων του ενώ στην επόμενη προσπάθεια το πλοίο  προσέδεσε κανονικά στο λιμάνι.

Από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε υλικές ζημιές.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε επιθεώρηση από το Τμήμα Επιθεώρησης Πλοίων της οικείας Λιμενικής Αρχής με ικανοποιητικά αποτελέσματα και το “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” απέπλευσε για την εκτέλεση του προγραμματισμένου του δρομολογίου για τους λιμένες Λήμνου - Μυτιλήνης – Χίου – Πειραιά με καθυστέρηση.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα κινήθηκε η διαδικασία επιβολής προστίμων.

hcg.gr

 

Link to comment
Share on other sites

Με την εξ αντιθέτου μέθοδο, ακούσια κίνηση δεν είναι η εκούσια. Άρα το πλοίο κινήθηκε από άλλο μέσον και όχι από τις προπέλες. πχ από τον δυνατό αέρα (;) εκτιμώ ας πούμε...

Τώρα για τα πρόστιμα θα σε γελάσω. Μπορεί να τους λείπουν 95 δραχμαί για να βάλουν στην μπάντα ένα κατοστάρικο...  :P

Link to comment
Share on other sites

πάντα με εντυπωσίαζε η "τυπική" γλώσσα των υπερεσιών και η σαφήνεια των ανακοινώσεών τους. Παρόλο που πιθανότατα εννοούν αυτό που λέει ο Νίκος, η "μη ηθελημένη κίνηση" θα μπορούσε να οφείλεται και στο ίδιο το πλοίο.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σήμερα φαίνεται πως δεν πραγματοποιήθηκε η προέκταση από Μυτιλήνη προς Λήμνο-Θεσ/νίκη.

 

Βλάβη τελικά η αιτία:

 

Μηχανική βλάβη Φ/Γ-Ο/Γ στη Μυτιλήνη

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ”  Ν.Χ.448, για μηχανική βλάβη του εν λόγω πλοίου στην αριστερή κύρια μηχανή και αδυναμία απόπλου του για εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς λιμένες Μύρινας - Θεσσαλονίκης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης απαγορεύτηκε ο απόπλους του ανωτέρω πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για νέα βλάβη του Πελαγιτη στα Χανιά

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Χανίων, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.ΧΙΟΥ. 448 το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα ν. Μυκόνου στο λιμένα Χανίων με είκοσι δύο (22) άτομα πλήρωμα και δώδεκα (12) επιβάτες, ότι στη θαλάσσια περιοχή είκοσι δύο (22) ν.μ. βόρεια του οικείου λιμένα, υπέστη μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή και ότι θα συνέχιζε την πλεύση με μειωμένη ταχύτητα, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ανωτέρω Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο κατέπλευσε απογευματινές ώρες χθες ασφαλώς στολισμένα Σούδας.

Από την Λιμενική Αρχή Χανίων απαγορεύτηκε ο απόπλους του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοϊας μετά από βλάβη και  διατήρησης κλάσης από τον παρακολοθούντα το πλοίο νηογνώμονα.

 

Το πλοίο επιστρέφει από τα Χανιά αλλά με μειωμένη ταχύτητα οπότε σημαίνει ότι δεν έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα. 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Όπως είχα αναφέρει στο θέμα του Πελαγίτης υπήρξε μηχανική βλάβη του πλοίου στη Μύκονο τη Πέμπτη 25/8/16

Quote

Ενημερώθηκαν πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Μυκόνου, Τήνου, Σύρου, Κύθνου Λαυρίου και Πειραιά, από το από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ, ότι το Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.ΧΙΟΥ. 448  το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από το λιμένα ν. Χίου στο λιμένα ν. Μυκόνου, με εννέα (09) επιβάτες, είκοσι δύο (22) άτομα πλήρωμα και τριάντα ένα (31) φορτηγά οχήματα, υπέστη μηχανική βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή βόρεια ν.Μυκόνου, και ότι θα συνέχιζε την πλεύση του με μειωμένη ταχύτητα προς λιμένα Πειραιά, χωρίς να αιτεί συνδρομή.

Το ανωτέρω Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο, κατέπλευσε μεσημβρινές ώρες σήμερα ασφαλώς στο λιμένα Πειραιά, όπου του απαγορεύτηκε ο απόπλους από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή: ΥΕΝ

Οι πληροφορίες μου έλεγαν ότι είχε χτυπήσει στρόφαλο και επιβεβαιώνονται με τις φωτογραφίες από το συνεργείο του κ. Τσατσάνη στο facebook. Όπως βλέπουμε αντικαθιστά το στρόφαλο της μηχανής.

 

Pelagitis.jpg

Pelagitis (2).jpg

Pelagitis (3).jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη του Φ/Γ-Ο/Γ Πελαγίτης στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.Χ. 448, το οποίο είχε αποπλεύσει από λιμένα Δραπετσώνας με προορισμό τη Μύκονο, με 03 επιβαίνοντες, 23 Ι.Χ.Ε και 109 Φ/Γ.

Το “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” επέστρεψε με ιδία μέσα στον λιμένα Δραπετσώνας, όπου κατέπλευσε με ασφάλεια, ενώ από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε ο απόπλους του, μέχρι προσκόμισης βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.

Φαίνεται έκαναν προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης και πήγε να αναχωρήσει το βράδυ αλλά επέστρεψε πίσω!!

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Βλάβη στον Πελαγίτη που τον κρατά δεμένο στην Θεσσαλονίκη

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.ΧΙΟΥ 448, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Θεσσαλονίκη για Λήμνο, Μυτιλήνη, Χίο, Πειραιά, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή, ενώ έπλεε έξω από τον λιμένα Θεσσαλονίκης μεταφέροντας 08 επιβάτες, 70 Φ/Γ, 09 Ι.Χ. οχήματα και 01 Δ/Κ.

Άμεσα στο σημείο έσπευσε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. της οικείας Λιμενικής Αρχής καθώς και τα Ρ/Κ “ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ XII Ν.Π. 11718, “V. LIBERTY” Ν.Π. 11853 , “ΣΤΡΑΤΟΣ Ζ” Ν.Θ. 1357 και “MOMENTUM G” Ν.Θ. 1360, το οποίο και ρυμούλκησε το Φ/Γ-Ο/Γ στον λιμένα Θεσσαλονίκης, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από την Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί. 

Σύμφωνα με το στίγμα του, έφτασε τα ξημερώματα με σχετικά μειωμένη ταχύτητα και αναχώρησε κανονικά το πρωί για την επιστροφή.  Φαίνεται επίσης πως αγκυροβόλησε αναμένοντας το MOMENTUM G το οποίο και το ρυμούλκησε ως το λιμάνι.

Στην προσπάθειας πρόσδεσης συμμετείχε και το VIGOROSO G, ενώ τα ΜΕΓΑΛΟΧΑΡΗ ΧΙΙ, ΣΤΡΑΤΟΣ Ζ και V. LIBERTY προσέγγισαν το σημείο χωρίς να χρειαστεί να συνδράμουν.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Το θέμα είναι στη γραμμή από Μυτιλήνη για Λήμνο Καβάλα που υπήρχε θέμα με τη χωρητικότητα στα φορτηγά!! Η γραμμή Πειραιά Χίο Μυτιλήνη καλύπτεται πλέον με το Νήσος Ρόδος και το Νήσος Σάμος. Εάν ήταν αρχές Αυγούστου θα υπήρχε θέμα και σε αυτή τη γραμμή!! 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
On 9/21/2019 at 2:53 PM, anna said:

το πελαγιτης τι εχει παθει

Βγήκε ο στρόφαλος της κυρίας μηχανής που έπαθε ζημιά αλλά ακόμα δεν έχει έρθει ακόμα νέος στρόφαλος. 

Edited by Panagia Ekatontapiliani
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Μηχανική βλάβη Φ/Γ-Ο/Γ στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, το Β' Λ/Τ Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν. Χίου 448, στον προβλήτα Δραπετσώνας, πριν τον απόπλου του προς εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου με προορισμό τα Χανιά.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή απαγορεύτηκε η συνέχιση πλόων του εν λόγω πλοίου, μέχρι την την προσκόμιση βεβαιωτικού αποκατάστασης της βλάβης και διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί, ενώ από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Απαγόρευση απόπλου του Φ/Γ-Ο/Γ Πελαγίτης στο Κερατσίνι

Quote

Ενημερώθηκαν, βραδινές ώρες χθες, οι Λιμενικές Αρχές Πειραιά, Σαρωνικού και Αίγινας από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ότι το Φ/Γ-Ο/Γ πλοίο “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ” Ν.Χ.448, το οποίο εκτελούσε το προγραμματισμένο δρομολόγιο Πειραιά-Χίο-Λέσβο-Λήμνο-Θεσσαλονίκη, με 12 επιβάτες, 28 Ι.Χ. και 36 Φ/Γ παρουσίασε βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή, στη θαλάσσια περιοχή Σαρωνικού.

Το ανωτέρω πλοίο κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πειραιά, όπου αποβιβάστηκαν με ασφάλεια οι επιβάτες, ενώ από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης και την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από τον αναγνωρισμένο οργανισμό που το παρακολουθεί.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

  

18 hours ago, mytilene said:

Με αναχώρηση 13:30 από SKG χαλαρώνει ακόμη στο λιμάνι της Θεσ/νίκης....😎

Απαγόρευση και άρση απαγόρευσης απόπλου του Φ/Γ-Ο/Γ Πελαγιτης στη Θεσσαλονίκη 

Quote

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Θεσσαλονίκης, από τον Πλοίαρχο του Φ/Γ-Ο/Γ “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ'' Ν. Χίου 448, για βλάβη ανυψωτικού μέσου (ανελκυστήρας φορτηγών οχημάτων κατώτερου καταστρώματος), κατά τη διάρκεια φόρτωσης, για την εκτέλεση προγραμματισμένου δρομολογίου προς τους λιμένες Μύρινας-Μυτιλήνης-Χίου-Πειραιά.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε αρχικά ο απόπλους του “ΠΕΛΑΓΙΤΗΣ'', ενώ κατόπιν διενέργειας επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, επετράπη ο απόπλους του.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...