Jump to content
Shipfriends

Dream (IMO 9150913)


Recommended Posts

 

 

Ακριβώς τα ίδια στοιχεία με τα αδερφά πλοια Oceana , Dawn Princess και Sun Princess . Κατασκευάστηκε το 1998 ως Sea Princess,αλλα το 2003 και μέχρι το 2005 μετανομάστηκε Adonia και ανηκε στο στόλο της αδερφής εταιρείας P&O . Απο το 2005 και πάλι έχει το παλιό της όνομα

 

Φέτος πέρασε απο τον Πειραιά στις 22 Ιουνίου

 

post-3066-0-25896400-1376905057_thumb.jp

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...
  • 1 year later...

Ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού (τύπου S70B, Aegean Hawk) πέταξε 30 ν.μ. νοτιοδυτικά της Κέρκυρας για να συνδράμει στη μεταφορά ασθενούς από κρουαζιερόπλοιο Sea Princess. Ο 71χρονος αλλοδαπός επιβάτης, που επέβαινε στο κρουαζιερόπλοιο «SEA PRINCESS» σημαίας Βερμούδων, έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης. Έπειτα από συντονισμένες ενέργειες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, παρελήφθη με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού και μεταφέρθηκε στον αερολιμένα Κέρκυρας, από όπου διεκομίσθη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου παραμένει νοσηλευόμενος, χωρίς να κινδυνεύει η υγεία του.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Το Sea Princess ολοκλήρωσε εργασίες δεξαμενισμού και ανακαίνισης που διήρκησαν δυο εβδομάδες. Το πλοίο στις 18 Νοεμβρίου θα ξεκινήσει τη σεζόν του στην Αυστραλία μέχρι το Μάιο του 2018. Από τον Ιούνιο μέχρι το Σεπτέμβριο θα κάνει μια παγκόσμια κρουαζιέρα 106 ημερών.

Link to comment
Share on other sites

Η παγκόσμια κρουαζιέρα του Sea Princess θα ξεκινήσει στις 10 Μαΐου του 2019 από την Αυστραλία και θα έχει διάρκεια 106 ημέρες. Θα διασχίσει τον Ινδικό Ωκεανό, τη Μεσόγειο, Βαλτική, Ατλαντικό Ωκεανό, κανάλι του Παναμά και τον Ειρηνικό Ωκεανό, έτσι ώστε να προσεγγίσει σε 39 προορισμούς σε 32 χώρες

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 2 years later...

Η ηλεκτρονική έκδοση της Tradewinds μας δίνει περισσότερες πληροφορίες για την παραπάνω εταιρεία. Πρόκειται για μια σύμπραξη μεταξύ της Cosco Shipping, China National Travel Service (HK) Group και της China Communications Construction Co. Οπότε μιλάμε για πολλά λεφτά από πίσω. Το επιχειρησιακή και τεχνική διαχείριση του πλοίου ανέλαβε η V Ships. Η συγκεκριμένη εταιρεία μάλιστα είχε ήδη από το 2016 δηλώσει την πρόθεσή της να εμπλακεί στον τομέα της κρουαζιέρας με αριθμό πλοίων που θα κυμαινόταν ανάμεσα στα 5 και στα 8. Οπότε ίσως να έπεται και συνέχεια, όπως και να έχει το πράγμα διαφαίνεται πως οι Ασιάτες επενδυτές έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη σε μια πιο γρήγορη ανάκαμψη της αγοράς κρουαζιέρας, στην μετά-covid εποχή.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...
  • Nick the Greek changed the title to Charming (IMO 9150913)
  • 2 years later...

Τελικά το συγκεκριμένο εγχείρημα δεν προχώρησε, σημάδι του τι γίνεται γενικότερα με την κρουαζιέρα. Το πλοίο πουλήθηκε με την καινούρια μονοβάπορη εταιρεία να λέγεται Tianjin Orient International Cruise Line Co Ltd. Η δε διαχείριση του πλοίου πέρασε από την V Ships στην Integrated Maritime Management της Σιγκαπούρης. Το καινούριο όνομα του πλοίου είναι Dream και βρίσκεται σε ναυπηγείο στην ευρύτερη περιοχή του Zhoushan της Κίνας.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...