Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 3 weeks later...

Θάνατος επιβάτιδος στο Ε/Γ - Ο/Γ Νήσος Σάμος στον Πειραιά 

Quote

Ενημερώθηκε, τις πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Τζελέπη από μέλος του πληρώματος Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από το λιμάνι της Χίου προς το λιμάνι του Πειραιά, για την ανάγκη διακομιδής ημεδαπής επιβάτιδας, η οποία έχασε τις αισθήσεις της εντός της καμπίνας της.

Στην ανωτέρω αρχικά παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από το πλήρωμα του πλοίου, με αρνητικά αποτελέσματα. Στη συνέχεια, διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας “Θριάσιο”, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Από το Α' Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας - νεκροτομής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
9 hours ago, giorgos_249 said:

Η αλήθεια είναι ότι αυτό το πλοίο έχει σαλόνια, ελικτικές ικανότητες και ταχύτητα που είναι για Αιγαίο. Αντίθετα το Σάμος πχ ίσως είναι καλύτερο για Αδριατική (αν εξαιρέσει κανείς την ταχύτητα που του λείπει). 

Η ταχύτητα είναι ο καθοριστικός λόγος που το ΝΣ δεν πήγε Αδριατική κ δεν ναυλώθηκε κάπου.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
11 hours ago, proud_ionian said:

Tην ίδια μέρα, λίγο πριν "ανοίξει" το παράθυρο.

Την ίδια συννεφιασμένη Παρασκεύη, βλέπουμε το καμάρι της Ανατολικής Μεσογείου (και που δεν έχει πάει :P ) δεμένο στο ντοκ θρη, δίπλα στο Mavi Yıldız IkiB).

Έτοιμο για σινιάλα Blue Star και όνομα Blue xxx

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Νήσος Σάμος

Quote

 

Στις 12 Δεκεμβρίου 2023, μαθητές του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Μυτιλήνης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο «Νήσος Σάμος». Συγκεκριμένα οι μαθητές του Ναυτιλιακού Τομέα και του Τομέα Οικονομίας και Διοίκησης εντυπωσιάστηκαν από την φιλοξενία του πληρώματος και την οργάνωση της εκπαιδευτικής επίσκεψης. Η ημέρα ξεκίνησε με ξενάγηση στους χώρους του πλοίου, καθώς οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία του και να εξοικειωθούν με την πλούσια ιστορία του πλοίου.

Η περιήγηση συνεχίστηκε στη γέφυρα του πλοίου, όπου οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις τεχνολογικές καινοτομίες που εφαρμόζονται για την ασφαλή ναυσιπλοΐα, καθώς και με πλήρη ενημέρωση από τον υποπλοίαρχο Νικόλαο Βαβάτσικο. Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο ξενοδοχειακό τμήμα του πλοίου, όπου οι μαθητές παρακολούθησαν πώς λειτουργεί ο τομέας της οικονομίας και διοίκησης σε ένα τόσο πολυσύχναστο περιβάλλον.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ταξιδεύω με το πλοίο αυτή τη στιγμή και λόγω καιρού περάσαμε νωρίτερα από το στενό ανάμεσα σε Άνδρο και Τήνο! Εντυπωσιακή στιγμή μπορώ να πω. 

IMG_20240109_140744.thumb.jpg.39dc18675c6e6c27dca6bef5d1e8d731.jpg

 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την παρέκκλιση δρομολογίου του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος προς αποβίβαση ασθενούς στο Λαύριο στις 16/02/24

Quote

Τις βραδινές ώρες χθες, ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την έκτακτη προσέγγιση στον λιμένα Λαυρίου του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, κατά παρέκκλιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του (Πειραιά - Ψαρά - Οινούσσες - Χίο - Μυτιλήνη) και ύστερα από τον απόπλου του από το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να αποβιβάσει 66χρονο ασθενή επιβάτη.

Ο 66χρονος με τον κατάπλου του πλοίου, παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών “ΛΑΪΚΟ”, ενώ το ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' απέπλευσε για τη συνέχιση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...