Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • 3 weeks later...
  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 months later...

Διπλο ταξιδι με το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ, την προηγουμενη Παρασκευη απο Πειραια για Μυτιληνη με επιστροφη σημερα το πρωι

Το πλοιο κρατιεται σε πολυ καλα επιπεδα με εξαιρεση καποιες φθορες στο καταστρωμα με χρωμα που εχει φυγει απο το πατωμα.Οχι παντως κατι αξιοσημειωτο που δεν βλεπουμε ακομα και σε νεοτερα πλοια.

Το ταξιδι προς τη Μυτιληνη ειχε αρκετο κοσμο κυριως απο φοιτητες ενω μεγαλη πληροτητα ειχε και το γκαραζ.Δεν ξερω αν γεμισε αλλα βλεποντας τον κοσμο αλλα και τα φορτηγα δεν πρεπει να εμεινε και πολυς χωρος.Ειχαμε και μιαμιση ωρα καθυστερηση στο συνολο η οποια οφειλοταν σε μισαωρη καθυστερηση στην αναχωρηση και μεγαλυτερη παραμονη στη Χιο ,με αποτελεσμα να φτασουμε Μυτιληνη στις 10.30 αντι για τις 9.05 .

Η επιστροφη σαφως πιο ησυχη.Δεν πιστευω οτι ειχε συνολικα πανω απο 400 επιβατες.Φορτηγα λογικα ειχε καμια 60αρια(35 μετρησα απο Χιο) και πρεπει να ειχε και γυρω στα 100 ΙΧ. Στα Ψαρα βγαλαμε 4 ΙΧ (τα τρια απο Χιο).Τα νουμερα ειναι με το ματι ,αλλα καπου τοσα πρεπει να ηταν πανω κατω.Ελπιζω να μην πεφτω πολυ εξω.Εδω δεν ειχαμε καθυστερηση και 6.55 περναγαμε τα φαναρια του Πειραια

Στα highlight της επιστροφης η δεξια στροφη στη Χιο.Αρκετα εντυπωσιακη οταν τη βλεπεις και μεσα απο το πλοιο

Ολοκληρη τη μανουβρα μπορουμε να τη δουμε και στο παρακατω βιντεο

 

 

Link to comment
Share on other sites

Έτυχε να είμαι και εγώ χθες στο λιμάνι και πραγματικά την απόλαυσα τη μανούβρα! Ήταν βέβαια και ευνοϊκός ο καιρός. Τώρα,όσον αφορά τη κατάστασή του,πιστεύω πως ο συνδυασμός προσεκτικόυ πληρώματος και του μικρού,για το μέγεθος του πλοίου, μεταφορικού έργου στη γραμμή,συμβάλλουν στο να διατηρείται σε πολύ καλά επίπεδα.

Link to comment
Share on other sites

Απώλεια άγκυρας του Ε/Γ - Ο/Γ Νήσος Σάμος στα Ψαρά

Ενημερώθηκε, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Ψαρών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, ότι κατά τη διάρκεια άπαρσης της αριστερής άγκυρας, διαπιστώθηκε η απώλειά της, ενώ βρισκόταν έξω από το λιμένα ν. Ψαρών.

Το πλοίο συνέχισε τον πλου του για λιμένες Χίου - Μυτιλήνης και κατέπλευσε με ασφάλεια, πρωινές ώρες σήμερα, στον λιμένα Μυτιλήνης, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, κατόπιν προσκόμισης βεβαιωτικών από τον νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο, επετράπη μεμονωμένος πλους για τους λιμένες Χίου - Μυκόνου - Πειραιά.

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός επιβάτιδος του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος στη Μυτιλήνη

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, για τραυματισμό 79χρονης επιβάτιδος εντός Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου κατά τον κατάπλου του προερχόμενο από λιμένες Πειραιά – Μυκόνου και Χίου .

Συγκεκριμένα, η ανωτέρω τραυματίστηκε μετά από πτώση της εντός του πλοίου και μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης , όπου παραμένει νοσηλευόμενη με διάγνωση κάταγμα ισχίου.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Στην αρχή της ακινησίας του το Νήσος Σάμος ήταν δεμένο στο ντοκ 3 και από τη προηγούμενη Κυριακή μεθόρμισε στο Πέραμα. Η ακινησία του πήρε παράταση δυο ημέρες, έτσι αναμένεται να επιστρέψει στην ενεργό δράση στις 18 Μαΐου.

Link to comment
Share on other sites

Η αλήθεια είναι πως είναι λίγο Θόδωρος Αγγελόπουλος το βίντεο σε δι'αρκεια, λογικό όμως μια και να προσεγγίσει ένα δυσκίνητο πλοίο σαν το Νήσος Σάμος την ανεμοδαρμένη Μύκονο, δεν είναι κι εύκολο. Είναι όμως νυχτερινό και πολύ ατμοσφαιρικό, με φυσικό ήχο 7αριού στον Τούρλο.

 

 

Και για τους μερακλήδες, έχει κάνει νά μια φουνταρισματάρα, μετά συχωρήσεως.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Πρωινή λήψη στο ύψος του Βροντάδου φεύγοντας από το λιμένα της Χίου για αυτόν της Μυτιλήνης στο καθημερινό δρομολόγιο 

IMG_20220628_052211_287.jpg

 

Και η όμορφη τσιμινιερα του ακούραστου εργάτη του βόρειου Αιγαίου 

IMG_20220628_085316_717.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 2 weeks later...

Τραυματισμός επιβάτη στο Ε/Γ - Ο/Γ Νήσος Σάμος στη Χίο

Quote

Ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή Χίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ - Ο/Γ πλοίου ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, ότι ενώ βρισκόταν εν πλω από τον λιμένα Μυτιλήνης προς τον λιμένα Χίου, 72χρονος ημεδαπός έπεσε στο εξωτερικό κατάστρωμα, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό του στο κεφάλι.

Στον 72χρονο παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από ιδιώτη ιατρό, ενώ στη συνέχεια με τον κατάπλου του εν λόγω πλοίου στον λιμένα Χίου, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου ''ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ'', για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...