Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Διπλο ταξιδι με το πλοιο την Μ.Τεταρτη προς Μυτιληνη και χτες επιστροφη στον Πειραια

Το πλοιο ηταν και στα δυο ταξίδια πεντακαθαρο και φρεσκοβαμμενο.Ειδικα το δευτερο είναι και λογικο μιας και τωρα βγηκε από την επισκευή.

Το πλοιο με παρα πολύ κοσμο την Μ.Τεταρτη και με ακομα περισσοτερο (πιθανον και πρωτοκολλο΄ή στα ορια του) χτες.Πληρωμα ευγενεστατο και εξυπηρετικοτατο.Χτες υπηρχε και ένα πρόβλημα οπου το συστημα ειχε δωσει ιδιες θεσεις στις αριθμημένες σε δυο διαφορετικους επιβατες, αλλα και αυτό ξεπεραστηκε γρηγορα και ευγενεστατα.Από ότι καταλαβα στο πλοιο υπηρχε σωστη λιστα με τις θεσεις.

Το χτεσινο δρομολογιο ειχε και προσεγγιση σε Οινουσες και Ψαρα.Από ότι φαινεται το δρομολογιο θα βγαινει ανετα ακομα και σε δυσκολες μερες από κοσμο ,όπως η χτεσινη.Με αφιξη στις 6.55 το πλοιο περναγε τα φαναρια του Πειραια στις 6.35 πραγμα αισιοδοξο και για το καλοκαιρι

Θετικη εντυπωση μου εκανε ότι στο γκαραζ για πρωτη φορα ειδα να κρατανε αποστασεις αναμεσα στα αυτοκίνητα και να μην υπαρχει αυτή η κατασταση που δεν χωρας να ανοίξεις καλα καλα την πορτα.Υπηρχαν και καποια αυτοκίνητα στριμωγμενα αλλα στη συντριπτικη πλοιοψηφια το παρκάρισμα ηταν σωστο και ανετο.Αυτο εγινε και στα δυο δρομολογια

Από την άλλη μερια αρνητικη εντυπωση μου εκανε το γεγονος ότι στην αποβιβαση δεν υπηρχε σε κανενα δρομολογιο ανθρωπος στο πανω γκαραζ που να συντονιζει τα αυτοκίνητα.Το αποτέλεσμα ηταν ο καθενας να ξεκιναει οποτε θελει ,να κανει μανούβρες μονος του και το γκαραζ να θυμιζει Αλεξανδρας και Κηφισιάς γωνια με χαλασμένα φαναρια.Και μιλαμε για αυτοκίνητα που δεν ειχαν παρκαρει όλα με την ιδια κατευθυνση.Ενας υπηρχε μονο και αυτος βρισκοταν στην αρχη της ραμπας χωρις προφανως να μπορει να βοηθησει σε ολο αυτό το χαος.Νομιζω ότι θα επρεπε να το κοιταξουν λιγο το συγκεκριμενο θεμα

Να το δουμε και σε δυο χτεσινες φωτογραφιες να λαμπει στο λιμανι της Μυτιληνης

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...

Πως τα φέρνει η ζωή καμιά φορά,τόσα χρόνια ήταν δρομολογημένο στην πόλη μου και δεν είχα μπει ούτε μία φορά μέσα,μόνο την όμορφη πλώρη και τις σκουριές αντίκριζα όταν περνούσα δίπλα του κάθε φορά στην βόλτα μου στον μώλο Αγίου Νικολάου όταν ήταν παροπλισμένο.

Διπλό ταξίδι λοιπόν με την πρώην Βασίλισσα του Ιονίου για Χίο στις 12 Σεπτεμβρίου και επιστροφή στις 18 του ίδιου μήνα. Αναχώρηση στην ώρα του με ένα 7αράκι, οπως με είχε ενημερώσει ο καμαρώτος, να μας περιμένει σχεδόν σε όλη την διάρκεια του ταξιδιού. Στο 'πήγαινε' δεν είχε διαθέσιμη καμπίνα και κλείσαμε αεροπορικές,δυστυχώς τύχαμε σε αυτές που είναι στο κατάστρωμα 8 πίσω από το self service,και λέω δυστυχώς γιατί εκτός του ότι δεν έχει παράθυρα ο συγκεκριμένος χώρος,είναι και αρκετά μικρός (νομίζω 40 αεροπορικές είχε),συνεπώς δεν είναι και το καλύτερο σημείο του καραβιού για ένα τέτοιο ταξίδι (8 ώρες φανάρι με φανάρι).Κατά τα άλλα δεν συνάντησα κάτι αρνητικό στο πλοίο,το self service αρκετά καλό και σε λογικές τιμές όπως και το chill box. Αρκετά καθαρό και περιποιημένο ώστε να μην δείχνει την ηλικία του. Για ταξίδευμα νομίζω πως δεν χρειάζεται να εμβαθύνω. Δυστυχώς δεν άντεξα τις πολικές θερμοκρασίες του πλοίου😷

Στον γυρισμό είχαμε 3κλινη εξωτερική καμπίνα. Καθαρή,ευρύχωρη,με το γνωστό vibration όμως της ντουλάπας και της πόρτας (το οποίο λύθηκε με το περιοδικό της HSW😁). Είδαμε την προσέγγιση σε Οινούσσες και Ψαρά (μισάωρη καθυστέρηση στο τελευταίο),τσιμπήσαμε κάτι ελαφρύ στα everest και μετά ξεροί μέχρι τα φανάρια του Πειραιά😁.Γενικά πολύ καλό το βαπόρι από κάθε άποψη,ίσως λίγο αργό στις μανούβρες του μόνο αλλά όχι κάτι πολύ τραγικό.

 

Αξίζει να περιπλανηθεί κανείς στο εσωτερικό του πλοίου και να ανακαλύψει τους χώρους κυρίως στο κατάστρωμα 9 που δεν έχουν ανακαινισθεί,πραγματικά νομίζεις πως βρίσκεσαι σε άλλο πλοίο! 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θάνατος επιβάτη στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος

Quote

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης, ότι 57χρονος επιβάτης στο Ε/Γ -Ο/Γ “ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ”, το οποίο προερχόταν από Πειραιά – Χίο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και έχασε τις αισθήσεις του. 

Με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι, ο 57χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και με τη συνοδεία περιπολικού οχήματος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Μυτιλήνης “ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ” όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. 

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος στη Μυτιλήνη

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για περιστατικό τραυματισμού ναυτικού, μέλους πληρώματος (44χρονος με ειδικότητα ναύτης) του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, εντός του πλοίου.

Ο ναυτικός διακομίσθηκε στο Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης ΄΄ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ΄΄ για ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

 

Link to comment
Share on other sites

Τραυματισμός ναυτικού του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος στη Μυτιλήνη στις 22/12/18

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης για τον τραυματισμό ναυτικού μέλους πληρώματος (41χρονος με ειδικότητα ναύτη) του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, εντός του πλοίου κατά τη διαδικασία εργασιών στο γκαράζ του πλοίου.

  Ο ναυτικός διακομίσθηκε στο Γ.Ν.Ν. Μυτιλήνης ΄΄ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ΄΄ για ιατρικό έλεγχο.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

Υ.Γ: Κανένα αγιασμό πρέπει να κάνουν μέσα σε ένα μήνα έχουν δυο τραυματισμούς πληρώματος, ένα θάνατο επιβάτη και μια μηχανική βλάβη!!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Τραυματισμός ναυτικού στο Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος

Quote

Ενημερώθηκε πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Κω για τον τραυματισμό ναυτικού μέλους πληρώματος (51χρονος με ειδικότητα ναύτη) του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π. 12396, εντός του πλοίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαδικασία εκφόρτωσης οχημάτων στο άνω γκαράζ του πλοίου ο 51χρονος έχασε τις αισθήσεις του.

Ο ναυτικός διακομίσθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γ.Ν. Κω για ιατρικό έλεγχο, όπου παρέμεινε για προληπτικούς λόγους.

Προανάκριση διενεργείται από το  Λιμεναρχείο Κω.

Η ανακοίνωση λέει ότι έγινε στη Κω που δεν ισχύει, όποτε στη Χίο ή στη Μυτιλήνη θα έγινε!!

Link to comment
Share on other sites

Αδυναμία προσέγγισης του Ε/Γ-Ο/Γ Νήσος Σάμος στις Οινούσσες και τα Ψαρά.

Quote

Ενημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Οινουσσών, και στη συνέχεια πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή Ψαρών, από τον Πλοίαρχο του Ε/Γ-Ο/Γ ''ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ'' Ν.Π.12396, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο Μυτιλήνη – Χίο – Οινούσσες – Ψαρά – Πειραιά, ότι κρίνεται επισφαλής η προσέγγισή του στους λιμένες των Οινουσσών και των Ψαρών λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, και ότι το πλοίο θα συνεχίσει το δρομολόγιό του για το λιμένα Πειραιά.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...