Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

Όνειρο ζωής φαίνεται να είναι για την πολιτική ηγεσία του μικρού Αρχιπελάγους Βορειοανατολικά της Χίου η κατασκευή ενός μώλου εξωτερικά από το υπάρχον λιμάνι, όπου θα μπορεί να εξυπηρετήσει μεγάλα πλοία της ακτοπλοίας. Απώτερος στόχος η προσέγγιση πλοίου από τον Πειραιά, αφού το λιμάνι βρίσκεται πάνω στη ρότα των πλοίων από Χίο προς Μυτιλήνη. Το έργο είχε αναλάβει η Εγνατία ΑΕ, όμως πέρσι το καλοκαίρι, έπειτα από προσφυγή στο ΣτΕ κατοίκων των οποίων οι ιδιοκτησίες γειτνιάζουν με το έργο και νεοσύστατων συλλόγων περιβάλλοντος, σταμάτησε μέχρι να εκδωθεί οριστική απόφαση. Πριν από λίγες ημέρες ήρθε το πράσινο φως για συνέχιση των έργων και όπως υπολογίζουν, τέλη του 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο.

Σύμφωνα με τον πολίτη της Χίου, επόμενος στόχος για τη δημοτική αρχή είναι η διεκδίκηση γραμμής που να περνάει από το λιμάνι. (Πάντως, ενδιαφέροντα σχόλια υπάρχουν κάτω από το άρθρο)

 

«Επόμενος στόχος η ακτοπλοϊκή σύνδεση»

Από την ατζέντα της Δημοτικής Αρχής Αγγελάκου δεν θα μπορούσε να λείψει το αίτημα της απευθείας ακτοπλοϊκής σύνδεσης των Οινουσσών με Πειραιά καθώς και με άλλα λιμάνια της άγονης γραμμής.

Ο κ. Δανιήλ χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη διεκδίκηση ως «επόμενο στόχο» μετά τη δημιουργία λιμένα λέγοντας:

«Η κατασκευή του κρηπιδώματος αλλά και η αναβάθμιση των λιμενικών μας υποδομών είχε ακριβώς αυτό τον στόχο. Είμαστε πλέον έτοιμοι να διεκδικήσουμε την ένταξη των Οινουσσών σε κάποια από τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας και κυρίως με τον Πειραιά. Τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα θα ζητήσουμε τα πλοία να δένουν στις Οινούσσες. Είναι εύκολο διότι δεν παρεκκλίνουν από την πορεία τους. Δεν είναι ας πούμε ούτε σαν τα Ψαρά ούτε σαν τους Φούρνους. Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο αίτημα είναι εφικτό. Δηλαδή να προσεγγίζουν το νησί μετά την αναχώρηση από τη Χίο και μετά την αναχώρηση από Μυτιλήνη.

Σε ότι αφορά στον υπόλοιπο σχεδιασμό έτσι όπως εύστοχα είχε παρουσιαστεί από την εφημερίδα σας προχωράει ικανοποιητικά. Είμαστε στην τελική φάση των τευχών για τη χρηματοδότηση του έργου. Το σχέδιο προβλέπει την κατασκευή πολλών χώρων που θα επιτρέπει πολλές δραστηριότητες στον επισκέπτη. Θα είναι ένα παραθαλάσσιο πάρκο αναψυχής μακριά από τον θόρυβο και των κίνδυνο αυτοκινήτων και δικύκλων».

 

 

 

post-1827-0-54529900-1373901983_thumb.jp

Link to comment
Share on other sites

Να πω ότι αμφιβάλλω ότι θα δουν πλοίο από τον Πειραιά στο νησί ή θα θεωρηθώ υπερβολικός. Δε νομίζω ότι το θέλει κανείς, ούτε βέβαια και οι εταιρείες.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Βτw, του χρόνου που θα είναι έτοιμη η προβλήτα την Οινουσσών, μαντέψτε ποιο είναι το όνειρό τους...

 

Θέλουν και οι Οινούσσες γραμμή, που λέγαμε. Πόσο θα μειωθούν τα έσοδα του ΣΦΟ δεν μας λέει ο δήμαρχος με μια τέτοια κίνηση.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

43. γιατί για άλλη μια φορά αποδεικνύεται εμπράκτως ότι όπου πίπτει επιδότησις, μεγαλώνουν οι ντόκοι και βαθαίνουν τα λιμάνια :rolleyes:

 

στην αιγνουσα πρωτα φαρδυναν οι ντοκοι και βαθυνε το λιμανι και μετα ηλθε η επιδοτηση και το ενδιαφερον εταιρειων.
 


α) Πειραιας Αιγνουσα, γιατι οι ντοπιοι το ηθελαν πολυ και καποιοι της διασπορας εκααν τα παντα για να μη γινει.

 

ο ΣΦΟ που ειχε μονοπωλειο το οινουσσαι χιος και εκφραζει κυριως τους αποδημους, οι οποιοι γενικως, αντιτιθενται στην τουριστικη αναπτυξη του νησιου, εκανε οτι μπορουσε, για να μην τελειωσει το εργο.

 

επρεπε  να βγει δημαρχος εκτος ΣΦΟ για να δουν προκοπη ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Το νέο λιμάνι των Οινουσσών, με την κίνηση προς Πειραιά στις 28/03. Για τόσο μικρό νησί είναι μεγάλη πολυτέλεια σαν ντόκος. Στα δεξιά του προβλήτα υπάρχουν αβαθή, γι'αυτό πρόσφατα ποντίστηκαν 2 σημαδούρες με φως (διακρίνονται στην άκρη της φωτό). Οι καβοδέτες με κράνος, γιλέκα κλπ (το αυτονόητο δηλαδή, που όμως δεν το κάνουν και όλοι)

Edited by enas chiotis
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
On 9/25/2014 at 4:43 PM, proud_ionian said:

o δημαρχος οινουσσων ειναι ο πρωτος εκτος ΣΦΟ δημαρχος εδω και δεκαετιες. βγηκε τον μαιο νικωντας τον προεδρο του ΣΦΟ με μεγαλη διαφορα

ο προεδρος του ΣΦΟ (ο ιδιος παραμενει), εξελεγη δημαρχος

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Από τα πρακτικά του ΛΤ Χίου μαθαίνουμε ότι το λιμάνι των Οινουσσών αντιμετωπίζει καποια σημαντικά προβλήματα:

Quote

 

Θέμα 3. Κατασκευή πόντιση και τακτοποίηση τεχνητών ογκολίθων αγκύρωσης των φωτοσημαντήρων στο Λιμάνι των Οινουσσών και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

Το θέμα 3 θεωρείται επείγον, καθώς πρόκειται για την αγκύρωση των φωτοσημαντήρων στο Λιμάνι των Οινουσσών, η καθυστέρηση της αποκατάστασης των οποίων παρακωλύει την ασφαλή προσέγγιση των πλοίων και των μικρότερων σκαφών στο συγκεκριμένο λιμάνι, που αποτελεί και τη βασική πρόσβαση στο νησί.

Θέμα 4. Ύφαλη επιθεώρηση εξωτερικού κρηπιδώματος στο Λιμάνι των Οινουσσών και ψήφιση σχετικής πίστωσης.

Το θέμα 4 είναι αναγκαίο να συζητηθεί άμεσα, καθώς εστάλη έγγραφη ενημέρωση στο Δ.Λ.Τ. Χίου για ζημιές που εντοπίσθηκαν στο εξωτερικό κρηπίδωμα του λιμένα Οινουσσών, γεγονός το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί το συντομότερο δυνατό, καθώς τίθενται θέματα ασφάλειας κατά την πρόσδεση των πλοίων.

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Για κλωτσιες ειναι οι υπευθυνοι.

αποφασισαν να ασχοληθουν στο και 5', μεσα στην καρδια του καλοκαιριου, παρολο που υπηρχε ηδη το αρνητικο παραδειγμα των Ψαρων, που επρεπε να τους εχει προβληματιει

Τον Αυγουστο παιρνει ζωη η Αιγνουσα, που επιστρεφουν οι Αιγνουσιωτες στο νησι τους.

Η απ'ευθειας συνδεση απο Πειραια τα τελευταια χρονια, εχει βοηθησει πολυ το νησι

Link to comment
Share on other sites

Καλά όλα αυτά και ναι σύμφωνοι να προσεγγίζει το μεγάλο πλοίο μέσα στον Αύγουστο.Όμως αν 1/1000 υποστεί καθίζηση η προβλήτα ξαφνικά και με κόσμο απάνω τότε τι γίνεται; Υπέγραψε ο λιμενολόγος. Άρα θα αναλάβει και την ευθύνη;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Και μια γενική άποψη του λιμανιού επάνω από το Νήσος Μύκονος, βλέπουμε την εσωτερική θέση που πέφτει το Οινούσσαι ΙΙΙ. Το πλοίο προσέγγισε με ελάχιστη ταχύτητα και μετά φόβου Θεού, μάλλον για να μην επιδεινώσει την κατάσταση του κρηπιδώματος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...