Jump to content
Shipfriends

Kaiarahi (IMO 9147291)


Recommended Posts

Άλλο ένα βαπόρι για τη Stena. Αυτή τη φορά πρόκειται για το πρώιν NORMAN TRADER που βρισκόταν για αρκετό καιρό παροπλισμένο στον ποταμό Fal. Το πλοίο αγοράστηκε για την ακρίβεια από την Stena Ro/Ro, η οποία το μετονόμασε σε STENA ALEGRA με Αγγλική σημαία και εν συνεχεία ναυλώθηκε στην Stena Line (τυπική Stena). Χθες ξεκίνησε τα εμπορικά του δρομολόγια στη γραμμή Karlskrona - Gdynia, εκτελώντας προς το παρόν, 4 κυκλικά δρομολόγια την εβδομάδα με νυχτερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι της Πολωνίας και πρωινές από τη Σουηδία. Στην ίδια γραμμή δραστηριοποιούνται τα αδερφά STENA VISION και STENA SPIRIT.

 

Το πλοίο ναυπηγήθηκε το 1998 στην Ισπανία με το όνομα DAWN MERCHANT. Από τότε μέχρι σήμερα, μέσω ναυλώσεων, παροπλισμών και κόντρα ναυλώσεων έχει πάρει τα ονόματα EUROPAX APPIA, PAU CASALS, AVE LUEBECK, T REX και NORMAN TRADER.

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

Είναι πλοίο μιας σειράς πέντε αδελφών πλοίων που δραστηριοποιήθηκαν για λίγο με τα αρχικά σινιάλα Dover-Dunkirk και Dublin-Liverpool αλλά μετά σκορπίσανε σαν τα fast. Τα δύο δεν πρόλαβαν καν να φορέσουν τα χρώματα της Merchant Ferries, με τα οποία -όσα πρόλαβαν- μου άρεσαν αρκετά.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει τέτοιο πλοίο και είναι αυτό!!! Μάλιστα μοιάζει πιο πολύ στο συγχωρεμένο λόγω και του διπλού κλειστού γκαράζ. Κάποιων αγαπημένων πλοίων το πνεύμα είναι πολύ δύσκολο να χαθεί τελικά ;). Βέβαια και η σειρά αυτή είναι εξίσου συμπαθής.

Edited by Global_Creta
Link to comment
Share on other sites

Χθες ξεκίνησε τα εμπορικά του δρομολόγια στη γραμμή Karlskrona - Gdynia, εκτελώντας προς το παρόν, 4 κυκλικά δρομολόγια την εβδομάδα με νυχτερινές αναχωρήσεις από το λιμάνι της Πολωνίας και πρωινές από τη Σουηδία.

 

 cargo δρομολογια να υποθεσω;

Link to comment
Share on other sites

Να ενημερώσω το κοινό πως το πλοίο πια δεν ονομάζεται Stena Alegra, αλλά Kaiarahi και βρίσκεται πια στη Νέα Ζηλανδία όπου και κάνει δρομολόγια μεταξύ Picton και Wellington(Cook Strait). Η πλοιοκτησία όμως παραμένει στη Stena, με την Interislander να το ναυλώνει bareboat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...