Jump to content
Shipfriends

Νάουσα (IMO 9488530)


Recommended Posts

Ας δούμε και μερικά στοιχεία για το μικρό δεξαμενόπλοιο ΝΑΟΥΣΑ, το οποίο το είδαμε και σε διέλευσή του απ' τη Διώρυγα της Κορίνθου. 

 

Κατασκευάστηκε στην Τουρκία ("Cide Ship Yacht Industries, Cide"), σύμφωνα με το equasis, φέτος (2013) ενώ σύμφωνα με τη βάση δεδομένων του shipspotting το 2009. Στη δεύτερη μάλιστα αναφέρει και ως προηγούμενο όνομα του πλοίου το "TECHNO SEA" (ως το 2010). Έχει μήκος 78 μέτρα, πλάτος 12 μέτρα και βύθισμα 3,7 μέτρα. Φέρει προφανώς ελληνική σημαία και ο IMO του είναι 9488530.

 

Ανήκει στην Adriatiki Shipping και διαχειρίζεται από την Delta International Shipping Co η οποία, συν τοις άλλοις, έχει και το ΒΥΡΩΝ, ενώ παλιότερα είχε τα ΑΤΤΙΚΗ, ΣΚΟΠΕΛΟΣ, ΚΟΡΙΝΘΙΑ (μετέπειτα EVIAPETROL III), ΑΡΚΑΔΙΑ (πριν το πάρει η AVIN), ΑΜΦΙΣΣΑ  (φωτο του Aleksi Lindstrom απ' το Shippspotting) καθώς και άλλα.

 

Απ' τις αρχές του Γενάρη ήταν δεμένο στην Κυνοσούρα, όπως φαίνεται και στη φωτο του Σείριου, τον Απρίλιο δεξαμενίστηκε στον Πειραιά και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κυνοσούρα για λίγο καιρό, προφανώς για να ολοκληρώσει διάφορες εργασίες. 

 

gallery_3072_502_293301.jpg

Edited by Nick the Greek
Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Αν δεν κάνω λάθος δούλεψε μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες (χοντρικά) και από κει και πέρα δεν πρέπει να ξαναταξίδεψε. Πιθανώς έχει να κάνει με το ότι το καλοκαίρι η ζήτηση για καύσιμα είναι (λογικά) μεγαλύτερη, ή μπορεί απλά να τελείωσε η ναύλωσή του.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 1 month later...

Το Νάουσα πριν λίγη ώρα ήρθε στο Πειραιά με τη βοήθεια των ρυμουλκών Πάνθηρ Ζ και Λέων Ζ και μπήκε στη μικρή δεξαμενή του Βασιλειάδη, για να πραγματοποιήσει το δεξαμενισμό του μέχρι τις 23/05/18.

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...
  • 1 year later...
  • 1 year later...

Τραυματισμός ναυτικού του Δ/Ξ Νάουσα στην Αστυπάλαια

Quote

Ενημερώθηκε βραδινές ώρες χθες η Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας, για τον τραυματισμό 42χρονου, μέλους του πληρώματος του Δ/Ξ ''ΝΑΟΥΣΣΑ'' Ν.Π. 12127. Συγκεκριμένα κατά την διαδικασία απόπλου του πλοίου από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ Αστυπάλαιας για τον όρμο Μαρμαρίου Αστυπάλαιας, ο 42χρονος τραυματίστηκε στον μηρό από κάβο πρόσδεσης πλοίου.

Ο ανωτέρω διεκομίσθη στο πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο Αστυπάλαιας όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαγνώστηκε κάκωση δεξιού μηρού, ενώ πρόκειται να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Καλύμνου για περαιτέρω νοσηλεία .

Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Αστυπάλαιας.

 

Link to comment
Share on other sites

Σύλληψη Πλοιάρχου του Δ/Ξ Νάουσα στην Κύθνο

Quote

Για απείθεια, συνελήφθη ο 59χρονος Πλοίαρχος Δ/Ξ πλοίου, πρωινές ώρες χθες, από στελέχη του Λιμεναρχείου Κύθνου, στον λιμένα Μέριχα Κύθνου, διότι ο ανωτέρω αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις στελεχών της οικείας Λιμενικής Αρχής, δεδομένου ότι παρεμπόδιζε τον ασφαλή κατάπλου Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από τον λιμένα Λαυρίου προς τον λιμένα Μέριχα Κύθνου.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κύθνου.

 

Link to comment
Share on other sites

Δηλαδή πως τον συνέλαβαν με Ρεσάλτο στο Νάουσα;αφού το δεξαμενόπλοιο αν βλέπω καλά ήταν φουνταρισμένο μέσα στο Μέριχα.Στη περίπτωση που ήταν δεμένο πως ο πλοίαρχος έδειξε απείθεια και πως όταν ήταν φουνταρισμένο;Γνωρίζει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες από το συγκεκριμένο συμβάν;Όλο αυτό μου φαίνεται πρωτόγνωρο και απίστευτο πραγματικά.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...