Jump to content
Shipfriends

Πυρκαγιά στο κρουαζιερόπλοιο Zenith


Recommended Posts

Όπως άκουσα απο την Ιταλική τηλεόραση, φωτιά ξέσπασε στο κρουαζιερόπλοιο Zenith ανοιχτά της Βενετίας σήμερα 25 Ιουνίου. Η φωτιά ξεκίνησε απο το μηχανοστάσιο, στις 03:48 LT. Το πλοίο μεταφέρει 1672 επιβάτες κι είχε αποπλεύσει απο Ravenna για Βενετία. Η φωτιά κατασβέστηκε απο το ίδιο το πλήρωμα, αλλά το πλοίο δεν δύναται να εισέλθει στο λιμάνι αυτοδύναμο. Βρίσκεται 17ν.μ. ανοιχτά της Βενετίας και ήδη έχουν πάει τα Ρ/Κ της Βενετίας Hippos & Angelina C., ενώ σε ετοιμότητα είναι άλλα 2 Ρ/Κ.

Σύμφωνα με την εταιρεία του πλοίου Pullmantur Cruises, δεν υπάρχουν τραυματίες ή πρόβλήματα με τους επιβαίνοντες και η ζημιά που προκλήθηκε απο την πυρκαγιά-σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις-είναι μικρής εκτάσεως και άμμεσα επιδιορθώσιμη

 

Edited by proud_ionian
tag
Link to comment
Share on other sites

Nα συνεχίσουμε την ενημέρωση απο την Ιταλική τηλεόραση.

Το πλοίο έδεσε με ασφάλεια και με την βοήθεια των ρυμουλκών σε προβλήτα του λιμένα Marghera (εκεί κοντά που δένουν και τα Ro/Ro της Hellenic) και ήδη έχει μεταβεί κλιμάκιο επιθεωρητών, ο νηογνώμονας του πλοίου, εκπρόσωποι της εταιρείας και 2 εξωτερικά συνεργεία για την αποκατάσταση της ζημιάς στο μηχανοστασίο που προκλήθηκε απο την φωτιά.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...