Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

  • Replies 591
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Η ανακοίνωση του ΥΕΝ για την εκδήλωση πυρκαγιάς στο Ε/Γ -Ο/Γ Άνεμος στο Πέραμα

Quote

Ενημερώθηκε μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή Περάματος για την παρουσία έντονου καπνού σε Ε/Γ -Ο/Γ πλοίο, το οποίο βρίσκεται ελλιμενισμένο εντός της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος διενεργώντας εργασίες επισκευής – μετασκευής.

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το τοπικό σχέδιο έκτακτης ανάγκης και στο σημείο μετέβησαν, στελέχη της οικίας Λιμενικής Αρχής καθώς και δύο (02) βυτιοφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, χωρίς όμως να χρειαστεί η επέμβαση, καθώς οι ενέργειες πυρόσβεσης πραγματοποιήθηκαν από το πλήρωμα του πλοίου με τη χρήση φορητών πυροσβεστήρων και μόνιμου δικτύου πυρόσβεσης του πλοίου.

Από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός, δεν προκλήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ δεν υπήρξε ζημιά σε άλλο πλοίο ή σε εγκαταστάσεις της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης.

Από το Δ΄ Λιμενικό Τμήμα Περάματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση της ζημίας και προσκόμισης από τον παρακολουθούντα το πλοίο νηογνώμονα πιστοποιητικό διατήρησης κλάσης.

 

Link to comment
Share on other sites

Καλα δεν ειναι και δυσκολο να πιασει φωτια βαπορι σε μετασκευη. Προφανως για να την προλαβουν και να τη σβησει το πληρωμα ηταν επιτοπου κοσμος. Απ οσο ξερω προσθετουν κυλιομενη σκαλα οποτε δεν αποκλειεται να την επαθαν κατα την "κοπτοραπτικη".

Link to comment
Share on other sites

Γνωρίζουμε αν η μετασκευή του πλοίου θα μετατρέψει το πλοίο σε ημερόπλοιο ή αν θα παραμείνουν οι πολλές καμπίνες? Ρωτάω κυρίως γιατί φέτος θέλω να ταξιδέψω με το συγκεκριμένο για Σίφνο αλλά φοβάμαι ότι στο κατάστρωμα δεν θα βρίσκουμε να κάτσουμε με την παρέα μου και ίσως είναι καλή ιδέα να πληρώσουμε κάτι παραπάνω για αριθμημένη θέση. Ποια είναι η άποψή σας;

Link to comment
Share on other sites

Θα έχει καμπινες. Ελαχιστες θα ξηλωθουν για να γινουν τα κλιμακοστασια. Το πλοιο θα εχει παρα πολλα σαλόνια, οπότε δε νομιζω να χρειζεται να σε αγχωνει κατι για το κατάστρωμα για την ωρα

Link to comment
Share on other sites

είναι γεγονός ότι το βαπόρι έχει πολλούς και ανεξάρτητους κοινόχρηστους χώρους , παρά τα πολλά κρεβάτια που διαθέτει . 
Έχει παρά πολύ καλή εκμετάλλευση χώρων . 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θα αφαιρεθούν όλα τα υφαλοχρωματα και θα περαστεί σιλικόνη όπως κάνει τώρα το Andros Queen και όλα τα πλοία της Attica που κάθονται τόσο καιρό επάνω στην δεξαμενή . 

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε το Άνεμος στη δεξαμενή Πειραιάς Ι όπου έχει τριφτεί όλη η επιφάνεια των βρεχάμενων, έτσι ώστε να βαφτεί με νέα σιλικονούχα χρώματα, ενώ πρέπει να αλλάζουν τα πτερύγια των δυο προπελών.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Ferry Himuka said:

Πάντως το κόκκινο σε συνδιασμό με τα χρώματα της τσιμινιέρας δεν ταιριάζουν και πολύ..

To βαπόρι πρέπει να γίνει λευκό έτσι του πάει με τα σινιάλα κ έτσι ήταν τα φορτηγά της εταιρείας

Ελπίζω του χρόνου να το αλλάξουν.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...