Jump to content
Shipfriends

Recommended Posts

On 9/12/2010 at 2:25 AM, .voyager said:

.voyager: Aς δούμε παρακάτω όλα τα ferries της φινλανδικής Viking Line. Μου ξέφυγε το Rosella.

 

Nαυπηγήθηκε το 1980 στη Φινλανδία, μεταφέρει 1700 επιβάτες, 340 αυτοκίνητα και περίπου 40 φορτηγά με την υπηρεσιακή ταχύτητα των 20-21 κόμβων στη γραμμή Mariehamn-Kapellskar. Eίναι αδερφάκι του Regina della Pace (Turella). Έχει κάνει επίσης στις γραμμές Stockholm - Mariehamn - Turku, Kapellskar - Mariehamn - Naantali, Kapellskar - Mariehamn - Turku, Gävle - Mariehamn, Stockholm - Riga και Helsinki - Tallinn. Τελικά δεν περιήλθε στη Golden Star...

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
  • Replies 585
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

  • 2 years later...

Να δούμε και πως δείχνει αυτό το Rosella, ας ξεκινήσουμε με τα παλιά του σινιάλα που τα βλέπουμε πίσω στο 2014. Οι φωτογραφίες είναι τραβηγμένες σε άφιξη στο Kappelskar όπου και το πλοίο έχει λιγότερη από μία ώρα παραμονή. Η κίνηση πρέπει να είναι ως επί το πλείστον επιβάτες με ΙΧ για το Mariehamn. Να το πλοίο και στην αναχώρηση

Link to comment
Share on other sites

Ας δούμε και το Rosellάκειον και με τα τελευταία του σινιάλα, πάλι σε άφιξη στο Kappelskar. Μη φανταστείτε καμιά τρομερή διαφορά, απλά προσέθεσαν κάτι περικοκλάδες ανάμεσα στο Viking Line και την πλώρη του πλοίου. Πολλλύ νόημα, που έλεγε κι ο Χάρης ο Κλύν.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Ωραία και η Ροσέλα!! Πιο φτωχή μου φαίνεται εσωτερικά από το άλλο καινούργιο των Δυτικών. Σκανδιναβία θα γίνει η γραμμή μου φαίνεται..! Το θέμα και των δυο (Aegean & SeaJets) πλέον θα είναι να πιάσουν τη Μήλο και να την πάρουν από τις Μινωικές. Ειδάλλως δυσκολα να φτάσει η κίνηση από τα άλλα νησιά για να συντηρεί τα νεοφερμένα πλοία.

Link to comment
Share on other sites

Το rosella εχει να το πω αβολο; Να το πω μικρο… ; γκαραζ. Ενα επιπεδο που παιρνει νταλικες ή αυτοκινητα και πατάρια. Απο την αλλη και τα 2 σκανδιναβικα ειναι μονο καφετεριες εστιατορια και καταστηματα μεσα. Θα πρεπει να γινει αρκετη τροποποιηση εσωτερικα. Αναρωτιέμαι κατα ποσο αξίζει αυτη η επένδυση σε τέτοια πλοια.

Link to comment
Share on other sites

Ανάλογα με το ποσό αγοράς αυτών των 2 πλοίων!!!! Εάν είναι μικρό μονοψήφιο (σε εκατομμύρια δολάρια $) και μία πενταετία να μείνουν στην Ελληνική ακτοπλοΐα σίγουρα θα επιφέρουν ένα κέρδος στης εταιρίες τους!!!

Link to comment
Share on other sites

Καπου είχα διαβασει μεσα στο forum παλαιότερα ότι έβγαζε μηχανικά προλήματα στις συγκεκριμένες ταχύτητες και το πηγαιναν με μειωμένες. Αν καποιος το βρεί το παραθέτει γιατι δεν το βρίσκω. Ελπίζω να κάνω λάθος και να τα πίανει απροβλημάτιστα τα 20-21.

Link to comment
Share on other sites

Το αδερφακι του με τις 4 μηχανες πιανει 19,5 αδειο χωρις ιδιαιτερο ζορι αλλα και με 2+ τονους την ωρα ετσι. 

Μακαρι η Ροζελα να παει οχι 21 αλλα και 31….

Link to comment
Share on other sites

Πάντως αν καταφέρει να βγάλει 20 μίλια ακατέβατα και με δεδομένο οτι την Μήλο την έχουν καλύψει τα παλάτια και τα ταχύπλοα , εγω προσωπικά θα σκεφτόμουν το Σεριφο -Σιφνο-Σαντορίνη .

πάνω κάτω τις ίδιες ώρες με το Δηλος θα κάνει για Σαντορίνη με ότι συνεπάγεται αυτό .

Link to comment
Share on other sites

Ένα όμορφο καράβι και πολύ περιποιημένο με μια ταχύτητα που θα μειώσει τη διάρκεια του ταξιδιού και από μια εταιρεία που πρώτο μέλημα της είναι η καλή κατάσταση των πλοίων αλλά το πιο σημαντικό το πολύ καλο και φιλόξενο πλήρωμα .

Με το καλο να το δούμε στις θάλασσες μας.

 

Link to comment
Share on other sites

Τέτοιο βαπόρι δεν υπάρχει άλλο στο Αιγαίο και όπου και να πάει θα σαρώσει.Έχει ιπποδύναμη ίδια με τα μικρά BS αλλά είναι λίγο μεγαλύτερο.Υπηρεσιακή πρέπει να έχει γύρω στα +-19.

Link to comment
Share on other sites

54 minutes ago, speedrunner said:

Με βύθισμα 5,6 δύσκολα θα μπει στην Σέριφο και αυτό!!! Για Σιφνο - Μήλο - Σαντορίνη το βλέπω!!! 

Μπαίνει  Σεριφο. 
Για να ανατρέξω και πιο παλιά έχει μπει το Μυτιλήνη Σεριφο και μάλιστα λόγω νοτια είχε δέσει με την πλώρη στον Βοριά 

Link to comment
Share on other sites

Να πω την αληθεια περιμενα κατι νεοτερο απο την ASL , αλλα οπως εχει δειξει η ιδια οτι αγοραζει ειναι σε καλη κατασταση ,καθως και το συντηρει και με το παραπανω καλοταξιδο να ειναι.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...