Jump to content
Shipfriends

Stena Spirit (IMO 7907661)


Recommended Posts

Έχουμε φάει τα δάχτυλά μας να ποστάρουμε για τον Μπένυ, αλλά ήρθε η ώρα να γνωρίσει το φόρουμ και τα αδερφά του. STENA SPIRIT λοιπόν! Το ένα από τα τέσσερα βαπόρια που παράγγειλε η Stena στις αρχές των 80's και φύσικα το ένα από τα δύο που τελικά ολοκληρώθηκαν. Η παραγγελία τότε θύμιζε λίγο τα Κορεάτικα των Μινωικών, υπό την έννοια ότι έγινε μια μαζική παραγγελία, χωρίς όμως επί της ουσίας να υπάρχει γραμμή για όλα.

Η καθέλκυσή του έγινε το 1983, με σκοπό τότε να πάρει το όνομα STENA GERMANICA όμως στην πορεία η σχέση ναυπηγείων και Stena κλωνίστηκε κι έτσι το 1986 το πλοίο πήρε το δρόμο για το Goteborg προκειμένου να ολοκληρωθεί η ναυπήγησή του στα εκεί ναυπηγεία. Κάτι το οποίο έγινε το 1988 με το όνομα όμως STENA SCANDINAVICA. Από τότε και μέχρι το 2011 το πλοίο έγινε μόνιμος κάτοικος της Δυτικής ακτής της Σουηδίας, ενώνοντας το Goteborg με το Κίελο αλλά και με το Frederikshavn της Δανίας.

Το 2011, θύμα των διαδόχων του στο στόλο της Stena, μετονομάζεται σε STENA SPIRIT και παίρνει το δρόμο των ναυπηγείων για μια mini μετασκευή προκειμένου να δρομολογηθεί στη γραμμή Σουηδία - Πολωνία και συγκεκριμένα Karlskrona - Gdynia. Η δρομολόγησή τόσο αυτού, όσο και του αδερφού του, έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και πλέον έχει τεθεί το θέμα ακόμα και ενδεχόμενων αντικαταστατών, μιας και πολλές φορές τα βαπόρια δεν καλύπτουν (σε γκαράζ κυρίως) τις ανάγκες της γραμμής.

_________________________________________________________________________________________________

(1988, launched as Stena Germanica, ex-Stena Scandinavica)

Edited by Nick the Greek
tag
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...
  • 2 weeks later...
  • 2 years later...
  • 2 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...